اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه اندازی ترایاک با اپتوترایاک (مدار کامل)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راه اندازی ترایاک با اپتوترایاک (مدار کامل)

سلام دوستان. من مدار زیر رو داخل انجمن پیدا کردم و میخوام موتور 250 وات 2 آمپرم رو با ترایاک طبق این مدار روشن کنم.

اگه ممکنه سوالای زیر رو پاسخ بدید:
    1- مقاومت های 320 که استفاده شده بین اپتو ترایاک و ترایاک چند وات هستن؟
    2- مقدار مقاومت و خازن اسنابر که استفاده شده کافیه برای مدار من یا باید تغییر بدم؟
    3- بهترین اپتو ترایاک و ترایاک برای مدار من چی پیشنهاد میکنین؟
    4- اپتو ترایاک چند آمپر نیاز داره که خوب کار کنه؟ ( توی مدار یه آیسی 555 هم دارم میخوام با اون اپتو ترایاک رو روشن کنم. میشه؟)

پیشاپیش ممنونم ازتون بابت پاسخ

پاسخ : راه اندازی ترایاک با اپتوترایاک (مدار کامل)

دوستان این مدار برای استفاده ی طولانی از ترایاک مناسب هست اصلا؟
    میتونم تضمینی روش داشته باشم یا خیر؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیرحسین فلاحی
      سلام دوستان. من مدار زیر رو داخل انجمن پیدا کردم و میخوام موتور 250 وات 2 آمپرم رو با ترایاک طبق این مدار روشن کنم.

اگه ممکنه سوالای زیر رو پاسخ بدید:
      1- مقاومت های 320 که استفاده شده بین اپتو ترایاک و ترایاک چند وات هستن؟
      2- مقدار مقاومت و خازن اسنابر که استفاده شده کافیه برای مدار من یا باید تغییر بدم؟
      3- بهترین اپتو ترایاک و ترایاک برای مدار من چی پیشنهاد میکنین؟
      4- اپتو ترایاک چند آمپر نیاز داره که خوب کار کنه؟ ( توی مدار یه آیسی 555 هم دارم میخوام با اون اپتو ترایاک رو روشن کنم. میشه؟)

پیشاپیش ممنونم ازتون بابت پاسخ
      یک سوال شما موتورت 250 وات 220 ولت که 2 امپر میکشه یا 110 ولت که 2 آمپر میکشه
      جواب
      1. اونا جریانی ندارن من با اس ام دی هم راشون انداختم شما همون 1/4 وات بذاری حله
      2. بستگی به بار داره که چقدر سلفی باشه فرمولشو نمیدونم (دوستان کمک کنن)
      3.بازم بستگی به مدارت داره من از moc3021 استفاده کردم اوکی بود ولی Zero crossing نداره بدرد دیمرو کنترول در و ... اینا میخوره
      اگر میخوای سوئیچ موقعی که ولتاژ صفره انجام بشه از moc3063 (فکر میکنم همینه) استفاده کن
      4.جریان که نیاز داره هر اپتو تا جایی که یادمه 5 میلی بود (تو دیتاش هست) فکر کنم جواب میده با 555

موفق باشید
      آنان که خاک را به نـــــظر کیمیا کنند
      آیا بود که گوشه چشمی به ما کنند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط PHoenixhome
        یک سوال شما موتورت 250 وات 220 ولت که 2 امپر میکشه یا 110 ولت که 2 آمپر میکشه
        جواب
        1. اونا جریانی ندارن من با اس ام دی هم راشون انداختم شما همون 1/4 وات بذاری حله
        2. بستگی به بار داره که چقدر سلفی باشه فرمولشو نمیدونم (دوستان کمک کنن)
        3.بازم بستگی به مدارت داره من از moc3021 استفاده کردم اوکی بود ولی Zero crossing نداره بدرد دیمرو کنترول در و ... اینا میخوره
        اگر میخوای سوئیچ موقعی که ولتاژ صفره انجام بشه از moc3063 (فکر میکنم همینه) استفاده کن
        4.جریان که نیاز داره هر اپتو تا جایی که یادمه 5 میلی بود (تو دیتاش هست) فکر کنم جواب میده با 555

موفق باشید
        سلام. ممنونم ازتون بابت راهنمایی

موتور 220 ولت

اگه سوئیچ موقع صفر بودن ولتاژ انجام بشه روی ترایاک و موتور فشار وارد نمیشه. احتمالا همین خوبه.

دیدگاه

مهندس موتور 220 ولت 250 وات هم هست بعد چطور 2 آمپر میکشه(دقت کن مهندسی ها)

اینم بهتره که موقع صفر بودن برق وصل بشه تا اینکه وقتی ولتاژ رسید به پیک بالا بعد ولتاژ به موتور وصل بشه

موفق باشید

دیدگاه

مهندس موتور 220 ولت 250 وات هم هست بعد چطور 2 آمپر میکشه(دقت کن مهندسی ها)

اینم بهتره که موقع صفر بودن برق وصل بشه تا اینکه وقتی ولتاژ رسید به پیک بالا بعد ولتاژ به موتور وصل بشه

موفق باشید
            اولا که هنوز مثل شما مهندس نشدیم داداش

دوما روی پلاک موتور نوشته ، من بی تقصیرم خودمم در عجبم

سوما بله منم همینو گفتم موقع صفر بودن بهتره

دیدگاه

دوستان. کسی مدار محافظ جریان سراغ داره؟

یکی از دوستان گفتن که باید توی این مدار من محافظ جریان سری با موتور داشته باشی ...

ممنون میشم اگه کمک کنید

دیدگاه

پاسخ : راه اندازی ترایاک با اپتوترایاک (مدار

درستِ
                چون اگر نذاری ترایاکت فرت میشه (راهش فیوزه مینیاتوری)
                چنتا مشکل دیگه هم داره ترایاک
                1-جریان نشتی (خروجی ت اگر لامپ کم مصرف باشه خودش. نشون میده (چشمک میزنه))
                2-در صورت اتصال کوتاه خروجی تریاک منفجر میشه چه ترایک خاموش باشه چه روشن(البته نه همیشه بستگی داره به نوع ترایاک و ....)
                3-اگر خروجی رو بگیری تو دستت برقم میگیرت (موقعی که ترایاک خاموشه)
                فکر کنم همینا بود
                راه کارهای که من واسش پیدا کردم
                1- خروجی رو با یک مقاومت 100 کیلو(تجربی) به نول وصل کنید(چشمک نمیزنه دیگه)
                2-استفاده از تریاک ها با dv/dt زیاد تر و استفاده از فیوزهای مینیاتوری نوع Z(اگر اشتباه نکنم)
                3-یک فیوز محافظ جان (البته اگر فاز و نول رو با هم بگیری فیوز محافظ جان هم عمل نمیکنه)

موفق باشید دوست عزیز

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : راه اندازی ترایاک با اپتوترایاک (مدار

درستِ
                  چون اگر نذاری ترایاکت فرت میشه (راهش فیوزه مینیاتوری)
                  چنتا مشکل دیگه هم داره ترایاک
                  1-جریان نشتی (خروجی ت اگر لامپ کم مصرف باشه خودش. نشون میده (چشمک میزنه))
                  2-در صورت اتصال کوتاه خروجی تریاک منفجر میشه چه ترایک خاموش باشه چه روشن(البته نه همیشه بستگی داره به نوع ترایاک و ....)
                  3-اگر خروجی رو بگیری تو دستت برقم میگیرت (موقعی که ترایاک خاموشه)
                  فکر کنم همینا بود
                  راه کارهای که من واسش پیدا کردم
                  1- خروجی رو با یک مقاومت 100 کیلو(تجربی) به نول وصل کنید(چشمک نمیزنه دیگه)
                  2-استفاده از تریاک ها با dv/dt زیاد تر و استفاده از فیوزهای مینیاتوری نوع Z(اگر اشتباه نکنم)
                  3-یک فیوز محافظ جان (البته اگر فاز و نول رو با هم بگیری فیوز محافظ جان هم عمل نمیکنه)

موفق باشید دوست عزیز
                  خیلی ممنون و متشکرم ازتون. واقعا یه چیزایی رو گفتین که توی کاردانی به ما نگفته بودن (یحتمل توی کارشناسی خواهند گفت)

نظرتون راجع به استفاده ی همزمان از رله و ترایاک چیه؟ ترایاک برای استارت کار و رله هم برای وصل نگه داشتن
                  اینجوری ترایاک از مدار خارج میشه و مشکلی پیش نمیاد. رله هم جرقه نمیزنه و کناکتاش آسیب نمیبینن. ولی از لحاظ هزینه فوق العاده اصراف میشه ... :cry: من دیگه نمیدونم این موتور رو به چه شیوه ای باید روشن کنم که طول عمر مدارم بیشتر از یک سال تحصیلی باشه ( چرخ خیاطی صنعتی موجود در دانشگاه برای رشته ی طراحی و دوخت که تغریباً روزی 8 ساعت روشنه و مدار من اگر خیاط پشت چرخ نباشه اونو خاموش میکنه و به حالت استند بای می بره. تا وقتی که دوباره برگرده. پس یعنی چند بار بصورت مداوم روشن و خاموش میشه در طول این 8 ساعت یا بیشتر. . .) خدایی دیگه دارم بیخیال قضیه میشم چون هرکار میکنم گرون در میاد و ارزون تر نمیشه ... گرونم که باشه بودجه نمیدن

دیدگاه

نه منطقی نیست
                    شما همون رله تنها رو استفاده کن دردسرش کمتره نیازی نیست ترایاک بذاری
                    این رله ها با توجه به دیتا شیت 10000 بار میتونن قطع و وصل کنن
                    یک سال که سهل ولی به مرقوبیت رله هم برمیگرده

هم بی دردسره هم ارزون تره

دیدگاه

نه منطقی نیست
                      شما همون رله تنها رو استفاده کن دردسرش کمتره نیازی نیست ترایاک بذاری
                      این رله ها با توجه به دیتا شیت 10000 بار میتونن قطع و وصل کنن
                      یک سال که سهل ولی به مرقوبیت رله هم برمیگرده

هم بی دردسره هم ارزون تره
                      مرسی که جواب میدین

مقدار سلف موتور رو چطوری اندازه میگیرن و مقدار خازن و مقاومت اسنابر رو با چه فرمولی حساب میکنن؟
                      برای افزایش عمر رله باید استفاده کنم دیگه

رله 10 آمپر خوبه دیگه؟ موتور بار آنچنانی نداره که ...

دیدگاه

خواهش میکنم
                        چیزی که میدونم رو در اختیارتون میزارم (منم خیلی از این انجمن ها استفاده کردم )
                        مقدار سلف رو که با سلف سنج بگیر
                        واسه محاسبه اسنابر رو من دقیق نمیدونم یه فرمولای یادم داشت (یک سرچی بکنی فکنم پیدا کنی)پیدا کردی بذار اینجا ما هم استفاده کنیم
                        اینکه چند آمپر بدردت میخوره رو خودت بهتر میتونی انتخاب کنی

دیدگاه

خواهش میکنم
                          چیزی که میدونم رو در اختیارتون میزارم (منم خیلی از این انجمن ها استفاده کردم )
                          مقدار سلف رو که با سلف سنج بگیر
                          واسه محاسبه اسنابر رو من دقیق نمیدونم یه فرمولای یادم داشت (یک سرچی بکنی فکنم پیدا کنی)پیدا کردی بذار اینجا ما هم استفاده کنیم
                          اینکه چند آمپر بدردت میخوره رو خودت بهتر میتونی انتخاب کنی
                          سلام.بازم مرسی

با سلف سنج؟ چجوری؟ نه موتور ها دم دستن که یکی یکی سلف سنج برم بهشون بزنم نه اصلا سلف سنج دارم! من فکر کردم با مشخصات روی پلاک موتور میشه فهمید.
                          چشم پس اگه پیدا کردم میذارم همینجا که نتیجه گیری بشه تاپیک. اگه تکمیلش کردم توضیحات کامل میذارم

بازم ممنون.

دیدگاه

سلام لطفا بفرمایید دوتریستور چطوری به هم بسته میشه وکار ترایاک رو میکونه ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehrzad119
                              سلام لطفا بفرمایید دوتریستور چطوری به هم بسته میشه وکار ترایاک رو میکونه ممنون
                              سلام
                              دو تریستور بصورت موازی و معکوس به عنوان جایگزین ترایاک بسته میشن
                              همونطور که میدونید تریستور مثل یک دیودِ که یگ گیت داره و وقتی که به گیت اون جریان مناسب داده بشه در مسیر مستقیم هدایت میکنه
                              پس در نتیجه برای استفاده از تریستورها به جای ترایاک باید به گیت های هر دو تریستور جریان همزمان برسه
                              حواستون به این قضیه باشه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X