اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی در مورد ترانس پاور کامپیوتر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

راهنمایی در مورد ترانس پاور کامپیوتر

با سلام.بنده یک عدد ترانس پاور کامپیوتر به همراه ترانزیستور های ورودی خود پاور کامپیوتر دارم،میخواستم ببینم میشه یه مدار مپیشنهاد بدید تا با اونها یه اینورتر 12 به 220 بسازم.چون تو اینترنت دیدم که بدون آیسی و با ترانزیستور 13007 که داخل خود پاور کامپیوتر است اینورتر میسازه.اما در پاور بنده ترانزیستور ها 13007 نیست و c4161هست که توی عکس معلومه.اگه راهنمایی بکنید ممنون میشم.با تشکر.
    جدیدترین ویرایش توسط @ali aga; ۱۳:۱۱ ۱۴۰۲/۰۴/۰۴.

پاسخ : راهنمایی در مورد ترانس پاور کامپیوتر

نوشته اصلی توسط @ali aga نمایش پست ها
    با سلام.بنده یک عدد ترانس پاور کامپیوتر به همراه ترانزیستور های ورودی خود پاور کامپیوتر دارم،میخواستم ببینم میشه یه مدار مپیشنهاد بدید تا با اونها یه اینورتر 12 به 220 بسازم.چون تو اینترنت دیدم که بدون آیسی و با ترانزیستور 13007 که داخل خود پاور کامپیوتر است اینورتر میسازه.اما در پاور بنده ترانزیستور ها 13007 نیست و c4161هست که توی عکس معلومه.اگه راهنمایی بکنید ممنون میشم.با تشکر.
    در ضمن مدار بدن آیسی باشد.

دیدگاه

کسی نیست جواب بده؟

دیدگاه

سلام، اون مدار که شما دیدی اینورتر نیست ،سویچینگ ۲۲۰ به ۱۲ هست
        که با همه ترانسهای پاور جواب نمیده که افاقا برای شما جواب میده،
        میتونید با همین ترانس وبا دوتا ماسفت ۳۲۰۵ یه اینورتر بسازید ،که البته
        خروجی dc داره ولی برای ماشین خوبه (شارژر،تلوزیون پرتابل لامپ کم مصرف)وسایلی که تو مدارشون برق dc میشه،اینم نقشه اش

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Masoud afra نمایش پست ها
          سلام، اون مدار که شما دیدی اینورتر نیست ،سویچینگ ۲۲۰ به ۱۲ هست
          که با همه ترانسهای پاور جواب نمیده که افاقا برای شما جواب میده،
          میتونید با همین ترانس وبا دوتا ماسفت ۳۲۰۵ یه اینورتر بسازید ،که البته
          خروجی dc داره ولی برای ماشین خوبه (شارژر،تلوزیون پرتابل لامپ کم مصرف)وسایلی که تو مدارشون برق dc میشه،اینم نقشه اش
          https://s8.uupload.ir/files/pcb_img_technical_ftrv.jpg
          با سلام و تشکر از پاسخگویی شما.اما بنده خودم با قطعات مذکور در نرم افزار پروتئوس مدار ساختم و اون رو در عمل پیاده کردم و یه اینورتر 100وات ساخته شد.

دیدگاه

عالیه،ممنون میشم شملتیک یا نقشه ای از اون رو برای منم یا همینجا بفرستید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Masoud afra نمایش پست ها
              عالیه،ممنون میشم شملتیک یا نقشه ای از اون رو برای منم یا همینجا بفرستید
              با سلام.این هم شماتیک مدار.فقط در این مدار ترانزیستور ها 13007 هستن.اما بنده در اینورتر خودم به جای ترانزیستور های مذکور،C4161 قرار دادم و چون توالی پایه های آنها یکسان می باشد،نیاز نیست کار دیگه ای بکنید..با تشکر.موفق باشید.
              جدیدترین ویرایش توسط @ali aga; ۲۰:۵۲ ۱۴۰۲/۰۴/۰۶.

دیدگاه

در ضمن یه نکته مهم هم وجود داره که باید اون رو هم بگم.در ترانس های پاور کامپیوتر همواره دوتا از پایه های ورودی(همون سمتی که 6 تا پایه داره)به هم متصل هستند مانند تصویر 1.در بعضی از آنها دو پایه ای که به هم متصل شده در سمت راست قرار دارد.در این صورت باید پایه های خروجی از کلکتور ترانزیستور ها به دو پایه سمت چپ متصل گردد و ورودی مثبت مدار به دو پایه متصل به هم وصل شود مطابق شکل 2.در نوع دیگر دو پایه متصل به هم در وسط قرار دارد،در این صورت باید سیم های خروجی از کلکتور ترانزیستور ها بایستی به دو پایه سمت راست متصل گردد و مثبت ورودی مدار به دو پایه متصل به هم وصل شود مطابق شکل 3.همچنین اگر بخواهید توانی تا 150 وات داشته باشید باید از ترانزیستور 13009 استفاده کنید ،مقاومت هم باید حداقل 2 وات باشد ولی بهتر است 3 وات یا بیشتر باشد ،در این صورت توان و عمر مدار شما بالاتر خواهد رفت و ولتاژ خروجی شما نیز پایدار تر خواهد شد..اگر توان های بالاتر از این می خواهید باید از چندین عدد ترانزیستور استفاده کنید و ترانس با توان بالاتر به کار بگیرید.در ضمن نمیشه از ترانس هسته آهنی به جای هسته فریت استفاده کرد چون فرکانس کاری آنها متفاوت است.با تشکر.

جدیدترین ویرایش توسط @ali aga; ۱۸:۲۶ ۱۴۰۲/۰۴/۰۶.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط @ali aga نمایش پست ها
                  در ضمن یه نکته مهم هم وجود داره که باید اون رو هم بگم.در ترانس های پاور کامپیوتر همواره دوتا از پایه های ورودی(همون سمتی که 6 تا پایه داره)به هم متصل هستند مانند تصویر 1.در بعضی از آنها دو پایه ای که به هم متصل شده در سمت راست قرار دارد.در این صورت باید پایه های خروجی از کلکتور ترانزیستور ها به دو پایه سمت چپ متصل گردد و ورودی مثبت مدار به دو پایه متصل به هم وصل شود مطابق شکل 2.در نوع دیگر دو پایه متصل به هم در وسط قرار دارد،در این صورت باید سیم های خروجی از کلکتور ترانزیستور ها بایستی به دو پایه سمت راست متصل گردد و مثبت ورودی مدار به دو پایه متصل به هم وصل شود مطابق شکل 3.همچنین اگر بخواهید توانی تا 150 وات داشته باشید باید از ترانزیستور 13009 استفاده کنید ،مقاومت هم باید حداقل 2 وات باشد ولی بهتر است 3 وات یا بیشتر باشد ،در این صورت توان و عمر مدار شما بالاتر خواهد رفت و ولتاژ خروجی شما نیز پایدار تر خواهد شد..اگر توان های بالاتر از این می خواهید باید از چندین عدد ترانزیستور استفاده کنید و ترانس با توان بالاتر به کار بگیرید.در ضمن نمیشه از ترانس هسته آهنی به جای هسته فریت استفاده کرد چون فرکانس کاری آنها متفاوت است.با تشکر.

سلام اینکه شما خودتون پیگیر شدید و آنطور که مورد خواستتون بود یک مدار ساختید بسیار قابل تقدیر هست.
                  چون بهترین حالت همین هست که هر کسی وابسته به نیازش و امکاناتش چیزی بسازه و لزوما قرار نیست مدار از هر جهت تکمیل باشه بلکه درحدی که کار شما رو راه بندازه کافیه.
                  بله یکی ممکنه یه اینورتر با خروجی ۵۰ هرتز و تمامی محافظ ها به کارش بیاد درآن صورت باید دنبال آن برود.

دیدگاه

با سلام.شماتیک مدار رو قرار دادم میتونید ببینید.با تشکر.

دیدگاه

سپاس،،اتفاقا در مورد ترانسهای مختلف پاور نمیدونستم ،بکارم میاد

دیدگاه

سلام مهندس این اینورتر رو با ترانزیستور 13003 هم میشه ساخت یا نه
                        من دوتا 13003 و یک ترانس 6 پایه پاور کامپیوتر دارم و پایه های وسطش به هم متصل هستن لطفا مدار شملتیک رو قرار بدید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Armin13757513 نمایش پست ها
                          سلام مهندس این اینورتر رو با ترانزیستور 13003 هم میشه ساخت یا نه
                          من دوتا 13003 و یک ترانس 6 پایه پاور کامپیوتر دارم و پایه های وسطش به هم متصل هستن لطفا مدار شملتیک رو قرار بدید
                          شدنش که میشه، ولی توان بسیار کمتر.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X