اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تشخیص جهت چرخش و سرعت موتور بدون سنسور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تشخیص جهت چرخش و سرعت موتور بدون سنسور

با سلام
    در یک پروژه به مشورت دوستان و اساتید نیاز دارم
    یه پیشنهاد مناسب برای تشخیص چرخش موتور سه فاز بدون استفاده سنسور میخوام که کنترل دورش رو خودم ساختم و میتونم یه تغییراتی در برنامه و سخت افزار بدم
    مشکل اینجاست نمیتونم روی موتور چیزی وصل کنم در واقع موتور و البته شفت موتور بیرون و دردسترس نیست
    چون قبلا روی موتورهای براشلس کارکردم با انواع فیلترهای EMF و راهای استفاده و تشخیصش اشنا هستم
    احتمال میدم بشه از این روش استفاده کرد
    فقط چون موتور سه فاز توش اهنروبا نداره نمیدونم بازم هم این فیلتر کار میکنه یا نه؟؟؟
    یعنی میخوام قبل از تست ببینم کسی راه بهتری میتونه پیشنهاد بده یا کسی همین راه رو تایید میکنه ؟؟؟؟؟

به همین سادگی :nice:
    تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
    به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

تشخیص جهت چرخش موتور

نوشته اصلی توسط POLESTAR
    با سلام
    در یک پروژه به مشورت دوستان و اساتید نیاز دارم
    یه پیشنهاد مناسب برای تشخیص چرخش موتور سه فاز بدون استفاده سنسور میخوام که کنترل دورش رو خودم ساختم و میتونم یه تغییراتی در برنامه و سخت افزار بدم
    مشکل اینجاست نمیتونم روی موتور چیزی وصل کنم در واقع موتور و البته شفت موتور بیرون و دردسترس نیست
    چون قبلا روی موتورهای براشلس کارکردم با انواع فیلترهای EMF و راهای استفاده و تشخیصش اشنا هستم
    احتمال میدم بشه از این روش استفاده کرد
    فقط چون موتور سه فاز توش اهنروبا نداره نمیدونم بازم هم این فیلتر کار میکنه یا نه؟؟؟
    یعنی میخوام قبل از تست ببینم کسی راه بهتری میتونه پیشنهاد بده یا کسی همین راه رو تایید میکنه ؟؟؟؟؟

سلام
    اگر خروجی کنترل دور سنسور جریان داشته باشه میتونید با شمارش پالسهای جریان چرخش موتور رو سنس کنید.
    من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

پاسخ : تشخیص جهت چرخش موتور

از آنجایی که تولید شکل موج به عهده خودتان است، با اعمال ترتیب خاصی از فازها برای یک موتور مشخص، جهت چرخش ثابت خواهد بود. بنابراین اگر یک بار این مسئله را برای موتور مورد استفاده آزمایش کنید و با شرط تشابه موتورهای مورد استفاده از نظر سیم پیچی و اتصال مشابه فازها، همه در یک جهت معلوم خواهند چرخید.
      اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
      دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
      برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
      وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
      قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
      اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
      ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
        از آنجایی که تولید شکل موج به عهده خودتان است، با اعمال ترتیب خاصی از فازها برای یک موتور مشخص، جهت چرخش ثابت خواهد بود. بنابراین اگر یک بار این مسئله را برای موتور مورد استفاده آزمایش کنید و با شرط تشابه موتورهای مورد استفاده از نظر سیم پیچی و اتصال مشابه فازها، همه در یک جهت معلوم خواهند چرخید.
        با سلام
        ممنون ازایجاد و انتقال سوالم به تاپیک جدید

نه مثل اینکه بنده نتونستم درست سوال خودمو بیان کنم
        منظورم جهت چرخش موتور نیست
        این موتور جایی قرار داره که گاهی در یک جهت بیش از توان موتور نیرو نیاز داره در صورتی که در خلاف جهت اینطور نیست
        در ضمن جهت چرخش هم مهم نیست
        فقط باید تشخیص بم که ایا موتور بعد از استارت تونسته بچرخه یا نه
        اگر جواب بله هست چقدر چرخیده (منظور از چقدر RPM هست یعنی تونسته به چه سرعتی برسه) و اگر جواب نه هست در خلاف جهت باید بچرخه
        و پروسه فوق ادامه پیدا میکنه

در واقع میخوایم بدون اتصال انکودر این کار رو انجام بدم و جهت چرخش موتور و همچنین RPM رو مثل موتورهای براشلس بدون سنسور و انکودر تشخیص بدم
        امکان اتصال انکودر یا سنسور وجود نداره فقط میتونیم از سیمهای ورودی تغذیه سه فاز موتور استفاده کنیم

دیدگاه

برای اندازه گیری و تخمین سرعت موتور القایی بدون سنسور، مطالب مختلفی در منابع وجود دارد که به عنوان مثال دو لینک را قرار می دهم:

www.emo.org.tr/ekler/ab6acc5bbf25202_ek.pdf

http://dspace.nmmu.ac.za:8080/jspui/...ovindsamyM.pdf

اما همانگونه که از محتوای مطالب مشخص است، پیاده سازی چنین روشی به سادگی میسر نیست.
          اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
          دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
          برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
          وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
          قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
          اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
          ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

با سلام

فکر کنم شما اینورتر (برد نجات یا همچین چیزی ) برای اسانسور درست کردید و میخواهید وقتی که برق شهر نیست با استفاده از برد نجات تا اولین طبقه قبلی یا بعدی اسانسور را هدایت کنید تا در وسط طبقات گیر نکند
            در صورت مثبت بودن فرض اینجانب بعلت وجود وزنه های اسانسور که از پایین آویزان می باشند در اولین مرحله بالا رفتن بهترین انتخاب میباشد چون وزنه ها نسبت به حداکثر ظرفیت آسانسور انتخاب میشود وکمتر از 5 درصد امکان دارد بار آسانسور با ظرفیت کامل باشد
            راه حل:
            با سنس مقدار جریان مصرفی و ولتاژ ( چون اگر موتور قادر به حرکت نباشد پس اینورتر دچار افت ولتاژ محسوسی خواهد شد )

دیدگاه

الان همه بلک اوت های همین سیستم اندازه گیری جریان رو دارند
              و فکر میکنم عمل کالیبره کردن جریان برا برد بهتر باشه که برد بدونه با چه جریانی قبلا موتور راهندازی شده البته با یک بوست(گشتاور تنظیم شده) معلوم
              هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
              بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
              میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

با سلام
                با تشکر از راهنمایی دوستان و اساتید محترم

با توجه به سوال بنده که عرض کردم
                موتور در دسترس نیست و هیچ گونه تغییری یا دسترسی به موتور وجود ندارد
                ولی برای کنترل دقیق نیاز به تشخیص سرعت و جهت موتور بدون سنسور هست

در موتور اسانسور به سادگی میشه با نصب انکودر به مشکل فوق فارغ شد و نیازی به اینگونه تمهیدات نیست
                در ضمن نجات اسانسور همونطوری که خودتون فرمودید هم نیازی به انکودر و اندازه گیری سرعت نداره و با اندازه گیری جریان قابل حله
                من نمیدونم چرا این اسانسور از من دست بر نمیداره هر سوالی که میکنم دوستان به اونجا وصلش میکنن ;-(

جناب اردبیلی عزیز باید عرض کنم در اسانسور ورنه ها نسبت به نصف ظرفیت کابین انتخاب میشه نه حداکثر اون پس این فرمایش شما در صورتی که در کابین کسی نباشه صحیح خواهد بود که در این صورت هم نیازی به کارکردن نجات نیست این مورد رو هم خیلی راحت میشه با اندازه گیری وزن کابین با توجه به مقدار برگشتی از اورلود که در کابین نصب میشه خیلی راحت حل کرد و نیازی به اندازه گیری جریان و ... نیست
                در یکی از مدلهای برد نجات که بنده تولید میکنم از همین روش استفاده شده که بازده به حداکثر رسیده و بدون مشکل در اولین استارت جهت درست رو انتخاب میکنه

در این پروژه موتور کاملا در داخل یک محفظه که پر از مایع هست قرار داره و کابل های تغذیه از طریق یه کانکتور مخصوص به بیرون هدایت شده که تقریبا امکان تغییر وجود نداره
                بنده با نصب اهنربا در جای مناسب شفت اون تونستم از 15 سانتی متری دیواره محفظه یه کارایی بکنم ولی مشکل اینحاست که باز کردن و دسترسی به موتور خیلی هزنه بر هست و اگر قرار باشه برای تغییر و باز سازی هر دستگاه این کار انجام بشه نمیتونم مشتری رو راضی به هزینه کردن کنم
                لذا فکر کردم شاید بشه با تغییر دادن روش کنترل موتور یه کارایی در این خصوص انجام داد
                اما مثل اینکه کار خیلی راحتی نیست و باید روش خیلی کار کرد

دیدگاه

پاسخ : تشخیص جهت چرخش و سرعت موتور بدون سنسور

ما این تاپیکو از زیر خاک کشیدیم بیرون :biggrin:
                  سئوال داشتم
                  قربان شما چرا از اینورتر استفاده نمیکنید؟! فرمان بدید که اینورتر بچرخه اگه زورش نرسید،ریست کنید بعد در جهت عکس بچرخه

اینطوری هم جهت دستتونه و هم سرعت

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X