اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

گرم شدن مقاومت و ترکیدن خازن در مدار تغذیه

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : گرم شدن مقاومت و ترکیدن خازن در مدار تغذیه

نوشته اصلی توسط m.aziz نمایش پست ها
    سلام
    توضیحات کاملی بود، من حالت سری کردن مقاومت با خازن پلی استر را در برخی مدارات برای تامین تغذیه میکروکنترلر دیده بودم.
    وقتی گرمای تولید شده اتلاف حرارتی مدار رو دیدم و درطولانی مدت مصرف برقشو در نظر گرفتم ،یک باطری انداختم تو ساعت و بیخیال شدم
    بی نهایت سپاسگذارم HS جان

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سلام
    وقتی گرمای تولید شده اتلاف حرارتی مدار رو دیدم و درطولانی مدت مصرف برقشو در نظر گرفتم ،یک باطری انداختم تو ساعت و بیخیال شدم
    از توضیحات مفید و کاملی که ارائه دادید سپاسگذارم فرزاد الکترونیک جان
    از باتری بهتر وجود نداره*.
    همون R1 کار مقاومت سری با خازن رو انجام میده.
    موفق باشید.

دیدگاه

سلام مجدد خدمت اساتید
      HS، فرزاد الکتریک و کاکو
      عاقا من که باطری رو انداختمو خلاص اما الان داشتم رد میشدم نگاه مجددی به مدار انداختم برام دو تا سئوال ایجاد شد درگیرش شدم اما به نتیجه ای نرسیدم !
      1- مقدار مقاومت R1 که HS فرمودند که سعی کن مقدارش بین 150 الی 470 کیلو اهم باشه فرمول محاسبش چیه دقیقا! ما قراره 150 میلی آمپر رو با راکتانس 3.1 کیلواهمی کنترل کنیم چخبره 470 کیلو یا بعضی ها که 1 مگا میزارند!

R(Ω)=(V(V))/(I(A)) =220/0.150=1466.6≅1.4KΩ

چیزی که فکر میکنم در این فرمول غلطه جریانه که بر حسب ورودی باید قرار بگیره نه خروجی ! نمیدونم لطفا اگر میدونید راهنمایی بفرماید که چطور به 150 الی 470 کیلو اهم که پیشنهاد دادید میشه در محاسبات رسید!؟ همین سئوال رو در مورد R2 هم دارم!

2- انتخاب خازن صافی رو عمدتا با این فرمول انجام دیدم که میدند:

C(f)=(I(A))/(2f×Vriple)

حالا ولتاژ ریپل رو منابع میگند بطور نرمال بر حسب 10% از ولتاژ بدست میاوریم که میتونه از 3% الی 20% هم بسته به حساسیت مورد نظر محاسبه شه.
      اما این ولتاژ بر حسب درصدی از ولتاژ ورودی باید محاسبه شه یا خروجی؟ 12 یا 220؟ حالا من هم بر مبنای12 و هم 220 حساب کردم این شد:

V ripple=12×0.10=1.2
      C(f)=(I(A))/(2f×1.2) =1/ (2×50×1.2) =1/120=0.0083f=83×10^ (-4) =8300×10^ (-6) =8300μf

V ripple=220×0.20=22
      C(f)=(I(A))/(2f×22) =0.150/ (2×50×22) = (150/1000)/ (2200/1) =15/220000=68.1×10^ (-6) =68.1μf

این مقادیر چرا با مقدار 1000 میکرو به ازای یک آمپر که بصورت تجربی در نظر میگیرند اختلاف داره !! اشتباه دارم میزنم؟!
      با سپاس از مساعدتتان
      جدیدترین ویرایش توسط m.aziz; ۱۲:۲۵ ۱۴۰۱/۰۶/۱۹.

دیدگاه

سلام مجدد خدمت اساتید
        HS، فرزاد الکتریک و کاکو
        عاقا من که باطری رو انداختمو خلاص اما الان داشتم رد میشدم نگاه مجددی به مدار انداختم برام دو تا سئوال ایجاد شد درگیرش شدم اما به نتیجه ای نرسیدم !
        1- مقدار مقاومت R1 که HS فرمودند که سعی کن مقدارش بین 150 الی 470 کیلو اهم باشه فرمول محاسبش چیه دقیقا! ما قراره 150 میلی آمپر رو با راکتانس 3.1 کیلواهمی کنترل کنیم چخبره 470 کیلو یا بعضی ها که 1 مگا میزارند!

چیزی که فکر میکنم در این فرمول غلطه جریانه که بر حسب ورودی باید قرار بگیره نه خروجی ! نمیدونم لطفا اگر میدونید راهنمایی بفرماید که چطور به 150 الی 470 کیلو اهم که پیشنهاد دادید میشه در محاسبات رسید!؟ همین سئوال رو در مورد R2 هم دارم!

C(f)=(I(A))/(2f×Vriple)

حالا ولتاژ ریپل رو منابع میگند بطور نرمال بر حسب 10% از ولتاژ بدست میاوریم که میتونه از 3% الی 20% هم بسته به حساسیت مورد نظر محاسبه شه.
        اما این ولتاژ بر حسب درصدی از ولتاژ ورودی باید محاسبه شه یا خروجی؟ 12 یا 220؟ حالا من هم بر مبنای12 و هم 220 حساب کردم این شد:

V ripple=12×0.10=1.2
        C(f)=(I(A))/(2f×1.2) =1/ (2×50×1.2) =1/120=0.0083f=83×10^ (-4) =8300×10^ (-6) =8300μf

V ripple=220×0.20=22
        C(f)=(I(A))/(2f×22) =0.150/ (2×50×22) = (150/1000)/ (2200/1) =15/220000=68.1×10^ (-6) =68.1μf

این مقادیر چرا با مقدار 1000 میکرو به ازای یک آمپر که بصورت تجربی در نظر میگیرند اختلاف داره !! اشتباه دارم میزنم؟!
        با سپاس از مساعدتتان
        با سلام*به شما دوست محترم ....
        در باره سوال اول ....عرض،شود که ...
        اگر مقاومت در دوسر خازن ورودی نباشد...خطر برق گرفتگی در صورت قطع برق و در آوردن دوشاخه از برق
        وقتی که دستت به دوشاخه برسه...حتمی است ..و من این را با انجام ازمایش،و قرار دادن لامپ*نئون ار نوع داخل
        فازمتر انجام دادم و این مقاومت حتی می*تواند تا 1.2 مگا اهم هم برسد .و من خودم دوتا مقاومت سری ۴۷۰*
        کیلو را ترجیح می دهم زیرا که ولتاژ تغذیه ۲۲۰ ولت است و مقدار تحمل مقاومتهای بی کیفیت جدید چینی
        مشخص نیست ....این مقاومت بعد از قطع برق خازن را در زمان خیلی کم ..در حدود یک ثانیه تخلیه می کنند و مدار بی خطر می*شود. .....بود یا نبود این مقاومت و مقدار زیاد آن در کار کرد مدار هیچ تاثیری ندارد ..فقط برای حفاظت است
        در مورد مابقی سوال*ها باید کمی تحقیق * کنم .....
        موفق باشید ...
        جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۱۳:۱۵ ۱۴۰۱/۰۶/۱۹.

دیدگاه

سلام مجدد خدمت اساتید
          HS، فرزاد الکتریک و کاکو

C(f)=(I(A))/(2f×Vriple)

V ripple=12×0.10=1.2

V ripple=220×0.20=22

با سپاس از مساعدتتان
          درود،
          R1 نقش تخلیه خازن رو داره ولی تجربه ثابت کرده
          در طول عمر خازن هم موثر هست.
          یکبار مدار رو بدون این مقاومت امتحان کنین، خواهید
          دید خازن پلی استر بیشتر گرم میشود.
          فرمول ها رو در هم نوشتید و چیزی متوجه نشدم.
          اما برای محاسبه خازن صافی در یکسو ساز تمام موج
          دو فرمول وجود دارد.

I DC
          __________= C
          2f Vr
          در این فرمول IDC جریان بر حسب آمپر
          f فرکانس بر حسب هرتز ( فرکانس باید دو برابر فرکانس
          ورودی باشه)
          Vr ریپل قابل قبول بر حسب ولت
          محاسبه:
          ما اینجا جریان را 1 آمپر در نظر میگیریم و ریپل را
          ۲ ولت و فرکانس 100 هرتز
          1
          ________=0.0025
          2×100×2
          یعنی ما به خازن ۲۵۰۰ میکرو فاراد نیازمندیم
          اون ۱۰۰۰ میکرو فاراد که میگن فقط مقداری تجربی هست
          که فقط کار بده !
          R2 هم فرمول قانون اهم هست.
          ولی مقدارش رو تجربی بین 10 تا 100 اهم در نظر میگیریم.
          جالبه بدونید مقدار این مقاومت هم در طول عمر خازن پلی
          استر موثر هست.

دیدگاه

فرمول دوم محاسبه خازن صافی:
            1
            _______________=C
            2.828 × rp × RL ×f

که rp ریپل قابل قبول به درصد( اعشاری نوشته میشه)
            RL مقاومت مصرف کننده به اهم
            f هم فرکانس ( دوبرابر فرکانس ورودی )

محاسبه :
            اینجا مقاومت مصرف کننده 10 اهم
            ریپل قابل قبول 10 درصد( به اعشار 0.1 )
            f هم 100 هرتز در نظر میگیریم :
            1
            __________________=0.0035
            2.828×0.1×100×10
            یعنی 3500 میکرو فاراد .
            موفق باشید.

سوال معمایی:
            چرا ما فرکانس را دو برابر(۱۰۰ هرتز ) در نظر
            گرفتیم؟

دیدگاه

هم سلام و هم درود خدمت دوستان
              فرزاد جان خیلی ممنون از پاسخت، خوشحال و سپاسگذارمیشم نتیجه تحقیقات را به اشتراک بگذارید
              hs جان ممنون از شما ، من در مورد نقش مقاومت سئوالی ندارم قطعا هر خازنی فرایند دشارژش بهتر و راحت تر انجام شه عمر بیشتری هم خواهد داشت و اتلاف حرارتی کمتر! فرمول دقیق محاسبه رو خواستم!
              طرح سئوالش این میشه که برای دشارژ یک خازن 2.2 میکرو چه مقاومتی باید استفاده کنید؟ دلیل و اثبات با فرمول ریاضی.
              فرمول محاسبه ولتاز ریپل اینه:
              Vr= Idc x V / 2fc
              در موردولتاژ ریپل سئوالم اینه که این درصد از ولتاژ خروجی لحاظ میشه یا ورودی:
              12v x 0.1 = 1.2vr یا 220v x 0.1 = 22vr
              همون 2 ولتی که در مثال فرمول اول ذکرفرمودید رو بر چه مبنایی بدست آوردید؟ ریپل 2 ولت یعنی من تا 2 ولت از 12 ولت رو اگر خیلی صاف هم نبود نادیده میگ
              من همه رو با 50 هرتز حساب کردم !
              داستان 100 هرتز رادیکال 2 برابر بودن ولتاژ بعد از پل دیود و بحث ولتاژ موثره؟
              جدیدترین ویرایش توسط m.aziz; ۲۰:۴۳ ۱۴۰۱/۰۶/۲۰.

دیدگاه

فرزاد جان خیلی ممنون از پاسخت، خوشحال و سپاسگذارمیشم نتیجه تحقیقات را به اشتراک بگذارید
                hs جان ممنون از شما ، من در مورد نقش مقاومت سئوالی ندارم قطعا هر خازنی فرایند دشارژش بهتر و راحت تر انجام شه عمر بیشتری هم خواهد داشت و اتلاف حرارتی کمتر! فرمول دقیق محاسبه رو خواستم!
                طرح سئوالش این میشه که برای دشارژ یک خازن 2.2 میکرو چه مقاومتی باید استفاده کنید؟ دلیل و اثبات با فرمول ریاضی.
                Vr= Idc x V / 2fc
                همون 2 ولتی که در مثال فرمول اول ذکرفرمودید رو بر چه مبنایی بدست آوردید؟ ریپل 2 ولت یعنی من تا 2 ولت از 12 ولت رو اگر خیلی صاف هم نبود نادیده میگ
                برای تخلیه کامل خازن بین چرخه ها، ما نیاز به
                مقاومت پایین ( در حد 10 کیلو اهم ) داریم
                که عملا قسمتی از جریان از مقاومت عبور می*کنه که
                تلفات و .... خواهد داشت.
                متاسفانه با توجه به اینکه ولتاژ دو سر خازن AC
                هست و از طرفی کولن خازن ثابت نیست، فرمولی
                برای تخلیه کامل نمی*شناسم.
                ولتاژ دو سر خازن معیار فرمول هست نه ولتاژ ورودی !
                اون ۲ ولت هم بسته به نیاز متغییر هست، مثلاً
                برای فرستنده های رادیویی 1 درصد هم خیلی زیاد
                هست و برای روشن کردن LED و غیره میتونیم تا
                20 درصد ریپل رو در نظر بگیریم.
                جواب معما هم این هست که با توجه به اینکه یکسو
                ساز تمام موج هر دو نیم چرخه + و - رو به +تبدیل میکنه،
                پس در نتیجه فرکانس دو برابر میشه.
                اما در یکسو ساز نیم موج فرکانس همون 50 هرتز باقی
                میمونه.

دیدگاه

Vr= Idc x V / 2fc
                  با عرض،سلام و وقت بخیر ....
                  درمورد مقدار مقاومت دو سر خازن عرض،کنم ..که
                  در ابتدا باید خازن خیلی سریع بعد از قطع برق تخلیه شود زیرا که بعد ازقطع برق... خازن به مدت طولانی
                  می*تواند سطح خطرناکی از برق را در خودذخیره نگه دارد ..بنابراین برای تخلیه ..مقاومتی را با آن
                  موازی می کنیم...حال این مقدار مقاومت چقدر باید باشد؟ ...
                  ...مقدار این مقاومت باید به گونه ای انتخاب شود که مصرف برق را افزایش،ندهد و خودش،
                  زیاد گرم نشود.. ودر کار مدار اخلال ایجاد نکند ...و بعد از قطع برق خازن را سریع تخلیه کند..
                  در ابتدا میتوانیم*مقدار آنرا بطور حدسی ...1M..یک مگا اهم در نظر بگیریم و بعد با محاسبه مشخص
                  می کنیم که ایا این مقدار مناسب است یا خیر....از رابطه ..t= R × C...محاسبه می کنیم ...با مقاومت
                  یک مگا ...زمان*...یک ثانیه بدست می آید که مناسب است ......و جریان جاری در این مقاومت...
                  طبق قانون اهم در حدود 0.22 میلی آمپر بدست می آید. که توان مقاومت یا وات مقاومت( ۰.۲۵ )
                  وات کافی است ....P= U×I..........
                  ...در خصوص مقدار ریپل در ولتاژ خروجی. ...ما خودمان یک مقداری را معین می کنیم
                  ...مثلا میخواهیم*ریپل یک ولت بیشتر نباشد ...حالا مقدار خازن خود را از روی فرمول محاسبه
                  می کنیم*......هر چقدر ریپل کمتر بخواهیم ،،طبیعی است که مقدار خازن خروجی بیشتر
                  می*شود......
                  موفق باشید ..
                  جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۱۱:۳۳ ۱۴۰۱/۰۶/۲۱.

دیدگاه

سلام مجدد
                    (در ویرایش افزوده شد:فرزاد جان در محاسباتت تجدید نظر کن برادر ارقام صحیح نیست. هر ثابت زمانی میشه 2.2 ثانیه که 5 برابر شه میشه 11 ثانیه شارژ و دشارژ کامل تازه در صورتی که مقاومت سری شده باشه نه موازی)
                    پس اینطور که متوجه شدم خیلی نباید تو منابع تغذیه خطی بدون ترانس مثل سوئیچینگ فکر کرد و علمی کار رو در تک تک پارامتر ها پیش برد.
                    ازتون ممنونم دوستان آرزوی توفیق دارم براتون
                    جدیدترین ویرایش توسط m.aziz; ۱۸:۲۰ ۱۴۰۱/۰۶/۲۲. دلیل: به اشتباه نیفتادن مخاطبینی که بعدا این پست را میخوانند

دیدگاه

سلام مجدد
                      (در ویرایش افزوده شد:فرزاد جان در محاسباتت تجدید نظر کن برادر ارقام صحیح نیست. هر ثابت زمانی میشه 2.2 ثانیه که 5 برابر شه میشه 11 ثانیه شارژ و دشارژ کامل تازه در صورتی که مقاومت سری شده باشه نه موازی)
                      پس اینطور که متوجه شدم خیلی نباید تو منابع تغذیه خطی بدون ترانس مثل سوئیچینگ فکر کرد و علمی کار رو در تک تک پارامتر ها پیش برد.
                      ازتون ممنونم دوستان آرزوی توفیق دارم براتون
                      بله ...یکبار دیگر محاسبه میکنم و بعد اعلام می*کنم..خودم هم..قبلا متوجه شدم که کمی اشتباه بود
                      با عرض،پوزش،.

بله وبا سلام*مجدد ....با مقاومت یک مگا اهم خازن به ظرفیت ۲.۲ میکرو فاراد در زمان ۲.۲ ثانیه
                      بطور کامل تخلیه میشود ...اما هر خازن در ۵ ثابت زمانی از مقدار باقیمانده شارژ تخلیه می گردد
                      که بعد از یک ثانیه در اینجا بی خطر می*شود.. زیرا که ولتاژ خازن بهرمقدار
                      زیادی کاهش یافته است...متشکرم از تذکر شما......
                      مو فق باشید ..
                      جدیدترین ویرایش توسط فرزاد الکترونیک; ۱۹:۲۸ ۱۴۰۱/۰۶/۲۲.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X