اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

توان اکتیو و راکتیو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : توان اکتیو و راکتیو

به خاطر جواب خیلی ممنون.
    پس نتیجه این میشه که به خاطر خاصیت سلفی بالای خط امکان انتقال توان اکتیو بدون توان راکتیو امکان پذیر نیست و خنثی کردن خاصیت سلفی خط با خازن هم به دلایل فنی و اقتصادی امکان پذیر نیست ولی میشه تا حدودی جبران کرد تا توان راکتیو خط از حد خاصی بیشتر نشه.

همچنین شکل زیر(از همون فایل) این مسأله رو به خوبی نشون میده:

اگه زاویه دلتا صفر بشه هم توان اکتیو و هم راکتیو صفر میشن.

یادم افتاد یک سوال هم بپرسم ببینم یاد گرفتید :biggrin:
    الان توی اون شکل در pdf زاویه ی سمت ارسال بزرگتره یا دریافت؟ چرا؟
    طبیعتاً باید زاویه سمت ارسال بیشتر باشه تا دلتا مثبت بشه چون فرستنده باید توان به خط بده.
    لطفاً برای انجام پروژه های دانشجویی پیام خصوصی نفرستید.
    لطفاً سوالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند پیام خصوصی نکنید.
    با تمام وجود گناه کردیم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنیم چه می کند؟"دکتر شریعتی"
    اگر جایی که ایستاده اید را نمی پسندید، عوضش کنید شما درخت نیستید!! "پاسکال"
    یا به اندازه ی آرزوهایت تلاش کن یا به اندازه تلاشت آرزو کن. "شکسپیر"

دیدگاه

استادمون میگفت که استادشون توی المان درس میخونده براشون گفته

استادمون (استاد المانی) وقتی دید که کسی از توان اکتیو و راکتیو سر در نمیاره یه مثال ساده برامون زد
      گفت توان ظاهری مثل نوشابه میمونه که قسمت اب و شکر توان اکتیو هست و قسمت گاز توان راکتیو
      حالا گاز بدون آب و شکر هیچی نیست اما آب شکر بدون گاز وجود داره

اینو همینطوری گفتم
      الکترونیک همه کاره دنیا

دیدگاه

توان اکتیو در سستم ac وابستگی زیادی به اختلاف زاویه بین دو شین که توان بین آنها منتقل می شود یعنی توان اکتیو از سمتی که زاویه اش کمتر است به طرفی که زاویه است بیشتر است منتقل می شود ولی توان راکتیو انتقالی وابسته به اندازه ولتاژ می باشد یعنی توان راکتیو از سمت ولتاژ زیاد به سنت ولتاژ کم جاری می شود .
        در حالت بی باری شین مربوط به ژنراتور از شبکه توان راکتیو جذب می کند ( این توان راکتیو صرف شارژ کردن خازن های خط می شود )و در بار داری کامل خط ژنراتور توان راکتیو تزریق می کند .
        این جمله که برای انتقال توان اکتیو به توان راکتیو نیاز داریم در حالت کلی اشتباه است مصداق آن این که اگر خط ،در بار SIL خود کار کند هیچ گونه توان راکتیو از شین ژنواتور جذب یا تولید نمی شود .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط h.fathi
          توان اکتیو از سمتی که زاویه اش کمتر است به طرفی که زاویه است بیشتر است منتقل می شود
          این جمله اشتباهه. توان اکتیو از شین با زاویه ی بیشتر به شین با زاویه ی کمتر منتقل میشه.
          این جمله که برای انتقال توان اکتیو به توان راکتیو نیاز داریم در حالت کلی اشتباه است مصداق آن این که اگر خط ،در بار SIL خود کار کند هیچ گونه توان راکتیو از شین ژنواتور جذب یا تولید نمی شود .
          من اگر جای شما بودم به جای "در حالت کلی" میگفتم "در حالت خیلی خیلی کلی" این حالتی که شما میگید به هیچ عنوان در عمل اتفاق نمیوفته. تعریف SIL برای زمانی ست که بار ما صرفا مقاومتی باشه و خط رو هم بدون تلفات درنظر بگیریم. چیزی که در عمل شاهد اون هستیم بارهای اکثرا سلفی مقاومتی هستند و خطوط دارای تلفات. درواقع اتفاقی که در بارگذاری SIL میوفته اینه که همون مقداری که خازن خط توان راکتیو تولید میکنه همون مقدار هم سلف خط راکتیو مصرف میکنه. درعمل چنین چیزی وجود خارجی نداره.
          HELLO WORLD

دیدگاه

من نظر دوستان رو نخوندم ولی خب در یک شبکه انتقال همون طوری که میدونید توان اکتیو همیشه از باسی با زاویه بیشتر به باس با زاویه کمتر انتقال میابد و توان راکتیو همیشه از باسی با ولتاژ بالاتر به باس با ولتاژ کمتر انتقال میابد
            گویند سنگ لعل شود در مقام صبر اری شود ولی به خون جگر شود
            همیشه آخر همه چیز خوبه، اگر هم هنوز خوب نشده پس هنوز آخرش نشده(چارلی چاپلین)

دیدگاه

من نظرات رو خوندم انگار کل کل جزوات دانشگاهی بود :smile:

دوستان شما اگر به معنی لغوی active و reactive دقت کنید به جواب سوالاتتون می رسید راحت :agree:

استاد عزیز این دوستمون درست فرمدند ! این 2 توان با هم در تعامل هستند چرا ؟ چون شما چه بخواهید چه نخواهید تو شبکه های بزرگ این 2 توان وجود داره یعنی هم توان راکتیو که خاصیت سلفی هست وجود داره هم توان اکتیو که خاصیت خازنی محسوب میشه !

تا حالا در مورد بانک خازنی تو مجتمع ها شنیدید؟ یا به خازن هایی که بر روی تیر برق ها نصب شده دقت کردید؟ گفتید دلیلش چیه ؟

من براتون یک مجتمع رو مثال میزنم !

یک مجتمع با 100 واحد تجاری مسکونی قاعدتا برق زیادی مصرف می کنه ...

چرا چون مصرف کننده ( سلفی ) زیاد داره ! حالا فرض کنید برق قطع میشه ! خب تمام سلف های ما الان تشنه برق هستند قاعدتا چرا ؟ چون مصرف کنندن !

خب برق که وصل میشه این مجتمع مثل یک موتو 3 فاز عمل میکنه و جریان بسیار بسیار زیادی رو از شبکه می کشه ! خب نتیجش چی میشه ؟

آسیب احتمالی به شبکه ! و همچنین 2 تا 3 برابر شدن پول برق سر ماه ( چون جریان غیر معمول و اضافی کشیده ) :cry:

خب اداره برق چکار می کنه برای این مشکل ؟ میاد به مسئول مجتمع میگه باید از بانک خازنی استفاده کنی ! این بانک تقریبا شبیه برق اضطراری عمل میکنه زمانی که برق وصل برق رو ذخیره می کنه اما زمانی که قطع شد تخلیه نمی کنه بلکه نگه می داره زمانی که برق وصل میشه اون کمبود و اضافه جریان رو تامین میکنه به این ترتیب جریان کمتر کشیده میشه و هم پول کمتر میندازه و هم اینکه شبکه آسیب نمی بینه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ||| پوریا |||
                من نظرات رو خوندم انگار کل کل جزوات دانشگاهی بود :smile:

دوستان شما اگر به معنی لغوی active و reactive دقت کنید به جواب سوالاتتون می رسید راحت :agree:

استاد عزیز این دوستمون درست فرمدند ! این 2 توان با هم در تعامل هستند چرا ؟ چون شما چه بخواهید چه نخواهید تو شبکه های بزرگ این 2 توان وجود داره یعنی هم توان راکتیو که خاصیت سلفی هست وجود داره هم توان اکتیو که خاصیت خازنی محسوب میشه !

تا حالا در مورد بانک خازنی تو مجتمع ها شنیدید؟ یا به خازن هایی که بر روی تیر برق ها نصب شده دقت کردید؟ گفتید دلیلش چیه ؟

من براتون یک مجتمع رو مثال میزنم !

یک مجتمع با 100 واحد تجاری مسکونی قاعدتا برق زیادی مصرف می کنه ...

چرا چون مصرف کننده ( سلفی ) زیاد داره ! حالا فرض کنید برق قطع میشه ! خب تمام سلف های ما الان تشنه برق هستند قاعدتا چرا ؟ چون مصرف کنندن !

خب برق که وصل میشه این مجتمع مثل یک موتو 3 فاز عمل میکنه و جریان بسیار بسیار زیادی رو از شبکه می کشه ! خب نتیجش چی میشه ؟

آسیب احتمالی به شبکه ! و همچنین 2 تا 3 برابر شدن پول برق سر ماه ( چون جریان غیر معمول و اضافی کشیده ) :cry:

خب اداره برق چکار می کنه برای این مشکل ؟ میاد به مسئول مجتمع میگه باید از بانک خازنی استفاده کنی ! این بانک تقریبا شبیه برق اضطراری عمل میکنه زمانی که برق وصل برق رو ذخیره می کنه اما زمانی که قطع شد تخلیه نمی کنه بلکه نگه می داره زمانی که برق وصل میشه اون کمبود و اضافه جریان رو تامین میکنه به این ترتیب جریان کمتر کشیده میشه و هم پول کمتر میندازه و هم اینکه شبکه آسیب نمی بینه
                جناب پوریا دید شما کلآ به این مسئله اشتباه هست توان سلفی و خازنی هر دو راکتیو هستن توان اکتیو توان اهمی خالص می باشد
                ببین دوست من اگر میشد با توجه به معنای لغوی اصطلاحات تخصصی به ماهیت موضوع پی برد که دیگه شرح و توضیح لازم نبود
                دید شما از بانک خازنی در بعنوان ذخیره کننده انرژی بسیار سطحی شمرده میشه.
                در یک شبکه که مختلط باید تمام بردارهای موثر و غیر موثر در نظر گرفته بشه تازه دید متخصصین انتقال توان درشبکه از این هم گسترده تر هست.

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : توان اکتیو و راکتیو

نوشته اصلی توسط Ghasede del
                  جناب پوریا دید شما کلآ به این مسئله اشتباه هست توان سلفی و خازنی هر دو راکتیو هستن توان اکتیو توان اهمی خالص می باشد
                  ببین دوست من اگر میشد با توجه به معنای لغوی اصطلاحات تخصصی به ماهیت موضوع پی برد که دیگه شرح و توضیح لازم نبود
                  دید شما از بانک خازنی در بعنوان ذخیره کننده انرژی بسیار سطحی شمرده میشه.
                  در یک شبکه که مختلط باید تمام بردارهای موثر و غیر موثر در نظر گرفته بشه تازه دید متخصصین انتقال توان درشبکه از این هم گسترده تر هست.
                  سلام من یوزر ||| پوریا ||| هستم اما پسووردم مشکل پیدا کرده که پیام هم دادم تا درست شه

اینکه من با دید سطحی به بانک خازنی اشاره برا این بود که احتیاج بیشتری به توضیحش نبوده چون اصلا موضوع بانک خازنی نبوده و خودتونم می دونید که تو یه پست نمیشه توضیح کاملی در موردش داد ! و من تنها کاربردش برای کاهش خاصیت سلفی رو ذکر کردم

اما گفتین خازن ها هم راکتیو محسوب میشن !
                  در این مورد درسته من اشتباه کردم و الان که پستمو دیدم خودم تعجب کردم oo: ( دم عید فشار زیاد چت شدم ) درسته خازن هم راکتیو هست و به خاطر اختلاف زاویه ای که داره میاد و خاصیت سلفی رو کاهش میده در شبکه ....

در آخر در مورد معنای لغوی هم باید بگم متخصصانی که این قرار داد ها رو می بیندن که اسم توان چی باشه اسم رو بر گرفته از توضیحات و معادل سازی با کلمات انگلیسی انتخاب می کنن پس درک معنای لغوی کامه کمک شایانی محسوب میشه برای درک این مفاهیم :smile:

دیدگاه

جناب پوریا خان با توجه به تذکر به جایی که جناب Ghasede del دادند و خودتون هم بعدا متوجه اشکالتون شدید به نظر من بهتره پست قبلیتون رو یک ویرایش اساسی بکنید. پست قبلیتون شامل 3 بخش هست یکی توضیح توان اکتیو و راکتیو که خودتون هم بعدا به اشتباه بودنش اشاره کردید و قسمت بعدی که شامل کاربرد خازن در سیستم توزیع بود که دلیل "اصلی" استفاده از خازن اون چیزی نبود که شما اشاره کردید. و قسمت سوم درمورد ذخیره کردن انرژی کلا نیاز به ویرایش داره.
                    الان که فکرش رو میکنم می بینم که همون به قول شما کل کل از طریق جزوات دانشگاهی خیلی مفیدتر بود!
                    HELLO WORLD

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elec-boy
                      جناب پوریا خان با توجه به تذکر به جایی که جناب Ghasede del دادند و خودتون هم بعدا متوجه اشکالتون شدید به نظر من بهتره پست قبلیتون رو یک ویرایش اساسی بکنید. پست قبلیتون شامل 3 بخش هست یکی توضیح توان اکتیو و راکتیو که خودتون هم بعدا به اشتباه بودنش اشاره کردید و قسمت بعدی که شامل کاربرد خازن در سیستم توزیع بود که دلیل "اصلی" استفاده از خازن اون چیزی نبود که شما اشاره کردید. و قسمت سوم درمورد ذخیره کردن انرژی کلا نیاز به ویرایش داره.
                      الان که فکرش رو میکنم می بینم که همون به قول شما کل کل از طریق جزوات دانشگاهی خیلی مفیدتر بود!
                      والا من خودم تکنسین پست تو منطقه رامسر هستم از طرفیم مجتمعی در رامسر هست که برای بیمه هست ( اسم هارو دارم میگم که برید آمار بگیرید ببینید از خودم نیست ) این مجتمع پول برقش نا میزون بود و هربار قطع و وصل برق خیلی از دستگاه ها می سوخت بعد مهندسی و چند تا از تکنسین ها اداره برق که رفتیم مهندس دقیقا همین توضیحات رو داد که با ایجاد بانک خازنی میشه خاصیت سلفی اضافی که این مجتمع داره رو تا حد زیادی بر طرف کرد ! بانک رو هم ایجاد کردیم و نتیجه هم مثبت بود و تمام مشکلات حل شد و دیگه نه چیزی سوخت نه پول اضافی اومد !
                      خواستین بگین تا از مدارک اسکن بگیرم براتون بزارم اصلا براتون فیلم بزارم(نگین فتو شاپ شده :-)) ) :mrgreen: oo: دیگه چطوری ثابت کنم ؟
                      متن رو هم دقیق بخونین من گفتم استفاده اصلیش اونه ؟ اصلا کلمه وظیفه اصلی اوردم ؟

و در مورد نحوه کار بانک(قسمت سوم ) حتی جناب قاصد دل هم گفتن سطحی اشاره کردم ! که منم دلیلش رو گفتم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ta3K K!LL3R
                        والا من خودم تکنسین پست تو منطقه رامسر هستم از طرفیم مجتمعی در رامسر هست که برای بیمه هست ( اسم هارو دارم میگم که برید آمار بگیرید ببینید از خودم نیست ) این مجتمع پول برقش نا میزون بود و هربار قطع و وصل برق خیلی از دستگاه ها می سوخت بعد مهندسی و چند تا از تکنسین ها اداره برق که رفتیم مهندس دقیقا همین توضیحات رو داد که با ایجاد بانک خازنی میشه خاصیت سلفی اضافی که این مجتمع داره رو تا حد زیادی بر طرف کرد ! بانک رو هم ایجاد کردیم و نتیجه هم مثبت بود و تمام مشکلات حل شد و دیگه نه چیزی سوخت نه پول اضافی اومد !
                        خواستین بگین تا از مدارک اسکن بگیرم براتون بزارم اصلا براتون فیلم بزارم(نگین فتو شاپ شده :-)) ) :mrgreen: oo: دیگه چطوری ثابت کنم ؟
                        متن رو هم دقیق بخونین من گفتم استفاده اصلیش اونه ؟ اصلا کلمه وظیفه اصلی اوردم ؟

و در مورد نحوه کار بانک(قسمت سوم ) حتی جناب قاصد دل هم گفتن سطحی اشاره کردم ! که منم دلیلش رو گفتم !
                        آخ که دلم هوای رامسر کرده :icon_razz:
                        حالا شد یه توضیح درست و حسابی. البته به جای اینکه بگیم خاصیت سلفی رو برطرف کرد بهتره بگیم توان راکتیو رو جبران کرد. یعنی به جای اینکه دستگاه های موتوری اون شرکت توان راکتیو مورد نیازش رو از شبکه توزیع دریافت کنه اون خازن هایی که گذاشته شده این توان رو تامین میکنه و دیگه از شبکه دریافت نمیشه و به طبع اون رقم قبض برقتون هم کاهش پیدا میکنه. اما اینجا یه سوالی برای خود من به وجود اومده اونم اینه که اصلا چرا باید قبل از خازن گذاری دستگاههای اونجا بسوزه؟ و بعد از خازن گذاری مشکل حل بشه! یه دلیلی که خودم به ذهنم میرسه کیفیت پایین ولتاژ تو اون ناحیه هستش شاید از پست توزیع دور هستش و ولتاژ پایینی توی اون نقطه هست و وقتی که برق وصل میشه تا مدت زیادی ولتاژ تو اون ناحیه از حد مجاز هم کمتر میشه و به همین علت دستگاههای موتوری میسوختند. خازن گذاری موازی کار دیگه ای که علاوه بر جبران توان راکتیو میکنه، افزایش سطح ولتاژ شبکه هست به این ترتیب افت ولتاژ شبکه هم جبران میشه. و دستگاهها دیگه نمیسوزند.
                        این دلیلی بود که به ذهن من میرسه. اگه فکر میکنید اشتباه هست بیاید توضیح خودتون رو بگید بنده با گوش سر و جان پذیرایم :biggrin:

اما دوست عزیزم درمورد قسمت سوم صحبت هاتون ایراد من به اون قسمت ذخیره و تخلیه ی انرژی بود منظورم از ویرایش، ویرایش این قسمت بود وگرنه سایر قسمت هاش جدای از سطحی بودن یا نبودنش غلطی نداشت. این حرف رو بنده هم قبول دارم که توان راکتیوی که خازن تولید میکنه باعث میشه که قسمتی از اضافه جریان راکتیو رو خازن تامین کنه
                        HELLO WORLD

دیدگاه

تشریف بیارین ما در خدمتیم :mrgreen:

والا این مجتمع یه منطقه تاسیساتی تمام عیار بود دارای 3 موتور خونه که هر کدام 15 الی 16 واحد مسکونی رو ساپورت می کردند روشنایی و اینام جدا ...

من حس کردم این مجتمع مثل یک موتور کار کرده که زمان راه اندازی مجدد جریان راه انداز و اضافی می کشه که بیشتر از حد تحمل برخی از دستگاه های ضعیف تر بوده برای همین وقتی برق وصل می شده برای راه اندازی موتورها یا تاسیسات بزرگ جریان زیادی وارد می شد که دستگاههای ضعیف تحمل اون جریان رو نداشتن و آسیب می دیدن طوری که روشنایی بیشترین خسارت رو دیده بود

دیدگاه

من فکر نکنم این دلیلی که شما گفتید درست باشه به دلایلی که خدمتتون عرض میکنم :
                            اولا هر دستگاهی هرچقدر جریان نیاز داشته باشه همونقدر مصرف میکنه اگه یه لامپ 100 وات رو با یه موتور 1000 وات سری کنید لامپ نمیسوزه چون جریانی که موتور میکشه از لامپ عبور نمیکنه. در ثانی خازن گذاری باعث کم شدن جریان کشیده شده به وسیله ی موتورها نمیشه. هنوز هم همون جریان سابق رو برای راه اندازی میکشند با این تفاوت که اینبار بخشی از این توان رو به جای شبکه، از خازن دارند میگیرند.
                            پس مشکل جریانی نیست بلکه ولتاژی هست یعنی همون مشکلی که من تو پست قبلی گفتم. به علت افت ولتاژی که در لحظه اومدن برق تو محلتون ایجاد میشه دستگاه ها میسوزند و خازن گذاری به علت رفع این افت ولتاژ مشکل رو برطرف کرده.
                            نظر دیگه ای نبود؟
                            HELLO WORLD

دیدگاه

نوشته اصلی توسط elec-boy
                              اولا هر دستگاهی هرچقدر جریان نیاز داشته باشه همونقدر مصرف میکنه اگه یه لامپ 100 وات رو با یه موتور 1000 وات سری کنید لامپ نمیسوزه چون جریانی که موتور میکشه از لامپ عبور نمیکنه.
                              :eek:
                              جریانی که از همه المان های سری میگذره یکسانه، شاید من منظورت رو درست متوجه نشدم. اگه اینطوریه لطفاً توضیح بده منظورت دقیقاً چیه؟
                              لطفاً برای انجام پروژه های دانشجویی پیام خصوصی نفرستید.
                              لطفاً سوالاتی که در انجمن قابل طرح شدن هستند پیام خصوصی نکنید.
                              با تمام وجود گناه کردیم اما نه نعمتش را از ما گرفت نه گناهان ما را فاش کرد اطاعتش کنیم چه می کند؟"دکتر شریعتی"
                              اگر جایی که ایستاده اید را نمی پسندید، عوضش کنید شما درخت نیستید!! "پاسکال"
                              یا به اندازه ی آرزوهایت تلاش کن یا به اندازه تلاشت آرزو کن. "شکسپیر"

دیدگاه

نوشته اصلی توسط هـادی
                                :eek:
                                جریانی که از همه المان های سری میگذره یکسانه، شاید من منظورت رو درست متوجه نشدم. اگه اینطوریه لطفاً توضیح بده منظورت دقیقاً چیه؟
                                تنها چیزی که میتونم بگم اینه که واقعا خودم هم نمیدونم چی باعث شد من اون واژه ی "سری" رو بیارم! یه سیستم موازی توی ذهنم بود اما درمورد یه سیستم سری توضیح دادم. شرمنده عوارض سربازی و غذاهاشه!
                                این دوستمون مثالی که زدند گفتند بیشتر سیستم روشنایی آسیب دیده و از اونجایی که سیستم روشنایی ساختمان با سایر قسمت ها به صورت موازی بسته شده من این مثال رو زدم که بگم این از نظر من نمیتونه دلیلش باشه چون جریانی که موتورها میکشند به سیستم روشنایی کاری نداره.
                                HELLO WORLD

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X