اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار راه انداز موتور با استفاده از کنتاکتور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار راه انداز موتور با استفاده از کنتاکتور

با سلام خدمت شما دوستان
    هدفم روشن و خاموش کردن پمپ موتورخانه در ساعات معینی از شبانه زوزه، ربای اینکار میخوام از تایمرهای روزانه استفاده کنم. تایمری که من انتخاب کردم دارای رله خروجی با قدرت جریان دهی 16 آمپر هستش ، که برای راه اندازی اون موتور مناسب نیست و مثل اینکه باید از کنتاکتور استفاده کنم.

میخواستم ببینم برای این کار از چه مداری باید استفاده بشه؟ مشخصات موتور هم متاسفانه در دسترسم نیست.
    به رویاهات فکر کن!!

پاسخ : مدار راه انداز موتور با استفاده از کنتاکتور

با سلام من همین کار رو کردم. با همین تایمر ها جواب داده. برای استفاده از کنتاکتور هم میتونین یه کنتاکتور 220 ولت تهیه کنین و فرمانش رو از تایمر روزانه بگیرین.
    کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

ممنون از شما ، اگه برات مقدور هست میتونی نقشه سیم بندیش رو برا بذاری ؟؟ تا جالا من مدار فرمان و قدرت کار نکردم.. اصلا تا حالا با کنتاکتور کار نکردم :sad:
      به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

اگه موتورتون تکفازه بهتر اینه که از خود تایمر استفاده کنین. چون معمولا خوب نیست کنتاکتور چند ساعت تو حالت تحریک بمونه. ولی اگه خواستین هم سیم بندی خاصی نداره.

خروجی تایمر رو میدین به کنتاکتور و اون توی زمانی که شما میخواین فعال میشه. برای پمپ هم از کنتاکتور خروجی میگیرین. دقیقا مثل یه رله رفتار میکنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
          اگه موتورتون تکفازه بهتر اینه که از خود تایمر استفاده کنین. چون معمولا خوب نیست کنتاکتور چند ساعت تو حالت تحریک بمونه. ولی اگه خواستین هم سیم بندی خاصی نداره.

خروجی تایمر رو میدین به کنتاکتور و اون توی زمانی که شما میخواین فعال میشه. برای پمپ هم از کنتاکتور خروجی میگیرین. دقیقا مثل یه رله رفتار میکنه.
          ممنون از پاسختون..
          یه مشکل دیگه ، موتور من تک فاز و حدود 1 اسب قدرت داره ، یعنی چیزی حدود 6-7 آمپر جریان میکشه.. به نظر شما استفاده از این تایمر ( 16 آمپر ) مشکلی برای تایمر ایجاد نمیکنه ؟ من یه جا خوندم که تیغه های رله ی تایمر قابلیت تحمل جریان های لحظه ای شدید مربوط به شروع به کار موتور رو دارن...
          به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

کنتاکتور هم یه رله است که یه بوبین داره که معمولا 220 ولته ولی مدلهای 380 و 110 و 48 و 24 ولتی هم داره و سه تا تیغه داره NO داره که باهاش سه فاز رو قطع و وصل می کنند. بهتره از یه رله یا کنتاکتور توی خروجی تایمر استفاده کنی چون معمولا روی این تایمر ها نوشته 16 آمپر ولی با 10 آمپر هم مشکل داره و بعد از یه مدت تیغه هاش خال می زنه.
            شما یه فاز و نول می دی به تایمر. یه فاز هم میدی به پایه مشترک تایمر از خروجی تایمر یه سیم می کشی به بوبین کنتاکتور که معمولا با A1 و A2 شماره گذاری میشن. اون سر بوبین رو هم وصل می کنی به نول. فازی هم که برای موتور میره رو میدی به ورودی کنتاکتور از خروجیش هم که میره واسه موتور.
            شما اگه تعداد تایمرهات زیاد هست چرا از PLC استفاده نمی کنی هم ارزونتره هم امکاناتش بیشتره.

دیدگاه

توی موتور خونه ما، من تایمر به پریز اصلی وصل کردم، بعد دوشاخه پمپ رو زدم توش. سر راه این کابلی که میره به موتور، اتومات پمپ قرار داره که با افت فشار آب، پمپ رو خاموش و روشن میکنه.
              اینجا دوتا نکته هست. اولا که کار خاموش و روشن کردن پمپ رو تایمر انجام نمیده، بلکه اتومات اینکارو میکنه. تایمر فقط توی ساعات خاصی برق رو قطع و وصل میکنه. بعدش هم اینکه این تایمر برای اینکار ساخته شده و دلیلی نداره به عملکردش شک کنیم. اگه از مارک خوبی استفاده کنین حتما کار میکنه. تایمری که من استفاده کردم مارک theben هست و الان سه ساله که آخ نگفته.

دیدگاه

سلام.
                دوست عزیز یک مینی کنتاکتور 20 تومنی ببند خیاله خودتو راحت کن.
                ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

درود به دوستان عزیز
                  اول که چه کسی گفته کنتاکتور خوب نیست زیاد تو تحریک بمونه ؟ اصلا کار کنتاکتور همینه و شما با توجه به نیازتون باید مدل مربوطه را تهیه کنید که بیش از 20 نوع کنتاکتور توی بازار موجود هستش.
                  همون تایمر کار شما را انجام میده بدون هیچ مشکلی.
                  و در جواب دوستانی که میگن از پی ال سی استفاده کن اینه که آیا شما خروجیش را میتونید به موتور متصل کنید(در این حالت تایمر به صرفه تر ه) که پیشنهاد میدین .خوب باید خروجی پی ال سی را به کنتاکتور یا رله جریان زیاد متصل کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mostafa.medar
                    چه کسی گفته کنتاکتور خوب نیست زیاد تو تحریک بمونه ؟ اصلا کار کنتاکتور همینه و شما با توجه به نیازتون باید مدل مربوطه را تهیه کنید که بیش از 20 نوع کنتاکتور توی بازار موجود
                    این یه نکته تجربیه. داشتیم که کنتاکتور در اثر چندین ساعت روشن بودن توی تابستون، بوبینش داغ کرده و سوخته و یا قابش رو ذوب کرده، چون قراره این مدار دوستمون چند ساعت روشن باشه و از طرف دیگه توی بازار، کنتاکتور بی کیفیت هم کم نیست، این نکته رو تذکر دادم که تا حد امکان بهتره برای اینطور موارد از کنتاکتور استفاده نشه.
                    نوشته اصلی توسط pinkplus
                    شما اگه تعداد تایمرهات زیاد هست چرا از PLC استفاده نمی کنی هم ارزونتره هم امکاناتش بیشتره.
                    دوستان موقع پیشنهاد دادن یه کم دقت کنن. این بنده خدا یه پمپ رو میخواد خاموش و روشن کنه. چرا باید از PLCآ‌ استفاده کنه؟ لطفا راهنمایی کنین. چاه نمایی نکنین. :applause:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                      این یه نکته تجربیه. داشتیم که کنتاکتور در اثر چندین ساعت روشن بودن توی تابستون، بوبینش داغ کرده و سوخته و یا قابش رو ذوب کرده، چون قراره این مدار دوستمون چند ساعت روشن باشه و از طرف دیگه توی بازار، کنتاکتور بی کیفیت هم کم نیست، این نکته رو تذکر دادم که تا حد امکان بهتره برای اینطور موارد از کنتاکتور استفاده نشه.دوستان موقع پیشنهاد دادن یه کم دقت کنن. این بنده خدا یه پمپ رو میخواد خاموش و روشن کنه. چرا باید از PLCآ‌ استفاده کنه؟ لطفا راهنمایی کنین. چاه نمایی نکنین. :applause:
                      دوست عزیز کنتاکتور کارش همینه.اگه قرار باشه کنتاکتور تو تابستون تو گرما 2 ساعتم کار نکنه که تموم کارخونه ها باید کارشونو تو تابستون تعطیل کنن.
                      کنتاکتور و تجهیزات صنعتی مارک های خوبش خیلی زیاده.
                      از بهترین مارک هایی که من میشناسم یکی اشنایدر هست و یکی تله مکانیک.و هیوندا و امرون.
                      ابتدا و شروع هرکاری سخت ترین مرحله آن کار است. برای مثال به عقابها نگاه کن ، حتی اونها هم در ابتدای پرواز ، زیاد بال و پر می زنند، اما هنگامی که اوج می گیرند ، دیگر حتی نیازی به پر زدن هم ندارند ...

کافیست اولین قدمها را بدون ترس و با پشتکارِ بالا برداری مطمئن باش بزودی به اوج خواهی رسید و روزهای سخت همیشه نخواهند ماند ...

دیدگاه

عزیز! من 15 ساله دارم تو کارخونه های مختلف کار ماشین آلات میکنم. چیزایی که گفتم خودم دیدم. درسته که کنتاکتور برای اینکار ساخته شده. ولی اگه تلفات بوبین به هر دلیلی دمپ نشه دما رو بالا میبره و بقیه ماجرا.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                          این یه نکته تجربیه. داشتیم که کنتاکتور در اثر چندین ساعت روشن بودن توی تابستون، بوبینش داغ کرده و سوخته و یا قابش رو ذوب کرده، چون قراره این مدار دوستمون چند ساعت روشن باشه و از طرف دیگه توی بازار، کنتاکتور بی کیفیت هم کم نیست، این نکته رو تذکر دادم که تا حد امکان بهتره برای اینطور موارد از کنتاکتور استفاده نشه.دوستان موقع پیشنهاد دادن یه کم دقت کنن. این بنده خدا یه پمپ رو میخواد خاموش و روشن کنه. چرا باید از PLCآ‌ استفاده کنه؟ لطفا راهنمایی کنین. چاه نمایی نکنین. :applause:
                          من گفتم اگه تعداد تایمرهات زیاده( مثلا مثل استخر) از plc استفاده کنید.
                          اگه جنس خوب بگیری 50 سال یه ضرب کار می کنه. اشنایدر (تله مکانیک سابق) اصلش 50 تومنه چینیش از 5 تومن هست به بالا. 5 تومنی به برق نزده مرخصه 50 تومنیش 40 ساله تو موتورخونه داره کار میکنه. رله و کنتاکتور مثل هم هستند جنس خوب خوبه جنس بد بد.

دیدگاه

پاسخ : مدار راه انداز موتور با استفاده از کنت

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                            عزیز! من 15 ساله دارم تو کارخونه های مختلف کار ماشین آلات میکنم. چیزایی که گفتم خودم دیدم. درسته که کنتاکتور برای اینکار ساخته شده. ولی اگه تلفات بوبین به هر دلیلی دمپ نشه دما رو بالا میبره و بقیه ماجرا.
                            حرفه شما کاملا درسته مهندس.
                            این مشکلاتی که فرمودید واسه کنتاکتور های خیلی خوب مثل اشنایدر هم پیش اومده ؟
                            من شنیدم یک رله هست کنار کنتاکتور میبندی و اگه گرمای کنتاکتور از یک حدی بیشتر بشه برقشو قطع میکنه.درسته ؟
                            واسه دفع حرارت تو تابستون باید چیکار کرد ؟

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : مدار راه انداز موتور با استفاده از کنت

نوشته اصلی توسط -LEON-
                              حرفه شما کاملا درسته مهندس.
                              این مشکلاتی که فرمودید واسه کنتاکتور های خیلی خوب مثل اشنایدر هم پیش اومده ؟
                              من شنیدم یک رله هست کنار کنتاکتور میبندی و اگه گرمای کنتاکتور از یک حدی بیشتر بشه برقشو قطع میکنه.درسته ؟
                              واسه دفع حرارت تو تابستون باید چیکار کرد ؟
                              برای هر وسیله برقی مشکل پیش میاد حتی بهترین مارک قرار نیست که اگه بین 1000 تا یکیشون کیفیت ساخت پایین تری داشته و مشکل دار شده همه را یک جور فرض کنیم
                              منم کارم برق صنعتی هستش جاهایی که تابلو کنتاکتور زیاد گرم میشه باید از فن استفاده کرد و در مراکز صنعتی هم یکی از دلایلی که خوب گرما تبادل نمیشه گرد و خاکی هست که روی قطعات میشینه که باید به صورت دوره ای و در زمان ریکاوری کارخانه سرویس بشن.
                              در ضمن کنتاکتور ها در بعضی مواقع چندین روز زیر بار میمونن. و اگر قطع کنن ضرر زیادی به شرکت و... وارد میشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X