اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار برای زاویه اتش بالای 90 برای تریستور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار برای زاویه اتش بالای 90 برای تریستور

سلام به جمع :bye
    آقا ما یه مدار برای زاویه اتش بالای 90 درجه می خواستیم بهمون پیشنهاد بدید!!!

این یکی را خودم بستم ولی قراره به یک بار تمام سفلفی بدم تا تریستور بیشتر روشن بمونه اما به خاطر وجود خازن از زاویه اتشم کم میکنه!!!!!!!! :cry:

بعدش باید 3 فازش کنم!!!! کسی میوتونه ما را بنده این سایت بکنه یا نه :mrgreen:

این هم لینکه عکسشhttp://forum.persiantools.com/attachment.php?attachmentid=10950&d=1168075041

پاسخ : مدار برای زاویه اتش بالای 90 برای تریستور

نمی تونین از مدارات فرمان ( دیجیتالی ) برای فرمان دادن به پایه گیت تریستورها استفاده بکنین؟؟
    با این کار هم کنترل تریستورها دقیقتر میشه و هم از دستخازن و تنظیماتش راحت میشین!!!

دیدگاه

با ارزوی قبولی شما در امتحانات پایان ترم وممنون از توجه شما

ولی من دیجیتالی نمیدونم :cry:

نگاه قراره جریان باقی مونده در سلف نزاره تریستور خاموش بشه!!!!!

هر جور که میتوانی بگو شاید یک چیزی شد!!! :redface:((( 10 نمره پایان ترمه

همین جوریش هم پروتوس تند تند ارور میده

دیدگاه

ممنون دوست عزیز

الان با پیشنهاده شما یه ایده به ذهنم رسید که یک منبع پالس برای گین تریستور طراحی کنم احتمالا عملی میشه!! :eek: :redface: :agree:

دیدگاه

خوب همون دیگه!!! یه منبع پالس براش درست می کنی ، که t اون برابر با خود t فرکانس سینوسی ورودی باشه!! بعد اونو به اینور و اونور شیفت میدی!!!

سه تا منبع پالس که هر کدوم اختلاف 120 داشته باشن درست می کنی که هر سه تا با هم کنترل بشن!!

این کار رو اگر با ewb9 می کردی خیلی خیلی راحتتر می تونستی انجام بدی!!!

دیدگاه

با سلام
            برای اینکه شما بتونی این SCRرو در زاویه بالای 90 درجه آتش بکنی
            باید بتونی همزمان با زمان تناوب سینگال برق شهری یعنی هم فرکانس با اون این کار رو انجام بدی
            ایجاد این پالس یه کم کار مشکلیه
            اگه با میکرو کار می کنی
            می تونی نواحی گذر از صفر رو اندازه بگیری مثلااگه مدارت در حالت اول روشن شد
            1- میکرو ناحیه اول گذر ازصفر رو حس بکنه
            2- ناحیه دوم رو مثل اول
            3-از اختلاف این دو بتونه فرکانس رو بدست بیاره
            4- باتوجه به زاویه ورودی از طریق کی بورد زمان تریگر از اولین زمان گذر از صفر به بعد رو به دست بیاره
            5-درمرحله بعدی در همون زاویه عمل آتش کردن رو انجام بده

مداری که می تونم برای تشخیص عبور ولتاژ از صفر ولت بهتون پیشنهاد بکنم
            این مداره که باید اون رو به وقفه کانترمیکرو وصل بکنه تا فاصله دو زمان اندازه گیری بشه
            به علت کمی وقت ( یاهمون کمبود سواد) برنامه برای این مدار ننوشتم( کار زیادی نمی بره)

دراین مدار از دوتا دیود استفاده شده
            از برق شهر می تونی با یه تقسیم ولتاژ ولتاژی در حد +/-6 ولت رو بگیری و اون رو به نقطه اتصال اند و کاتد دو تا دیود که به پایه وقفه وصله اتصال بدی
            البته چون فرکانس ما کمه می تونی از ایزوله کننده ها هم استفاده بکنی( توی فرکانس های بالا حتما باید از ایزوله کننده های سرعت بالا استفاده بکنی)
            البته به خاطر اینکه جریانی توسط میکرو کشیده نمیشه این مدار رو میشه به راحتی استفاده کرد کلا یه کم بایدمراقب باشید.

دیدگاه

سلام
              اگر نمی خواهی از مدارات دیجیتال و میکرو استفاده کنی می توانی از مدارات فرمان ujt و شیفت افقی استفاده کنی برای اطلاع بیشتر به کتاب الکترونیک صنعتی دکتر مطلبی بخش مدارات فرمان مراجعه کن

دیدگاه

سلام
                من این کار رو چند سال پیش بصورت آنالوگ طراحی کردم ولی الان نقشه اش رو ندارم با این روش میتونی بین صفر تا 180 درجه کنترل فاز داشته باشی
                1-ولتاژ سینوسی ورودی رو مربعی می کنیم(با یه ترانزیستور) از یک مشتق گیر(یک مقاومت و خازن) ردش میکنیم وخروجی مشتق گیر رو از یک دیود رد میکنیم حالا خروجی که داریم یک موج سوزنی که پالسهاش در زاویه صفر و 180درجه است.(به اصطلاح) zero crossing detector
                2- حالا کاری که باید بکنی اینکه این ایمپالسهارو تبدیل کنی به رامپ که اگه دقت کار بالا نباشه میتونی یک مقاومت رو با با خازن سری کنی مقاومت رو به مثبت وخازن رو به زمین وصل کنی ویک ترانزیستور npnکوچولو رو کلکتورش رو به سر خازن وامیترش رو به زمین وصل کنی بیس رو هم با یک مقاومت به خروجی zero detector چه اتفاقی میفته خازن شروع به شارژ میکنه ولی در لحظات صفر از طریق ترانزیستور دشارژ میشه وبه همین قشنگی شما یک رامپ همزمان با برق شهر داری که البته یک کم غیر خطی است اگه میخواهی خیلی خطی باشه باید رامپ ژنراتور با opamp ورودی fetدرست کنی ولی فکر کنم
                همون مقاومت و خازن جواب بده با RC>25ms.
                3- تا اینجا ما رامپ سینک با برق شهر درست کردیم حالا فقط کافی است اونو به یک ورودی مثبت مقایسه کننده بدی و ورودی منفی مقایسه کننده رو با به سر وسط یک ولوم که یک سرش زمینه و سر دیگش به مثبت وصله .چی میشه تازما نی رامپ به ست پوینت نرسیده خروجی مقایسه کننده یکه ووقتی که از ست پوینت رد میشه صفر میشه با تغییر ولوم ولتاژ ست پوینت رو تغییر میدید ومیبینی ه زاویه اتش عوض میشه خروجی رو میتونیب اپتو دیاک بدی یا مستقیم به گیت تریسور وصل کنی که در اینصورت ورودی مثبت منفی رو جا به جا کن.
                مهمترین خوبی این مدار اینکه شما با یه ولتاژ dc بصورت خطی زاویه آتیش رو کنترل میکنی کاری هم که من داشتم این بود که با یه ولتاژ dc که فید بک بود میخواستم زاویه آتش رو کنترل کنم.در ضمن ولتاژ ست پوینت باید بین صفر ماکزیمم رامپ باشه.
                اینم یه چشمه کوچولو که آنالوگ کارها حالشو ببرن.
                موفق باشی

دیدگاه

سلام.چطور باید ایمپالسو به رمپ تبدیل کرد؟میشه لطفا المانای مداری مورد استفاده تو این مدارو بگید؟یا کلا کارشو بیشتر توضیح بدید؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X