اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

عمر تریاک

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : عمر تریاک

سلام جناب Ghasede del
    در مورد ضربه جریان قبلا تجربه جالبی داشتم
    در ولتاژ 380 ولت خازن 10 میکروفارادی توانست دو عدد تریستور 630 آمپری که معکوس بسته شده بودند را بسوزاند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jalal gilani
      سلام جناب Ghasede del
      در مورد ضربه جریان قبلا تجربه جالبی داشتم
      در ولتاژ 380 ولت خازن 10 میکروفارادی توانست دو عدد تریستور 630 آمپری که معکوس بسته شده بودند را بسوزاند
      راستی
      باید تجربه جالبی بوده باشه خوشبختانه من از این تجربه ها نداشتم
      حتمآ سلفی هم درمدار نداشتین تا پیک جریان هجومی رو محدود کنه
      و همونطور که قبلآ هم گفتم پیک جریان از پیک تحمل تریستورها بیشتر
      شده در الکترونیک صنعتی جایی برای سعی و خطا نیست خازن هم
      اجل نیست اونم یه قطعه است خراب هم میشه.

اضافه شده در تاریخ :
      نوشته اصلی توسط hadi_hashemi_85
      bt138 قادره 90 آمپرو در 20 میلی ثانیه تحمل کنه
      بله قادره تحمل کنه اما بشرطی که محاسباتتون درست باشه و جریان یا زمان تغیر نکنه
      بهتره همیشه یک سلف با تریاک سری کنید تا پیک جریان رو محدود کنید
      تا شما هم تجربه این دوستمون رو کسب نکنید.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ghasede del
        بله قادره تحمل کنه اما بشرطی که محاسباتتون درست باشه و جریان یا زمان تغیر نکنه
        بهتره همیشه یک سلف با تریاک سری کنید تا پیک جریان رو محدود کنید
        تا شما هم تجربه این دوستمون رو کسب نکنید.
        مقدار این سلف باید در چه حدودی باشه؟
        با سپاس

دیدگاه

من آخرش جریان این سلفو نفهمیدم
          چقدر سلف بزرگ با موتور سری کنیم در مقابل سلف موتور که چیزی نمیشه . موتور خودش یه غول سلفیه دیگه . اصلا هر چی ما مشکل داریم از این سلف ناشی میشه . حالا بیایم و یکی دیگرو باهاش سری کنیم . هر چی جریان از موتور بگذره از همین سلفم عبور میکنه دیگه .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
            مقدار این سلف باید در چه حدودی باشه؟
            با سپاس
            بستگی به پیک جریان ضربه و زمان و تحمل سویچ داره خازن لحظه اول اتصال کوتاه هست
            وقتی سویچ بسته میشه جریان شدیدی میکشه در انتهای ثابت زمانی اول تقریبآ این هجوم جریانی
            پیان یافته پس سلفی که در نظر میگیریم اگر بتونه در 5 ثابت زمانی خودش جریان شدید اولین
            ثابت زمانی خازن رو به جریان قابل تحمل سویچ محدود کنه کار تمومه بهدش اگر به اشباع هم بره
            مهم نیست.
            من آخرش جریان این سلفو نفهمیدم
            چقدر سلف بزرگ با موتور سری کنیم در مقابل سلف موتور که چیزی نمیشه . موتور خودش یه غول سلفیه دیگه . اصلا هر چی ما مشکل داریم از این سلف ناشی میشه . حالا بیایم و یکی دیگرو باهاش سری کنیم . هر چی جریان از موتور بگذره از همین سلفم عبور میکنه دیگه .
            اگر خازن تصحیح ضریب قدرت به موتور اضافه کردی و کسینوس فی رو به یک نزدیک کردی و تریاک رو دقیق بعد از عبور از صفر روشن کردی نیاز به
            سلف نداری فقط اسنابر دو سر تریاک بزار.

دیدگاه

ستگی به پیک جریان ضربه و زمان و تحمل سویچ داره خازن لحظه اول اتصال کوتاه هست
              وقتی سویچ بسته میشه جریان شدیدی میکشه در انتهای ثابت زمانی اول تقریبآ این هجوم جریانی
              پیان یافته پس سلفی که در نظر میگیریم اگر بتونه در 5 ثابت زمانی خودش جریان شدید اولین
              ثابت زمانی خازن رو به جریان قابل تحمل سویچ محدود کنه کار تمومه بهدش اگر به اشباع هم بره
              آهان . پس اون سلف به خاطر جریانی است که خازن در لحظه ی اول میکشه . اون سلفه برای محافظت از تریاک در لحظه ی صفره . من تمرکزم فقط در لحظه ی قطعه . به اولش فکر نمی کردم . اون سلف در واقع هم از تریاک و هم از خازن محافظت میکنه .
              الان شد

دیدگاه

آهان . پس اون سلف به خاطر جریانی است که خازن در لحظه ی اول میکشه . اون سلفه برای محافظت از تریاک در لحظه ی صفره . من تمرکزم فقط در لحظه ی قطعه . به اولش فکر نمی کردم . اون سلف در واقع هم از تریاک و هم از خازن محافظت میکنه .
                الان شد
                اگر دقیق تریاک رو بعد از لحظع صفر روشن کنی خازن در طول نیم پریود شارژ میشه ولی اگر شکل موج برش بخوره خازن ضربه جریان ایجاد میکنه
                اگر با dc تریاک رو روشن می کنی احتمال ضربه در لحظه روشن کردن موتور وجود داره که احتمال آسیب زدن زیاد نیست چون این اتفاق یک با در
                هربار روشن کردن می افته اگر دوست داری اون احتما ضعف هم از بین بره از مدار گذر از صفر اسفاده کن و بعد از عبور از صفر تریگر رو انجام بده
                تا موج سینوسی بدون برش داشته باشی.

دیدگاه

الان میفهمم 50 پست قبل چی می گفتین . اصلا به لحظه ی اول فکر نمی کردم . من فقط فکرم به اون سه چهار ولت برش در ابتدای هر سیکل بود . ولی به قول شما تعداد سویچم کمه . با فرکانس 50 هرتز حساب کنیم ، اگه تو هر سیکل برش داشته باشیم ، تعداد برشها در 20 ثانیه شاید به تعداد دفعات خاموش و روشن کردن دستگاه در کل طول عمرش باشه . فکر نکنم تریاک مثلا بدون اسنابر در عرض چند ثانیه خراب بشه .
                  در ضمن یه چیزی هم میخواستم بگم . خازن تصحیح با سیم پیچ کمکی سری میشه . سیم پیچ کمکی کار اون سلف محافظو میتونه بکنه دیگه . نه؟ با یک تیر دو نشان . کار خازن اسنابر هم میکنه . چون اندوکتانس سیم پیچ کمکی خیلی کمتر از سیم پیچ اصلیه .

دیدگاه

خازن تصحیح با سیم پیچ کمکی سری میشه . سیم پیچ کمکی کار اون سلف محافظو میتونه بکنه دیگه . نه؟ با یک تیر دو نشان . کار خازن اسنابر هم میکنه . چون اندوکتانس سیم پیچ کمکی خیلی کمتر از سیم پیچ اصلیه .
                    خازن تصحیح با کل مجموعه موازی میشه خازن سری با کمکی کارش چیز دیگست.
                    مقدارشم نباید تغیر کنه احتمال سوختن سیم پیچ کمکی هست.

دیدگاه

من قبل از اینکه شما صحبت از تصحیح فاز بکنین ، خازن سری رو وسیله ی لازم برای انجام عمل چپ گرد وراست گرد میدونستم .
                      خیال کردم واسه تصحیح فازم هست دیگه .
                      ولی شاید کاملا کاملا تصحیح فاز بکنه ، ولی تقریبا با سیستم موازیه دیگه . چون سیم پیچ کمکی در مقایسه با اصلی کوچیکه .
                      حد اقل کار اسنابرو میکنه .
                      من تا حالا توی موتورو ندیدم .سیم پیچی اصلی چند برابر سیم پیچی کمکی میشه ؟

دیدگاه

چرا با گسینوس فی متر اندازه گیری نمی کنید؟

دیدگاه

والا قراره پس فردا برم کارخونه . اونجا هست . برم اندازه میگیرم .

دیدگاه

من تا حالا توی موتورو ندیدم .سیم پیچی اصلی چند برابر سیم پیچی کمکی میشه ؟
                            بستگی به موتور داره که راه انداز دائم کار باشه یا نه و همچنین نوع سیم پیچی خازنش هم در حد ی
                            هست که کمی اختلاف ایجاد کنه مقدارش در حدی نیست که ضریب قدرت رو اصلاح کنه.

دیدگاه

با سلام دوباره
                              می خواستم بدونم چطور میشه تریاکو با مولتی متر تست کرد . منظورم اینه که از کجا بدونم آسیب ندیده و مشخصه هاش عوض نشده . یه چیزایی تو اینترنت پیدا کردم . ولی تستها جامع بودن.تریاکم کار میکنه .فقط میخوام بدونم مشخصه های کارخونش تا چه حدی هنوز روی تریاک هستن .

یکیش اینه :

بین گیت و کاتد عملا یک پیوند pn هست پس میتونین تست دیود انجام بدین
                              بین کاتد-آند هم باید اهم بالا داشته باشین
                              برای تست تریگر هم کافیست اهم متر رو روی آند-کاتد قرار بدین و یک لحظه گیت رو به آند وصل کنین. اگر سالم باشه اهم خونده شده از چند صد کیلو باید به حد کیلو تا چند صد اهم برسه.
                              حالا اهم متر رو قطع کنین و دوباره وصل کنین - باید دوباره اهم بالا داشته باشین.

البته اهم متر آنالوگ برای این تست بدلیل اینکه معمولا ولتاژهای بالاتری دارن بهتر هست تا دیجیتال.

دیدگاه

اگر تریاکت بدون ولتاژ تحریک گیت کار کنه سوخته

همه دوست دارند به بهشت بروند اما جالب اینجاست کسی دوست ندارد بمیرد
                                کانت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X