اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد ورقه های ترانس هسته اهنی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سوال در مورد ورقه های ترانس هسته اهنی

اخیرا متوجه شدم 2تا ترانس بزرگی( 12 ولت 10 امپری) (دوبل 40 ولت) که قبلا در مصرف حتی گرم هم نمیشدن ،الان بدون بار وبدون مصرف بعد از مدتی داغ میشه . این حرارت فقط از ناحیه هسته میباشد
    با علم به اینکه برای کاهش تلفات هسته را ورقه ورقه میسازن و بینشون هم عایقه تا اتصال کوتاه نباشه
    سوال: این عایق بودن یعنی چی؟ ایا هیچکدوم از ورقه ها نباید به هم اهم داشته باشه یا یه چیز حدودیه ؟
    من 7-8 تا ترانسو امتحانی روکش بیرونیشو در آوردم و ورقه هاشونو اهم گرفتم .اکثرا نصفشون اتصالی با اهم حدودی 10 تا60 اهم ونصف دیگه ورقه ها اهم زیادی نشون میداد این چه معنی میتونه داشته باشه؟
    ممنون میشم اگه اطلاعاتی بهم بدین
    در ضمن یه سرچ زدن تو سایتها همه یه مطلب تکراری از هم کپ زده بودن که خیلی پایه ای بود .

پاسخ : سوال در مورد ورقه های ترانس هسته اهنی

هر چه عایق بهتر باشه تلفات کمتره و کیفیت و راندمان ترانس بالاتر.
    معمولآ هسته های داخلی از این نظر در حد متوسطی هستن.
    البته گرمای اینچنینی بیشتر بعلت نیم سوز شدن ترانسه
    بیشتر اوقات سیم پیچ اولیه بجهت اینکه از مقاومت اهمی
    بالاتری نسبت به ثانویه برخورداره و همچنین ضریب دفع حرارتش
    نسبت به ثانویه کمتره.
    وقتی ترانس زیر بار اضافی قرار میگیره نیمسوز میشه و ممکن
    بعضی دورهاش اتصال بشه .که در حالت بدون بار هم گرم میشه
    و چون به هسته نزدیکه حرارتش به هسته منتقل میشه.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

ممنون از جوابت
      این 12 ولتیه که میگم ،از پارات در آوردم .وچون جریان خوبی داشت ،باهاش کولر درست کردم ،و داخل کولر قرار داشت .چند بار امتحانی در داخل کولر بهش دست زدم ،سرد سرد بود .بعیده که حرارتش بالا رفته باشه .
      یه جورایی راضی به مرگش نیستم /
      سوال : این که تعدادی از ورقه ها تقریبا اتصالند(با اهم 10-30) طبیعیه ؟
      2 -اگه تعدادی از سیم ها به هم بچسبه /با دونستن اهم قبلی /با اهمتر نشون میده یا مقدار اتصال ناچیزه،معلوم نمیشه؟

دیدگاه

در ضمن ترانس با بار و بدون افت ولتاژ 7.5 الی8 امپر میده .وکل مصرف من تا کنون 5 امپر بوده نه بیشتر .

دیدگاه

این 12 ولتیه که میگم ،از پارات در آوردم .وچون جریان خوبی داشت ،باهاش کولر درست کردم ،و داخل کولر قرار داشت .چند بار امتحانی در داخل کولر بهش دست زدم ،سرد سرد بود .بعیده که حرارتش بالا رفته باشه .
          یه جورایی راضی به مرگش نیستم /
          سوال : این که تعدادی از ورقه ها تقریبا اتصالند(با اهم 10-30) طبیعیه ؟
          2 -اگه تعدادی از سیم ها به هم بچسبه /با دونستن اهم قبلی /با اهمتر نشون میده یا مقدار اتصال ناچیزه،معلوم نمیشه؟
          « آخرین ویرایش: امروز ساعت 0510 pm توسط Hi Voltage »
          با اندازه گیری جریان بی باری اولیه مشخص میشه و مقایسه با یک ترانس مشابه از نظر توان مشخص میشه.

10-30 هم طبیعیه.

دیدگاه

با اندازه گیری جریان بی باری اولیه مشخص میشه و مقایسه با یک ترانس مشابه از نظر توان مشخص میشه.
            جریان اولیه بدون مصرف ،تو همچین ترانسی حدودا چقدر باید باشه؟

دیدگاه

جریان اولیه بدون مصرف ،تو همچین ترانسی حدودا چقدر باید باشه؟
              بستگی به جنس هسته و محاسبه تعداد دور اولیه داره وقتی ترانس بدون بار هست
              معمولآ 1/10 تا1/15 توان نامی تلفات حرارتی داره.
              12*8=96w
              96/10=9.6w
              9.6/220=43ma
              در منطقه ما بعضی از ترانس پیچها به خاطر کم کردن حجم سیم مصرفی از تعداد
              دورها میکاهند که همین باعث افزایش جریان بی باری میشه و عمر ترانس کم میشه.

دیدگاه

جوابت خیلی عالی بود /لطف کردی ، ممنون .
                ترانس هام ،جفتشون ، که تقریبا حجمشون یکیست(10.5 *9سانت) اما با ولتاژ متفاوت ؛اتلاف جریانشان با هم مساوی و در حدود 56 میلی امپره .خیلی نزدیک به عدد شماست .
                شاید توانی که من گفتم دقیق نیس /لطفا اگر راه خاصی برای پیدا کردن ماکزیمم جریانی که ترانس میتونه بده ،دارید .یه اشاره کوچیک کافیه /به عبارتی چطوری اون جریانو اندازه بگیرم ...با مقاومت ؟ یا...؟
                که بتونم دقیقتر محاسبه کنم /واینکه اگر در محاسبه ام باز به همون جریانی که گفتم رسیدم ،با توجه به 13 میلی امپری که تفاوت جریان اتلافی داریم ..این مقدار قابل چشم پوشی است یا تلفات زیاد به حساب میاد ؟

دیدگاه

جوابت خیلی عالی بود /لطف کردی ، ممنون .
                  ترانس هام ،جفتشون ، که تقریبا حجمشون یکیست(10.5 *9سانت) اما با ولتاژ متفاوت ؛اتلاف جریانشان با هم مساوی و در حدود 56 میلی امپره .خیلی نزدیک به عدد شماست .
                  شاید توانی که من گفتم دقیق نیس /لطفا اگر راه خاصی برای پیدا کردن ماکزیمم جریانی که ترانس میتونه بده ،دارید .یه اشاره کوچیک کافیه /به عبارتی چطوری اون جریانو اندازه بگیرم ...با مقاومت ؟ یا...؟
                  که بتونم دقیقتر محاسبه کنم /واینکه اگر در محاسبه ام باز به همون جریانی که گفتم رسیدم ،با توجه به 13 میلی امپری که تفاوت جریان اتلافی داریم ..این مقدار قابل چشم پوشی است یا تلفات زیاد به حساب میاد ؟
                  خواهش میکنم :redface:
                  تعجب میکنم نباید گرمای نا متعارفی داشته باشه شاید محیط گرمه و فکر میکنی اتلاف حرارتیش بیشتر شده.
                  توان ترانس از روی سطح مقطع قرقره یا همون پایه وسطی محاسبه میشه.
                  و بطور تجربی برای هر واحد توان 20 گرم به وزن هسته اضافه میشه.
                  جریان هم از روی توان بدست میاد در ضمن چگالی جریان سیمها باید درست بدست بیاد وگر نه تولید حرارت اضافی
                  زیر بار میکنه.

دیدگاه

توان ترانس از روی سطح مقطع قرقره یا همون پایه وسطی محاسبه میشه.
                    ایا قرقره نسبت به کل هسته نسبت مشخصی داره ؟
                    و بطور تجربی برای هر واحد توان 20 گرم به وزن هسته اضافه میشه
                    شرمنده ؛ ببین ،درست متوجه شدم ؟
                    برای هر واحد توان 20 گرم به وزن قرقره ی هسته اضافه میشه .!؟
                    اگر 100 گرم باشه a 100/20=5w

دیدگاه

بله هر چی قرقره بزرگتر باشه هسته بزرگتری میخواد پس توان بیشتری قابل دریافته.
                      شرمنده ؛ ببین ،درست متوجه شدم ؟
                      برای هر واحد توان 20 گرم به وزن قرقره ی هسته اضافه میشه .!؟
                      بله این بصورت تجربی بیان شده.
                      محاسبه دقیقش از راه سطح مقطع قرقرست.

دیدگاه

بله هر چی قرقره بزرگتر باشه هسته بزرگتری میخواد پس توان بیشتری قابل دریافته.
                        شرمنده ،همش یه ابهام جدید بوجود میاد .
                        مشکل من اینجاس که در همین روش تجربی ،اگر هر وات 20 گرم به فلز وسطی(E)قرقره اضافه میشه ؛چجوری وزن اون قسمتو جدا محاسبه کنیم که پرسیدم ایا نسبتی (مثلا وزن قرقره 1/8 وزن کل ترانس باشه)داره ؛؟ تا بتونم با این نسبت وزن بقیه ترانسو از قرقره کم کنم .
                        با تشکر :redface:

دیدگاه

شرمنده ،همش یه ابهام جدید بوجود میاد .
                          مشکل من اینجاس که در همین روش تجربی ،اگر هر وات 20 گرم به فلز وسطی(E)قرقره اضافه میشه ؛چجوری وزن اون قسمتو جدا محاسبه کنیم که پرسیدم ایا نسبتی (مثلا وزن قرقره 1/8 وزن کل ترانس باشه)داره ؛؟ تا بتونم با این نسبت وزن بقیه ترانسو از قرقره کم کنم .
                          با تشکر :redface:
                          این روش وزنی مال پایه وسطی نیست منظور کل وزن هسته هست :smile:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X