اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت منبع تغذیه ولتاژ بالا فرکانس بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت منبع تغذیه ولتاژ بالا فرکانس بالا

نوشته اصلی توسط alirezatanehkar
    برای اینکه بتونم پلاسما تولید کنم باید فرکانس تشدید رو داشته باشم اما چون ندارم اول باید فرکانس رو پیدا کنم.
    ایده ی اندازه گیری فرکانس رو از آزمایشات فیزیک پلاسما گرفتم. اما اصلا قرار نیست در مرحله اول پلاسمایی تولید بشه.
    حالا شما در مورد منبع تغذیه کمکم کنید قول میدم انشاءالله اگر نتیجه گرفتم از اول تا آخر کار رو تو انجمن ها قرار بدم باقی هم استفاده کنن
    سلام
    هوای داخل مهتابی با فرکانس برق شهر در عرض چند ثانیه تبدیل به پلاسما(ی سرد) میشه و هوا هم که ترکیب چند عنصره و با فرکانس برق شهر به رزونانس نمیرسه.
    اگر محدوده فرکانسی رو ندارید ازکجا میدونید که تا 1مگاهرتز جواب میده؟
    شمابرای ساخت مبدل ولتاژ و فرکانس نیاز به اوسیلاتور فرکانس متغیر تا 1مگاهرتز و درایورهای ماسفت برای توپولوژی هالف بریج تافرکانس بالاتر از 1مگاهرتز و تعدادی ماسفت فرکانس بالای بیشتر از 1مگاهرتز و همچنین هسته فریت فرکانس بالای 1مگاهرتز دارید.تقریبا هیچ کدوم اینها تو بازار پیدا نمیشه ویا خیلی کمیابه.
    در صورت داشتن همه این اقلام ایا توانایی ساختش رو دارید؟
    من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

اول که اینجا واقعا جای صحبت در مورد فیزیک پلاسما و پارامترهاش نیست. چون خیلی از چیزها رو پلاسما میگن اما از لحاظ فیزیکی واقعا پلاسما نیست و درواقع گلو(glow) هست.
      در مورد بازه فرکانسی هم بگم. بازه ای که در نظر گرفتم یعنی از 100 کیلو تا یک مگاهرتز از روی چندتا کتاب نگاه کردم وبازه ای کاملا حدسی هست و تا آزمایش نکنم نمیتونم چیزی رو با قطعیت بگم.
      در مورد منبع تغذیه هم دنبال طرحی هستم اگر در این بازه جواب نگرفتم بتونم ارتقاءش بدم. البته از یک بازه ای به بعد باید سراغ ادوات مایکرویو رفت. مثلا همین لامپ مگنترون برای فرکانس بالای 2 گیگاهرتز به کار میاد. اما حداقل برای این بازه فرکانس رادیویی نیاز به یک منبع تعذیه هست.
      در مورد ماسفت هایی که در فرکانس بالا و ولتاژ بالا بتونن کار کنن اطلاع دارم اما همانطور که فرمودید در ایران کم یاب هستن.
      راستی همینجا یک سوال برام پیش اومد.
      من قبلا در یک طرحی برای اینکه جریان زیادی احتیاج داشتم تعداد زیادی ماسفت رو با هم موازی کردم و جواب گرفتم. به نظر شما آیا میشه اینجا هم تعداد زیادی ماسفت فرکانس بالا و ولتاژ کم رو با هم سری کنیم و جواب بگیریم؟؟
      توانایی ساخت هم بستگی به ساختش داره. اگر اطلاعات خاصی بخواد باید حتما کمک بگیرم. البته اگر آماده اش بود که خیلی بهتر بود.
      ... و (بدانید) گرفتن تصمیمهاى محکم (براى رسیدن به اهداف بزرگ) با خوش گذرانى و سفرهآ‌هاى رنگین سازگار نیست و چه بسیار که خواب شبانه تصمیمهاى محکم روز را از میان برده و تاریکیآ‌ها، خاطره همتآ‌هاى بلند را از یادها محو کرده است. (نهجآ‌البلاغه، خطبه211)

امام علی (ع):کسی که به وقت یاری رهبرش در خواب باشد، با لگد دشمنش بیدار می شود (غررالحکم،ص 422)

دیدگاه

اول که اینجا واقعا جای صحبت در مورد فیزیک پلاسما و پارامترهاش نیست. چون خیلی از چیزها رو پلاسما میگن اما از لحاظ فیزیکی واقعا پلاسما نیست و درواقع گلو(glow) هست.
        در مورد بازه فرکانسی هم بگم. بازه ای که در نظر گرفتم یعنی از 100 کیلو تا یک مگاهرتز از روی چندتا کتاب نگاه کردم وبازه ای کاملا حدسی هست و تا آزمایش نکنم نمیتونم چیزی رو با قطعیت بگم.
        در مورد منبع تغذیه هم دنبال طرحی هستم اگر در این بازه جواب نگرفتم بتونم ارتقاءش بدم. البته از یک بازه ای به بعد باید سراغ ادوات مایکرویو رفت. مثلا همین لامپ مگنترون برای فرکانس بالای 2 گیگاهرتز به کار میاد. اما حداقل برای این بازه فرکانس رادیویی نیاز به یک منبع تعذیه هست.
        در مورد ماسفت هایی که در فرکانس بالا و ولتاژ بالا بتونن کار کنن اطلاع دارم اما همانطور که فرمودید در ایران کم یاب هستن.
        راستی همینجا یک سوال برام پیش اومد.
        من قبلا در یک طرحی برای اینکه جریان زیادی احتیاج داشتم تعداد زیادی ماسفت رو با هم موازی کردم و جواب گرفتم. به نظر شما آیا میشه اینجا هم تعداد زیادی ماسفت فرکانس بالا و ولتاژ کم رو با هم سری کنیم و جواب بگیریم؟؟
        توانایی ساخت هم بستگی به ساختش داره. اگر اطلاعات خاصی بخواد باید حتما کمک بگیرم. البته اگر آماده اش بود که خیلی بهتر بود.
        سلام
        مهتابی صرفا یه مثال بودومنظورم این بود که چه نیازی هست که حتما به رزونانس گاز مورد نظر برسید(البته در رزونانس بیشترین توان و کمترین تلفات هست).پلاسمایی که شما هم قراره بسازید پلاسمای سرد بحساب میاد درسته؟ پلاسمای واقعی حداقل 20 میلیون درجه نیاز داره.
        برای رسیدن به این بازه حدسی چندمیلیون باید هزینه کنید.
        باتوجه به اینکه حداکثر توان مورد نیاز 1000 واته واز 220 ولت براحتی تامین میشه نیاز به موازی کردن تعداد زیادی ماسفت نیست. در ضمن ماسفتهای مناسب برای 310 ولت dc (تکفاز 220) ولتاژ پایین بحساب نمیان.
        کار در محدوده 1مگاهرتز طراحی خاص خودش رو داره.
        من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

فعلا حداکثر 5 میلیون. تا بعد ببینم اگر طرحش قابل ارتقاء برای توان و فرکانس های بالاتر باشه بیشتر هم هزینه کنیم. شما طرحی دارید؟
          ... و (بدانید) گرفتن تصمیمهاى محکم (براى رسیدن به اهداف بزرگ) با خوش گذرانى و سفرهآ‌هاى رنگین سازگار نیست و چه بسیار که خواب شبانه تصمیمهاى محکم روز را از میان برده و تاریکیآ‌ها، خاطره همتآ‌هاى بلند را از یادها محو کرده است. (نهجآ‌البلاغه، خطبه211)

امام علی (ع):کسی که به وقت یاری رهبرش در خواب باشد، با لگد دشمنش بیدار می شود (غررالحکم،ص 422)

دیدگاه

فعلا حداکثر 5 میلیون. تا بعد ببینم اگر طرحش قابل ارتقاء برای توان و فرکانس های بالاتر باشه بیشتر هم هزینه کنیم. شما طرحی دارید؟
            سلام
            نه.طرحی ندارم. بطور کل اینورترهای رزونانسی فرکانس متغیر ولتاژ بالا گرون درمیاد.و دردسرش هم بیشتره.
            موفق باشید.

دیدگاه

یک سوال برام پیش اومد. چرا نمیشه از مدار دو برابر کننده ولتاژ و یک ترانس استفاده کرد.
              مداری که قطعاتش در فرکانس بالا جواب بدن و ترانسی که برای فرکانس های بالا طراحی شده باشد.
              یک ایده هم به نظرم رسید.
              به نظرتون میشه اول با استفاده از منبع تغذیه سوئیچینگ یک ولتاژ بالا در حد کیلو ولت ایجاد کرد بعد از یک کلید سرعت بالا یا مجموعه ای از این کلیدها استفاده کنیم و با استفاده از اونها این ولتاژ رو با فرکانس بالایی سوئیچ کنیم و به کاواک تولید پلاسما بدیم؟؟؟؟فرض کنیم اینقدر عایق بندی خوبی داریم که اصلا شکستی هم رخ نخواهند داد.

دیدگاه

سلام-اگر در دادن شکل موج مربعی به کاواک اشکالی وجود نداشته باشد نیازی به یکسو سازی نیست.و میتوان خروجی ترانس را مستقیما به کاواک بدهید.ولی اگر بخواهیم شکل موج سینوسی داشته باشیم قضیه اندکی فرق خواهد کرد و لی باز هم به همین روش یعنی بدون یکسو سازی میتوان همین کار را انجام داد.
                در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

به نظرتون میشه اول با استفاده از منبع تغذیه سوئیچینگ یک ولتاژ بالا در حد کیلو ولت ایجاد کرد بعد از یک کلید سرعت بالا یا مجموعه ای از این کلیدها استفاده کنیم و با استفاده از اونها این ولتاژ رو با فرکانس بالایی سوئیچ کنیم و به کاواک تولید پلاسما بدیم؟؟؟؟فرض کنیم اینقدر عایق بندی خوبی داریم که اصلا شکستی هم رخ نخواهند داد.
                  فقط لامپهای خلاء سوییچ سرعت بالای فرکانس بالا هستند که کمیاب و گرون قیمت و تلفات زیادی دارن.

دیدگاه

سلام-نیازی به لامپ خلا نمیباشد و با ماسفتهای موجود در بازار هم میتوان این کار رانجام داد.تفاوت در نحوه سوییچ کردن و کنترل درایو خواهد بود.

دیدگاه

فقط لامپهای خلاء سوییچ سرعت بالای فرکانس بالا هستند که کمیاب و گرون قیمت و تلفات زیادی دارن.
                      با سلام
                      لزومی برای استفاده از لامپ خلا نیست میتونید از resonant gate drive یا Modular converter تا بیش از 1 مگا هرتز هم استفاده کنید :agree:

دیدگاه

روش درایو رزونانسی برای حالتی است که فرکانس ثابت باشدروش های ساده تری برای انجام این کار هم وجو دارد ولی قبل از ان .بهتر است که شما هم درباره بدست اوردن فرکانس رزونانس گاز توضیحاتی بدهید تا ببینیم که ایا با دادن موج مربعی هم میتوان انرا بدست اورد یا شکل موج الزاما باید سینوسی باشد و این فرکانس ایا با بالارفتن دمای گاز تغییر میکند و یا همواره ثابت است و اگر تغییر میکند تغییرات ان در چه حد است؟و ایا اگر در طول ازمایش فرکانس منبع تغذیه ثابت بماند ولی فرکانس رزونانس گاز تغییر بکند انگاه ایا میتوان فرکانس رزونانس گاز را بدست اورد؟و اگر نتوان انگاه باید منع تغذیه طوری طراحی بشود تا بتواندفرکانس رزونانس گاز را دنبال کند که در این صورت باید دید که کدام پارامتر در طول انجام ازمایش را میتوان به منبع داد تا انرا دنبال کند.و این مستلزم اگاهی از روش انجام ازمایش و جزییات ان است.تا پارامتر مورد نظر از ان بدست اید.و بر اساس انها منبع تغذیه طراحی شود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
                          روش درایو رزونانسی برای حالتی است که فرکانس ثابت باشدروش های ساده تری برای انجام این کار هم وجو دارد ولی قبل از ان .بهتر است که شما هم درباره بدست اوردن فرکانس رزونانس گاز توضیحاتی بدهید تا ببینیم که ایا با دادن موج مربعی هم میتوان انرا بدست اورد یا شکل موج الزاما باید سینوسی باشد و این فرکانس ایا با بالارفتن دمای گاز تغییر میکند و یا همواره ثابت است و اگر تغییر میکند تغییرات ان در چه حد است؟و ایا اگر در طول ازمایش فرکانس منبع تغذیه ثابت بماند ولی فرکانس رزونانس گاز تغییر بکند انگاه ایا میتوان فرکانس رزونانس گاز را بدست اورد؟و اگر نتوان انگاه باید منع تغذیه طوری طراحی بشود تا بتواندفرکانس رزونانس گاز را دنبال کند که در این صورت باید دید که کدام پارامتر در طول انجام ازمایش را میتوان به منبع داد تا انرا دنبال کند.و این مستلزم اگاهی از روش انجام ازمایش و جزییات ان است.تا پارامتر مورد نظر از ان بدست اید.و بر اساس انها منبع تغذیه طراحی شود.
                          من هم دقیقا دنبال همین جوابها هستم. چندتا کتاب مربوط به فیزیک پلاسما و تولیدش رو نگاه کردم جواب درست و حسابی نداشتن و یک سری فرمول که به نظرم هیچکدوم نمیتونن جواب دقیقی بدن. چون مبحث پلاسما بیشتر تجربیه تا این که بخواد نظری باشه و باید آزمایش کنی و آمار بگیری و از این جور کارها.
                          به همین خاطر از یک کاواک ساده با حجم محدود استفاده میکنم و میخوام با استفاده از یک منبع تغذیه که فرکانس متغیر اون بین 100 کیلو تا یک مگاهرتز باشه و ولتاژش رو بتونیم تا 10 کیلو ببرم بالا استفاده کنم و با اندازه گیری پارامترهای پلاسما مثل شعای دبای و عمق پلاسمودگی و از این پارامترها فرکانس تشدید و پارامترهای موثر رو پیدا کنم. تمام کارهایی که تا حالا انجام دادم تقریبی و حدسیه چون منبع دقیقی پیدا نکردم.
                          الان هم گیر همین منبع تغذیه هستم.میخوام ببینم میشه چنین چیزی ساخت یا اینکه باید برم سراغ روش های دیگه.
                          در کل از راهنمایی هاتون ممنونم :smile:

دیدگاه

من هم دقیقا دنبال همین جوابها هستم. چندتا کتاب مربوط به فیزیک پلاسما و تولیدش رو نگاه کردم جواب درست و حسابی نداشتن و یک سری فرمول که به نظرم هیچکدوم نمیتونن جواب دقیقی بدن. چون مبحث پلاسما بیشتر تجربیه تا این که بخواد نظری باشه و باید آزمایش کنی و آمار بگیری و از این جور کارها.
                            به همین خاطر از یک کاواک ساده با حجم محدود استفاده میکنم و میخوام با استفاده از یک منبع تغذیه که فرکانس متغیر اون بین 100 کیلو تا یک مگاهرتز باشه و ولتاژش رو بتونیم تا 10 کیلو ببرم بالا استفاده کنم و با اندازه گیری پارامترهای پلاسما مثل شعای دبای و عمق پلاسمودگی و از این پارامترها فرکانس تشدید و پارامترهای موثر رو پیدا کنم. تمام کارهایی که تا حالا انجام دادم تقریبی و حدسیه چون منبع دقیقی پیدا نکردم.
                            الان هم گیر همین منبع تغذیه هستم.میخوام ببینم میشه چنین چیزی ساخت یا اینکه باید برم سراغ روش های دیگه.
                            در کل از راهنمایی هاتون ممنونم :smile:
                            چند سال پیش با یک موج سینوسی با فرکانس 15 مگاهرتز و پیک دامنه ی 25 ولت و توان 10 وات یک مهتابی 40 واتی T8 رو با شار نوری کامل روشن کردیم و سپس با کاهش این دامنه ی ولتاژ تا 5 ولت باز هم مهتابی با شار نوری کامل روشن بود ....
                            در حالی که در حالت معمولی و با فرکانس 50 هرتز به حدود 600 تا 1200 ولت فقط برای یونیزاسیون گاز داخل لامپ نیاز هست و برای ادامه ی روشن موندن لامپ به توانی معادل 15 تا 40 وات و ولتاژ حداقل 150 ولت ...
                            احتمالا این مورد در مورد پلاسمای سرد هم صدق می کنه ...

دیدگاه

اقای alirezatanehkar ایا میتوانید همان منابع تئوری را به صورت لینک و یا فایل اپلود نمایید؟در مورد منبع تغذیه مشکلی نیست و هر چیزی که بخواهید میتوان ساخت.مهم روش انجام ازمایش است.

دیدگاه

روش درایو رزونانسی برای حالتی است که فرکانس ثابت باشد
                                میتوان از درایور رزونانسی برای فرکانس متغیر هم استفاده کرد و استفاده شده

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X