اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

PWM با جریان زیاد (حرفه ای ها لطفا کمک کنند)(حل نشده)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : PWM با جریان زیاد (حرفه ای ها لطفا کمک کنند)(حل نشده)

سلام دایی
    انگار بحث خیلی داغه و من نباید میومدم وسط! اما نتونستم جلوی خودمو بگیرم.
    به نظرم بهتره دور این مدار رو خط بکشی دایی جان.
    دوست ندارم نا امیدت کنم اما با این دو صفحه ای که خوندم متوجه شدم داری به بیراهه میری. درواقع حتی اگه 5 سال دیگه با 500 نوع ماسفت دیگه هم امتحان کنی جواب نمی گیری.
    چون دوست ندارم عمر و پولت هدر بره مجبور شدم این حرفا رو بزنم وگرنه خودم سالها پیش از این کارها زیاد کردم.
    فقط اون موقع ها نه اینترنتی در کار بود نه یه دایی که بگه چی به چیه. حتی یه ماسفت بزور پیدا میشد!
    حالا اگه از حرفای من ناراحت نشدی بگو چی می خوای بسازی. یعنی این بار که می خوای درایوش کنی چیه و مدار چیکار باید بکنه؟
    تا از اول شروع کنیم.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی من جایی رو اشتباه گفتم؟ یا درسمو خوب یادگرفتم؟ :nerd:

دیدگاه

نه دایی جان
        مشکل تو جزئیات مدار نیست.
        کل مدار اشتباهه و نباید از این راه برید.

دیدگاه

پاسخ : PWM با جریان زیاد (حرفه ای ها لطفا کمک کنند)

نوشته اصلی توسط ahmadmn
          سلام دایی
          به نظرم بهتره دور این مدار رو خط بکشی دایی جان.
          دوست ندارم نا امیدت کنم اما با این دو صفحه ای که خوندم متوجه شدم داری به بیراهه میری. درواقع حتی اگه 5 سال دیگه با 500 نوع ماسفت دیگه هم امتحان کنی جواب نمی گیری.
          چون دوست ندارم عمر و پولت هدر بره مجبور شدم این حرفا رو بزنم وگرنه خودم سالها پیش از این کارها زیاد کردم.
          فقط اون موقع ها نه اینترنتی در کار بود نه یه دایی که بگه چی به چیه. حتی یه ماسفت بزور پیدا میشد!
          حالا اگه از حرفای من ناراحت نشدی بگو چی می خوای بسازی. یعنی این بار که می خوای درایوش کنی چیه و مدار چیکار باید بکنه؟
          تا از اول شروع کنیم.
          سلام استاد دایی (نارحت نشدم ولی ، خوشحال شدم)

راستش این چند وقته انقدر تو انجام پروژه هام دچار مشکل میشم که دیگه اعتماد به نفسما از دست دادم ، :sad:

بی مقدمه ،
          یه سری ژنراتور های 3 فاز که اکثرا با موتور دیزل کار میکنند اساس کارشون بر پایه اکسایشن (یا اکزایشن) هست حالا چطوری:

این ژنراتور ها وقتی که خاموشند یه مقدار خاصیت مگنتی تو روتورشون هست ، برای همین وقتی که شروع به چر خیدن میکنند یه ولتاژی حدود 30 ولت تو خروجیه ژنراتور میوفته حالا اومدند و از همین ولتاژ کم برای مگنت کردن بیشتر روتور به این روش که میگم استفاده کردند ، یه سیم پیچ دیگه که 2 تا سر داره روی روتور پیچیده شده که بهش اکسایتر میگند وقتی اون ولتاژ 30 ولت بیوفته رو این سیم پیچ باعث میشه روتور خاصیت مگنتیش بیشتر بشه و ولتاژ خروجی افزایش پیدا کنه و این عمل انقدر تکرار میشه تا ولتاژ خروجی به 360 - 380 که برای کار مناسبه برسه ، ولی اگه مستقیم خروجی ژنراتور رو به ورودی اکسایتر وصل بشه اونوقت ولتاژ انقدر زیاد میشه تا اکسایتر میسوزه مطمعنا ولتاز خروجی هم خیلی خیلی زیاد میشه و کلا از کنترل خارجه. برا همین تو ژنراتور های قدیمی و کوچیک مثلا زیر 150 کیلو وات اومدند از یه چوک یا ترانس استفاده کردند که ولتاژ اکسایتر رو از خروجی تامین کنه ولی تو ژنراتور های توان بالا و جدیدتر از یه واسط که بهش رگلاتور میگند استفاده شده این رگلاتور چنتا کار انجام میده اولین و مهمترینش همون کنترل ولتاز اکسایتره که یه پتانسیومتر روشون برای کنترل ولتاژ اکسایتر و در نتیجه کنترل ولتاژ خروجی داره یه چنتا کار ثانویه هم انجام میده مثلا سافت استارت کردن ژنراتور یا کنترل جریان طوری که با 3 تا سی تی جریانهای خروجی را اندازه میگیره و اگه زیادتر از حد شد عملیات اکسایشن رو قطع میکنه حتی فرکانس خروجی و مساوی بودن ولتاژ 3 فاز را هم اندازه میگیره ، در کل یه مدار بزرگه با 4 تا ورودی که 3 تاشون از 3 فاز و یکشونم نول و 2 خروجی که مثبت و منفی اکسایتره روشم یه ترانزیستوره قدرته که من نمیدونم چیه ؟ با یه سری ای سی و چنتا پتانسیومتر که برای تنظیم ولتاژ دیریفت و جریان خطا و فرکانس خطا و ولتاژ خروجیه... ، حالا نمیدونم چرا ، ولی این قسمت اولین قسمتیه که تو یه ژنراتور میسوزه و قابل تعمیر هم نیست من خوم یه نمونشا که میخواستم بخرم فقط همون نمیاندگی ژنراتور داشت و وارت میکرد که قیمتش هم 480 هزار تومان بود.

برای امتحان وقتی که ژنرانور روشن بود و رگلاتور بهش وصل نبود (ولتاز خروجی هم 40 ولت بود) یه باطری 12 ولت به ورودی اکسایتر وصل کردم یه جریان حدود 1 آمپر از باطری میکشید و ولتاژ خروجی برای هر فاز بالای 450 ولت شد ، و به ازای 7.5 ولت ولتاژ ورودی که روی اگسایتر میدادم همون 380 ولت درست را از خروجی میگرفتم.

تو بازارم یه سری رگلاتور هست که ساخت داخله روش یه تریستور با یه چنتا خازنو مقاومتو دیوده ، که ورودیش از یه فاز و نوله و یه خروجیه مثبت و منفی داره که وقتی به خروجیش یه لامپ وصل کنی با اون پتانسیومتر روش نور لامپ کم و زیاد میشه ، انگار یه PWM با فرکانس 10 هرتز با دیوتی سایکل متقیر ، جالب اینجاست که این مدار رویه همه ی ژنراتور ها و جای رگولاتور خودشون به خوبی کار میکنه (البته اصلا مدار خوبی نیست و قیمت بالایی هم داره) ، [glow=red,2,300]حالا به نظرتون با این مدار میشه کار رگلاتور را کرد [/glow]؟

یه سری مقاله در باره این رگلاتور ها بود که نوشته بود ولتاژ خروجیشون از 0 تا 90 گاهیم تا 120 باید باشه و جریان 15 آمپر را هم باید تامین کنه .

دیدگاه

بینید من دقیقا نفهمیدم که شما چی میخواهید و باز هم برام قابل فهم نیست که چرا این تاپیک 3 صفحه شد؟ من تو صفحه قبل هم گفتم که برای کنترل یک استپ موتور با pwm به فرکانس 200 کیلو و 15 آمپرو ولتاز 120 ولت رو از موس فت 1200 تومنی استفاده کنم و نسوخته تا حالا ( یک سالی میشه) ؟

http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/13965.pdf

ولی اگه فرکانس قطع و وصل پایینه از رله استفاده کنید
            تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
            داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
              بینید من دقیقا نفهمیدم که شما چی میخواهید و باز هم برام قابل فهم نیست که چرا این تاپیک 3 صفحه شد؟ من تو صفحه قبل هم گفتم که برای کنترل یک استپ موتور با pwm به فرکانس 200 کیلو و 15 آمپرو ولتاز 120 ولت رو از موس فت 1200 تومنی استفاده کنم و نسوخته تا حالا ( یک سالی میشه) ؟

http://www.st.com/stonline/products/literature/ds/13965.pdf

ولی اگه فرکانس قطع و وصل پایینه از رله استفاده کنید
              سلام

نمیدونم چرا شما نفهمیدید چون واضح توضیح دادم !؟ شما مطمین این ماسفت تو بازار هست اونم 1200 تومان :eek:؟!! کجا گیر میاد

در ضمن به نظر شما میشه که رله ثانیه 500 بار خاموش روشن بشه ؟ oo: oo:

دیدگاه

خب از اول می گفتی دایی جان
                رگولاتوره ژنراتورهای تحریک مستقل انواع مختلف داره.
                توی توانهای پایین مثل دینام ماشین از رگولاتور خطی استفاده میشه و توی توانهای بالاتر از PWMآ‌ استفاده میشه.
                اساس کار اینه که یه یکسوساز 3 فاز ولتاژ خروجی ژنراتور رو DC می کنه و این ولتاژ باید توسط یه مدار سیم پیچ فیلد( یا تحریک یا بقول دایی اگزایتیشن ) رو تغذیه کنه.
                مدار کنترلی باید جریان تحریک رو طوری تنظیم کنه که ولتاژ خروجی ژنراتور ثابت بمونه.
                اینطور که گفتی توی جریان تحریک یک آمپر ولتاژ خروجی رفت روی 450 ولت. پس جریان تحریک باید زیر 1 آمپر باشه.
                حالا نمی دونم چرا میگی باید 15 آمپر باشه؟
                روش تریستوری هم بد نیست اما خروجیش ریپل زیادی داره. خصوصا اگه اندوکتانس سیم پیچ تحریک پایین باشه باعث نوسان توی خروجی ژنراتور میشه.
                راهی که رفتی درسته اما عناصر و طریقه بستن اشتباه بود.
                فرض می کنیم همون 15 آمپر برای تحریک نیازه.
                اولا باید از یکسوساز 3 فاز استفاده کنی تا ریپل مدارت کمتر بشه.
                ولتاژ تغذیه میشه 535 ولت. برای سوئیچ کردن ولتاژهای بالای 200 ولت IGBT خیلی بهتر از ماسفته.
                بنابراین یه IGBTآ‌ با ولتاژ 1200 ولت و جریان 50 آمپر مناسبه.
                یه دیود فست با همین ظرفیت هم نیازه.
                هر3 عنصر قدرت باید رادیاتور مناسب داشته باشند.
                البته پک این 3 هم توی بازار هست که قیمتش کمی بالاست.
                قسمت کنترلی هم باید اجزای زیر رو داشته باشه:
                یه ترانس برای تبدیل 220 ولت به 15 ولت با پل دیود و خازن و رگولاتور 15 ولت.
                آی سی UC3843 برای کنترل و فیدبک.
                درایور IGBT .
                اپتوکوپلر فیدبک
                حالا اگه فرصت شد می کشم برات دایی.
                اگه خودت هم می تونی زودتر بکش

دیدگاه

پاسخ : PWM با جریان زیاد (حرفه ای ها لطفا کمک کنند)

خب از اول می گفتی دایی جان
                  خوب کسی نپرسیده بود. :mrgreen:

اساس کار اینه که یه یکسوساز 3 فاز ولتاژ خروجی ژنراتور رو DC می کنه و این ولتاژ باید توسط یه مدار سیم پیچ فیلد( یا تحریک یا بقول دایی اگزایتیشن ) رو تغذیه کنه.
                  مدار کنترلی باید جریان تحریک رو طوری تنظیم کنه که ولتاژ خروجی ژنراتور ثابت بمونه.
                  تا اینجاشا که بلد بودیم

اینطور که گفتی توی جریان تحریک یک آمپر ولتاژ خروجی رفت روی 450 ولت. پس جریان تحریک باید زیر 1 آمپر باشه.
                  [glow=red,2,300]حالا نمی دونم چرا میگی باید 15 آمپر باشه[/glow]؟
                  برای اینکه قرار نیست این مدار فقط روی همون ژنراتور که تست کردم بسته شه ، اینطور که فهمیدم این رگلاتور ها باید جریانی بین 3 تا 15 آمپر را درایو کنه.
                  ولتاژ تغذیه میشه 535 ولت. برای سوئیچ کردن ولتاژهای بالای 200 ولت IGBT خیلی بهتر از ماسفته.
                  بنابراین یه IGBT‌ با ولتاژ 1200 ولت و جریان 50 آمپر مناسبه.
                  یه دیود فست با همین ظرفیت هم نیازه.
                  هر3 عنصر قدرت باید رادیاتور مناسب داشته باشند.
                  البته پک این 3 هم توی بازار هست که قیمتش کمی بالاست.
                  قیمتشون چقدری هست ؟

قسمت کنترلی هم باید اجزای زیر رو داشته باشه:
                  یه ترانس برای تبدیل 220 ولت به 15 ولت با پل دیود و خازن و رگولاتور 15 ولت.
                  اون مداری که روی خود ژنراتور بود که ترانس نداشت !!، اصلا اگه ترانس بذاریم تو اون لحظه اول که ولتاژمون 40 ولته چیزی تو خروجی ترانس نیست که بخاد مدارا راه اندازی کنه ! درسته ؟ حالا چرا 15 ولت مگه IGBT با ولتاژ بالا بایاس میشه ؟

آی سی UC3843 برای کنترل و فیدبک.
                  این همونی نیست که تو منابع تغذیه سوءیچینگ استفاده میشه ؟ یعنی به جای اون آوپ آمپا ازش استفاده کنم ؟

درایور IGBT .
                  درایورش چطوری باید باشه ، توضیح دهید لطفا ؟

اپتوکوپلر فیدبک
                  حالا این فیدبک چطوری کار میکنه ؟

حالا اگه فرصت شد می کشم برات دایی.
                  اگه خودت هم می تونی زودتر بکش
                  نمیدونم با این حال اصلا فایده ای داره ساختنش ؟
                  اگه یه کم بیشتر توضیح بدید شاید بتونم خودم بکشم ،
                  دیگه خیلی ممنون که راهنمایی میکنید.

دیدگاه

برای اینکه قرار نیست این مدار فقط روی همون ژنراتور که تست کردم بسته شه ، اینطور که فهمیدم این رگلاتور ها باید جریانی بین 3 تا 15 آمپر را درایو کنه.
                    از قدیم گفتن سنگ بزرگ علامت نزدنه!

قیمتشون چقدری هست ؟
                    مفت دایی
                    مثلا BUP314 حدود 4 تومنه.
                    البته پک کامل این 3 قطعه اصلی حدود 40 تومنه اما باید وارد کنی. مثلا VUB72 خیلی عالیه.

اون مداری که روی خود ژنراتور بود که ترانس نداشت !!
                    پس چرا همونو کپی نکردی دایی؟!

اصلا اگه ترانس بذاریم تو اون لحظه اول که ولتاژمون 40 ولته چیزی تو خروجی ترانس نیست که بخاد مدارا راه اندازی کنه ! درسته ؟ حالا چرا 15 ولت مگه IGBT با ولتاژ بالا بایاس میشه ؟
                    درسته دایی. این یعنی دردسر و پیچیده شدن مدار. اما باید راهی برای حل این مشکل پیدا کرد. مثلا من بجای ترانس از منبع تغذیه سوئیچینگ با آی سی TNY274 استفاده می کنم که با 40 ولت هم کار می کنه.
                    IGBT بایاس نمیشه دایی. باید 15 ولت بهش بدی تا خوب روشن بشه.

این همونی نیست که تو منابع تغذیه سوءیچینگ استفاده میشه ؟ یعنی به جای اون آوپ آمپا ازش استفاده کنم ؟
                    دقیقا دایی جان

درایورش چطوری باید باشه ، توضیح دهید لطفا ؟
                    درایورهای ماسفت و IGBT توی بازار فراوونه. توی همین تاپیک دربارش بحث کردین. مثلا همین TC4420آ‌ که دایی آروین ازش استفاده کرد، درایور خوبیه. اگه تقلبی نباشه!
                    البته خود UC3843 هم می تونه IGBT رو درایو کنه اما خیلی حساسه و معمولا زود داغ می کنه.
                    واسه سوئیچ کردن جریانهای تا 2 آمپر خود UC3843 خوبه اما واسه 15 آمپر حتما باید یه درایور خارجی بهش اضافه بشه.
                    تجربی صحبت کنیم واسه سوئیچ کردن 15 آمپر باید درایوری داشته باشیم که بتونه تو لحظه خاموش و روشن کردن 1.5 آمپر جریان بده و بکشه.

حالا این فیدبک چطوری کار میکنه ؟
                    خیلی قشنگ دایی جان. ولتاژ خروجی ژنراتور از طریق تقسیم مقاومتی به اپتوکوپلر رو تحریک می کنه. هروقت از 380 بیشتر بشه خروجی اپتو کوپلر به UC3843 فرمان میده جریان کم بشه و برعکس.
                    مثل مدار زیر:
                    http://www.khazama.com/project/smps

نمیدونم با این حال اصلا فایده ای داره ساختنش ؟
                    اگه یه کم بیشتر توضیح بدید شاید بتونم خودم بکشم ،
                    دیگه خیلی ممنون که راهنمایی میکنید.
                    هر پروژه ای رو باید ساخت تا تجربه کسب کرد. اگه سفارش داری پس ساختنش واست درآمد داره. درآمد یعنی ادامه زندگی و پروژه بعدی و ...
                    بکش تصحیح می کنم دایی

دیدگاه

از قدیم گفتن سنگ بزرگ علامت نزدنه!
                      اینا باید به اونی گفت که سفارش داده.

مثلا BUP314 حدود 4 تومنه.
                      اینجا هیچ IGBT وجود نداره اگر خرید اینترنتی این سه قطعه هست لطفا ادرس بدید.

پس چرا همونو کپی نکردی دایی؟!
                      اون مدار خیلی پیچیده بود ، روی بیشتر قطعاتشم یه ماده سختی پوشونده بود ، در کل از کپی کردن خوشم نمیاد.
                      درسته دایی. این یعنی دردسر و پیچیده شدن مدار. اما باید راهی برای حل این مشکل پیدا کرد. مثلا من بجای ترانس از منبع تغذیه سوئیچینگ با آی سی TNY274 استفاده می کنم که با 40 ولت هم کار می کنه.
                      اینطوری که خیلی سخت میشه ، به نظر شما میشه مدارا طوری طراحی کرد که لحظه اول IGBT روشن باشه و تمام خروجی مستقیم روی اگزایتر بره بعد که ولتاژ بالاتر رفت تازه مدار شروع به کار کنه و به صورت PWM خروجی را کنترل کنه ؟ طرحی هم دارید ؟
                      درایورهای ماسفت و IGBT توی بازار فراوونه. توی همین تاپیک دربارش بحث کردین. مثلا همین TC4420آ‌ که دایی آروین ازش استفاده کرد، درایور خوبیه. اگه تقلبی نباشه!
                      این TC4420 خیلی کم یابه کاش یه قطعه دیگه پیشنهاد میدادید.

بکش تصحیح می کنم دایی
                      در اولین فرصت میکشم ، ولی با وجود 2 کار دیکه که همزمان دارم فکر نکنم زیاد خوب از آب در بیاد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                        بنده به سهم خود از جناب ahmadmn که اینگونه وقت می گذارند و در این تاپیک و موارد مشابه دیگران را در اطلاعات مفید خود شریک می کنند، تشکر می کنم.
                        به عنوان یک نکته جانبی در استفاده از Mosfet و IGBT و بحث اصلی بودن قطعات، یک منبع در بازار جمهوری وجود دارد که بصورت تخصصی روی واردات ترانزیستور و Mosfet فعالیت می کند و بعضی مغازه ها هم بعضا اینگونه قطعات را از آنجا تهیه می کنند و آن دفتر عماد الکترونیک واقع در طبقه اول پاساژ فرقانی (آقای حاجی میر صادقی) است.
                        اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                        دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                        برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                        قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                        ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X