اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی مدار بوست با میکرو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی مدار بوست با میکرو

سلام
    من میخواستم یه مدار بوست (افزاینده) رو که با pwm میکرو کنترل کنم

به مقادیر مقاومت و خازن و سلف و باتری توجه نکنید

خروجی pwm میکرو (Atmega8a) حدود 5 ولته و مقدار باتری هم بین 9 تا 18 ولت متغیره (با باتری های مختلف کار میکنه) برای راه انداری ماسفت(IRF540N) از یه پاور درایور (ICL7667) استفاده کردم . خروجی میکرو رو به 7667 دادم و خروجی 7667 رو هم دادم به گیت ماسفت بدون واسطه.
    ولی هنگام راه اندازی وقتی جریان مدار بیشتر از 100 میلی میشه ماسفت خیلی خیلی داغ میکنه برای همین من نمیتونم جریان رو بیشتر کنم (حداقل جریان مورد نیازم 2 آمپره) موقعی هم که خروجی pwm رو اینورت میکنم 7667 خیلی داغ میکنه

1) اساتید به نظر شما مشکل از کجای مداره؟ مدارم نقص داره؟
    2) بین درایور و ماسفت مدار دیگه ای لازمه؟
    3) این درایور که برای راه اندازی ماسفت استفاده کردم خوبه؟ شما با این کار کردید؟ یا درایور دیگه بهتره؟
    4) در این نوع درایور ها حتما ولتاژ تغذیه درایور باید با ولتاژ درین ماسفت برابر باشه؟(مثلا میتونیم ولتاژ درین 18 باشه بهد ولتاژ درایور رو 12 بدیم و یا 5 ولت)
    5) فرکانس این مدار چند کیلو هرتز باشه بهتره؟

با تشکر فراوان

پاسخ : راه اندازی مدار بوست با میکرو

سلام . اولا دوست عزیز اگه میخوای راهنمایی دوستان بهتر باشه بهتره یه شماتیک دقیقتر بزاری و اطلاعات ورودی و خروجی رو هم کام بدی مثلا بگی ولتاژ ورودی... ولتاژ خروجی ... جریان خروجی ..... و فرکانسی که برای میکرو ساختی و از چه دیودی استفاده کردی. برای میکروی atmega8 یه کریستال 8 مگاهرتزی نیاز داری فرکانستم بزار رو 40 یا 50 کیلوهرتز ( البته باید بگی از چه سلفی میخوای استفاده کنی ) . و اینکه باید بین درایورت و ماسفت یه مقاومت کوچیک در حد 10 اهم بزاری که احتمالا اونو نذاشتی. خازن خروجیتم افزایش بده چون مقدار 1 نانو فاراد!!!! کاری نمیتونه بکنه میتونی از 2 تا خازن 100 میکروفاراد الکترولیتی استفاده کنی (که ولتاژش از ولتاژ خروجی مدارت بیشتر باشه) ورودیت هم چون متغیره یه خازن هم تو ورودی بزار.
    در مورد درایور ICL7667 هم برای کار شما مناسبه و تغذیش جدا از هر جای مدارتونه و میتونی از 5 ولت هم استفاده کنی تو دیتا شیت گفته از 4.5 ولت تا 15 ولت میتونی بهش بدی و تغذیه 5 ولت برای irf540 مناسبه . و به مداری که خود دیتاشیت برای بستن داده دقت کن ( تو قسمت test circuit) و بعد از بستن مدار قیل از اینکه درایورو به ماسفت وصل کنی با اسیلوسکوپ تست کن ببین پالسی رو خروجی آی سی داری یا نه! و یبارم بعد از وصل کردن بگیر . ایشاا.. که حله
    بیاموز و بی آموز

دیدگاه

از این مدار هیچ چیز دستگیرم نشد که بشه تحلیلی روش داشت.
      مشخصات دقیق قطعاتی که بکار بردید رو بگید. به همراه مشخصات بوست مورد نیاز شما.
      توصیه من اینه که اگر هدف فقط ساتن یک بوسته از میکرو کنترولر استفاده نکنید. ضریب اطمینان پایینی داره. بهتره از کنترولر های مخصوص این کار استفاده بکنید.

دیدگاه

سلام به همه دوستان و تشکر از پاسخ هایتون

با توجه به تذکر دوستان عکس رو اصلاح کردم
        الان کاملا مدارش دقیقه
        1) چرا 5 ولت برای ماسفت irf540 بهتره من الان بهش 12 ولت دادم مشکلی که نداره؟
        2) چرا باید بین ماسفت و درایور یک مقاومت بزاریم؟(دلیل علمی)
        3)یکی از دوستان میگفت باید فرکانس حدود 400 کیلو هرتز باشه والا گیج شدم؟
        4) 7667 درایو خوبیه ولی یکی از دوستان TC4428 رو معرفی کرد و من هم موندم کدوم رو باید انتخاب کنم!!!!!!؟؟؟؟؟
        5)میشه کمی بیشتر در مورد کنترلر های مخصوص توضیح بدید؟ و چند نمونه معرفی کنید؟
        با سپاس فراوان

دیدگاه

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76388.0

برو این تاپیک پاسخ شماره 6 یه مدار بوست گزاشتم.
          1n4008 دیگه چیه؟؟ من تا حالا این شماره دیود ندیدم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
          X