اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بهترین درایور موتور(پل H)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

بهترین درایور موتور(پل H)

سلام دوستان واسه کنترل موتور 24 ولت که MAX 12 امپر بکشه بهترین گزینه پل H هست به نظرتون؟
    واسه درایو ماسفت بهترین گزینه ترانزیستور هست؟
    و استفاده از نوع N بهتره چون تلفاتش کمتره؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید وو بگید ایا این اطباعات ک بدست اوردم درسته؟ :job: :read:

پاسخ : بهترین درایور موتور(پل H)

سلام.
    منظورتون چه نوع کنترلی هست؟ چپ گرد/راست گرد؟ بله، باید پل H باشه.
    کنترل سرعت موتور، فقط یه دونه ماسفت هم کافیه.
    برای درایو ماسفت گزینه های متعددی دارین. از درایور پوش-پول گسسته تا مجتمع و ترانس پالس و یا ماسفت لاجیک که درایور نمیخواد.
    نوعN یا P ماسفت هم ارتباط خاصی به تلفات نداره.
    نوع کنترل رو مشخص بکنین تا بدونیم کدوم مناسبه براتون و چی پبشنهاد بدیم؟

دیدگاه

سلام ممنون از جوابتون.چپگرد و راستگرد و pwm با ARM میخوام راهش بندازم و اینکه خودمIRFZ44 را در نظر دارم.نظر شما چییه؟و راهنماییتون راجع به این پروژه؟
      با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hero.seller17
        سلام ممنون از جوابتون.چپگرد و راستگرد و pwm با ARM میخوام راهش بندازم و اینکه خودمIRFZ44 را در نظر دارم.نظر شما چییه؟و راهنماییتون راجع به این پروژه؟
        با تشکر
        این جواب رو تو انجمن AVR داده بودم.لینک هایی که گذاشتم رو مطالعه بفرمایین. باز هم سوالی بود، جستجو کنین، به نتیجه نرسیدین اینجا مطرح کنین تا دوستان راهنماییتون کنن.
        نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
        سلام.
        برای کنترل کامل موتور DC ، ساده ترین IC ، درایور موتور DC به شماره ی L298 هست.دیتاشیتش رو دانلود کنین. به این نقشهنگاه کنین و توضیحاتی که اینجا داده شده رو هم ببینین.
        موفق باشین.

دیدگاه

l298 ماکسیمم 2 امپر میده من 2 تا موتور 250 وات 24 ولت دارم! :icon_razz: l298 میره رو هوا باید با پل h کار کنم...

دیدگاه

آهان، درسته، دقت نکرده بودم.
            البته میتونین L298 رو با پیچ به زمین وصل کنین که نره هوا!! :mrgreen:
            خب پس مجبورید از H-Bridge که خودتون درست میکنین استفاده کنین.
            دو تا انتخاب تو همین ابتدای کار دارین:
            ماسفت های High side رو کانال P بردارین که دردسر زمین شناور رو نداشته باشین و در عوض عدم یکسان بودن Rds و توان اتلافی تو ماسفت ها رو به جان بخرین!
            راه دیگه استفاده از ماسفتهای یکسان هست که راحت میشه 4 تا ماسفت کانال N جریان بالا و مشابه رو پیدا کرد.عدم تقارن و اینجور ادا اطوار هم ندارین. عیبش هم راه اندازی ماسفت High side هست که دو تا راه داره:
            1- استفاده از IC های درایور مثل سری IR21xx مثلا IR2104 یا IR2113
            2-استفاده از ترانس پالس
            شخصا گزینه ی 2 رو استفاده کردم و بدون کوچکترین اذیتی جواب گرفتم.

دیدگاه

مهندس راستش من تاحالا کار نکردم اینطوری با ماسفت و تجربه اولمه .ولی از یکی دو نفر پرسیدم گفتن ماسفتو با ترانزیستور راه بنداز.
              حقیقتا بدجور گیجم کردن.شما میگی چه کار کنم؟! از مدارای قدرت هم زیاد سر درنمیارم :mrgreen: :redface:
              با تشکر

دیدگاه

درایور ماسفت با مدار پوش-پول رو سرچ بزنین.تو همین انجمن بحثش شده بود.
                یه عکس مدار فول بریج با 4 ماسفت کانال N بذارین تا بگم چیکار بکنین.

دیدگاه

راستش نمیدونم چطور عکس بزارم! لینک میزارم . :mrgreen:راستش من خیلی اینجور مدارات بلد نیستم میشه توضیح علمی و کاملش رو هم بدین ؟
                  با تشکر ازتون :job:
                  http://roko.ca/articles/hbridge/bridge1.gif

دیدگاه

سلام.
                    تو این مداری که شکلش رو گذاشتین، Q1 و Q3 با هم سیگنالهاشون اعمال میشه، Q2 و Q4 هم باهم. البته مجموعه پالس ها با هم باید 180 درجه اختلاف داشته باشه.یعنی وقتی گیت Q1 و Q3 سیگنال دارن، Q2 و Q4 پایه گیتشون صفر هست و برعکس.البته این حالت به خاطر اینه که ماسفتهای Q1 و Q2 از نوع P هست.اگه هر 4تا ماسفت کانال N میشدن، اون موقع باید همین حالت زوج ماسفتها،به شکل Q1وQ4 میشد و دوتای دیگه هم همینطور. چرا؟؟
                    چون کانال P با صفر ولت روی گیت، روشن میشه ولی کانال N با صفر ولت خاموش میشه. یه خرده به شکل نگاه کن و این مطالبی که گفتم رو روی شکل در نظر بگیر ( یا رو کاغذ رسم کن) تا خوب متوجه بشی.

دیدگاه

همشونو با N CHANEL میزارم چه چه کاریه واسه خودم دردسر درست کنم! :mrgreen:

حالا یکم روش فکر میکنم.واسه راه اندازیش با ترانزیستور درایو کنم همچین مداری رو؟ :read: :question:

دیدگاه

این تاپیک رو یه نگاهی بنداز

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=86343.msg589490#msg589490

دیدگاه

این ماسفت های لاجیکال عجب موجودات زیبایی هستند(البته شنیدن کی بود مانند دیدن!من 2 بار با ماسفت کار کردم و هر 2 بار شانسی راه افتادن!)
                          مهندس ماسفت که بشه 24 ولت را با30 امپر درایو کنه و لاجیک باشه وجود داره؟!همیشه توی قسمت درایو ماسفت مشکل داشتم و دارم و..... :redface:

دیدگاه

تاپیک رو الان تازه فهمیدم :mrgreen:
                            اقا شاهرخ این مدار پول و پوش کلا اسا و کارش چییه؟
                            یعنی هر وقت بخوام ماسفت راه بندازم از اون مداری که تو صفحه 4 گذاشتین استفاده کنم؟یه اپتوکوپلر هم کنارش بزارم؟
                            تا 20 امپر جواب میده؟
                            (راستش مدار ترانس پالس ترسناک بود ... :biggrin: :redface:

دیدگاه

میتونین از این مدار هم استفاده کنین:

مدار ترانس پالس ترسناک بود؟!! نترس! من کنارتم! :nerd:

پیشنهاد میکنم بیای همونطرف بحث رو ادامه بدیم تا بقیه دوستان هم بتونن بهت کمک کنن

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X