اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سیم کشی موتور برق به ساختمان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

سیم کشی موتور برق به ساختمان

با سلام خدمت اساتید محترم بنده یک سوال داشتم که اگر سریع جواب بدید ممنون میشم
    خب ها موضوع من اینکه جدیدا برق زیاد قطع میشه که چون ما مغازه داریم رو کاسبی مون خیلی تاثیر میزاره
    من یک موتور برق خریدم ولی میخواستم به مغازه سیم کشی کنم به مشکلی بر خوردم
    مشکلم اینکه موتور برق رو با کنتور موازی کنم به موتور برق آسیب وارد میشه می خواستم یکه راه حلی بهم بدید که موقعی که برق هست اتصال سیم موتور برق قطع بشه و کنتور وصل باشه و موقعی که برق نیس سیم کنتور قطع باشه و سیم موتور برق وصل باشه که به موتور برق آسیبی وارد نشه

نوشته اصلی توسط moein1234 نمایش پست ها
    با سلام خدمت اساتید محترم بنده یک سوال داشتم که اگر سریع جواب بدید ممنون میشم
    خب ها موضوع من اینکه جدیدا برق زیاد قطع میشه که چون ما مغازه داریم رو کاسبی مون خیلی تاثیر میزاره
    من یک موتور برق خریدم ولی میخواستم به مغازه سیم کشی کنم به مشکلی بر خوردم
    مشکلم اینکه موتور برق رو با کنتور موازی کنم به موتور برق آسیب وارد میشه می خواستم یکه راه حلی بهم بدید که موقعی که برق هست اتصال سیم موتور برق قطع بشه و کنتور وصل باشه و موقعی که برق نیس سیم کنتور قطع باشه و سیم موتور برق وصل باشه که به موتور برق آسیبی وارد نشه
    سلام
    بهتره سیم کشیتون از سیم کشی توکار که از کنتور میاد مجزا باشه تا به کنتور آسیب نرسه، و هر وقت برق میره اول کلید لامپها رو خاموش کنید و دوشاخه ها رو از پریز توکار بکشید و سپس بصورت دستی موتور برق رو فعال کنید و وقتی برق میاد فرایندی که عرض کردم بصورت معکوس انجام بدید این میشه کم هزینه ترین.
    اما در صنعت از کلیدهای Change Over استفاده میشه بدین صورت که وقتی برق میره خودکار سوئیچ میکنه رو منبع تغذیه ثانویه البته در نوع دستی این کلیدها اپراتور باید دستی این کار رو از طریق یک اهرم مثل کلید انجام بده اما سیم کشی توکار شما در مغازه اجازه پیاده سازی مدار اون رو بهتون نمیده مگه اینکه جدا از روکار سیم کشی کنید یا برقکار بیارید براتون از اول انشعاب قطع کنه و کلید چنج اور که معمولا تابلوهای آمادشم توبازار هست نصب کنه اما به قیمت و زحمتش نمی ارزه بنظرم.
    اینم یه نمونه لینک در موردش که جستجو کنید مطلب در موردش زیاده تو اینترنت به فارسی:
    الکترو شایلی برترین ارائه کننده تجهیزات برق صنعتی در ایران ، نماینده فروش مخصولات برق صنعتی چینت ، زیمنس ، اشنایدر ، هیوندای ، ال اس ، آی اس بی اس

دیدگاه

نگاه کنید الان یک لینک عکس میفرستم مثل این میخوام بشه ولی بجای کیلید سلکتوری از دو تا کیلید مینیاتوری دو قلو استفاده کنم

دیدگاه

مثلا این مدل مناسبه ؟

دیدگاه

https://voltstar.ir/product/%da%a9%d...8%af%d9%84-ka/

مثلا این مدل مناسبه ؟
          با سلام به شما .....کلید گردان و کلید change over خوب هستند ولی خودکار نیستند .....
          شما باید روشی انتخاب کنید که خودکار ،،برق ژنراتور داخلی را وصل و در هنگام وصل برق،،،
          برق شهر را به مغاره وصل کند ....
          می توانید برای خودکار شدن...از یک عدد کنتاکتور استفاده کنید ..،،
          کنتاکتور باید دارای تیغه های،..NO ،،به معنی Normally Open ،،در حالت معمولی باز ,,,,و تیغه های NC به معنی Normally Close ،،در حالت معمولی بسته [حالت معمولی زمانی است که کنتاکتور به برق متصل نباشد ].
          باشد ...
          شماره کنتاکت های اصلی،یا همان NC ..از بالا به پایین ۱ و۲ ..،،،۳ و۴ ،،،،۵ و۶ می باشد بالا ،،۱و۳ و۵ و ،،،،،،،۲و ۴ و ۶ پایین نوشته شده است زمانی کنتاکتور برق دار می شود ۱به ۲ و،،۳ به ۴ و،،،
          ۵ به ۶ وصل می‌شود....
          پایین یک عدد تیغه باز و یک عدد تیغه بسته
          را به هم متصل می کنیم. و به برق مغازه وصل می کنیم ...بالای آنها را هم به برق شهر و دیگری را به برق ژنراتور وصل می کنیم .....
          و بوبین کنتاکتور( A1. و A2) با یک فیوز ۶ امپر را به برق شهر وصل می کنیم
          جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۱۶:۲۵ ۱۴۰۳/۰۹/۲۷.

دیدگاه

نگاه کنید الان یک لینک عکس میفرستم مثل این میخوام بشه ولی بجای کیلید سلکتوری از دو تا کیلید مینیاتوری دو قلو استفاده کنم
            https://s32.picofile.com/file/8481380900/%DB%B2%DB%B0%DB%B2%DB%B4%DB%B1%DB%B2%DB%B1%DB%B7_% DB%B1%DB%B6%DB%B4%DB%B7%DB%B4%DB%B2.jpg
            جدیدترین ویرایش توسط حمید الکترونیک; ۱۷:۱۱ ۱۴۰۳/۰۹/۲۷.

دیدگاه

به جای کلید (ATS,,,(ATS,,,SWITCH,,,کنتاکتور با ۴ عدد کنتاکت ...دو عدد ، باز،NO,,,,,, و دوعدد،،، بسته ،,,NC،، استفاده کنید ...که فاز و نول با هم قطع شوند

دیدگاه

سلام
                این طرح بنظر اقتصادی و بهینه است مخصوصا با این کنتاکتور که من قبلا برای مصرفی مشابه همین طرح استفاده کردم و طی چند سال خیلی خوب داره کار میکنه:
                Jbh ارائه دهنده انواع کنتاکتور تک فاز 25 آمپر یا همان کنتاکتور تک فاز اتومات است که این محصول را با 3 سال گارانتی و تعویض بی قید و شرط ارائه می‌دهد.

دیدگاه

https://voltstar.ir/product/%da%a9%d...8%af%d9%84-ka/

مثلا این مدل مناسبه ؟
                  نه طرحی که "حمید الکترونیک" معرفی کردند را بالاتر با یک کنتاکتور که خودم قبلا استفاده کردم در مدار مشابه ریپلای کردم بجای کلید چنج آور و سلکتوری کاوه و مینیاتوری از همون استفاده کنی اتومات و بهینه و اقتصادیه، اوکیه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حمید الکترونیک نمایش پست ها
                    به جای کلید (ATS,,,(ATS,,,SWITCH,,,کنتاکتور با ۴ عدد کنتاکت ...دو عدد ، باز،NO,,,,,, و دوعدد،،، بسته ،,,NC،، استفاده کنید ...که فاز و نول با هم قطع شوند
                    طبق استاندارد ساختمان و استانداردهای صنعتی عمومی استفاده از انواع کلید دو پل جهت قطع نول بهمراه فاز بدلیل "ایجاد ولتاژ شناور " و دو سه مورد دیگر که کمی تخصصی میشه بحث و اینجا نمیگنجه ممنوع است، تحقیق کنید در موردش متوجه میشید چرا در صنعت هم استفاده از کلیدهای اتوماتیک یا کامپکت چهار پل در سیستم سه فازه و دو پل در سیستم تکفازه ممنوع است.
                    البته بهینه بودن کنتاکتور به نسبت چنج آور از نظر قیمت مورد تاییده.

دیدگاه

دست تمامی شما درد نکه این راه هایی که گفتید یکم پیچیده بود
                      رفتم از یک برق کار سوال پرسیدم یک راه آسون تر بهم داد که نقشش رو برا تون میفرستم
                      فقط ببخشید دست خطم یکم بده ( خیلیی)

دیدگاه

رفتم از یک برق کار سوال پرسیدم یک راه آسون تر بهم داد که نقشش رو برا تون میفرستم

https://s32.picofile.com/file/848139...B%B0%DB%B8.jpg
                        تو این مدار من نول موتور برق رو با نول کنتور یکی کردم ( مشترک)
                        و فاز هارو به هر کدوم یک دونه مینیاتوری وصل کردم و خروجی دو تا فازی که به کیلید وصل کردم رو جفتش رو به ورودی مغازه (مصرف کننده) وصل کردم و تمام
                        حال وقتی برق میره کیلید مینیاتوری کنتور رو میزنم پایین و موتور برق رو میدم بالا و وقتی که برق اومد اول موتور برق رو میدم پایین بعد دوباره مینیاتوری کنتور و میدم بالا

نکته خیلی مهم : هیچ موقع دو تا فاز ها باهم نباید بالا باشد که هم خسارت مالی و هم میتونه خسارت جانی جبران ناپذیری وارد کنه
                        ( هم کنتور میسوزه و هم موتور برق )

و اینکه بگم من کلا ۱۴ سالمه

ارادت

دیدگاه

https://s32.picofile.com/file/8481393584/%DB%B2%DB%B0%DB%B2%DB%B4%DB%B1%DB%B2%DB%B1%DB%B8_% DB%B0%DB%B0%DB%B0%DB%B0%DB%B0%DB%B8.jpg
                          خب عزیز جان این مدار همون مداریه که "حمید الکترونیک" براتون فرستاد فقط بجا رله از دوتا مینیاتوری استفاده شده که کار شما رو از حالت اتوماتیک به دستی تبدیل میکنه اون مدار رله رو اگر برقکار بلد باشه ببنده خیلی بهتره چون اتوماتیکه و نیاز نیست حواستون باشه دستی برید مینیاتوری رو بزنید. خود دانی، ضمنا سن فقط یک عدده من آدمایی رو میشناسم که فقط هیکل گنده کردن و خوردن اما دریغ از یک ارزن شعور موفق باشید

دیدگاه

ما که 14 سالگی دغدغه در حد باتری داشتیم فکر کنم چون آن زمانها مسیر صحیحی برای تبلور استعداد‌ها متصور نبود و بدون بروکراسی خاصی برق خونه رو ریموتی کرده بودیم و لامپها را هم مجهز به فتوسل و خودمون طرح سهمیه بندی رو به صورت خودجوش اجرا میکردیم و برای اطلاع رسانی ها نیز بلندگویی تدارک دیده بودیم و به جای دزدگیر چشمکزن دو لامپی گذاشته بودیم که باتری شارژچی داشت و نهایتا به واسطه سوزوندن یخچال و غیره تمامی طرح‌های جاری و باقی ملغی شد و با رانت و توصیه دوستان فقط از جهت 220 ولت تحریم شدیم و در تمام تجهیزاتمان بتن سنگین ریختیم با دست خودمان علی برکت ا...
                            بعدها هم برای کاهش خسارات قطعی‌های سلیقه ای برق و لرزشهای عمدی از مرکز برای خارج کردن برخی وسایل مصرف کننده از مدار و کاهش بار شبکه، که همینها باعث سوختن بسیاری از تجهیزاتمان شد یک یوپی‌اسی تهیه شده بود از ان موقع به بعد وضع برق بهتر شده بود و ما هر سال جز تعویض علکی چند باتری خشک دغدغه دیگری نداشتیم!
                            الان فضا بازتر شده است گویا اما باید مواظب بود به واسطه خطرات احتمالی اینگونه اقدامات دچار هزینه های پزشکی نشوید.

من اگه در اون موقعیت بودم یک تایمر هم میزاشتم سر راهش وقتی برق میخواست سوئیچ بشه یکم صبر کنه و آلارمی هم بدهد مردم فرصت رفتن به پناهگاه داشته باشند!

برای قطع وصل همزمان نول و فاز روی مثلا مینیاتوری فرمودید ممنوع است یا طور دیگری؟ در کنتورهای تک فاز خانگی این مورد رو دیدم !
                            جدیدترین ویرایش توسط ufo173; ۱۱:۲۱ ۱۴۰۳/۰۹/۲۸.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                            X