اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل با ماسفت در درایوموتور dc

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل با ماسفت در درایوموتور dc

"سلام
    من برای درایو موتور dcکه 12ولته و در حالت قفل 3.70مپر میکشه از ماسفت هایirf9630وirf840استفاده کردم اما برای راه اندازی مثلا ماسفت irf840 به درین ولتاژ مثبت 12ولت و سورس را به موتور وصل میکنم برای قطع کردن ان بایدبه گیت ولتاژ منفی بدم و برای روشن کردن ان همان مثبت 12 را میدهم تا مسفت وصل شود و وقتی گیت یه جایی وصل نیست ماسفت ولتاژ حدودا 7 ولت عبور میدهد ایا این طرز کار ماسفت درست است؟!!!
    و مشکل اصلی این است که وقتی ولتاژ 12 به درین میدهم ولتاژ حدود 1ولت کمتر از سورس میگرم!!! و جریان 2.2امپر که واقعا برام عجیبه
    {این دارایور فقط قرار بود چپ گرد راست گرد باشه و با خروجی های میکرو کار کنه}

اگر جایی از کار مشکل داره اساتید لطف کنند بگند ممنون میشم

پاسخ : مشکل با ماسفت در درایوموتور dc

سلام
    من که نفهمیدم چی به چی شد
    شماتیک بزاری راحت تر میشه کمک کرد.
    [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

با سلام

دوست گرامی. ماسفتها تا وقتی که خازن گیت - سورسشون شارژ باشه هدایت میکنن. بنا بر این وقتی هدایت میکنه حتما روی خازنش یه ولتاژ ی هست که برای تخلیه ش باید گیت رو به سورس وصل کنین.

اما برای موتور 12 ولتی چرا از مدار گسسته استفاده کردین؟ از یه آیسی L6203 استفاده کنین.
      کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

lممنون از پاسخ و توجه شما-

بله حرف شما درست بود ایندفعه وقتی سورس را به گیت وصل کردم جریان درین به سورس قطع شد-ولی دلیل اینکه این ماسفت ها کمتر از ان چیزی باید جریان بدهند جریان میدهند چیست؟؟!!!و داغ هم میکنند

و یه چیز خیلی عجیب اینکه وقتی منبع تغزیمو میزارم رو 12 که ولتاژ دقیقش 11و خورده ای هست و مستقیم به موتور وصل میکنم وقتی ولتاژ دو سر موتور را اندازه میگرم تا 14 هم میرود اما با ماسفت باید منبع رو روی 15 بزارم تا سرعت با حالت قبل یکی شود!!!!دلیلش چیست؟

دلیل اینکه من از این مدار استفاده کردم اینه که یاد بگیرم چطوری باید راه اندازی ماسفت که اگر موقعی نیاز به امپر بالاتر یا ولتاژبالاتر بود بتونم بسازم مدارشو {برای ربات ها امدادگر}

حتی iirfz44هم یخورده کمتر از اون موقعی که وقتی مستقیم موتور ها را به منبع وصل میکنم امپر میده!!! اما یخورده گرم میشه و مثل بقیه ماسفت ها ناجور داغ نمیکنه...

ایا جایی مشکل هست ؟؟؟
        ممنون از توجه و جواب هاتون

دیدگاه

راستی در مدار ها هیچ دیود درایور مقاومت و چیز استفاده نشده ها و تا حالا 45هزار تومن ماسفت خریدم برای رباتم که تا خالا جواب نگرفتم و من در گلپایگان هستم که گیر اوردن قطعات الکترونیک هزینه و زمان زیادی میبره ممنون میشم اگر جایی مشکلی هست یا اگر قطعه ای کم هست به من بگید

دیدگاه

ماسفتها وقتی داغ میشن که بطور کامل سوئیچ نشده باشن. علت جریان دهی کمشون هم همینه. یعنی ولتاژ گیت - سورس از حدود 10 ولت کمتره.

برای راهنمایی بهتر، لطفا یه شماتیک از مدارتون بذارین.

دیدگاه

با کلی از تغییر ها مدار به شکل زیر شد
              http://upload7.ir/imgs/2014-08/23017253789815808831.jpg
              در مدار بالا وقتی گیت به پایینی وصل میشه موتور قطع میشه و وقتی به مثبت و صل میشه موتور ها روشن میشوند راستی منبع من از این ازمایشگاهی ها هست مشکل از اون میتونه باشه؟؟؟ و واتاژ موتور ها و ماسفت یک ولتاژ و از یک منبعه مثل مدار بالا...
              درحالت معمول که موتور کار میکنه ولتاژ بین گیت و سورس 13 هست {بالاتر از منبع}!!!و وقتی موتور قلف میشه ولتاژبه 10 میرسه

اما همچنان مشکل داغ شدن و امپر زیر 3امپر برقراره :cry2: جوری که دو جا از دستم سوخته تا الان

دیدگاه

راستی تو دیتاشیتش نوشته ولتاژ گیت و سورس 20ولت !!!یعنی باید 20 باشه حتما؟؟

دیدگاه

اون 20 ولت که نوشته ماکزیمم ولتاژ گیت - سورسه و شما نباید به اون ولتاژ برسین.

توی همین نقشه، شما ولتاژ درین - سورس رو وقتی موتور روشنه چک کنین. منبع هم اگه زیر بار افت های لحظه ای داشته باشه؛ میتونه باعث افت ولتاژ گیت و سوئیچ ناقص بشه. بهتره با اسکوپ هم ولتاژ نقاط مختلف رو ببینین. اگه موتور تو حالت قفل نیست، لزومی نداره 3 آمپر بکشه. فوقش با نیم آمپر کار میکنه.

دیدگاه

بله دیشب 20 دادم سوخت اون ماسفت بیچاره...اما چون تو رباته اصلا نیاد امپر کمتر بده چون گشتاور ربات کم میشه و داغ هم میکنه که فکر نکنم ماسفت ها تو این امپر ها داغ کنند و یه مشکل دیگه هم اینه که سرعت کم میشه وقتی موتور را با ماسفت راه اندازی میکنم :cry2:

تا 2.80 امپر هم موفق میشم بگیرم اما 1 امپر کمتر از اون چیزیه که باید باشه-ولتاژ درین و سورس وقتی موتور کار میکنه 2 و خورده ای هست و وقتی قلف میشه به نزدیک 5 میرسه...

دیدگاه

با این حساب از 12 ولت شما، بیش از 2 ولت فقط روی ماسفت و کمتر از 10 ولت روی موتور میفته، در اینصورت کاهش سرعت و جریان طبیعیه. اگه جواب دادنش براتون مهمه، بهتره با اسکوپ مدار رو چک کنین. ضمن اینکه من هنوز 298 یا 6203 رو پیشنهاد میکنم.

دیدگاه

اسیلوسکوپ ندارم و تا حالا با این دستگاه کار نکردم اما کارگاه مدرسه ما داره این دستگاه رو فقط من کاراییش و اینکه چجوری باید مشکل مدارمو بفهمم نمیدونم...!!!

مشکل از ماسفت هست در حال حاظر یا از مدار؟؟؟؟

اسیلوسکوپ مگر برای اندازه گیر فرکانس نیست؟؟!! یعنی فرکانس رو باید اندازه بگیرم؟؟

یعنی الان روی مسافت از 10 ولتی که نیاز داره فقط 2 ولتشو داره؟؟؟بعد برای اینکه 10 ولت داشته باشه باید چه کار کرد؟؟

ممنون که کممکم کردید تا اینجا واقعا خیلی چیز ها از شما یاد گرفتم

راستی l298که طعتیله برا این موتورا ولی اون ای سی برای این ربات که ازمایشی درستش کردم خوبه اما ربات بعدی چون موتور هاش بزرگ تره ممکنه حداکثر 7امپر بکشه برای مقدار امپر ای سی موجود تو بازار هست؟؟

دیدگاه

شما وقتی با مولتیمتر ولتاژی رو اندازه میگیرین، اگه اون ولتاژ متغیر یا پالسی باشه، مولتیمتر فقط یه مقدار معادل DC اونو نشون میده. وشما متوجه نمیشین که ولتاژ تون صاف هست یا متغیر. بخاطر همین کفتم از اسکوپ استفاده کنین تا شکل واقعی ولتاژ رو ببینین.

مثلا اگه مشکل از تغذیه باشه، ( که احتمالش زیاد هم هست چون تو یه پست گفتین ولتاژ 11 ش با اتصال مستقیم به موتور تا 14 هم میرسه) ممکنه ماسفت بخاطر افت تغذیه خاموش بشه و وقتی خاموش شد تغذیه دوباره برگرده بالا و باز ماسفت روشن بشه و دوباره تغذیه افت کنه و این حلقه با سرعت زیاد تکرار بشه. در اینصورت شما توی همه نقاط مدار ولتاژ نوسانی خواهید داشت، ولی مولتیمتر این نوسانات رو نشون نمیده.

ولی اگه همین نقاط رو با اسکوپ ببینین، حالت DC یا نوسانی رو متوجه میشین.
                          فکر میکنم تا حدود 10 آمپر هم بریج آماده تو بازار باشه. کلا وقتی ولتاژ پائینه ( کمتر از 50 ولت) استفاده از بریج گسسته توصیه نمیشه.

دیدگاه

بله وقتی مستقیم وصل یمکنم یه ثانیه 6 نشون میده یه ثانیه 14 نشون میده و کلی ولتاژ دیگه...{در این حالت مشکل از تغذیه هست دیگه؟؟؟}

من یه روز اومدم مدار اماده بگیرم از تهران هر جا رفتم بالا تر از 4 امپر نداشت{من همون برای 10 امپر میخواستم}
                            اگر ای سی هست که بشه توی ایران پیداش کرد میشه اسمش رو بگید ؟؟؟

راستی من رباتو و مدارو بردم مدرسه دقیقا کچا های مدار رو اندازه بگیرم{مثلا گیت-سورس}؟؟؟

راستی با باتری موتور هم میشه تست کرد اون هم نوسان داره؟؟؟

دیدگاه

آیسی آمپر بالاتر هست. ولی متاسفانه شماره ش رو یادم نیست. منم تو بازار دیدم. smd هم بود. در ضمن این آیسی های بریج قابلیت موازی کردن دارن. میتونین 2 تا 4 آمپر رو موازی کنین.

این نوسانی که گفتم در اثر کم آوردن منبع ممکنه ایجاد بشه، باتری اگه کم نیاره خوبه. ولتاژ همون نقاط رو بگیرین. تو حالتی که فرمان میدین باید تو همه نقاط ولتاژ صاف و یکنواخت داشته باشین. یعنی مدار از لحاظ dc به تعادل رسیده باشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X