اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

برآورد بار و سطح مقطع کابل

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : برآورد بار و سطح مقطع کابل

مهندس. در مورد انتخاب مقادیر فیوزها.
    الان تو این پروژه. 4 تا خط تولید دارم که هر خط در حالت فول بار 22400 وات
    2 خط اتو دارم که هر خط 20300 واته
    6 خط روشنایی دارم که هر خط 1520 واته
    حالا من. واسه تابلو دارم
    6خط سه فاز به ترتیب کلید گردان، فیوز فشنگی 100 امپر. فیوز مینیاتوری
    63 آمپر
    6 خط سه فاز به ترتیب کلید گردان فیوز مینیاتوری 16 آمپر
    و یک فیوز اصلیه 250 امپر
    انتخاب مقادیر و ترتیبش درسته؟؟؟؟؟؟
    من اینرو تجربی انتخاب کردم.
    میخام بدونم استاندارد و محاسبه مقدار فیوز ها چجوریه؟؟؟

دیدگاه

مهندس یه سوال دیگه. الان بانک خازنی هم میخاد دیگه؟؟؟
      واسه تابلو خازنها چه اطلاعاتی باید به تابلو ساز بدم؟؟؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Damoon.parnian نمایش پست ها
        مهندس یه سوال دیگه. الان بانک خازنی هم میخاد دیگه؟؟؟
        واسه تابلو خازنها چه اطلاعاتی باید به تابلو ساز بدم؟؟؟؟؟
        نه بانک خازن نمیخواد!!!
        نذاری بهتره! (توی این مورد شما!)
        نهایت یه سال کار میکنه و چند وقت درگیرت میکنه و بعدش مجبور میشی از مدار خارجش کنی!
        شرمنده این رو میگم:
        نه اون یارو اینکاره است که یه بانک خازن مناسب (و البته با جنس خوب و طراحی خوب) بسازه و نه شما اطلاعاتی در این زمینه داری که طراحی یا تعمیر و نگهداری کنی!!
        و همون طور که گفتم اصلا در این طرح شما، لازم هم نیست!
        بارهای به مراتب زیاد تر و به مراتب سلفی تر، دارن مستقیم از شبکه تغذیه راکتیو میشن!!
        ...
        راجع به فیوزهایی هم که پرسیده بودی!
        داستان حفاظت در شبکه های الکتریکی یه بحث و شاخه کاملا مفصله! و یه دونه فرمول نداره من به شما بگم، از اون حساب کنی!
        به عبارتی طراحی یه مدار محافظتی خوب برای یه شبکه به عوامل زیادی بستگی داره! از جمله نوع حفاظتی که میخواهیی اعمال کنی و همچنین نوع خطاهایی که روی شبکه ات میافته و همچنین نوع کاربرد شبکه و غیره ...!
        ...
        حتی بحث حفاظت اگه بخواد اصولی اجرا بشه، در محاسبه سطح مقطع ها و نوع هادی ها و اصلا نحوه کلی اجرای شبکه، فاکتورهایی رو اعمال میکنه!
        ساده ترین روشش هم همین کاری است که ما انجام میدیم: یعنی یه مکانیزم حفاظتی ساده فقط بر اساس جریان حد اکثر!
        مثلا حداکثر جریان مدارمون رو حساب میکنیم، بعد یه دونه فیوز با مقدار قدری بالاتر ابتداش قرار میدیم!
        خوب برای کاربردهایی هم جواب میده!
        ...
        حساب کتابهایی هم که گذاشته بودی من چیزی متوجه نشدم!
        فقط حد اکثر جریان هر مسیر رو انتخاب کن بعد یه 20 تا 30 درصد بالاتر یه فیوز انتخاب کن و سر راهش قرار بده!
        البته با توجه به ماهیت بارهای هر خط، باید نوع فیوز مناسب انتخاب بشه! به لحاظ کندکار و تندکار بودن!
        مثلا برای روشنایی فیوز نوع B بذار و برای موتورها نوع C بذار!
        ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

مرسی مهندس
          پس بابت بانک خازنی اگر نزارم ایرادی به کارم وارد نیست؟؟؟
          این کارخانه یه تابلو اصلی داره که فیوز اصلیه یه کلید فیوزها با فیوز کاردی 630 آمپر.
          و از همین تابلو انشعابات با چندتا کلید فیوز گرفته
          حالا من میخوام این تابلو رو بردارم و جاش یه تابلو بزارم که ورودی اصلی فیوز کامپکت باشه و انشعابات رو فقط با اتصال به شینه خروجی به بقیه تابلوها برسانم و اونجا واسه هر تابلو یه فیوز کامپکت دیگه بزارم. یعنی تو تابلو اصلی محل اتصال خروجی ها دیگه فیوز نداشته باشه.اینم بگم که تابلوها همه یک جا و نزدیک به تابلو اصلیه به جز یکیشون که یه 60 متری فاصله داره.
          این کار درسته؟؟؟؟

دیدگاه

... پس بابت بانک خازنی اگر نزارم ایرادی به کارم وارد نیست؟؟؟
            سوال تکراری نپرس!

... این کارخانه یه تابلو اصلی داره که فیوز اصلیه یه کلید فیوزها با فیوز کاردی 630 آمپر.
            و از همین تابلو انشعابات با چندتا کلید فیوز گرفته
            حالا من میخوام این تابلو رو بردارم و جاش یه تابلو بزارم که ورودی اصلی فیوز کامپکت باشه و انشعابات رو فقط با اتصال به شینه خروجی به بقیه تابلوها برسانم و اونجا واسه هر تابلو یه فیوز کامپکت دیگه بزارم. یعنی تو تابلو اصلی محل اتصال خروجی ها دیگه فیوز نداشته باشه.اینم بگم که تابلوها همه یک جا و نزدیک به تابلو اصلیه به جز یکیشون که یه 60 متری فاصله داره.
            این کار درسته؟؟؟؟
            صددرصد اشتباهه!!!
            طبق استاندارد، طبق رسم و تجربه، طبق ایمنی و تعمیر نگهداری و هر طور دیگه بخواهیی حساب کنی، هر تابلو برق مستقل، باید کلیه ورودی و خروجیهاش با کلیدهای مناسب قابل قطع و وصل کردن باشد!
            قدیمها کلیدفیوزها و کلیدهای مکانیکی ساده! و امروزه بریکرهای هوشمند و حفاظتی!!
            ...
            اون چیزی که شما گفتی، فقط در یک صورت امکان پذیره:
            در صورتی که تابلوهای مقصد همه چسبیده به تابلوی اصلی و روی یک استراکچر نصب باشند و از داخل با شینه های سه فاز به هم وصل باشند! (که البته در این صورت تابلوها مستقل محسوب نمیشند و در واقع یک تابلو چند سلولی است و در سلولهای کناری هم، تمام انشعابات خروجی با کلید و حفاظت مناسب از تابلو خارج شده باشند!)
            (همین مداری که گفتم، فقط یه تبصره کوچولو که میخوره، میشه دو مجموعه تابلو که کاملا به هم چسبیده هستند، شینه هاشون از هم جدا باشه! و شینه ها با کابل کوتاه و با سطح مقطع مناسب، از زیر (کانال) به هم وصل شده باشند!)
            ...
            ...
            حالا اگه محدودیت بودجه داری! توی بدترین و ولنگارانه ترین حالت ممکن و طراحی جهان سومی، میشه روش شما رو برای تابلوهایی که صرفا توی « یک اتاق برق » قرار دارند، به کار برد! و نه گسترده تر!!!!
            ◙◙◙◙◙ میخوام به دوستان یه کتاب معرفی کنم! وقت کردید، بخونید - اسمش هست قرآن، سال نشر 10، نویسنده: خدا . ◙◙◙◙◙

دیدگاه

سلام مهندس سال نو مبارک.مهندس این خط تولید که صحبتش رو کردیم . الان یکی اومده میگه نظام مهندسی ایراد میگیره که چرا 33 تا پریز روی یک خط قرار داره باید 15 تا باشه.!!!!!؟؟؟؟ مگه تعدادش قانونی داره؟؟؟؟؟..... دوم اینکه جاهایی که سیم به پایه مهتابی و پریز ها وصل شده باید حتما وارنیش داشته باشه!!!!! راست میگه یا الکی داره سنگ میندازه؟؟؟؟

دیدگاه

سلام
                با عرض پوزش از دوستان قبلی

فعلا راجع به مقطع گابل ها دست نگه دار و اصلا خریداری نکن

تمام محاسبات اشتباههه

کدوم شهری ؟

اگه مردم می دونستن زمان چقدر با ارزشه دیگه هیچ وقت کفش بند دار نمی خریدن البرت انیشتن

دیدگاه

سلام مهندس سال نو مبارک.مهندس این خط تولید که صحبتش رو کردیم . الان یکی اومده میگه نظام مهندسی ایراد میگیره که چرا 33 تا پریز روی یک خط قرار داره باید 15 تا باشه.!!!!!؟؟؟؟ مگه تعدادش قانونی داره؟؟؟؟؟..... دوم اینکه جاهایی که سیم به پایه مهتابی و پریز ها وصل شده باید حتما وارنیش داشته باشه!!!!! راست میگه یا الکی داره سنگ میندازه؟؟؟؟
                  سلام دوست من!
                  کدوم سال نو؟! کدوم تبریک؟! ... آشوری؟؟! تحیری؟؟! ...
                  ...
                  قانون نظام مهندسیش رو نمیدونم!
                  هر چند مته به خشخاشه! ولی از اونجایی که تمام قوانین ایمنی ما ترجمه قوانین بین المللی هست، حتما یه دلیلی داره که گفتن!
                  مثلا وارنیش برای پایه مهتابی و پریزها، برای جلوگیری از آتشسوزی ناشی از حرارته!
                  ...
                  اگه باید از اونها مجوز بگیری، راهی جز رعایت ایراداتشون نداری!!
                  در غیر اینصورت، لازم نیست!
                  ...
                  ضمنن مهندس، بهتره که بقیه سوالاتتو از این مهندس جدید بپرسی!
                  البته فعلن رفته بزور نرم افزار، برات سطح مقطع کابل بیاره!!
                  تا ببینیم چه میکنه؟!

نوشته اصلی توسط S_B_T نمایش پست ها
                  سلام
                  با عرض پوزش از دوستان قبلی
                  فعلا راجع به مقطع گابل ها دست نگه دار و اصلا خریداری نکن
                  تمام محاسبات اشتباههه
                  کدوم شهری ؟
                  بنده به شخصه بی صبرانه منتظر محاسبات صحیح شما هستم!

دیدگاه

سلام مهندس. راستی منم فکر میکنم داره سنگ میاندازه با این ایرادات. نیاز به تایید شده ندارم. ولی از آنجا که بعدها برای مجوز نیاز به تایید نظام مهندسی وجود داره. نمیخام مشکل بوجود بیاد. واسه همین میخام بدونم. از نظر نظامی مهندسی ایرادی هست یا نه؟؟؟!!!!!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X