اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

حفاظت ماسفت در جریان بالا (لطفا کمک کنید)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

حفاظت ماسفت در جریان بالا (لطفا کمک کنید)

سلام به همه دوستان

من یک اینورتر دارم که با ماسفت های FQA140N10 کار می کنه، می خوام که با موتور های با توان بالا ماسفت ها نسوزند. همه چیز در برد ساخته شده خوب است و سه فاز هم می سازد با اتصال ترانس هم مشکلی ندارد اما من برای این برد یک مدار overcurrent درست کردم که بلافاصله بعد از اینکه جریان کشیده شده از ماسفت بیشتر از حدی شد که من می خوام سه فاز رو قطع کند، اما متاسفانه وقتی مدار overcurrent که به درست بودنش اصلا شک ندارم و بارها با انواع برد های دیگه تست کردم و جواب میده برای این برد حتی قبل از اینکه کوچکترین جریانی از ماسفت کشیده بشه برد رو خاموش می کنه.
    نمیدونم واقعا مشکل کجاست لطفا منو راهنمایی کنید.
    اگر روش هایی برای محافظت از ماسفت می شناسید خواهشا بگید چون من واقعا دیگه نمیدونم چی کار کنم
    مدار هایی که به هر طریقی مانع از سوختن ماسفت بشه، برد از نظر ساخت سه فاز مشکلی ندارد اما من فقط می خوام یک مدار محافظتی براش بذارم.
    :sad:

پاسخ : حفاظت ماسفت در جریان بالا (لطفا کمک کنید)

اینورتر با ماسفت؟ :eek: مارکش چیه؟ بیشتر اینورترها این پروتکشن هارو داره دلیل کار شما رو متوجه نمیشم oo:
    مدار شما چطور کار میکنه؟ اصولش چیه؟ برای بارهای القایی ازش استفاده کرده بودی؟(منظورم مدار پروتکشنه)

دیدگاه

سلام

ممنون از توجهتون
      این اینورتر رو کامل خودمون درست کردیم، قبلا از ماسفت های irfp150 استفاده کردیم با جریان 43 آمپر که برای موتور های با توان بالا ماسفت ها آتش می گرفت. به همین خاطر ماسفت با جریان بالاتر استفاده کردیم (ماسفت FQA140N10) با جریان 140 آمپر که با موتور های با توان بالاتر نسوزد.
      حالا می خوام برای این کار یک مدار حفاظت در مقابل جریان های بالاتر از حد توان ماسفت طراحی کنم که تحت هیچ شرایطی ماسفت ها نسوزند. تا اگر پیک جریان یکباره زیاد شد ساخت سه فاز متوقف بشه و ماسفت ها نسوزد.
      مداری که برای این کار طراحی کردیم کاملا مدار کاربردی هست و برای هر برد دیگه ای امتحان می کنیم جواب میده، اما نمی دونم چرا وقتی به ماسفت ها وصل میشه حتی بدون اینکه برد به بار و یا حتی ترانس وصل بشه مدار محافظتی عمل میکنه و مانع ساخت سه فاز میشه.
      نمیدونم یعنی برای ماسفت ها چه اتفاقاتی می افته که این جوری میشه!!!! یا باید مدار واسطی بین مدار محافظتی و ماسفت ها بذارم؟!!!
      یا اینکه کلا مدار محافظتی رو با توجه به شرایط برد تغییر بدم!!! و اینکه اگر مدار محافظتی خوبی برای حل این مشکل دارید به من بگید. چون واقعا دیگه نمیدونم چجوری میشه از ماسفت ها با این جریان بالا محافظت کرد :angry:

دیدگاه

کارتون ایول داره ها... :applause:
        چرا ماسفت؟ چرا از igbt استفاده نکردین؟
        برای محافظت هم جواب منو ندادین که بالاخره مدارتون چطور این کارو میکنه.... ولی تو اینورتر های بازار از یه سنسور جریان برای حفاظت سوئیچها استفاده شده و به محض اینکه جریان از حد مشخص شده بیشتر شد کنترلر دیگه پالس نمیده.
        راستی شما ماسفتارو چطور درایو کردین؟ این هم خیلی مهمه
        راستی این ترانس که میگی هنوز به برد وصل نشده پروتکشن مدار عمل میکنه نقشش چیه ؟ موتورهاتون چه نوع موتوری هستش؟

دیدگاه

سلام دایی
          منم آفرین میگم که خودتون جرات کردید و اینورتر 3 فاز ساختید.
          اما روش حفاظت شما چیه که کار نمی کنه؟
          اگه یه مقاومت در سورس ماسفت های پایین گذاشتید باید با یک فیلتر RC ولتاژ دوسرشو فیلتر کنید تا پالسهای ناخواسته باعث کارکرد اشتباه مدار overcurrent نشه.
          درضمن مدار overcurrent باید یه فلیپ فلاپ یا حافظه داشته باشه تا کل یک سیکل PWM رو خاموش کنه. یا اینکه به میکرو وصل باشه تا میکرو درایو ماسفت رو خاموش کنه.
          راستی موتورهای آسنکرون معمولا ولتاژ پایین نیستند. احتمالا موتورهای شما نوع براشلس هستند که با ولتاژ پایین هم کار می کنند. درسته؟
          با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام
            ممنونم از توجهتون

این مدار برای موتور های گیرلس طراحی شده و مدار overcurrent هم به این گونه عمل میکنه که از سورس ماسفت پایینی جریان رو میگیره و از مقاومت شنت عبور میده و یک فیلتر RC هم داره و بعد به یک op-amp با بهره ولتاژ 10 میره و 10 برابر می شه و بعد با یک مقایسه کننده (op-amp از نوع lm358 ) با مقدار مرجع مقایسه میشه و در صورتی که از مرجع بیشتر باشه به میکرو فرمان میده و....
            من تقریبا مطمینم که این مدار به خاطر نویز سویچینگ ماسفت ها و pwm سه فاز درست عمل نمیکنه به همین خاطر تصمیم گرفتم CT یا سنسور اثر هال اضافه کنم اما ct یک کم جریان رو لخت میکنه و من فکر میکنم که سرعت قطع مورد نظر من رو به خوبی نداشته باشه و ماسفت ها بسوزند از طرفی بعد از تست ct با ترانس جواب نداد و برد رو خاموش و روشن می کرد.
            اما راجع به سنسور اثر هال دارم تحقیق میکنم ببینم خوبه یا نه!!با توجه به این شرایط اگر روش بهتری سراغ دارید به من معرفی کنید. :read:
            قصد دارم جای نمونه گیری جریان رو هم عوض کنم و از خروجی ترانسی که برای تقویت ولتاژ به برد وصل میشه بگیرم تا نویز pwm رو نداشته باشم.

ممنونم :smile:

دیدگاه

لطفا اگر سنسور اثر هال با قابلیت سنس جریان بالای 140 آمپر و حتی تا 280 تو بازار می شناسید که قیمتش هم زیاد نباشه به من معرفی کنید (dc , ac ).
              سوال دیگه این که آیا این سنسور ها با توجه به نویز محیط به خوبی عمل میکنه یا نه؟

دیدگاه

سلام دایی جان
                منم از همین روش مقاومتی استفاده می کنم اما مشکل نویز ندارم. در اینورترهای تجاری هم از همین روش استفاده میشه.
                سنسورهای هال به نویز حساس نیستند اما سرعت کمی دارند.
                می تونید به سایت جوان الکترونیک و باقی فروشنده ها رجوع کنید و انواع مختلفشو با قیمت ببنید.

دیدگاه

اگر گیت درایورتون جواب میده ، میتونید از ماسفتهای موازی استفاده کنید ! حتما از دیودهای فست و یا شاتکی با توان مناسب دو سر ماسفتها استفاده کنید.
                  سنسور جریان هم با جریانهای مختلف تو جمهوری هست ، کافیه یه خورده قدم بزنید.میتونید از مقاومتهای شنت هم استفاده کنید.

دیدگاه

سلام
                    این مدار محافظتی توی بردهای دیگه واقعا عملکرد خوبی داشته من نمیدونم اینجا چرا اینجوری کار می کنه!!! هر آزمایش و تستی هم که فکرشو بکنید انجام دادم :sad:
                    نمیدونم شاید باید کلا مدار رو عوض کنم. میشه اگر مدار محافظتی خوبی برای ماسفت با جریان بالا می شناسید به من معرفی کنید؟
                    سنسور اثر هال هم سرعت دلخواه منو نداشت و تازه یک سری مشکلات هم اضافه کرد.
                    توی برد من از مقاومت های شنت هم استفاده کردم و ماسفت ها رو هم با هم موازی کردم اما مشکل من با مدار محافظت جریان هست.
                    وقتی برد رو به تنهایی روشن می کنم مشکلی نیست اما وقتی ترانس رو به برد اضافه میکنم در لحظات اول به صورت گذرا overcurrent میده و برد طبق نرم افزار خاموش میشه.
                    میشه بگید مدار محافظتی که با عملکردش مشکلی ندارید دقیقا چه جوری عمل می کنه؟

ممنونم از لطفتون

دیدگاه

من نمی دونم منظورت از ترانس چیه دایی جان؟! چون توی اینورترهایی که من میسازم ترانسی وجود نداره.
                      مدار حفاظتی چیزی جز یه مقاومت وات بالا، یه فیلتر RC و یه مقایسه کننده مثل LM393 نیست. در اینورترهای جریان بالا هم یه opamp برای تقویت ولتاژ دوسر مقاومت میزاریم.
                      این مقاومت توان بالا که اهم بسیار کم داره بین سورس ماسفت ها(که به هم وصل شدن) و زمین قرار می گیره.
                      مثلا اگه دیتاشیت

دیدگاه

گوش بده حاجی اگه جریانت یکبارس یه فیوز سه فلز بزار اگه ارومه بیمتال بزار از الکترو نیک بیا بیرون اول امپر اولیه ات رو مهار کن بعد
                        ماسفتت هم من فک میکن برای نویز برگشتی توان ری اکتیو میسوزه

دیدگاه

در مورد سنس جریان در تمام اینورترها از نیم کیلو وات تا 2 مگا واتی که من باهاش کار میکنم فقط و فقط از سی تی استفاده میشه و دلایل خاص خودشم داره.کار نکردن مداراتی مثل مدار شما دلایلش هست.اگه صد تا مدار دیگه هم اینجوری بسازی کار نخواهد کرد و یا اگر هم کار کنه شانسی هست و نمیشه بهش اعتماد کرد چون مدارات پ امپی مثل مدار شما که بصورت غیر ایزوله به مدار قدرت وصل شدن عموما قبل از وقوع اضافه جریان های بالا می سوزند .دلیلش هم معلومه.چون حساسیت خیلی خیلی بالاتری نسبت به قطعات قدرت دارن.چطور انتظار داری توی یه مداری که ماسفت 100 ولت و 140 آمپرت میسوزه پ امپ نسوزه یا درست کار کنه؟ به نظرت با منطق جور در میاد!!!!!
                          فقط نویز عبور همچین جریانی برای از کار انداختن پ امپت کافیه سایر دلایل بماند.سوییچینگ یک بار القایی ساده برای ایجاد اسپایک های تا 2 کیلو ولت کافیه و به تبعش سوختن ورودی پ امپی که به سورس ماسفت یا هر جای دیگش وصل کردی.
                          موفق باشی

دیدگاه

سلام دوستان من هم یه مدار برای کنترل موتور دی سی درست کردم و از 40 عدد ماسفت irfp250n استفاده کردم برای تحریک گیت ماسفت از زوج کردن دو عدد ترانزیستور (tip41 و tip42 ) استفاده کردم البته برای هر10 تا ماسفت یک جفت گذاشتم و از امیترهای تراتزیستور توسط یک مقاومت 33اهم به گیت ماسفت وصل هستش و گیت ماسفت ها با زنر محافظت میشه
                            وقتی ماسفتها را به المنت های هم توان موتور وصل میکنم مدار pwm به درستی کار میکند و با توان بالا ولتاژ را سوئیچ میکنه ولی وای از اون روزی که موتور وصل میشه برگشتی های وحشتناک از موتور میاد که با یک دیو شاتکی این برگشتی ها را داخل یک خازن شارژ کردم و نتیجه این شد که دامنهای حدودا 380 ولتی رسیدم و ماسفت ها به شدت گرم میشدن و یا میسوختن که من از درینبه سورس یک خازن مولتی لایر ولتاژ بالا گذاشتم و با ظرفیت 400 نانو و ولتاژ 1275 ولت که نمیگذاشت ماسفت ها داغ بشن ولی خود خازنها به شدت داغ شده و میسوختن بعد از روی سیستم دستگاه جوش های تریستوری یک مقاومت برداشتم و دو سر درین سورس با اهم 4 نصب کردم و که شرایت را کمی بهتر کرد ولی هنوز هم تلفات بسیار بالاست و برگشتی سنگین و به راحتی ماسفت ها میسوزن ولتاژ کاری موتور دی سی 48 ولت است و توان موتور 3 کیلووات دنبال راه حل مناسب هستم از igbt هم استفاده کردم همین اتفاق افتاد و کلی خرج دستم گذاشت
                            منبع پالس هم نصبت به تغذیه ایزوله هستش و دارای امپدانس 50 اهمی است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط chipoo
                              برای هر10 تا ماسفت یک جفت گذاشتم و از امیترهای تراتزیستور توسط یک مقاومت 33اهم به گیت ماسفت وصل هستش
                              این کار شما غیر اصولی است . بهتر راجب تفاوت گیت درایو و بیس درایو یکم مطالعه کنید .ماسفت ها رو گیت درایو میکنن .یعنی برای درایو یک یک ماسفت شما به یک منبع جریان 2 آمپر 15 ولت با مقاومت داخلی در حد میلی اهم نیاز دارید .برای 10 ماسفت به منبع جریان 20 آمپر 15 ولتی نیاز خواهید داشت .با یک پول پوش ترانزیستوری اینکار غیر ممکن است .مقاومت ترانزیستورها خطی است .
                              تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                              داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X