اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مشکل این مبدل بوست چیست؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مشکل این مبدل بوست چیست؟

سلام،
    من یک مبدل بوست ساختم که شکل موج خروجی ( زیر ) و ماسفت ایراداتی دارد

در این شکل، کانال یک، ولتاژ خروجی هست که در t1 یعنی موقع روشن شدن کلید، نوسان میکند ( یکی از ایرادات )
    کانال دو، ولتاژ نقطه اتصال ماسفت، سلف و دیود هست که دو ایراد دارد یکی اینکه در لحظه t2 که ماسفت را خاموش میکنیم کاملا خاموش نمیشود و تا t3 مقداری ولتاژ دارد! و همچنین اینکه در لحظه t2 یعنی خاموش کردن ماسفت، ولتاژ نوسان میکند.
    شماتیک مدار:

این هم مدار بسته شده

ممنون از راهنمایی های شما،
    اگر موضوعی را در انجمن مطرح کرده اید لطفا با استفاده از "موضوع به نتیجه رسید" بقیه را از این وضعیت مطلع فرمائید.

پاسخ : مشکل این مبدل بوست چیست؟

دو تا سوال دارم یکی اینکه اسیاوسکپت چیه مدلش؟
    یکی دیگم اینکه چرا رو برد برد بستی؟ با لحیم کاری این اشکالات کمتر میشه.
    و اینکه توپولوژی فلایبک یکمی پرنویزه و میتونی از اسنابر برای دو سر سویچت و حتی دیود استقاده کنی که میشه یه مقاومت 40-50 اهم سری با یه خازن 100-200 نانو

دیدگاه

مدل اسیلوسکوپ mso 2002b
      مدار قدرت روی ورا برد هست و کاملا لحیم کاری شده
      اسنابر را امتحان میکنم؛ یک مطلب هم خوانده بودم راجع به آن
      ممنون از پاسخ شما؛
      اگر موضوعی را در انجمن مطرح کرده اید لطفا با استفاده از "موضوع به نتیجه رسید" بقیه را از این وضعیت مطلع فرمائید.

دیدگاه

اما مهمترین مشکل در آن شکل موج مربوط به زمان t2 تا t3 است.
        در t2 ماسفت را خاموش میکنیم ولی تا t3 مقداری ولتاژ دارد و بعد خاموش می شود!
        که احتمالا باید عمده تلفات کلید هم در این مدت صورت گرفته باشد. ( دسترسی به شکل موج جریان نیست! )

در این مورد کسی اطلاعاتی دارد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط RSharifi
          اما مهمترین مشکل در آن شکل موج مربوط به زمان t2 تا t3 است.
          در t2 ماسفت را خاموش میکنیم ولی تا t3 مقداری ولتاژ دارد و بعد خاموش می شود!
          که احتمالا باید عمده تلفات کلید هم در این مدت صورت گرفته باشد. ( دسترسی به شکل موج جریان نیست! )

در این مورد کسی اطلاعاتی دارد؟
          با سلام
          دوست عزیز، ماسفت وقتی خاموش میشه، ولتاژ درینش صفر نمیشه، بلکه میره بالا. وقتی روشن میشه ولتاژ درین صفر میشه.

نکته بعدی اینکه عملکرد ماسفت رو نسبت به فرمان گیت باید بررسی کنین. لطفا فرمان گیت رو هم بذارین.
          کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

سلام
            بالاخره بعد از یک هفته تونستم برم آزمایشگاه!

ممنون از تذکر شما

شکل موج ولتاژ گیت

با افزایش دوره کاری ( duty ) نوسانات ولتاژ درین کم تر می شوند ( مثل اینکه از یک زمانی بریده شوند! )

دیدگاه

همونطور که گفتم با افزایش دوره کاری مشکل کمتر میشه

به نظر می رسه مربوط به ناپیوستگی جریان باشه که از دیود موازی معکوس ماسفت می گذره؟؟؟

دیدگاه

هیچ مقاومتی روی گیت ماسفت نیست,بهتر نیست یک مقاومت تو رنج 10 تا 50 راروی گیت بذارید

دیدگاه

میتونی بجای موسفت از ترانزیستور استفاده کنی؟ ببینی چه فرقی میکنه؟

مقاومت هم محاسبه کردم برای گیتت 9 تا 12 اهم مناسبه البته اگر ولتاژ درایوت 12 ولت باشه

دیدگاه

خب مشکل تا حدود زیادی حل شد ( خدا رو شکر )

مورد اول مربوط به ناپیوسته شدن جریان هست و اشکال طراحی نیست!

برای مورد دوم چند تا کار کردم همزمان؛
                    - خازن کنار گذر در خروجی
                    - روی درین یک خازن کنار گذر
                    - اسنابر
                    - استفاده از دیود sr560 به جای 1n5402
                    - لحیم کردن درایور روی بورد و چسبیده به ماسفت

در ضمن قرار دادن مقاومت در گیت، در این مدار خاص، مشکل را حل نمی کنه ( پاسخ یه دوستی که پیشنهاد داده بودند. )

( لطفا برای مقایسه با قبل به تنظیمات اسیلوسکوپ دقت شود )

با تشکر از همه
                    موفق باشید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط RSharifi

در ضمن قرار دادن مقاومت در گیت، در این مدار خاص، مشکل را حل نمی کنه ( پاسخ یه دوستی که پیشنهاد داده بودند. )
                      به نظر من هم وجود مقاومت گیت لازمه. ثابت زمانی حاصل از خازن گیت و مقاومت سریش، هم جلوی تخریب لایه اکسید فلزی رو به علت هجوم ناگهانی الکترونها میگیره و هم درصد بالایی از اسپایک های ایجاد شده بر اثر سوئیچ رو دمپ میکنه.
                      نمونه ش توی منابع تغذیه معتبری مثل مین ول، دیدم که با ولتاژ 400 ولت و فرکانس 100 کیلو تو فولبریج، از هیچ اسنابری استفاده نشده و شکل موج خیلی تمیز و صاف و بدون اعوجاج هست.
                      کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X