اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل دور موتور ac تک فاز

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کنترل دور موتور ac تک فاز

با سلام خدمت دوستان عزیز
    می دونید این یه کار سخته که باید در موردش خیلی کار کرد تا به نتیجه رسید
    سوییچینگ کردن دو نوع بار در الکترونیک صنعتی خیلی مشکله
    یک بار سلفیه کوچک در فرکانس های بالا
    دو بار سلفیه بزرگ در فرکانس های پایین
    من یه مدار برای قسمت قدرت پیشنهاد می دم
    به نظر من اگه شما بخواید نتیجه بگیرید باید از این استفاده کنید
    ( پل سوییچی ) یه چیزی تو مایه های پل دیودیه...
    از لحاظ عملکرد قدرت حرف نداره.
    ولی بزرگترین مشکل تو این مدار ساخت pwm اونه که باز به نظر من کار بسیار سختیه
    می دونید کوچکترین تاخیر در موج مربعی تحریک می تونه باعث ترکیدن سوییچ ها بشه
    به هر حال شیرینیه هر کاری تو سختی های اون کاره...
    از دوستان اگه کسی بتونه من رو تو این زمینه کمک کنه خیلی ممنون می شم چون من هم واقعا تو ساخت این نوع مدار ها مشکل دارم
    موفق باشید .... :nerd:
    اینم مدار البته فقط قسمت قدرت

هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
    بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان

یه مورد مشابه این قضیه در پنکه های سقفی قدیمی است که یه پانل کوچولو با یه سلکتور دارند که با چرخوندن سلکتور سرعت کم و زیاد میشه
      ولی از مدار داخلشان خبر ندارم اگه از دوستان اططلاعاتی دارند منتظریم.....
      :bye
      آنچه به پروردگار مدیونیم دوست داشتن دیگران است.

دیدگاه

سلام
        آقا تو رو خدا من هم از دست این درایور تریستور برای بار سلفی خسته شدم، بیایید روش کار کنیم از رو ببریمش.... یا علی مددی.
        راستی من یه بردی ( درایور سه فاز تریستوری برای بارهای سلفی ) دیده بودم که سه جفت تریستور به صورت آنتی پارالل درایو می شدن که
        سازندش می گفت که از یه آی سی 14 پایه ای (scr controller) قدیمی استفاده کرده بود که قیمتش اونجور که خودش می گفت 32000 تومانه
        ولی اطلاعات هیچی نداد ، هر چی هم سرچ کردم چیزی پیدا نکردم ، ولی کارش رو دیدم تا 500 آمپر بار سلفی ازش جواب گرفتیم.
        کمک کنید.... oo:

دیدگاه

دوست عزیز سلام
          خیلی ممنون از راهنمایی تون :smile:
          ببینید من می خواهم شکل موج خروجی دقیقا سینوسی باشه ، دیمر آقای لاچینی رو هم قبلا درست کردم شکل موج خروجی اون سینوسی
          نیست.
          اما اون توضیحی رو که تو بالا نوشتم ، تنها برای کنترل موتور نبود بلکه برای رکتیفایر و کنترل توان و... هستش ، در واقع سیستم کنترل pwm اون
          مهمه که زیر بارهای سلفی جواب بده.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط electronicswizard
            سلام

دوست عزیز ، تنها راه شما همونیه که دوستمون reza گفتن (همون آقایی که من ازش تشکر کردم :biggrin .هیچ راه دیگه ای نداری. برو یه سری به اینجا بزن ، متوجه میشی

http://forum.persiantools.com/t23164-page19.html

من به اون دوستمون هم گفتم ، On-Off کنترل و PWM و چاپر ، به درد موتور القایی تکفاز نمیخوره . دلیلش رو هم گفتم .اول گوش نکرد ، رفت یه مدار هم خرید ، سرش خورد به سنگ :cry: :angry:، بعد به حرف گوش داد. :agree:
            شما قبل از اینکه سرت بخوره به سنگ گوش کن ، همون تاپیک بالا رو بخون توش توضیح دادم
            سلام دوست عزیز

لینکی که گذاشتین قابل دسترس نیست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :question:
            آنچه به پروردگار مدیونیم دوست داشتن دیگران است.

دیدگاه

سلام :smile:

اگه موتور شما در حد 600 تا 2000 وات هست خیلی راحت میشه با phase angle و یک سیستم کنترل حلقه بسته سرعت اونو بطور بسیار پایداری کنترل کرد

البته اگه موتور شما یونیورسال باشه شما دیتاشیت TDA1085C رو از یه سایت مثل www.datasheet4u.com دانلود کنید و به مدارش دقت کنید

من همین ایسی رو با میکروکنترلر شبیه سازی کردم و یه سیستم کنترل fuzzy ساختم (برای موترهای ماشین لباسشویی) که این نوع موتورها دارای یک دور سنج به اسم تاکو متر هست که سرعت رو به ما گذارش میکنه

میکرو سرعت رو سنس میکنه و زاویه آتش رو برای دستیابی به سرعت مورد نظر تنظیم میکنه

اگه موتور شما تاکو پنراتور نداره میتونید از شفت مترهای رایج در بازار استفاده کنید

ِِDie for Life, Not Live to Die
              Freedom Fighter
              " ناخود گاه، هریک از ما ، از نامیرائی خود یقین دارد " . فروید

دیدگاه

با عرض سلام
                اولا خیلی متشکر از راهنمایی شما :smile:
                دوست عزیز منظور بنده از کنترل یک موتور تک فاز این بود ، دیمری که شکل موج خروجی اون سینوسی باشه یعنی شکل موج منبع فرکانس رو از
                نظمش ( تابع پریودیک ) در نیاره.
                ببینید شکل موجی که به عنوان ورودی وارد سیستم کنترلی میشه سینوسی هست ، فاصله نقطه صفر تا 180 درجه ( نیم موج بالایی ) و
                فاصله نقطه 180 تا 360 درجه ( نیم موج پایینی ) در فرکانس 50 هرتز ، 50 % نیم موج بالایی و 50 % نیم موج پایینی ، حالا ما باید در همین فرکانس
                برای کم کردن دور موتور ، درصد نیم موج بالایی رو کاهش و درصد نیم موج بالایی رو افزایش بدهیم و بر عکس.
                ما باید همین شکل موج رو که درصد نیم موج هاشو کم یا زیاد کردیم ، در خروجی داشته باشیم.

دیدگاه

با سلام و تشکر از تمام دوستانی که تو این بحث شرکت کردن :applause: :wow:
                  و با تشکر ویژه از دوستان عزیزم electronicswizard و abdolvahid
                  راستش اطلاعات تئوری ای که شما در موردش صحبت کردین و در اختیار ما گذاشتین خیلی عالیه
                  ولی خوب این اطلا عات تا وقتی با تصویر مدار و دیاگرام های جزئی همراه نشن خیلی تاثیر گذار نیستن
                  پس خواهش من از شما اینه که ابتدا شما یک تصویر یا مدار رو در این پست قرار بدین
                  تا ما بحث رو حول اون تصویر پیش ببریم
                  در ضمن مدار و وسیله ای رو که معرفی می کنید قابل ساخت و تحلیل برای دانشجو هایی مثل من باشه :applause:
                  خیلی ازتون ممنون می شم .
                  منتظر ارسالتون هستم.
                  موفق باشید .... امیر
                  هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
                  بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط چیاکو ناصری
                    سلام :smile:

اگه موتور شما در حد 600 تا 2000 وات هست خیلی راحت میشه با phase angle و یک سیستم کنترل حلقه بسته سرعت اونو بطور بسیار پایداری کنترل کرد

البته اگه موتور شما یونیورسال باشه شما دیتاشیت TDA1085C رو از یه سایت مثل www.datasheet4u.com دانلود کنید و به مدارش دقت کنید

من همین ایسی رو با میکروکنترلر شبیه سازی کردم و یه سیستم کنترل fuzzy ساختم (برای موترهای ماشین لباسشویی) که این نوع موتورها دارای یک دور سنج به اسم تاکو متر هست که سرعت رو به ما گذارش میکنه

میکرو سرعت رو سنس میکنه و زاویه آتش رو برای دستیابی به سرعت مورد نظر تنظیم میکنه

اگه موتور شما تاکو پنراتور نداره میتونید از شفت مترهای رایج در بازار استفاده کنید

سلام مدار شماتیک برای راه اندازی موتور یونیورسال داری با tda1085 دارین؟( مدار کاتالوگ چنتا از مقاومتا رو ننوشته باید چی بذارم؟!! از توضیحاتش هم چیز زیادی دستگیرم نشد) اگه مدار و برنامه راه اندازی با میکرو رو به اشتراک بذارین خیلی عالی میشه ( راستی من میخوام موتور ماشین لباسشویی رو راه اندازی کنم)

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X