اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

معایب استفاده از تریاک در بارهای سلفی

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : معایب استفاده از تریاک در بارهای سلفی

آقا دمتون گرم .یکی منم تحویل بگیره
    ولتاژ 6000 ولت رو چطور با تریاک با تریستور یا ماسفت(حالا هر کدوم که بهتره) سویچ کنم؟
    یکی لطف کنه راهنمایی کنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
      مدار کنترل زاویه آتش با میکرو:
      سلام
      تو مداری که دایی گذاشتن مقاومت 330 اهمی که با اپتوکوپلر و گیت ترایاک سری شده رو چه جوری محاسبه کردند اخه وقتی حساب میکنم ولتاژ ورودی جریان زیادی رو به گیت اعمال می کنه (با وجود این مقاومت 330) که تو دیتا شیتش هست 60 میلی آمپر که باعث سوختن ترایاک می شه ؟ و یا تو ورودی اپتو کوپلر که گذر از صفر رو می خاد تشخیص بده هم از مقاومت های 100 کیلو و 10 کیلو استفاده شده که سر اپتو کوپلر حدود 20 ولت می افته اینم مشکلی به وجود نمیاره ؟اینا برام مبهمه میشه از دوستان کسی توضیح بدن .
      دایی هم که غیبتش زیاد شده باید به توبیخی براش بزنیم
      www.ElectronShop.ir

دیدگاه

ولتاژ 6000 ولت رو چطور با تریاک با تریستور یا ماسفت(حالا هر کدوم که بهتره) سویچ کنم؟
        بستگی به سرعت خاموش وروشن شدنش داره
        ولی ولت به این زیادی معمولا از ورودی قطع وصل میشه یعنی منبع مولدش مانند های ولتار روی ال سی دی
        اما اگر تحط هر شرایطی این امکان نیست در سرعت کم و متوسط از تریستور وتریاک استفاده کنید
        ودر سدعت بالا مجبورید ار موسفت و... استفاده کنید(که بعید میدونم گیربیاد)
        بعدا یه جمله قشنگ مینویسم

دیدگاه

تو مداری که دایی گذاشتن مقاومت 330 اهمی که با اپتوکوپلر و گیت ترایاک سری شده رو چه جوری محاسبه کردند اخه وقتی حساب میکنم ولتاژ ورودی جریان زیادی رو به گیت اعمال می کنه (با وجود این مقاومت 330) که تو دیتا شیتش هست 60 میلی آمپر که باعث سوختن ترایاک می شه ؟ و یا تو ورودی اپتو کوپلر که گذر از صفر رو می خاد تشخیص بده هم از مقاومت های 100 کیلو و 10 کیلو استفاده شده که سر اپتو کوپلر حدود 20 ولت می افته اینم مشکلی به وجود نمیاره ؟اینا برام مبهمه میشه از دوستان کسی توضیح بدن .
          نیاز به محاسبه نیست در دیتاشیت اپتوکوپلر نقشه اتصال به تریستور یا تریاک اراعه شده
          در مورذ دوم ولت روی دیود ورودی نمیتونه از 2 ولت بیشتر بشه مگر اینکه بسوزه مهم اینه که جریان در ورودی بالا نره 220 ضربدر رادیکال 2 میشه حالا تقریبا بگیریم سیصدو خورده ای ولت تقسیم بر 100 کیلو جریان در حد 3 میلی امپره که خوبه و مشگلی نیست

دیدگاه

سلام،
            بجای اینکه شما ازمیکرو کنترلر برای کنترل زاویه آتش استفاده کنید وهزینه وقت زیادی برای این کارصرف کنید بهتر ازای سی u208b استفاده کنید این ای سی قابلیت کنترل دور موتور بافرمان به گیت ترایاک داره بانویز کم وخیلی مزایای دیگه ،نمونه های دیگه ای ازاین سری ای سی هاوجود داره که برا ی کنترل موتور سه فازه که میتونه ازطریق تغییرفرکانس دور موتورکنترل کنه وبصورت نرم موتور راه اندازی کنه همچنین میشه با سنسور سرعت که بورودی ای سی متصل میشه دورموتور بصورت تقریبا دقیق کنترل کرد

دیدگاه

یک نکته ایی اضافه کنم که البته اکثر دوستان میدونند

انتخاب تریاک خیای مهمه و اکثرا با انتخاب نادرست تریاکشون میسوزه علاوه بر مقدار جریان و ولتاژ کاری تریاک به پسوند اونها دقت کنید

تریاکهائی که پسوند cw - bw دارند دارای مدار اسنابر داخلی هستند و جریان گیت بیشتری برای راه اندازی نیاز دارند خیلی خوب کار میکنند
              اونهائی که به پسوندشون b - c ,... هست اسنابر داخلی ندارند با جریان کم گیت راه اندازی میشوند و متاسفانه توی بازار ما پر از این مدلهاست

مثلا من توی مدارها Bta16cw میزارم در حالی که کافیه bta16b بزارم سریع میسوزه

مدار اسنابر مقاومت خازن هم حتما بزارید و یک چیز تجربی هست دنبال فرمولش نرید اما برای اکثر مدارها یک مقاومت 1 کیلو _3 وات )+ یک خازن 100 نانو (600 ولت mkt) بزارید

اگر بار شما جریان زیاد میکشه حتما در ورودی مدار یک سلف حداقل 100uh بزارید .

علت سوختن تریاک :

1- جریان و ولتاژ بیشتر از نامی تریاک
              2- ولتاژ در لحظه خاموش شدن : تریاک وقتی ولتاژ نزدیک صفر شد و جریان mt1-mt2 نزدیک صفر شد خموش میشه اگر بار سلفی باشه بین ولتاژ و جریان تاخیر میفته و تریاک که باید نزدیک صفر ولت خاموش بشه این باز نزدیک مثلا 110 ولت خاموش میشه و باعث آسیب دیدن تریاک میشه تازه ولتاژ بار سلفی هم میفته روش دیگه هیچی که بهش توی کتابها میگن dv/dt (off که با گذاشتن اسنابر درست میشه

3- جریانی که لحظه شروع میکشه مثلا بار مقاومتی بلافاصله جریان میکشه و اگر از حد نامی تریاک بیشتر بشه آسیب میبینه به همین خاطر د سر راه ورودی برق مدار یک سلف حاقل 120uh باید بزارید که از افزایش ناگهانی جریان جلوگیری کنه بهش میگن di/dt(on اگر دقت کنید توی مدارها درسته فیوز میزارن اما اگر یک لحظه دو سیم خروجی اتصالی کنه با اینکه فیوز میسوزه اما تریاک خراب میشه اون سلف خیلی همه

همه دوست دارند به بهشت بروند اما جالب اینجاست کسی دوست ندارد بمیرد
              کانت

دیدگاه

سلام این قطعه در بازار موجوده اطلاع دارید یا خیر
                البته برای کنترل دور موتور acگزینه زیاد مناسبی نیست و فقط میتونه موتورهای یونیورسال کم قدرت مورد استفاده در لوارم خانگی رو به حرکت در بیاره
                ولی در قدرت بالا روی ترانس خوب جواب میده من تست کردم
                مثلا برای رکتیفایر ابکاری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                  سالاری دایی
                  :applause:
                  البته چیزی که یادم رفت بگم اینه که روش زاویه آتش برای هیترها جواب میده اما بهترین روش نیست. بهترین روش کنترل حرارت PWM سنکرون با برق شهره که فکر کنم در همین تاپیک گفتم.
                  با سلام خدمت همه اساتید محترم سایت
                  اول اینکه کسی می دونه دایی کجا رفته پیداش نیست ؟
                  دوم دایی توی این پستش گفته روش pwm رو برای کار با ترایاک توضیح دادم ولی من پیداش نکردم کسی از دوستان می تونه در این زمینه راهنماییم کنه ؟
                  سوم برای استفاده از روش pwm باید از moc3041 که خودش آشکار ساز عبور از صفر داره استفاده بشه؟
                  چهارم من چیزی که از pwm برداشت کردم اینه که به جای برش سیکل تک تک سیکلها رو با اختیار خودمون بدون اینکه برش بزنیم به بار بفرستیم این درسته ؟
                  پنجم اگه فرضیه ی من درست باشه میشه من تو بازه 1 ثانیه مثلا 25 سیکل رو اجاره عبور بدم یعنی ترایاک رو روشن نگه دارم و 25 سیکل بعدی رو عبور ندم و توانی که به بار میرسه 50 در صد حالت عادی باشه این درسته البته این فرض با moc3041 بررسی شده ها و اینو میخام توی المنت استفاده کنم فکر کنم توی لامپ خوب کار نکنه چون احتمال زیاد خاموش روشن شدن لامپ دیده می شه و برای این جور کارا خوب نیست
                  از اساتید اگر کسی اطلاعاتی در این زمینه داره ممنون میشم راهنماییم کنه

www.ElectronShop.ir

دیدگاه

همون مداری که با میکرو راه اندازی کردن خیلی بهتره فقط جای bt139 حتما از bta16cw یا بالاتر استفاده کنید نسوزه

بله شما به راحتی میتونید هر وقت خواستید روشن یا خاموش کنید
                    شما تریاک را باید وقتی روشن کنید که برق شهر نزدیک صفر باشه تا ولتاژ لحظهایی و جریان لحظه ایی زیادی نکشه برای همین بهتره از پالس استفاده نکنید چون فرکانس برق شهر دقیقا 50 hz نیست و مثلا بین 49.9 یا 49.8 تغییر میکنه و همین 01. تغییر در دراز مدت مشکل ایجاد میکنه

شما اول عبور از صفر برق شهر را تشخیص بدین خیلی ساده هست دوستان چند تا مدار گذاشتن ، که به میکرو وصل میکنید پس شما تعداد موج سینوسی برق شهر را دارید حالا مثلا تعیین کنید بعد از 6 بار عبور از صفر تریاک روشن بشه دوباره بعد از 6 تا خاموش بشه و .... هر کاری خواستین میتونید انجام بدین ، بلافاصله بعد از عبور از صفر تریاک را روشن کنید توی مداری که دوستمون گذاشتن 330 اهم را جاش یک کیلو بزارید مشکلی نداره درایو میشه
                    کانت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط eshgh_namordeh
                      همون مداری که با میکرو راه اندازی کردن خیلی بهتره فقط جای bt139 حتما از bta16cw یا بالاتر استفاده کنید نسوزه

بله شما به راحتی میتونید هر وقت خواستید روشن یا خاموش کنید
                      شما تریاک را باید وقتی روشن کنید که برق شهر نزدیک صفر باشه تا ولتاژ لحظهایی و جریان لحظه ایی زیادی نکشه برای همین بهتره از پالس استفاده نکنید چون فرکانس برق شهر دقیقا 50 hz نیست و مثلا بین 49.9 یا 49.8 تغییر میکنه و همین 01. تغییر در دراز مدت مشکل ایجاد میکنه

شما اول عبور از صفر برق شهر را تشخیص بدین خیلی ساده هست دوستان چند تا مدار گذاشتن ، که به میکرو وصل میکنید پس شما تعداد موج سینوسی برق شهر را دارید حالا مثلا تعیین کنید بعد از 6 بار عبور از صفر تریاک روشن بشه دوباره بعد از 6 تا خاموش بشه و .... هر کاری خواستین میتونید انجام بدین ، بلافاصله بعد از عبور از صفر تریاک را روشن کنید توی مداری که دوستمون گذاشتن 330 اهم را جاش یک کیلو بزارید مشکلی نداره درایو میشه
                      با سلام و تشکر از توجهتون
                      ببینید من میخام از moc3041 برای درایو ترایاک استفاده کنم دیتا شیت این آی سی رو که نگاه کردم گفته بود در لحظه های گذر از صفر ترایاک رو روشن می کنه البته اگه به تغذیه ال ای دی آی سی ولتاژ مورد نیاز رو بدیم
                      با توجه به قابلیت این آی سی فکر کنم که دیگه نیازی به تشخص گذر از صفر ندارم و فقط زمان تحریک این آی سی رو باید کنترل کنم تا بتونم توان توی یک المنت را کنترل کنم مثلا توی یک بازه ی یک ثانیه ای آی سی رو روشن و خاموش کنم تا توان خروجی کنترل بشه درست گفتم دیگه نه :question: :eek:
                      www.ElectronShop.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SinaElectronic
                        با سلام و تشکر از توجهتون
                        ببینید من میخام از moc3041 برای درایو ترایاک استفاده کنم دیتا شیت این آی سی رو که نگاه کردم گفته بود در لحظه های گذر از صفر ترایاک رو روشن می کنه البته اگه به تغذیه ال ای دی آی سی ولتاژ مورد نیاز رو بدیم
                        با توجه به قابلیت این آی سی فکر کنم که دیگه نیازی به تشخص گذر از صفر ندارم و فقط زمان تحریک این آی سی رو باید کنترل کنم تا بتونم توان توی یک المنت را کنترل کنم مثلا توی یک بازه ی یک ثانیه ای آی سی رو روشن و خاموش کنم تا توان خروجی کنترل بشه درست گفتم دیگه نه :question: :eek:
                        آره اینطوریه

دیدگاه

خواهش میکنم
                          اگر از این اپتو تریاک استفاده کنید دیگه نمیتونید توسط میکرو ولتاژ را کم و زیاد کنید چون فقط لحظه عبور از صفر آتش میکنه در حالی که شما مثلا میخواهید 1 ms بعد از عبور از صفر آتش بشه اینکه یک قسمتی از موج را حذف کنی بهش روش تاخیر فاز میگویند که بیشتر برای کنترل دور موتور استفاده میشه

این آی سی به درد این میخوره که گفتین مثلا میخواهید 2 تا موج کامل که رد شد حالا 2 تا رد نکنه دوباره 2 تا رد کنه و ... اینجوری میتونی ازش استفاده کنی و میتونی بهش پالس بدی با هر دوره تناوبی که خواستی تا اینکار را برات انجام بده و دیگه نیازی به تشخیص عبور از صفر نداری به این روش که چند موج رد بشه و چند تا دیگه حذف بشه سلسه پالس متناوب میگویند و برای هیتر از همین روش استفاده میکنند .

کانت

دیدگاه

با سلام خدمت جناب eshgh_namordeh
                            اگه درست متوجه شده باشم شما می فرمایید برای جلو گیری از جریان لحظه ای یه سلف 100 میکرو هانری با بارمون سری کنیم درسته؟
                            اون وقت باعث نمیشه که بارمون سلفی بشه و به تریاک آسیب بزنه؟
                            ببخشیدا ولی من اولین باره که دارم دیمر دیجیتال درست میکنم . خیلی بلد نیستم.
                            با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fakheri
                              با سلام خدمت جناب eshgh_namordeh
                              اگه درست متوجه شده باشم شما می فرمایید برای جلو گیری از جریان لحظه ای یه سلف 100 میکرو هانری با بارمون سری کنیم درسته؟
                              اون وقت باعث نمیشه که بارمون سلفی بشه و به تریاک آسیب بزنه؟
                              ببخشیدا ولی من اولین باره که دارم دیمر دیجیتال درست میکنم . خیلی بلد نیستم.
                              با تشکر
                              تا اونجایی که من میدونم اون سلف برای اینه که تششعات مزری که اون لحضه گذر از 0 ایجاد میکنه رو کم کنه اونم توی بارهای آمپر بالا دیدم که استفاده میکنن

دیدگاه

اقا من یه نمونه ساختم البته تو کارگاهم هیچ مشگلی نداره ولی در محیط صنعتی یه کم شیرین میزنه اصول کارم اینه
                                اول با یه کوچلر نقطه صفر ولت ورودی رو چیدا میمنین از اونجا هرچقدر بخاین تاخیر میندازین بهد تریاک رو روشن میکنین و صفر بعدی خودبه خود تریاک روهم خاموشمیکنه

این اساس کاره در ورودی هر بار که از صفر بگدریم خروجی کوپلر به لاجیک صفر میره و بنابراین 555 تحریک میشه وخروجیش یک میشه و شما با کم وزیاد کردن زمان تایمینگ 555 میتونین زودتر یا دیرتر تریستور یا تریاک رو فعال کنین و در نتیجه مقدار موثر ولت رو کم یا زیاد کنین

پیشنهاد میکنم ابتدا با 12 ولت سینوسی کار کنین :mrgreen:
                                وشما میتونین یا میکرو یا هر ای سی دیگه ای اینکارو انجام بدین

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X