باسلام به همه دوستان عزیزوتشکرازاظهارات ارائه شده
1-اختلاف فازبین هرفازبه ترتیب RوSوT مقدار 120 درجه است وگردش میدان را دریک استاتورسه فازدریک جهت باتوجه به سیم بندی آن ایجادمیکندبرای مثال درجهت عقربه های ساعت
2-اختلاف فازی بین R وT مقدار 240 درجه است یا(120-)ویعنی تغیرجهت میدان ویا S وR اختلاف آنها 120- درجه خواهدبودکه بازهم تغییرجهت میدان راایجادمیکندوتغییرمیدان یعنی تغییرجهت دور موتورکه درمواردی خساراتی به سیستم های میکانیکی متصل به آن واردمیکند به همین خاطر هم سیستم میکانیکی برای جلوگیری درتغییرجهت موتوروجود داردهم سیستم های الکترونیک،ودرمواردی جهت اطمینان بیشترازهردو استفاده میشود
3-RST یعنی توالی تعریف شده واستانداردفازهاکه رعایت آن مهم است تغییر فازنه تنها درموتورهای سه فازباعث تغییرجهت میشود بلکه برای کنترلهای تایرستوری سه فازهم بسیارحائزاهمیت است به همین خاطردرمدارات الکترونیک کنترلهای تایرستوری مداری بنام«آشکارسازفازها»یاهمان صحت فازها وجود دارد وتا فازهامرتب نشوند این مدارحفاظتی اجازه روشن شدن موتورDC رانمیدهد
4-برای موازی کردن ترانس ها وژنراتورهاوشبکه ها بهم رعایت توالی فازحیاتی است وبسیارمهم
5-دستگاه RST سنج برای مشخص شدن فازها وجود داردودرصنایع مورداستفاده قرارمیگرد
سلام خسته نباشید دوستان ببخشید من یه سوال داشتم،وقتی من یک کمپرسور اسکرال سه فاز برای کولر گازی دارم باید توالی فازها درست باشه و سربندی بشه حالا ما میایم با توالی سنج چک کنیم کدام یکی r یاL1 وکدام فازsیاL2 وکدام فازtیا همون L3 هست خب حالا توالی سنج ما توی سه حالت راست گرد رو نشون میده که یعنی جای فازها درست هست و توی سه حالت دیگه چپ گرد رو اعلام میکنه که یعنی جای فازها درست نیست حالا اگر این کمپرسور ما توی هرکدام از حالت ها راست گرد وصل بشه یعنی فیش کمپرسور که u,v,w هست مثلن یا همون r,s,t, رو درست به هم وصل کنیم کمپرسور درست کار میکنه و در سه حالت دیگه که چپ گرد رو نشون میده کمپرسور درست کار نمیکنه وباعث خسارت میشه ایا همینطوری هست دوستان؟؟
ممنون میشم اگه کسی به زبان ساده و نه به صورت علمی جوابم رو بده متشکر از شما
سلام خسته نباشید دوستان ببخشید من یه سوال داشتم،وقتی من یک کمپرسور اسکرال سه فاز برای کولر گازی دارم باید توالی فازها درست باشه و سربندی بشه حالا ما میایم با توالی سنج چک کنیم کدام یکی r یاL1 وکدام فازsیاL2 وکدام فازtیا همون L3 هست خب حالا توالی سنج ما توی سه حالت راست گرد رو نشون میده که یعنی جای فازها درست هست و توی سه حالت دیگه چپ گرد رو اعلام میکنه که یعنی جای فازها درست نیست حالا اگر این کمپرسور ما توی هرکدام از حالت ها راست گرد وصل بشه یعنی فیش کمپرسور که u,v,w هست مثلن یا همون r,s,t, رو درست به هم وصل کنیم کمپرسور درست کار میکنه و در سه حالت دیگه که چپ گرد رو نشون میده کمپرسور درست کار نمیکنه وباعث خسارت میشه ایا همینطوری هست دوستان؟؟
ممنون میشم اگه کسی به زبان ساده و نه به صورت علمی جوابم رو بده متشکر از شما
سلام .دوستان من به تازگی شروع کردم یه مفاهیمی از برق رو یاد بگیرم .خوشحال میشم کمکم کنید تا از علمتون استفاده کنم و سطح معلومات برقیمو بالا ببرم .ببخشید سوالاتم مبتدیانست. :sad:
سه سوال دارم :
1- چگونه بدون پریدن فیوز میتونه اتصالی رخ بده ؟
2- در حالت عادی وقتی اتصال کوتاه انجام میشه فیوز حفاظتی مینیاتوری زودتر از سوختن مصرف
جهت تکمیل صحبت ها
شکل موج سینوسی فاز ها رو تجسم کنید
اول فاز 1 ولتاژش می ره بالا ( نیم سیکل مثبت )
بعدش با 120 درجه اختلاف یا همون 0.0066 هزارم ثانیه فاز دوم ولتاژ ش می ره بالا
فاز سوم هم به همین ترتیب 0.0066 ثانیه بعدش ولتاژ ش در حال افزایش هستش و به همین ترتیب
یعنی اول فاز R بعدش فاز S و بعد فاز T
سه تا چراغ رو تصور کن که با اختلاف زاویه 120 درجه توی محیط دایره نصب شدن و هر کدوم به یک فاز وصل شدن
اول چراغ R روشن می شه
دوم چراغ S روشن می شه
سوم چراغ T روشن می شه
اینها جهت گردش و ترتیب روشن شدن رو اصطلاحا راستگرد می گن
جابجایی 2 فاز جهت چرخش رو چپگرد میکنه
شاید با این نوشته ها نتونی تجسم کنی
توضیح 5 دقیقه ای با ترسیم شکل و حضورا مفهوم رو خیلی راحت برات می رسونه
اگه مردم می دونستن زمان چقدر با ارزشه دیگه هیچ وقت کفش بند دار نمی خریدن البرت انیشتن
دیدگاه