اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

دستگاه جوش

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

دستگاه جوش

با سلام خدمت دوستان عزیز

من به دنبال ساخت یک دستگاه جوش تخلیه خازنی هستم. به اینصورت که چند تا خازن انرژی رو ذخیره می کنن و در زمان کوتاهی در حدود 0.002 ثانیه اون رو آزاد می کنن.
    توی نت گشتم و دیدم خیلی ها برای جوشکاری ورقه فلزی به سر باطری ها همچین دستگاهی رو با هزینه نسبتا کمی ساختن. من هم دستگاه تقریبا مشابهی می خوام. تفاوت عمده اینه که به جای سر باطری دو تا ورقه نازک فلزی به هم به صورت نقزه ای جوش داده میشن.
    توی یکی از این موارد (http://zeva.com.au/Projects/SpotWelder/) دیدم که انرژی مورد نیاز برای هر جوش رو حدود 200 ژول گفته و از اون جایی که هر جوش در این مورد در عمل دو تا نقطه جوشه (چون دو تا الکترود داره با فاصله از هم) و همینطور مقداری از جریان به صورت نشتی از ورق فلزی روی سر باطری و همینطور ناحیه فلزی خود باطری نشت می کنه حدس می زنم مقدار انرژی مورد نیاز من برای هر جوش در حدود 50 تا 70 ژول باشه.
    البته محاسبه کردم و به این نتیجه رسیدم که برای گرم شدن تا 1500 درجه سلسیوس و بعدا ذوب یک ناحیه به قطر 2.5 میلی متر از آهن معمولی که از دو تا ورق به ضخامت هر کدوم 0.5 میلی متر تشکیل شده به انرژی در حدود 10 ژول نیازه.
    پس فک کنم همون 50-70 درست باشه.

دو تا تا راه حل دارم:
    1. استفاده از مدار کنترلی پیچیده
    مثل این لینک ها: http://zeva.com.au/Projects/SpotWelder/
    http://www.pittnerovi.com/jiri/hobby/electronics/welder/
    http://www.pocketmagic.net/2012/07/capacitor-discharge-microspot-welder-cutter/#120303

2. بدون مدار و اتصال کوتاه چند تا خازن موازی

واقعیتش اینه که من رشته ام مکانیکه و چیز زیادی از مدار نمی دونم و به درستی هم هنوز متوجه کار این مدار نشدم. به همین دلیل و چون باید با هزینه بدم بیرون مدار رو برام بسازن نمی دونم چیکار کنم. خازن های به کار رفته تو این مدارها اکثرا خازن ماشین هستن یا ابرخازن. ابرخازن که ولتاژش پایینه (2.7) و گرونه (حدود 200 تومن) و خازن ماشین هم که یکی از فروشنده ها گفت کیفیت خوبی ندارن.

به شدت گیر کردم و نمی دونم چیکار کنم ...
    اگه من چند تا خازن 22.000uF - 40V رو موازی کنم و تا حدود 30 ولت شارژ و بعد دشارژ کنم بهشون صدم همیه می زنم ؟
    یا اگه از خازن های دست دوم آلمانی 10.000uF - 63V استفاده کنم ...
    ؟
    یا خازن های دست دوم ماشین که نسیتا ارزون هستن.

لطفا کمی راهنماییم کنین که خیلی گیج شدم

پاسخ : دستگاه جوش

من تاحالا روی مدار نقطه جوش کار نکردم و برای خودمم جالبه که بعدا روی اون کار کنم
    ولی شما محاسبه و بررسی کردی که چند ژول انرژی لازمه پس زمان اتصالی و کشیدن جریان خیلی مهمه
    اگر کم باشه جوش نمیگیره و اگر زیاد ورقه رو کامل ذوب میکنه و سوراخ میشه پس اگه بیای تعداد زیادی خازن همینجوری
    بزاری یک جریان لحظه ای زیاد داری که باید با کم زیاد کردن ولتاژ و نیز ظرفیت خازنها انرژی مناسب برای جوش رو پیداکنی
    نکته: میزان انرژی ذخیره شده در یک خازن از رابطه زیر بدست می آید
    0.5*C*V*V
    بنابراین مثلا یک خازن 10000 میکرو رو با ولتاژ 10 ولت شارژ کنیم. انرژی ذخیره شده در اون میشه 0.5 ژول
    حالا برای 50 ژول انرژی صد تا از این خازنها رو نیاز داری (البته به مولفه ولتاژ هم دقت کن)
    مهم نیست چه مدرکى دارید
    مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

پس اگه 5 تا خازن 22000uF-40V رو موازی ببندم و تا 30 ولت شارژ کنم مقدار انرژی میشه: 30*30*22000*4*0.5 و آخر شر تقسیم بر 16^10 که بدست میاد: 49.5 ژول
      فقط من بعدش مجموعه خازن ها رو به دو تا سیم کلفت و دو تا الکترود مسی وصل می کنم و تمام ... ؟
      نیازی به این مدارها نیست ؟

دیدگاه

بله درسته :applause:
        مسلما اگر از مدارات پیشرفته تر استفاده کنید پارامترهای قابل تنظیم زیادی در دسترس خواهید داشت. بهر حال
        همین مدار هم به نظرم میتونه به نتیجه برسه
        فقط شما یک منبع تغذیه برای شارژ خازنها میخواهید ارتباط خازنها با منبع تغذیه با یک مقاومت مناسب باشد (برای محدودیت جریان شارژ )
        مثلا اگر 15 اهم بزارید با 30 ولت حداکثر جریان 2 امپر رو داریم که مناسبه
        در ضمن اگر مثلا ولتاژ خازنها را 50 بگذارید منبع تغذیه شما هم متغیر باشد.
        با کم و زیاد کردن ولتاژ خازنها از 20 تا 40 ولت انرژی ذخیره شده در آنها از حدودا 20 تا 80 ژول متغیر خواهد شد
        و بهتر میتوانید مقدار مناسب را پیدا کنید.
        مهم نیست چه مدرکى دارید

دیدگاه

پس مدار برای تغییر میزان انرژی دشارژ و زمان و اینجور چیزاست ؟

برای منبع تغذیه چون ممکنه خازن های 63 ولت آلمانی رو بعدا بخرم به نظرم رسید یک ترانس 70 ولت 1 آمپر بگیرم و بعدا بگم که تبدیلش کنن به dc.
          برای مدار هم در چیزی که در نظر دارم یه مقاومت 200 اهمه که جریان اولیه میشه در حدود 0.35 آمپر.
          برای 5 تا خازن موازی 22000 زمان شارژ تا حدود 30 ولت رو با لینک زیر حساب کردم
          http://www.bowdenshobbycircuits.info/rc.htm
          که حدود 12.5 ثانیه میشه.

کاری که می خوام انجام بدم به اینصورته که یه ولت متر به دو طرف خازن ها وصل مل کنم و هر وقت به 30 ولت رسید مدار رو قطع می کنم ...

فقط یه مسئله اینه که کلا این روند درسته ... ؟ یا یه منبع تغذیه با ولتاژ قابل تنظیم بگیرم ؟
          و این دشارژ سریع به خازن ها که صدمه نمی زنه ؟

دیدگاه

چند نکته عرض میکنم که به اونها دقت بفرمایید
            فرق دو تا خازن 1000 میکرو با یک خازن 2000 میکرو ( همه یک جنس ) در اینه که در زمان تخلیه قدرت جریان دهی دوتا خازن 1000 بیشتر خواهد بود. یعنی زودتر از خازن 2000 خالی میشوند. و از طرفی هم این حداکثر جریان اتصال کوتاه بسته به جنس خازن هم خواهد داشت. و خازنهای مرغوب تر در زمان اتصال کوتاه سریعتر تخلیه میشوند.
            با توجه به این نکته یک سوال مطرح میشود برای جوش نقطه ای ژول رو که مثلا بدست آوردیم و یا حداقل در یک محدوده مورد نظر میتونیم کنترل کنیم. ولی آیا هرچه جریان زیادتر باشه و مدت زمان تخلیه کمتر بشه بهتره؟ و جوش بهتری خواهیم داشت. یا جریان هم یک مقدار تعیین شده باید باشه. که این نکته یا باید در عمل تست بشه و یا دوستانی که در این رابطه کار کردن نظر بدن.
            شارژ خازنها که فرمودید روشتون درسته . منبع تغذیه هم اگر متغیر باشه بهتره چون همون 70 که فرمودین نمیشه که به خازن 63 داد صدمه میبینه
            کلا ولتاژ خازنها رو از محدوده کارکرد کمی بالاتر بگیرید که صدمه خاصی نبینند مثلا اگر در محدوده 20 تا 40 ولت خازنها را شارژ میکنید ولتاژ آنها 50 باشد.
            دشارژ سریع هم به خازن صدمه نمیزنه ولی طول عمر اون رو ممکنه کم کنه
            مهم نیست چه مدرکى دارید

دیدگاه

نمیدونم چقدر درست میگم ولی اگر ولتاژ رو بالا ببری ظرفیت خازن کمتری نیاز هست.
              ما برای لذت بردن از جرقه، خازن کولر آبی رو با 220 ولت شارژ و بعد اتصال کوتاه میکردیم و جرقه خوبی تولید میشد...
              ولی باید حواستون به کار با 220 باشه...
              به نظر من برای تست و کاهش هزینه نمونه تست شاید بشه روی این خازن ها حساب کرد...
              اگر از تاپیکی بدتون میاد...
              اگر با استارتر تاپیکی مشکل دارین...
              اگر خواستین تاپیکی فراموش بشه...
              ...بگین که
              [glow=red,2,300]من تو اون تاپیک پستی ارسال کنم.[/glow]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط میثم عزیزی
                چند نکته عرض میکنم که به اونها دقت بفرمایید
                فرق دو تا خازن 1000 میکرو با یک خازن 2000 میکرو ( همه یک جنس ) در اینه که در زمان تخلیه قدرت جریان دهی دوتا خازن 1000 بیشتر خواهد بود. یعنی زودتر از خازن 2000 خالی میشوند. و از طرفی هم این حداکثر جریان اتصال کوتاه بسته به جنس خازن هم خواهد داشت. و خازنهای مرغوب تر در زمان اتصال کوتاه سریعتر تخلیه میشوند.
                با توجه به این نکته یک سوال مطرح میشود برای جوش نقطه ای ژول رو که مثلا بدست آوردیم و یا حداقل در یک محدوده مورد نظر میتونیم کنترل کنیم. ولی آیا هرچه جریان زیادتر باشه و مدت زمان تخلیه کمتر بشه بهتره؟ و جوش بهتری خواهیم داشت. یا جریان هم یک مقدار تعیین شده باید باشه. که این نکته یا باید در عمل تست بشه و یا دوستانی که در این رابطه کار کردن نظر بدن.
                شارژ خازنها که فرمودید روشتون درسته . منبع تغذیه هم اگر متغیر باشه بهتره چون همون 70 که فرمودین نمیشه که به خازن 63 داد صدمه میبینه
                کلا ولتاژ خازنها رو از محدوده کارکرد کمی بالاتر بگیرید که صدمه خاصی نبینند مثلا اگر در محدوده 20 تا 40 ولت خازنها را شارژ میکنید ولتاژ آنها 50 باشد.
                دشارژ سریع هم به خازن صدمه نمیزنه ولی طول عمر اون رو ممکنه کم کنه
                پس با این وضع بهتره برم سراغ خازن های درست و جسابی تر و البته گرونتر و همینطور تعدادشون رو هم زیاد کنم ...
                فک می کنم جریان بیشتر بهتره. البته چون کسی رو پیدا نکردم (هنوز) که بپرسم باید خودم بسازم و در عمل تست کنم.
                البته بعد از کلی گشتن دیدم یکی قبلا این کار رو انجام داده:
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=16073.0

ولی چون نتونستم باهشون تماس بگیرم کلا مجبور شدم خودم ...

در مورد شارژ هم برای خازن 63 ولت فک نکنم بالاتر از 55 برم. وقتی دیدم رسید به 55 مدار رو قطع می کنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط montaghed
                  نمیدونم چقدر درست میگم ولی اگر ولتاژ رو بالا ببری ظرفیت خازن کمتری نیاز هست.
                  ما برای لذت بردن از جرقه، خازن کولر آبی رو با 220 ولت شارژ و بعد اتصال کوتاه میکردیم و جرقه خوبی تولید میشد...
                  ولی باید حواستون به کار با 220 باشه...
                  به نظر من برای تست و کاهش هزینه نمونه تست شاید بشه روی این خازن ها حساب کرد...
                  بله. کاملا درسته. فقط دو تا عامل هست. یکی اینکه خازن ولتاژ بالا و ظرفیت بالا گرونه. و دومی هم اینکه منبع تغذیه ولتاژ بالا هم گرونه ...
                  خازن کولر آبی قیمت و طرفیتش چنده ؟

نکته خوبی رو گفتین. یه لامپ کم مصرف رو باز کرده بودم قبلا. یه خازن 400 ولت 10uF داره که در ولتاژ 400 ولت حدود 0.8 ژول انرژی داره. اگه دنبال پر توان ترها باشم شاید بتونم یه کارایی بکنم ...

یه دستگاه هایی هست که همین جوش رو انجام میدن. توی دیتاشیتشون مشخصات به اینصورت بود: 66000uF و انرژی حداکثر 1650 ژول که اگه حستب کنیم ولتاژ کار میشه : 223 ولت
                  یعنی میشه گفت اینا اومدن خازن های مثلا 250 رو با هم موازی کردن و در 223 ولت ازشون استفاده می کنن ....

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                  X