اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

در مورد طراحی یه برد

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    در مورد طراحی یه برد

    اول یه توضیح کوچیک بگم راجع به موتورها موتروهای برق متناوب یعنی 220 ولتی های تک فاز استفاده زیادی دارند یعنی تو خیلی ز وسایل استفاده میشن بعضی از این موتو رها به صورت دور راستگرد و چپگرد استفاده میشن حالا اگه شما وقتی دور موتور چپ یا دور راسته کلید دور معکوس رو بزنید ( این کلید در حقیت جای بالشتک ها یعنی استاتور موتور را عوض میکند یعنی نحوه برق رسانی تغییر میکنه و جهت دور متور تغییر میکنه) حالا مسئله اینجاست که ما میخاییم یه بریدی رو طراحی کنیم که تا وقتی موتور تو دور چپ یا راست داره میچرخه وقتی رفت به کلید دور معکوس بلافاصله موتور استارت نشه چون باعث سوختن موتور میشه حالا هر کسی نظر داره بذاره
    ممنون

    #2
    پاسخ : در مورد طراحی یه برد

    دقیقا چه زمانی باید جهت چرخش عوض بشه! منظورم اینه که باید موتور کاملا بایسته یا اگر تا یک حدی هنوز دور داشت ایرادی نداره! اگر اینطوره تا چه حدودی؟

    شهریار
    Circuit Designers Choose Different Horses For Different Courses!

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : در مورد طراحی یه برد

      دوست عزیز این سیستمی که شما می خواین الان توی صنعت به وفور استفاده میشه !

      البت اون سیستمی که من روش کار کرده بودم با کنتاکتور بود و برای یه موتور بزرگ !(سه فاز )
      سیستم کار رو توضیح می دم ...
      قلب مدار تشکیل شده بود از یه مدار چپگرد و راستگرد ، با این تفاوت که وقتی کلید چپگرد یا راستگرد رو می زدین تا یه مدت کوتاهی موتور د رحالت ترمزی می افتاد و بعد از اینکه سرعتش به حدود 30 الی 40 در صد سرعت نامی می رسید جهت چردش اون تغییر می کرد .
      برای حالت ترمزی موتور چند روش وجود داره که توی این مورد از اتصال کوتاه استاتوراستفاده میشه ! شما باید با یه تایمر به مدت کوتاهی سرهای استاتور رو با یه مقاومت پروات اتصال کوتاه بکنید .
      مدت زمان تایمر رو هم باید با ضریب و خطا بدست بیارید ، باید از بیشترین مدت شروع بکنید، تا جائی که موتور فقط 20% بیشتر از جریان نامی از شبکه دریافت بکنه !

      علت اینکه از حالت ترمزی موتور استفاده میشه رو بگم ...
      وقتی یه موتوری شروع به کار می کنه ،آ‌ در لحظه اول به خاطر اینرسی که موتور داره و می خواد اونو به حرکت بندازه ،آ‌یه جریان بالائی از شبکه دریافت می کنه ( موتورهای بزرگ تا 15 برابر جریان نامی ! ) حالا شما در نظر بگیرین که موتور در یه جهت دیگه هم داره میچرخه ! دیگه نور علانور ! ایندفعه دیگه موتور به خاطر اینکه یه سمت دیگه بچرخه یه جریان خیلی خیلی بزرگتر از جریان راه اندازی از شبکه می کشه که هم برای شبکه و تجهیزات شبکه مضره و هم برای خود موتور که گاها هم باعث سوختن موتور میشه ! به همین منظور باید اول سرعت موتور تا یه حد استانداردی ( بستگی به ساختمان موتور و تجهیزات شبکه داره ) پائین بیاد و بعد از اون جهت گردش اون تغییر بکنه ! اگر در حالت عادی بخوایم منتظر این باشیم تا سرعت موتور پائین بیاد ،آ‌ یه چنیدن ثانیه ای باید منتظر بمونیم و اگر توی روز چندین بار این کار رو انجام بدیم یه عالمه وقت مرده ایجاد میشه که هیچ کس خوشش نمیاد ! ولی با استفاده از حالتهای ترمزی موتور ، در عرض کوچکترین زمان و بدون هیچ دردسری موتور از حرکت وایمیسته و می تونیم در جهت عکس اون رو راه بندازیم ، توی این روش ترمزی هم وقتی سرهای استاتور اتصال کوتاه میشن میدان مخالفی ایجاد میشه که با میدان اولیه مخالفت میکنه و در کوچکترین مدت سرعت و جریان مدار پائین میاد .

      این روش الان برای موتورهای سه فاز روتور قفسی استفاده میشه !

      برای بقیه موتورها هم باید از همین روش استفاده بشه و فقط چیزی که باید فرق کنه حالت ترمزی موتوره که باید بسته به نوع موتور تعیین بشه !

      یه چیز هم هست که یه سری شدید معطلمون کرد ! اگر از موتور بزرگ برای اینکار استفاده می کنین ،آ‌ حتما از یه بانک خازنی استفاده کنین تا به شبکه و کنتور فشار وارد نشه و الکی فیوز خراب نکنین ..

      دیدگاه

      لطفا صبر کنید...
      X