اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تفاوت کابل مفتولی NYY با کابل افشان

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تفاوت کابل مفتولی NYY با کابل افشان

سلام به اساتید

من یه تابلو دارم که حدود 20 کیلووات مصرف داره از قبیل موتور و هیتر و روشنایی ...

من کابل 16×5 میخوام استفاده کنم آیا مفتولی بهتره یا افشان
    البته این کابل از داخل لوله PG 36 با 4 تا زانو باید رد بشه
    لطفا راهنمایی کنید

پاسخ : تفاوت کابل مفتولی NYY با کابل افشان

سلام
    دوست عزیز سیم مفتولی دارای یک مزیت و یک عیب است .مزیت آن فرم پذیری مناسب و عیب آن اثر پوسته ای سیم مفتولی است. به دلیل اینکه الکترون ها هنگام جابجایی تمایل دارند که در سطح خارجی رسانا حرکت کنند سیم های تک رشته پس از مدتی دچار حالت شکنندگی میشوند ولی در سیم های افشان بدلیل افزایش سطح خارجی سیم, این اثر کمتر می شود و سیم به مرور زمان دچار ضعف و یا احیانا شکنندگی نمی شود و ضمنا سیم افشان در داخل لوله های خرطومی قابلیت سیم کشی بهتری نسبت به سیم مفتولی دارد شما بهتر است باتوجه به موارد ذیل نوع سیم خود را انتخاب کنید:
    1.جای که نیاز دارید سیم را استفاده کنید.
    2.مقدار جریان عبوری از سیم(جریان بیشتر اثر پوسته ای بیشتر)
    3.مدت زمانی که قرار است تابلو شما کار کند(تابلو موقت است یا دایمی)

دیدگاه

ممنون از جوابتون

تابلوی من دائمی هست و من از لوله گالوانیزه به خاطر اینکه در فضای بیرون به صورت عمودی روی دیوار قرار میگیره

پس مزیت کابل چیه؟

مقدار جریان مصرفی 40 آمپر است

آیا کابل 16×5 مناسبه ؟

دیدگاه

من در مورد مخاسات کابل اطلاع ندارم اما تا جایی که می دونم اصلا تو فرکانس برق شهر ما اثر پوستی نداریم ....سیم افشان و مفتول هم تفاوتی در اثر پوستیشون نیست وقتی میشه اثر پوستی را کم کرد که از رشته های سیم لاکی استفاده کنیم و باهاش کابل بسازیم که میشه سیم لیتز
        کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
        ولتر

دیدگاه

سلام
          مضرات اثر پوستی سیم رو لطف می کنین بگین؟

دیدگاه

اثر پوستی وقتی اتفاق می افتد که شما در فرکانس کیلو هرتز با جریان زیاد کار کنید که اگه بخواهید مثلا جریان 500 آمپر را با شمش مسی عبور دهید، امکان پذیر نخواهد بود . چون جریان از محیط شمس مسی یعنی اطراف شمس مسی عبور خواهد کرد و نمیتواند 500 آمپر را عبور دهد واسه همین میان با استفاده از مثلا 50 تا رشته سیم شماره نیم یا یک ، جایگزینی برای شمش مسی درست میکنند که سر و ته سیم ها فقط بهم اتصال دارند . یا حق

دیدگاه

همونطور که جناب ehsanamir گفتن من یکم کامل ترش میکنم
              طبق اثر پوستی اگه ما با فرکانس زیاد بخواهیم جریانی از یک هادی عبور بدیم به جای این که الکترون ها از وسط یا هسته هادی عبور کنن تمایل دارن از دور هادی عبور کنن در نتیجه مقاومتی ظاهر میشه که باعث اتلاف توان میشه برای این کار میان از چند هادی (سیم لاکی یا سیم روکش دار که از همدیگه عایق باشن نه سیم افشان معمولی که ابتدا و انتهای انها به هم متصله) در فرکانس بالا استفاده میکنن اینجوری محیط هادی بیشتر میشه و اثر پوستی کاهش پیدا میکنه و اتلاف توان میاد پایین به این سیم ""سیم لیتز (LITZ)"" گفته میشه
              البته توی فرکانس 50 یا 60 هرتز اثر پوستی نداریم!

دیدگاه

دوستان سلام دوباره
                اولا اگه فاصله کم باشه میشه از یک سیم 10میلی متر مربع تا48 آمپر جریان کشید(جدولش توی کتاب فنی و حرفه ای بود) به نظر میرسه اندازه سیمتون 16*5 مناسب باشه به شرطی که فاصله کم باشه چون فاصله زیاد این محاسبه رو به هم میزنه.

واما در مورد اثر پوستی : در هر رسانایی الکترون ها دوست دارنن به سطح خارجی رسانا منتقل بشن برای اولین بار فارادی با ازمایش معروف قفس فارادی این مطلب رو نشون داد حتی اگه شما به یک الکتروسکوپ دسترسی داشته باشین و یک کاسه فلزی رو باردار کنید میبینید که تجمع الکترون ها در سطح خارجی کاسه است (نمونه کامل این ازمایش فکر کنم تو کتاب فیزیک سال دوم دبیرستان باشه) واز لحاظ تجربه هم اگه یه نگاه به سیم کشی های قدیمی ساختمان انداخته باشین متوجه میشین که با گذشت چند سال وضع سیم های مفتولی و افشان به چه صورته.
                وسیم لیتز هم تا جایی که من میدونم واسه کارهای جریان پایین-فرکانس بسیار بالا استفاده میشه .
                در هر صورت نظر من کابل افشان است (بنا به تجربه نصف و نیمم)

دیدگاه

جدول های مختلف اعداد مختلف نوشته شده از طرفی از

فرمول سطح مقطع یه چیز دیگه بدست میاد

ادم میمونه چی انتخاب کنه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fayaz
                    جدول های مختلف اعداد مختلف نوشته شده از طرفی از

فرمول سطح مقطع یه چیز دیگه بدست میاد

ادم میمونه چی انتخاب کنه
                    دوست عزیز کتاب تاسیاست کلهر حتی نحوه محاسبه جریان کابل رو هم با فرمول های انتگرالی گفنه.........
                    هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fayaz
                      ممنون از جوابتون

تابلوی من دائمی هست و من از لوله گالوانیزه به خاطر اینکه در فضای بیرون به صورت عمودی روی دیوار قرار میگیره

پس مزیت کابل چیه؟

مقدار جریان مصرفی 40 آمپر است

آیا کابل 16×5 مناسبه ؟
                      در حالتی شرایط نرمال باشه و فاصله هم زیاد نباشه میتونید 1/4 جریان رو بعنوان سطح مقطع در نظر بگیرید . در ضمن با توجه به اینکه میخواهید از لوله با 4 زانو استفاده کنید من کابل افشان رو پیشنهاد میکنم که تعمیرات احتمالی در آینده هم امکان پذیر باشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                      X