سلام دوست عزیز
البته کاری که کردید یک مقدار غیر معموله، مدار نیم موج با یک IGBT باعث افزایش ولتاژ آن می شود در کوره های IGBT نیم پل جهت جلو گیری از افزایش ولتاژ بعضی اوقات حتی به جای Dead Time کمی همپوشانی ممکن است ایجاد کنند( البته باید مدار di/dt موجود باشد ).
در کل کاری که میخواهید انجام دهید کاملا درست است یعنی در تمام کوره ها مدار فیدبک جهت روشن کردن قطعات سوییچ ( تریستور ، IGBT ، MOSFET ) وجود دارد که بر مبنای فرکانس مدار تانک عمل می کند. یادتان باشد دقیقا در فرکانس رزونانس توان بسیار کمی به بار اعمال می شود به همین دلیل باید بتوانید مدار را طوری تنظیم کنید تا کمی بالاتر از فرکانس رزونانس قابل تنظیم باشد (*قابل تنظیم بودن مهم است*)
در کل پیشنهاد می کنم به جای استفاده از TL494 و موج PWM از یک مدار اوسیلاتور مربعی ساده استفاده کنید ولی در مسیر تغذیه باید چوک RFC حتما داشته باشید به جای IGBT اگر بتوانید از Power Mosfet ها استفاده کنید بهتر است ( به دلیل داشتن مقاومت داخلی ) جهت کنترل توان در این حالت از ولتاژ متغیر باید استفاده کنید.
موفق باشید.
. یادتان باشد دقیقا در فرکانس رزونانس توان بسیار کمی به بار اعمال می شود به همین دلیل باید بتوانید مدار را طوری تنظیم کنید تا کمی بالاتر از فرکانس رزونانس قابل تنظیم باشد (*قابل تنظیم بودن مهم است*)
مگه تو فرکانس رزونانس جریان ماکزیمم نیست؟؟؟؟پس قاعدتا باید توان رسیده به بار زیاد باشه در غیر اینصورت توان راکتیو هم داریم اختلاف فاز هم داریم ،اینا مشکل ساز نیست؟؟؟؟//
:eek:
پیامبری که از بلندی بترسد ،هرگز به معراج نمی رسد....
در کوره های القایی متعارف همیشه برای اعمال توان به بار از فرکانس بالاتر از رزونانس تانک استفاده می شود و معمولا موج تانک بصورت کاملا سینوسی می باشد. ( در حالت بار کامل که همیشه سینوسی است )
ولی در کوره آقا اشکان موضوع کمی متفاوت است چو ن به خاطر استفاده از موج PWM شکل موج تانک دیگه سینوسی نخواهد بود .
در ضمن بحث توان راکتیو در کوره های القایی به شکلی که فرمودید مطرح نیست چون ولتاژ ورودی اینورتر DC است ولی به دلیل استفاده از یکسوساز ها در ورودی جریانی که از شبکه کشیده می شود سینوسی نبوده و POWER FACTOR آنها همیشه از 1 کمتر است.
در ضمن آقل اشکان خوشحال می شم اگه نتایجی که از کوره ساخت خودت گرفتی با دوستای دیگه ( ازجمله خودم ) هم مطرح کنی .
سلام
آقای گیلانی چرا تو فرکانس رزونانس توان خیلی کمی به بار منتقل می شه؟
سوال دیگه اینگه اگه تو فرکانس رزونانس توان کمی به بار می رسه فرکانس سویچینگ حتما باید بیش تر از فرکانس رزونانس باشه یا نه اگه کمتر هم باشه فرقی نمی کنه مهم اینه که دقیقه برابر فرکانس رزونانس نباشه؟؟
اینا رو تجربه ثابت کرده یا نه توجیحه تئوری داره؟
ممنون
پیامبری که از بلندی بترسد ،هرگز به معراج نمی رسد....
آقا جلال این فرکانس رزونانس قبلا گیجم کرده بود. من تو مدار تانکم از یه led استفاده کردم که شدت نورش توان القایی به بارو نشون میده. یه دیود 4148 معکوس با ال ای دی بستم که ولتاژ زیاد معکوس خرابش نکنه. بعد با مقاومت 33 کیلو وصل کردم به دو سر خازن تانک. چون lc تانکو موازی بستم پس تو رزونانس کمترین جریان کشیده میشه. فرکانسو تغییر دادم تا جریان به کمترین مقدار رسید. یعنی یکم فرکانسو پایین یا بالا میبردم جریان شروع میکرد به زیاد شدن ولی نور led ماکزیمم نبود. ولی در یک سمت (یادم نمیاد بالا یا پایین) با یکم تغییر فرکانس نور led خیلی بیشتر میشد که البته جریان هم زیاد میشد. این موضوع گیجم کرده بود. وقتی فرکانسو در همون جهت بازم تغییر میدادم نور یکباره افت میکرد. من مونده بودم بالاخره این رزونانس کجاست. من فکر میکم حق با شما باشه .ولی کسی که این led رو وصل نکرده نمیتونه توان القا شده رو ببینه. برای همین فکر میکنه کوره داره تو رزونانس کامل بیشترین بهره رو میده.
ترانزیستور، خازن، مقاومت ، مقداری سیم لحیم و دیگر فکر با عمل
سلام خانم فلاح
در کوره های القایی فرکانس سوییچ قطعات باید کمی بیشتر از فرکانس رزونانس تانک باشد در شکل موج سینوسی کامل سوییچ ها باید در زاویه 45- الی 5- درجه روشن شوند در کوره های تریستوری اگر در زاویه بیش از این ( مثلا صفر درجه ) آتش شوند که تریستور ها کوموتاسیون نکرده و اتصال کوتاه می شوند .
در واقع با این عمل تانک مرتب شارژ شده و توان اعمال شده به قطعه جبران می شود.
آقا اشکان برای تنظیم دقیق مدار آتش و تانک بهترین وسیله استفاده از اسیلوسکوپ است فرکانس رزونانس رو می شه از روی مقادیر خازن وسلف حساب کرد و بهترین راه استفاده از اسکوپ حافظه دار و مد Single Shot آن و شارژ تانک بصورت دستی توسط باطری یا یک خازن ظرفیت بالا است که دقیقا می توانید فرکانس رزونانس را اندازه گیری کنید.
یادتون باشه اگه سوییچ رو در زاویه کمتر از 90- درجه روشن کنید به احتمال زیاد قطه خواهد سوخت.( استفاده از LED هم راه جالبی چون توان اعمال شده به بار دقیقا با ولتاژ تانک رابطه مستقیم داره که LED هم همونو نشون میده ).
آقا جلال اطلاعاتتون دقیقه. کلی استفاده کردم. در حال حاضر دارم مدارو روی برد مونتاژ میکنم. قبلا رو بردبرد بود. به پیشنهاد یکی از دوستان یه فیوز الکترونیکی برای igbt درست کردم خیالم راحت شد ولی گفتم رو برد مونتاژش کنم که اتصالات سست بردبرد کار دستم نده
ترانزیستور، خازن، مقاومت ، مقداری سیم لحیم و دیگر فکر با عمل
به دادم برسید igbt از دستم رفت. Igbt 75 آمپر 1200ولتم پرید. اونم با 1.5 آمپر. شاهکار قرن بود. یکی بگه علتش چی بود؟ درایورم استاندارده. خروجی 494 دادم به tlp351 تغذیه درایور 19 ولت. کوره با 60 ولت خوب کار میکرد. 6آمپر میکشید یعنی 360 وات کاری که میخواستمو انجام میداد. دیوتی سایکلو کم کردم در حالی که تو رزونانس 400 میلی میکشید. زدم به 220 ولت البته سری با یه المنت. Igbt در 10 ثانیه چنان داغ شد که به هیت سینکش نمیشد دست زد. تازه فن هم داشت. فرکانسو پایینتر و بالا تر از رزونانس گزاشتم تو همه حالات همینجور داغ شد. آخرشم سوخت و کلکتور امیتر اتصال کوتاه شد. چرا؟ مقاومت گیت 10 اهم. تغذیه ترانسی 19 ولت 500 میلی آمپر. Pwm استاندارد tl494. درایور tlp351. لطفا هر دلیلی به ذهنتون میرسه بگین
ترانزیستور، خازن، مقاومت ، مقداری سیم لحیم و دیگر فکر با عمل
ارجع الی ربک راضیتا مرضیه
با نهایت تاسف و دلی آرام تسلیت عرض مکنم امیدوارم غم آخرتون باشه می دونم چی میکشی ( غم مرگ برادر را ، برادر مرده میداند)
حالا چند بود قیمت این igbt
دلیل اصلی (99.999 درصد ) سوختن هر المان الکترونیک صنعتی تلفات سوئیچینگ است که از محدوده soa بیرون میره
توصیه من استفاده از المانهای ارزون تر برای توان های پایین است
شما انگار میخواهید با تریلی یک حلبی ببرید مثلا موس فت ها خیلی مناسب است 50 آمپر 60 ولت زیر هزار تومن است خوب به درد کار شما میخوره فکر کنم یکی دو کیلو وات رو ساپرت کنه
مگه جریان اولیه شما شما چقدره ؟
تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است
دیدگاه