اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت مبدل buck با UC3842

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت مبدل buck با UC3842

عرض سلام و ادب خدمت دوستان بزرگوار
    بنده نیاز به یک مبدل با تبدیل 18-30 ولت به 12 ولت و 20 آمپر دارم، بعد از تلاشهای فراوان(!) و کمک دوستان بالاخره تونستم یه مبدل باک با UC3842 بسازم.
    اما به مشکل برخوردم:
    1- ماسفت رو وقتی مستقیما توسط خروجی آی سی( پایه 6) درایو میکنم، در کسری از ثانیه به شدت داغ میشه و ماسفت میسوزه :sad:
    بعدا متوجه شدم که چون سوییچ حالت فلوت داره باید ایزوله ش کنم. برای حل این مشکل از tlp250 برای درایو ماسفت استفاده کردم که خدا رو شکر یه جوابی داد! اما مشکل بزرگ اینه که من نمیخوام از یه منبع تغذیه جداگانه برای درایو ماسفت استفاده کنم و Tlp250 نیاز به منبع جداگانه داره. ممنون میشم لطف کنید برای درایو ماسفت بنده رو راهنمایی کنید.
    2- یکی از دوستان پیشنهاد دادن از ترانس (ترانس چاپر؟؟) برای ایزوله کردن ماسفت استفاده کنم. میخواستم بدونم آیا مشکل رو حل میکنه؟ چه ترانسی استفاده کنم.
    ممنون
    اینم تصویر مدار در Orcad
    http://8pic.ir/images/nyop3a2dz8egx3iyi8kb.jpg

پاسخ : ساخت مبدل buck با UC3842

نوشته اصلی توسط smslangrood
    عرض سلام و ادب خدمت دوستان بزرگوار
    بنده نیاز به یک مبدل با تبدیل 18-30 ولت به 12 ولت و 20 آمپر دارم، بعد از تلاشهای فراوان(!) و کمک دوستان بالاخره تونستم یه مبدل باک با UC3842 بسازم.
    اما به مشکل برخوردم:
    1- ماسفت رو وقتی مستقیما توسط خروجی آی سی( پایه 6) درایو میکنم، در کسری از ثانیه به شدت داغ میشه و ماسفت میسوزه :sad:
    بعدا متوجه شدم که چون سوییچ حالت فلوت داره باید ایزوله ش کنم. برای حل این مشکل از tlp250 برای درایو ماسفت استفاده کردم که خدا رو شکر یه جوابی داد! اما مشکل بزرگ اینه که من نمیخوام از یه منبع تغذیه جداگانه برای درایو ماسفت استفاده کنم و Tlp250 نیاز به منبع جداگانه داره. ممنون میشم لطف کنید برای درایو ماسفت بنده رو راهنمایی کنید.
    2- یکی از دوستان پیشنهاد دادن از ترانس (ترانس چاپر؟؟) برای ایزوله کردن ماسفت استفاده کنم. میخواستم بدونم آیا مشکل رو حل میکنه؟ چه ترانسی استفاده کنم.
    ممنون
    اینم تصویر مدار در Orcad
    http://8pic.ir/images/nyop3a2dz8egx3iyi8kb.jpg
    موسفتت که سویچ میکنی رو شمارشو بگو

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
      موسفتت که سویچ میکنی رو شمارشو بگو
      نوشته که
      IRFZ44

دیدگاه

نوشته اصلی توسط S S
        نوشته که
        IRFZ44
        درسته، البته از irf1407 و irl3705 هم استفاده کردم، اونا هم سوختن!

دیدگاه

خوب ولتاژی که به گیت موسفتهات میدی باید کم بشه برای همینه سوخته وگرنه مشکلی نیست. برای این کار باید ولتاژی که به پایه 7میره رو با لگوراتوری زنر چیزی بیاری رو 15 ولت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
            خوب ولتاژی که به گیت موسفتهات میدی باید کم بشه برای همینه سوخته وگرنه مشکلی نیست. برای این کار باید ولتاژی که به پایه 7میره رو با لگوراتوری زنر چیزی بیاری رو 15 ولت
            ممنون از پاسخ شما، اما من تا جایی که فهمیدم مشکل از فلوت بودن ماسفت هست. تو مبدل بوست سورس ماسفت مستقیما به زمین وصل میشه و راحت میشه پالس خروجی آی سی رو داد بهش. اما تو مبدل باک که من کار میکنم سورس ماسفت داره جریان بار رو میده و نمیشه به زمین وصل کرد. در اصطلاح Float هستش.
            تو دیتاشیت آی سی برای ایزوله کردن ماسفت مدار عکس زیر و پیشنهاد داده؛ اما تو شبیه سازی عمل نکرد!
            دنبال یه آی سی میگردم که بدون ولتاژ خارجی غیر از منبع اصلی ورودی بتونه ماسفت رو درایو کنه.
            http://8pic.ir/images/h6hl8quuwe79arhk1s92.jpg

دیدگاه

سلام.
              مشکل1: ماسفت نوع منفی استفاده کردید که خوبه ( مقاومتش کمتر از ماسفت مثبته و قیمتش ) ولی به دلیل اینکه کامل روشن نمیشه اهم درین- سورس بالا میره و تلفاتش زیاد میشه چون میخاد روی سورس 12 ولت بندازه و ولتاژ گیتش توسط آی سی 16 ولته میشه 4 ولت روی گیت که خیلی کمه و در حد آستانه روشن شدنه برای روشنی کامل باید ولتاژ گیت سورس 10 ولت باشه.برای این منظور میشه از ترانس پالس استفاده کرد که یک ولتاژ شناور در ست میکنه.
              مشکل 2 : مقدار سلف فیلتر خروجی کمه و هسته آن به اشباع میره. بهتره از یک هسته فریت EE بزرگ ( 200 وات ) استفاده کنید و بین دو قسمت آن ورق کاغذ به قطر 1.5 میلیمتر بگذارید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hrx
                سلام.
                مشکل1: ماسفت نوع منفی استفاده کردید که خوبه ( مقاومتش کمتر از ماسفت مثبته و قیمتش ) ولی به دلیل اینکه کامل روشن نمیشه اهم درین- سورس بالا میره و تلفاتش زیاد میشه چون میخاد روی سورس 12 ولت بندازه و ولتاژ گیتش توسط آی سی 16 ولته میشه 4 ولت روی گیت که خیلی کمه و در حد آستانه روشن شدنه برای روشنی کامل باید ولتاژ گیت سورس 10 ولت باشه.برای این منظور میشه از ترانس پالس استفاده کرد که یک ولتاژ شناور در ست میکنه.
                مشکل 2 : مقدار سلف فیلتر خروجی کمه و هسته آن به اشباع میره. بهتره از یک هسته فریت EE بزرگ ( 200 وات ) استفاده کنید و بین دو قسمت آن ورق کاغذ به قطر 1.5 میلیمتر بگذارید.
                ممنون
                یعنی از ماسفت مثبت استفاده کنم حل میشه؟ اصلا این آی سی درایو میکنه؟
                ترانس پالس رو چند به چند بپیچم؟ حدود چند میکرو؟
                و سلف خروجی رو چقدری بذارم؟

دیدگاه

دوستان سلام مجدد
                  یه سوال:
                  کسی با ir2117 یا tc4432 کار کرده؟
                  میتونم برای درایو high side از ir2110 استفاده کنم و ورودی و خروجی low side رو بی استفاده بذارم؟ کسی فایل spice اینا رو داره؟

سوال مهمتر: این درایور ها نیاز به تغذیه جداگانه دارن یا با همون ورودی مدار کار میکنن؟
                  ممنونم

دیدگاه

شما از سمن بالا بدون سمت پایین نمی تونی استفاده کنی - ماسفت سویچ نمی خوره
                    به راحتی می تونی از ir2104 استفاده کنی - بعد دیود هم نمی خواد و بجاش به ماسفت می ذاری کار ردیف میشه که اونم خود ir2104 درایو میکنه - این ir2104 فقط یک ورودی پالس داره که کار رو خیلی راحت میکنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط agape
                      شما از سمن بالا بدون سمت پایین نمی تونی استفاده کنی - ماسفت سویچ نمی خوره
                      به راحتی می تونی از ir2104 استفاده کنی - بعد دیود هم نمی خواد و بجاش به ماسفت می ذاری کار ردیف میشه که اونم خود ir2104 درایو میکنه - این ir2104 فقط یک ورودی پالس داره که کار رو خیلی راحت میکنه
                      ممنون
                      یعنی ماسفت رو بذارم جای دیود؟؟
                      بعد به گیت ماسفت چی بدم؟
                      تغذیه جداگانه نیاز نیست؟
                      بنظرت ir2117 مشکلی داره برای این کار؟ فقط high side هست.

دیدگاه

سلام
                        ماسفت انتخابی شما اصلا مناسب جریان شما نیست.در حالت سوچینک بیشتر تو ناحیه فعاله واسه همین داغ میکنه. هیچ عنصر حفاظتی نگذاشتین:دیود معکوس سریع و سوچینگ نرم. بهتره از چنتا رگلاتور موازی استفاده کنی راحتتره. برای درایو از ایسی ir 2153 استفاده کنید.

دیدگاه

سلام
                          مدارتونو بستید
                          کار کرد?!!
                          جواب گرفتید??
                          نقشه مدارتونو کامل دارید?

دیدگاه

من برای این کار ترجیح میدم از یه دی سی توو دی سی استفاده کنم که lm2576 خیلی عالیه و جریان 3 آمپر تامین میکنه که با یه ترانزیستور گردن کلفت میتونی جریان را هم براش بالا ببری . نتیجه : ارزان (حدود 10 هزار تومن) پایدار و راحت.

دیدگاه

یعنی چجوری?! اونجور بازم سوئیچینگ محسوب میشه?

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X