اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایو ترایاک با بار کاملا خازنی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درایو ترایاک با بار کاملا خازنی

سلام دوستان خسته نباشید
    من یه مدار باید درست کنم که توسط ترایاک زاویه آتش رو کنترل کنم
    چند تا مشکل دارم
    یکی اینکه وقتی فرمان رو به گیت میدم اصلا کاری نمیکنه و چند دفعه هم ولتاژ سینوسی اصلی روی گیت دیدم در صورتی که من پالس pwm میدم
    دوم اینکه چون بارم کاملا خازنه و حدود 10 میلی فاراد خازن رو باید شارژ کنم مشکل پس فازی دارم یه نظرتون بهترین کار برای این قضیه چیه
    خیلی هم نیاز ندارم که حتما از ترایاک استفاده شه ولی خب امپرم یکم بالاست
    من فقط میخوام که خازن ها تا مقدار مشخصی شارژ شن مثلا 150 ولت یا 270 ولت
    ممنون میشم بنده رو راهنمایی بفرمایید
    خیلی متشکر

پاسخ : درایو ترایاک با بار کاملا خازنی

سویچ خازن با قطعات solid state همیشه پر دردسره زیرا جریانات لحظه ای در خازن خیلی زیاده و قطعات حالت جامد مقاومتشون در مقابل تغییرات جریان خیلی کمه مخصوصا با این قطعات بی کیفیت

دیدگاه

ممنون
      حالا به نظر شما من چی کار کنم
      بهترین کاری که میشه کرد چیه یا به عبارتی بی دردسر ترین

دیدگاه

دوست عزیز

تریاکها و تریستور ها، یه پارامتری دارن بنام Ihold که اگه جریان عبوری اونا از اون کمتر باشه، عمل نمیکنن. تو بار خازنی شما احتمالا به محض دادن فرمان، خازنتون شارژ میشه و جریان تریاک صفر و خاموش میشه. این عملکرد کاملا طبیعیه.

شارژ خازن تا ولتاژ مشخص، اونم با کنترل زاویه آتش و ولتاژ AC ؟
        کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

با یه دیود ویه مقاومت راحت می تونین با 220 خازنتونو شارژ کنین . اگه سرعت شارژ مهم نیست از مقاومت زیاد استفاده کنین . مواظب باشین 220 ولت خطرناکه . از مقاومتهای بالاتر شروع کنین .

با پنج شش تا دیود زنر 30 ولتی به صورت سری هم ولتاژو رو 150 ولت محدود کنین .

دیدگاه

دوستان خیلی ممنون از راهنمایی تون
            اول اینکه تو اون حالت که فرمودین سریع احتمالا شارژ میشه این طور نیست و اگه دقت کنید نوشتم 10 میلی فاراد نه میکرو فاراد
            ولتاژمم هم برقه شهره و یه مقاومت هم برای تست حدود 600 اهم سری با کل مداره برای کنترل جریان ولی خازن ها شارژ نمیشه
            و سوال دومتون هم باید بله مشکل کارمم همین جاست
            مدار فرمانی که درست کردم با فرکانس شهر سینک هستش و نمونه گیری میکنه ازش و بعد از تشخیص صفر pwm میکنم سیگنال رو
            اگه راه دیگه ای سراغ دارید که بشه یه مقدار دی سی متغیر تا 300 ولت رو باهاش ساخت یک دنیا ممنونتون میشم و بزرگ ترین کمک رو بهم میکنید
            البته قیمتش نباید زیاد شه چون باید مقرون با صرفه باشه تو تولید زیاد
            و اما آقا هادی
            سرعت شارژ برام خیلی مهمه به طوری که 10-15 میلی فاراد باید تو حدود 2-3 ثانیه تا 300 ولت شارژ بشه
            و البته متغیر هم باید باشه
            کار از 6 تا زنر خیلی دردسر دار تره کاش میشد با همین ردیفش کرد

دیدگاه

دوست عزیز، شما تو پست اول نگفته بودین که مقاومت سری دارین. ولی به هر حال با مقاومت 600 اهم، ثابت زمانی شارژ میشه 6 ثانیه و 5 تاش میشه 30 ثانیه که به نظرم برای کار شما زیاده.

مسئله دیگه جریان عبوری هست که پیکش میشه 300 میلی آمپر. ممکنه برای تریاکتون این جریان کم باشه.

اگه اصرار به استفاده از روش کنترل زاویه آتش هست، بهتره خروجی تریاک رو به یه پل دیودی بدین. تو خروجی پل، مقدار DC متغیر با زاویه آتش خواهید داشت و با اون میشه خازن رو تا مقدار دلخواه شارژ کرد. البته برای تخلیه خازن از ولتاژ های نا خواسته هم باید یه مقاومت موازیش کنین تا مواقعی که ولتاژ کم میشه یا دستگاه خاموش میشه خازن رو تخلیه کنه. ضمنا برای تامین جریان نگهدارنده تریاک، یه مقاومت قبل از پل بذارین تا روی ولتاژ خازن اثر نذاره و فقط جریان تریاک رو بیشتر کنه.

ویرایش: یه نکته دیگه اینکه برای تحریک گیت تریاک یه پالس سوزنی کافیه (با تاخیر از نقطه صفر) و نیازی به PWM نیست. ادامه پهنای پالس فقط تلفات گیت رو بالا میبره. فرمان پالس رو هم ترجیحا با ترانس پالس به گیت بدین. اگه نخواستین از ترانس استفاده کنین، حتما از یه دیود عبورش بدین.

دیدگاه

سلام
                خیلی خیلی ممنون از راهنمایی و وقتی که در اختیار قرار میدید
                مقاومت سر راه فقط برای کنترل جریان برای زمانه تسته که اصلا از خدامه که نباشه ولی در حالت اصلی باید خیلی کم باشه یا اصلا نباشه فقط برای این میزارم که چون خازن ابتدای شارژ خیلی جریان میکشه تریاک نسوزه
                بعد اینکه پل دیود بعد تریاک فک میکنم راه ه خوبی باشه و بهش فکر نکرده بودم ولی مشکل اصلی من خاموش کردن تریاکه نه روشن کردنش چون بارم خازنه وقتی ولتاژ صفر میشه جریان ماکزیممه و تریاک خاموش نمیشه من مشکلم اینه
                میخوام هر وقت که pwm تموم میشه و صفر میشه تریاک خاموش شه چون اگه از اون بیشتر روشن بمونه ولتاژ عبوری پیکش بیشتر از چیزی میشه که من میخوام
                من میخوام که دقیقا تو مدت زمان high بودن pwm تریاک روشن بشه و در بقیه مواقع خاموش
                به نظرتون هم چین چیزی میشه ؟
                زمان شارژ هم باید حدودا 3-4 ثانیه بشه ماکزیمم
                باز هم خیلی ممنون به خاطر راهنمایی هاتون

دیدگاه

خواهش میکنم.
                  تزیاکها تو هر نیم سیکل از لحظه تریگر تا انتهای سیکل روشن میمونن. اگه PWM شما قبل از پایان نیم سیکل تموم بشه، اثری نداره و تریاک خاموش نمیشه. در اصل با لبه بالا رونده پالس، تریاک روشن میشه و بعدش دیگه وجود و ادامه پالس مهم نیست.

یه سئوال : شما نیم سیکل منفی رو چکار میکنین؟ اونم روی خازن میفته؟ در صورت امکان یه شماتیک از مداری که بستین بذارین. در هر صورت روش پل دیودی، خیلی شرایط رو بهتر میکنه.

دیدگاه

خوب اگه من گیت رو pull down کنم چی این کار میتونه باعث شه که بعد از تموم شدن پی دبلیو ام تریاک خاموش شه ؟
                    برای pull down باید گیت رو تغذیه منفی کنم یا راه دیگه ای هم داره ؟
                    من شماتیک رو هم میکشم براتون میزارم
                    برای نیم سیکل منفی هم تریگ دارم ولی مهم نیست که حتما باشه هم میتونه باشه هم میتونه نباشه
                    اگه پل بزارم که منفی هم میاد به هر حال وجودش سرعت شارژ رو زیاد میکنه
                    خیلی ممنون

دیدگاه

تنها راه خاموش کردن تریاک پیش از پایان نیم سیکل، صفر شدن جریان عبوری از دو سرش هست و به گیت ربطی نداره.

در این شرایط اگه گیت قبل از رسیدن به پیک سینوسی تحریک بشه، چون شیب ولتاژ مثبته، با صرف نظر از مقدار مقاومت سری، خازن هم با همون شیب شارژ میشه. بعد از پیک ولتاژ، چون ولتاژ خازن بیشتر از خروجی تریاک میشه، عملا جریان تریاک صفر و خاموش میشه.

اگه تحریک بعد از پیک اتفاق بیفته، تو همون لحظه اول خازن شارژ میشه، و چون شیب ولتاژ منفیه، بعد از اون تریاک چون جریانش به صفر می رسه، خاموش میشه.

بنظر میاد تریاک المان مناسبی برای اینکار نیست. پیشنهاد میکنم از ماسفت استفاده کنین. در اصل شما برای شارژ خازن باید یه منبع جریان ثابت با ولتاژ بالا داشته باشین و در اینصورت ولتاژ خازن متناسب با زمان پالس اعمالی خواهد بود.

دیدگاه

آخه من مداراتی رو دیدم که از این روش استفاده میکنند و یک تریاک دارند برای همین کار
                        من فکر کنم اگر از بعد پیک تریگ رو انجام بدم درست بشه چون خازن در آن واحد شارژ نمیشه و یه مدتی طول میکشه که ولتاژش به میزان ولتاژ زمان تحریک برسه
                        و این قضیه که خازن به ولتاژ زمان تحریک برسه فکر نمیکنم خیلی زمان ببره
                        من اگر مقاومت ورودی م رو کم کنم با آمپر بالا جبران میشه
                        من از خدامه که از تریاک استفاده نکنم تو این مدار ولی اصلا کار با ماسفت رو بلد نیستم و خیلی کم میدونم چطوری باید به کار ببرمش
                        شما مداری سراغ دارید برای این کار؟
                        میشه تو اون حالتی که میگید ولتاژ رو راحت تغییر داد ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arash068
                          آخه من مداراتی رو دیدم که از این روش استفاده میکنند و یک تریاک دارند برای همین کار
                          من فکر کنم اگر از بعد پیک تریگ رو انجام بدم درست بشه چون خازن در آن واحد شارژ نمیشه و یه مدتی طول میکشه که ولتاژش به میزان ولتاژ زمان تحریک برسه
                          و این قضیه که خازن به ولتاژ زمان تحریک برسه فکر نمیکنم خیلی زمان ببره
                          من اگر مقاومت ورودی م رو کم کنم با آمپر بالا جبران میشه
                          من از خدامه که از تریاک استفاده نکنم تو این مدار ولی اصلا کار با ماسفت رو بلد نیستم و خیلی کم میدونم چطوری باید به کار ببرمش
                          شما مداری سراغ دارید برای این کار؟
                          میشه تو اون حالتی که میگید ولتاژ رو راحت تغییر داد ؟
                          توی اون مداراتی که دیدین باید به کاربردش دقت کنین. حتی یه تفاوت جزئی کاربردی هم میتونه روش طراحی رو عوض کنه. صورت مسئله برام هنوز گنگه. بالاخره اونور خازن قراره از این ولتاژ شارژ شده، یه استفاده ای بشه یا نه؟ جریان کشی اون چقدره؟

من هنوز منتظر یه شماتیکم. ولی در هر صورت اگه خازن مستقیم به تریاک وصل باشه، تو همون لحظه شارژ میشه، ولی چون ولتاژ خروجی تریاک داره افت میکنه اختلاف پتانسیل منفی، جریان تریاک صفر و تریاک خاموش میشه. اینا به شرطیه که خازن مصرف کننده نداشته باشه. اگه مصرف کننده باشه که خازن با ثابت زمانی اون دشارژ میشه و تقابل شیب شارژ و دشارژ پیش میاد و داستانهای دیگه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده
                            توی اون مداراتی که دیدین باید به کاربردش دقت کنین. حتی یه تفاوت جزئی کاربردی هم میتونه روش طراحی رو عوض کنه. صورت مسئله برام هنوز گنگه. بالاخره اونور خازن قراره از این ولتاژ شارژ شده، یه استفاده ای بشه یا نه؟ جریان کشی اون چقدره؟

من هنوز منتظر یه شماتیکم. ولی در هر صورت اگه خازن مستقیم به تریاک وصل باشه، تو همون لحظه شارژ میشه، ولی چون ولتاژ خروجی تریاک داره افت میکنه اختلاف پتانسیل منفی، جریان تریاک صفر و تریاک خاموش میشه. اینا به شرطیه که خازن مصرف کننده نداشته باشه. اگه مصرف کننده باشه که خازن با ثابت زمانی اون دشارژ میشه و تقابل شیب شارژ و دشارژ پیش میاد و داستانهای دیگه.
                            سلام اون مداری که دیدم دقیقا همین کاری که من میکنم رو انجام میده فقط من دقیقا نمیتونم از اون قطعات استفاده کنم و یکم باید تغییرات تو طراحی بدم چون هم من از قدرت بیشتری باید تو این مدار استفاده کنم هم یکم پشن دار تر از اون باشه و اینکه مدار اون رو هم نمیتونم دقیقا ببینم چیه که بخوام مثل همونو بسازم برای همین مجبورم خودم طراحی کنم
                            جریان کشی اون ور خازن یه چیزی حدود ه 250 آمپره :biggrin: ولی خوب توی حدودا 2 میلی ثانیه خازن ها دشارژ میشن و هر 5-6 ثانیه یه بار خالی میشن
                            حالا فعلا از خیر این تریاک گذشتم میخوام ببینم میشه راهه دیگه ای پیدا کنم یا نه
                            باز هم ممنون

دیدگاه

سلام
                              میخواستم تشکر کنم از دوست خوبمون کاربرگرامی جناب نو رسیده به خاطر کمک هایی که به من کردید
                              من بلاخره تونستم جواب بگیرم و مدار و طراحی کردم و درست جواب داد
                              فقط این که از چه روشی استفاده کردم رو فعلا نمیتونم بگم چون قراره ثبت اختراع کنم و هستند کسایی که دنبال این مدارند و می ترسم که بگم چطوری این کارو انجام دادم
                              ایشالا بعدا مدار رو اینجا میزارم تا دوستان هم بتونن ازش استفاده کنند چون مدار به درد بخوریه
                              باز هم ممنون

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X