اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

معایب استفاده از تریاک در بارهای سلفی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : معایب استفاده از تریاک در بارهای سلفی

فکر کردم منظور از کنترل ترایاک فقط خاموش و روشن کردنه .در این مدار ولتاژ ورودی مانند کلید عمل میکنه و تریگر ترایاک توسط برق شهر انجام میشه و ترایاک که روشن شد تا جریانش به صفر نرسه روشن باقی خواهد بود یعنی با قطع ولتاژ ورودی، زمانی از 0 تا 10 میلی ثانیه طول میکشه تا خاموش بشه پس روش pwm در این مدار موثر نیست مگر اینکه فرکانس کمتر از پنجاه هرتز باشه که بدرد کنترل نور نمیخوره ولی برای کنترل دما امکان پذیره.
    برای کنترل زاویه اتش علاوه بر اینکه بایستی فرکانس پالس 100 هرتز باشه شروع پالس نیز با برق شهر بایستی همزمان بشه یعنی هنگامیکه ولتاژبرق شهر صفره ،پالس خروجی صفر و پس از t ثانیه پالس خروجی high بشه تا در زاویه مورد نظر ترایاک روشن بشه .برای سینک کردن پالس با برق شهر و همچنین ایجاد فرکانس دقیق دو برابر با برق شهر بایستی از برق شهر توسط میکرو نمونه برداری بشه ولی بنظر میاد سینک نرم افزاری غیر ممکن باشه. پس بایستی مستقیما به روش سخت افزاری از روی برق شهر پالسها تولید بشه به طوریکه نرم افزار عرض این پالسها رو بتونه کنترل کنه حالا چطوری اگر چیزی پیدا کردم میزارم.

دیدگاه

آقا ممنون که جواب می دی .
      من خودم مدار عبور از صفر رو بستم و به میکرو دادم و میکرو راحت از 0 تا 99 درصد کنترل می کنه ، توی اون عکس هایی هم که گذاشتم یه چیزایی معلومه ( اون شکل موج دیجیتال که با شروع هر نیم سیکل شروع می شه و نرسیده به نیم سیکل بعدی خاموش می شه)
      من نمیدونم چرا هر وقت به یه گیر برخورد می کنم احساس می کنم دارم منفجر میشم :angry: و تا درستش نکنم روزم شب نمیشه.
      این از سایت مهندس لاچینی هم یه مدار بستم که نصفه جواب می داد ( یعنی فقط نیم سیکل کار می کرد و نیم سیکل کلا خاموش بود )
      http://www.hlachini.com/Projects/Dimer-Digital-Atmega8/Dimer-Schematic.htm
      الان هم از یه کتاب یه مدار بستم که اون هم همیشه در یه وضعیت قرارداره ، یعنی چه دیوتی سایکل رو ببری تو 90 درصد چه ببری تو 10 درصد این سر 80 درصد خروجی رو قطع می کنه :NO:

opto triac=moc3010

مسخره است ، کلی عقبم :cry:
      دوستان عزیزم تصمیم گرفتم تا یه مدت کمتر به تالار سر بزنم . اگر دیر جواب دادم ببخشید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمدحسـین

این از سایت مهندس لاچینی هم یه مدار بستم که نصفه جواب می داد ( یعنی فقط نیم سیکل کار می کرد و نیم سیکل کلا خاموش بود )
        http://www.hlachini.com/Projects/Dimer-Digital-Atmega8/Dimer-Schematic.htm
        مدار این سایت یک پالس مثبت به تریاک میده .

دیدگاه

اگر از مدار سایت مهندس لاچینی جواب گرفتید کافیه خروجی را بجای ترانزستور به همون اپتوکوپلر moc3041 وصل کنید

دیدگاه

متشکرم از اطلاعاتتون ، من چون تو دانشگاه با الکترونیک صنعتی مشکل داشتم ازش زده شدم ولی انگار باید اول و آخر برم و یاد بگیرم و خودم طراحی کنم .
            در حالیکه برای روشن کردن ترایاک در نیم سیک منفی بایستی پالس منفی به ترایاک داد
            خیلی عالی ولی پس اگر این طوره باید مدار ی که تو کتاب بود و گذاشتم برای هر دو نیم سیکل کار کنه ولی چرا کار نکرد ؟
            البته کار کرد ولی به قطع و وصل اپتو تریاک ربطی نداشت و من هر جور فرمان می دادم و دیوتی سایکل رو تنظیم میکردم فرقی نمی کرد ( این رو هم بگم که برای اینکه ببینم اپتو کار می کنه یا نه 5 ولت به پایه ی 4 یا 6 دادم و از پایه ی دیگه پالس متناسب با فرمان گرفتم!)
            جالبه من یکی از مقاومت های 150 اهم رو هم برداشتم و تو عملکرد مدار و خروجی تاثیری نداشت :eek:
            فکر کنم لازم باشه که یه کتاب الکترونیک صنعتی بخرم و بخونم.
            دوستان عزیزم تصمیم گرفتم تا یه مدت کمتر به تالار سر بزنم . اگر دیر جواب دادم ببخشید.

دیدگاه

سلام دایی جان
              گمونم یه جای کار می لنگه !
              با یه دایور Zero Cross که نمیشه زاویه آتش کنترل کرد!!! برای اینکار باید از درایور های Random Access استفاده کنی مثل MOC3052
              با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

خیلی عالی ولی پس اگر این طوره باید مدار ی که تو کتاب بود و گذاشتم برای هر دو نیم سیکل کار کنه ولی چرا کار نکرد ؟
                ا
                اگر از اپتوکوپلر برای درایو استفاده بشه برای هر دو نیم سیکل فقط پالس مثبت لازمه. اشکال اصلی در استفاده ازنوع اپتوکوپلر بود که با تعویض مشکل برطرف خواهد شد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                  سلام دایی جان
                  گمونم یه جای کار می لنگه !
                  با یه دایور Zero Cross که نمیشه زاویه آتش کنترل کرد!!! برای اینکار باید از درایور های Random Access استفاده کنی مثل MOC3052
                  علیک سلام دایی جان
                  من مدار آخر رو با moc3010 بستم و البته از moc3020 هم تو مدارهام استفاده کردم ، اونها هم چیزی به نام زیرو کراس نداشتن ( تو دیتاشیت) ، حالا خدا کنه کار با این moc3050 درست بشه. :sad:
                  نوشته اصلی توسط gtnfs
                  اشکال اصلی در استفاده ازنوع اپتوکوپلر بود که با تعویض مشکل برطرف خواهد شد.
                  حالا برای اینکه این رو ببندم از چه مداری استفاده کنم ؟ مداری که تو دیتاشیت ارائه میشه یا مداری که تو کتاب بود یا چی؟

دیدگاه

مدار کنترل زاویه آتش با میکرو:

دیدگاه

سلام
                      با مداری که شما هم ارائه دادید نتونستم خروجی بگیرم ، البته من فقط از قسمت خروجی اش استفاده کردم و ورودی اش همون آشکار ساز عبور از صفره که قبلا بسته بودم ، البته مدار تو حالت pwm کار می کنه ولی تو یه نیم سیکل نمی تونه خاموش روشن کنه ، ممکنه مشکل از برنامه من باشه ، شاید باید زودتر یا دیرتر سیگنال فرمان رو بدم ( از کتابی که من از روش مدار خروجی ام رو بستم بعد از دریافت سیگنال از آشکار ساز 250 میکرو ثانیه صبر می کنه تا به صفر واقعی برسه ، البته توی ظاهر هم وقتی این 250 میکرو اعمال میشه به نظر میرسه که لحظه شروع سیگنال من با برق شهر یکی میشه و اگر نباشه جلوتره ، بهر حال)
                      متوجه نمیشم ایراد از کجا می تونه باشه از یه طرف بعیده از برنامه باشه ، چون لااقل باید یه جا خاموش / روشن بکنه از طرف دیگه مدار خاصی نداره و همونی که تو دیتاشیت هست بسته میشه :question:
                      از دیتاشیت
                      Basic Triac Driver Circuit
                      The new random phase triac driver family MOC3052 andMOC3051 are very immune to static dv/dt which allowssnubberless operations in all applications where externalgenerated oise in the AC line is below its guaranteed dv/dtwithstand capability. For these applications a snubber circuitis not necessary when a noise insensitive power triac isused. Figure 11 shows the circuit diagram. The triac driver isdirectly connected to the triac main terminal 2 and a seriesResistor R which limits the current to the triac driver. Currentlimiting resistor R must have a minimum value which restrictsthe current into the driver to maximum 1A.R = Vp AC/ITM max rep. = Vp AC/1AThe power dissipation of this current limiting resistor ndthe triac driver is very small because the power triac carriesthe load current as soon as the current through driver andcurrent limiting resistor reaches the trigger current of the
                      power triac. The switching transition times for the driver isonly one micro second and for power triacs typical four microseconds
                      .

دیدگاه

دمت دایی جان
                        اگه این مدار کار نکنه داییت باید بره دنبال یه شغل دیگه :biggrin:
                        این مدار تولیدی خودمه که بدون کوچکترین تغییری اینجا گذاشتم.
                        خروجی اپتو وارد مقایسه کننده داخلی میکرو میشه که یه پایش ولتاژ 50 میلی ولت داره. با عبور از صفر برق شهر، اینتراپت مقایسه کننده میکرو فعال میشه. داخل روتین اینتراپت باید ترایاک خاموش بشه و تایمر روی زمان بین 0 تا 10 میلی ثانیه تنظیم و اینتراپتش فعال بشه. وقتی اینتراپت تایمر اومد باید خروجی ترایاک فعال بشه. ضروری نیست.برای اطمینان می تونیم تایمر دیگه ای رو روی 10 میلی ثانیه ثابت تنظیم کنیم تا قبل از عبور از صفر ترایاک رو خاموش کنه.

دیدگاه

به نظر میرسه که لحظه شروع سیگنال من با برق شهر یکی میشه و اگر نباشه جلوتره
                          پالس خروجی بایستی t ثانیه پس از صفر سیگنال برق ، high بشه و زمان t زاویه اتش را تنظیم خواهد کرد از عبارت بالا به نظر میاد پالس خروجی، چند میکرو ثانیه زودتر یا دیرتر از صفر سیگنال برق اعمال میشه که نتیجه اش روشنی دایم است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                            دمت دایی جان
                            اگه این مدار کار نکنه داییت باید بره دنبال یه شغل دیگه :biggrin:
                            این مدار تولیدی خودمه که بدون کوچکترین تغییری اینجا گذاشتم.
                            خروجی اپتو وارد مقایسه کننده داخلی میکرو میشه که یه پایش ولتاژ 50 میلی ولت داره. با عبور از صفر برق شهر، اینتراپت مقایسه کننده میکرو فعال میشه. داخل روتین اینتراپت باید ترایاک خاموش بشه و تایمر روی زمان بین 0 تا 10 میلی ثانیه تنظیم و اینتراپتش فعال بشه. وقتی اینتراپت تایمر اومد باید خروجی ترایاک فعال بشه. ضروری نیست.برای اطمینان می تونیم تایمر دیگه ای رو روی 10 میلی ثانیه ثابت تنظیم کنیم تا قبل از عبور از صفر ترایاک رو خاموش کنه.
                            سوء تفاهم نشه ، من نگفتم مدار شما مشکل داره ، خودم می دونم یه جای کار من می لنگه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gtnfs
                              پالس خروجی بایستی t ثانیه پس از صفر سیگنال برق ، high بشه و زمان t زاویه اتش را تنظیم خواهد کرد از عبارت بالا به نظر میاد پالس خروجی، چند میکرو ثانیه زودتر یا دیرتر از صفر سیگنال برق اعمال میشه که نتیجه اش به ترتیب خاموشی و روشنی دایم است.
                              بله همین الان فهمیدم مشکل از این برنامه است
                              من توی برنامه اول خروجی رو بالا می بردم بعد t ثانیه صبر می کردم و خروجی رو خاموش می کردم قافل از اینکه برعکس ، باید اول صبر کنم بعد فرمان بدم :redface:
                              من فکر می کردم باید سر زمان خاصی تریاک رو خاموش کرد تا زاویه آتش کنترل بشه :redface:
                              خدا رو شکر الان مدارم داره عالی کار می کنه و زاویه آتش هایی که بهش می دم اجرا می کنه :wow: :nerd:
                              جناب gtnfs متشکر :nice:
                              دایی جون دمت گرم :applause:

دیدگاه

سالاری دایی
                                :applause:
                                البته چیزی که یادم رفت بگم اینه که روش زاویه آتش برای هیترها جواب میده اما بهترین روش نیست. بهترین روش کنترل حرارت PWM سنکرون با برق شهره که فکر کنم در همین تاپیک گفتم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...