اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل دور موتور DC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کنترل دور موتور DC

ممنون.جلوی چشمم بود و نمیدیدم!!

راستی یه توضیح کوچولو! این درایورهای سری TC فقط برای درایو ماسفت در حالت سینک جریان هست(توی پلH همون ماسفت Low Side هست.) برای درایو ماسفت کانالN به شکل سورس جریان، یا باید از درایورهایی استفاده کرد که زمین شناور دارن و به کمک خازن بوت استرپ ماسفت High Side رو خاموش میکنه مثل IR2113 (که من ازش خاطره ی خوبی ندارم و بدجوری هم حالم رو به هم میزنه!) یا اینکه از ترانس پالس استفاده کنی که دیگه رد خور نداره و مثل خ.. :mrgreen:..ر کار میکنه.
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...5438#msg395438

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ
      ممنون.جلوی چشمم بود و نمیدیدم!!

راستی یه توضیح کوچولو! این درایورهای سری TC فقط برای درایو ماسفت در حالت سینک جریان هست(توی پلH همون ماسفت Low Side هست.) برای درایو ماسفت کانالN به شکل سورس جریان، یا باید از درایورهایی استفاده کرد که زمین شناور دارن و به کمک خازن بوت استرپ ماسفت High Side رو خاموش میکنه مثل IR2113 (که من ازش خاطره ی خوبی ندارم و بدجوری هم حالم رو به هم میزنه!) یا اینکه از ترانس پالس استفاده کنی که دیگه رد خور نداره و مثل خ.. :mrgreen:..ر کار میکنه.
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...5438#msg395438

من واسه این کار از ir2104 و ir2101 استفاده کردم خوب هم جواب میده.با اینا کار کردید؟ کار کردن باهاش هم راحته هم جای کمی رو اشغال میکنه
      این ترانس پالس ها آمادش هست؟ سایزش چقدره؟ قیمتش چقدر در میاد بعد انگار یه مشکلی که بهش اشاره شده بود روی duty پایین جواب نمیده
      AYRIC

دیدگاه

والله کلا از این سری درایور ماسفت خوشم نمیاد!! زوره؟!!
        IR2104 رو دارم، اما حقیقتا باهاش خیلی ور نرفتم! کلا با ترانس پالس بیشتر حال میکنم.مثل مرد کار میکنه! نه احتمال سوختن هست، نه قطعه ی خاصی میخواد.خیلی ساده و مطمئن.تو همین سری IR باید خازن بوت استرپ از نوع مرغوبی باشه تا نشتی داخلیش کم باشه.وگرنه در صورتی که فرکانس پایین باشه یا فرکانس نا مشخص باشه(مثل درایو موتور DC برای چپ گرد-راست گرد) ولتاژ خازن کم میشه و ماسفت بالایی خاموش نمیشه و... اما ترانس پالس این چیزها رو نداره. در ضمن تو اکثر مدارات قدرتی نگاه بکنین واسه درایو ماسفت یا IGBT از ترانس پالس استفاده میشه که اولیه ش رو هم با دوتا ترانزیستور BJT پوش-پول درایو میکنن و اصلا خبری از درایور به شکل IC نیست. راجع به دیوتی سایکل پایین و کیفیت پاسخ دهی ترانس اطلاع دقیقی ندارم، اما یه چیزهایی شنیده م که با گفته های شما مطابقت داره.
        ترانس پالس به شکل آماده هم هست، خودتون هم میتونین بپیچین.خییییلی ساده س.یه دونه هسته ی توروئید بردارین و روش سیم پیچ های اولیه و ثانویه رو بپیچین.همین!

دیدگاه

خیلی ممنون
          اندازش چقدره؟
          منظور از تروئید همون هسته فریته یا یه چیز دیگس؟
          تعداد دورهای اولیه و ثانویه چقدره؟
          اگه بخوام آماده بخرم چه اسمی بگم ؟همین ترانس پالس؟
          AYRIC

دیدگاه

منظور از توروئید هسته های فریت دایره ای هست.

طبق اون عکس که توی اون لینک گذاشتم، تعداد دور اولیه و ثانویه چیزی حدود 25 دور هست.البته بستگی به شرایط مدار داره، بعضی نقشه ها دیدم که یه دونه اولیه پیچیده، دو تا ثانویه که ثانویه ها با هم 180 درجه اختلاف فاز دارن، در نتیجه دوتا سوئیچ رو با یه ورودی کنترل کرده(البته معایبی هم داره)
            ابعادش خیلی فسقلی هست.اونی که من پیچیدم هر ترانس 1.6سانت در 1.8 سانت ابعادش هست.
            آماده ش هم به اسم ترانس پالس موجوده.اما توصیه میکنم خودت بپیچی،تا از ساختنش لذت ببری.هیچ نکته ی خاص و حرفه ای و فوت کوزه گری هم نداره!
            یادم باشه چندتا عکس از یه کوره ی القایی بذارم تا ببینی چطوری از دوطبقه ترانس پالس استفاده کرده واسه درایو ماسفت و IGBT

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ
              منظور از توروئید هسته های فریت دایره ای هست.

طبق اون عکس که توی اون لینک گذاشتم، تعداد دور اولیه و ثانویه چیزی حدود 25 دور هست.البته بستگی به شرایط مدار داره، بعضی نقشه ها دیدم که یه دونه اولیه پیچیده، دو تا ثانویه که ثانویه ها با هم 180 درجه اختلاف فاز دارن، در نتیجه دوتا سوئیچ رو با یه ورودی کنترل کرده(البته معایبی هم داره)
              ابعادش خیلی فسقلی هست.اونی که من پیچیدم هر ترانس 1.6سانت در 1.8 سانت ابعادش هست.
              آماده ش هم به اسم ترانس پالس موجوده.اما توصیه میکنم خودت بپیچی،تا از ساختنش لذت ببری.هیچ نکته ی خاص و حرفه ای و فوت کوزه گری هم نداره!
              یادم باشه چندتا عکس از یه کوره ی القایی بذارم تا ببینی چطوری از دوطبقه ترانس پالس استفاده کرده واسه درایو ماسفت و IGBT
              اینا تا چند ولت رو درایو میکنن
              راستی فکر کنم مشکل شما با ir2113 و 04 و اینا بخاطر مقاومت گیت باشه چون من خودم اینطوری شدم. یه نقشه از توی اینترنت که مربوط به طریقه استفاده از 2104 بود گرفتم مقاومت گیت هارو 470 گذاشته بود من هم اول 470 گذاشتم درست جواب داد اما بعد که کردمش68 دیگه جواب نداد یعنی انگار میخواست یه کارایی بکنه اما نمیتونست :biggrin:
              AYRIC

دیدگاه

ولتاژش که مشخصه! دست خودته! خب ترانسه دیگه، میتونی یک به یک بپیچی که فقط نقش ایزوله رو داشته باشه،و ورودی هم یه سیگنال متناسب با قطعه ی سوئیچ اعمال کنی.یا اینکه افزاینده برداری یا ...

این هم عکسهایی که گفته بودم.ترانس پالس رو میتونی خیلی راحت تشخیص بدی.نکته ی جالبش اینه که ترانس یه ورودی داره، و 4 تا خروجی که همشون با هم همفاز هستن(از نظر جهت پیچیده شدن سیم پیچ) اما دوتا از خروجی های ترانس برعکس وصل شده تا اینجوری 180 درجه اختلاف فاز رو ایجاد کنه و پلH صحیح درایو بشه.

دیدگاه

ممنون
                  این کوره ها کارشون چیه؟
                  AYRIC

دیدگاه

بگو کارشون چی نیست؟!!
                    کاربرد خانگی: اجاق گاز برقی(اگه دیده باشی،یه صفحه ی مشکی شیشه ای فقط روی گاز هست و اثری از المنت و هیتر و... نیست) که طبیعتا فقط ظروف فلزی رو گرم میکنه.
                    کاربرد صنعتی : خیلی!! واقعا خیلی!

ذوب-فرم دهی-سخت کاری

البته به ظاهر همین 3 تا هست،(شاید چندتا کاربرد با اسامی دیگه هم داشته باشه) اما توش دنیایی از کاربرد نهفته هست.یکی از کاربردهای جالبش تو چسبوندن دسته ی کارد آشپز خونه به خود کارد هست.دسته پلاستیکیه، کارد هم فلزی و البته براق! پس نمیشه مستقیم حرارت داد، چون فلز تغییر رنگ میده و اعمال حرارت با شعله هم دقیق قابل کنترل نیست.پس بدنه فلزی میره توی دسته ی پلاستیکی و کل مجموعه از داخل سیم پیچ رد میشه، وقتی به قسمت اتصال دسته به پلاستیک رسید، کوره روشن میشه و قسمتی که داخل پلاستیک هست داغ میشه و میچسبه به پلاستیک... :nerd:
                    حالا واسه سخت کاری یه فلز(مثلا مته الماسه که واسه سوراخ کردن بتن هست یا تیغه ی لودر و...که با وجود اصطکاک بالا بیشتر براق میشن) عمق سخت کاری توسط فرکانس اعمالی قابل کنترل هست، هر چه فرکانس بیشتر، عمق نفوذ کمتر (اثر پوستی ظاهر میشه)
                    البته من اطلاعات کمی تو این زمینه دارم و فقط پروژه ی کارشناسیم ساخت یه نمونه آزمایشگاهی بود که به لطف خدا و کمک های اساتید فراوان مخصوصا استاد تمام عیار کوره ی القایی تو انجمن، جناب عباس جبرئیلی، تونستم یه فسقلیش رو بسازم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ
                      بگو کارشون چی نیست؟!!
                      کاربرد خانگی: اجاق گاز برقی(اگه دیده باشی،یه صفحه ی مشکی شیشه ای فقط روی گاز هست و اثری از المنت و هیتر و... نیست) که طبیعتا فقط ظروف فلزی رو گرم میکنه.
                      کاربرد صنعتی : خیلی!! واقعا خیلی!

ذوب-فرم دهی-سخت کاری

البته به ظاهر همین 3 تا هست،(شاید چندتا کاربرد با اسامی دیگه هم داشته باشه) اما توش دنیایی از کاربرد نهفته هست.یکی از کاربردهای جالبش تو چسبوندن دسته ی کارد آشپز خونه به خود کارد هست.دسته پلاستیکیه، کارد هم فلزی و البته براق! پس نمیشه مستقیم حرارت داد، چون فلز تغییر رنگ میده و اعمال حرارت با شعله هم دقیق قابل کنترل نیست.پس بدنه فلزی میره توی دسته ی پلاستیکی و کل مجموعه از داخل سیم پیچ رد میشه، وقتی به قسمت اتصال دسته به پلاستیک رسید، کوره روشن میشه و قسمتی که داخل پلاستیک هست داغ میشه و میچسبه به پلاستیک... :nerd:
                      حالا واسه سخت کاری یه فلز(مثلا مته الماسه که واسه سوراخ کردن بتن هست یا تیغه ی لودر و...که با وجود اصطکاک بالا بیشتر براق میشن) عمق سخت کاری توسط فرکانس اعمالی قابل کنترل هست، هر چه فرکانس بیشتر، عمق نفوذ کمتر (اثر پوستی ظاهر میشه)
                      البته من اطلاعات کمی تو این زمینه دارم و فقط پروژه ی کارشناسیم ساخت یه نمونه آزمایشگاهی بود که به لطف خدا و کمک های اساتید فراوان مخصوصا استاد تمام عیار کوره ی القایی تو انجمن، جناب عباس جبرئیلی، تونستم یه فسقلیش رو بسازم.
                      ایول داداش شاهرخ :applause:
                      کلی حال کردیم :wow:
                      ما که توی کار روباتیک هستیم هم بدردمون میخوره؟
                      AYRIC

دیدگاه

ممنون، شما لطف داری، تو رباتیک کاربرد آنچنانی نداره، مگر اینکه یه دونه وات بالا بسازی،تو ربات جنگجو، ربات حریف که اومد طرفت، کبابش کنی!! کباب هم نشه، میکروش با این امواج الکترومغناطیسی، اساسی حالی به حولی میشه! :mrgreen: اون هم نشه، پیچ و مهره هاش که داغ کنن قطعات الکترونیکیش یا میسوزن یا از کار میفتن! البته یه خرده تخیلی شد! چون اینکار اگه هم عملی بشه، توان مصرفی به شدت بالایی نیاز داره و فکر کنم باطری ماشین هم براش کم باشه!

من از این پروژه بود که تا حدودی با راه اندازی ماسفت و پل H آشنا شدم.حالا اگه فرکانست خیلی بالا نباشه، IGBT یه چیز دیگه س!! یه نگاهی به این شماره بنداز:
                        2MBI300N-120

oo:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ
                          من از این پروژه بود که تا حدودی با راه اندازی ماسفت و پل H آشنا شدم.حالا اگه فرکانست خیلی بالا نباشه، IGBT یه چیز دیگه س!! یه نگاهی به این شماره بنداز:
                          2MBI300N-120

oo:
                          :eek: :surprised: oo:
                          AYRIC

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X