با سلام
تو دیزل ژنراتورها اگر دور رو بالا ببریم ولتاژ هم بالا میره ؟ فرکانس چطور؟نقش ولتاژ تحریک چیه؟ :read:
باسلام
1-تغییرات دور ژنراتوربصورت محدودانجام میشوچون هرژنراتوری دریک دورخاص ولتاژ موردنظر راایجادمیکند
برای مثال:
ژنراتور 1000 دور درهمین دور ولتاژ سه فاز 400 ولت رامیدهدوفرکانس 50 هرتز
ژنراتور 1500 دور درهمین دور ولتاژ سه فاز 400 ولت رامیدهدوفرکانس 50 هرتز
درافزایش قدرت مصرف دورژنراتور ثابت است وفقط قدرت افزایش می یاد وفرکانس هم ثابت خواهدماند
پس تغییرات درحدتنظیم دور ژنراتور به دور کاری آن است که دراین حالت هم ولتاژ وهم فرکانس درحالت نرمال تنظیم خواهدشد
2-ولتاژ تحریک برای ایجادمیدان مغناطیسی در ژنراتوراست بدون این ولتاژ درهر دوری که باشددرکمترین ولتاژ خروجی خواهدبود
4-بطورمعمول درژنراتورها سیستم لودکنترل وجودداردکه این وظایف را انجام میدهد
مهندس من دیدم وقتی دیزل ژنراتور بیشتر زیر بار میره صداش بیشتر در میاد من خودم فکر میکنم هرچی ژنراتور بیشتر زیر بار بره حالت ترمزی بیشتری توش بوجود میاد پس دیزل مجبوره قدرتش بالا بره تا با حالت ترمزی مقابله کنه
درسته؟
مهندس من دیدم وقتی دیزل ژنراتور بیشتر زیر بار میره صداش بیشتر در میاد من خودم فکر میکنم هرچی ژنراتور بیشتر زیر بار بره حالت ترمزی بیشتری توش بوجود میاد پس دیزل مجبوره قدرتش بالا بره تا با حالت ترمزی مقابله کنه
درسته؟
باسلام
دیزل ژنراتوردربارکامل وبی باری سرعتش ثابت است وقتی با افرایش می یابد وصدایش بلندمیشود مصرف سوخت افرایش می یابد وقدرت بالا میرود
فرکانس خوجی ژنراتور بسته به نحوه سیم پیچی اون داره و در یه دور ثابن فرکانس ثابت ایجاد میکنه. مثلا در 1450 دور در دقیقه فرکانس خروجی 50 هرتز هست. حالا اگه دور بیشتر بشه فرکانس بالاتر و اگه دور کمتر بشه فرکانس هم کم میشه. معمولا تا 2 هرتز اختلافقابل گذشت است. برای ثابت نگه داشتن دور از گاورنر استفاده میشه که در دو نوع مکانیکی و الکترونیکی موجود هست نوع مکانیکی که با با استفاده از کوپل غیر مستقیم از شفت دیزل مقدار سوخت رو تنظیم میکنه و نوع الکترونیکی که دقیقتر هست توسط یه پیک پ که روی شفت نصب شده و تعداد دور شفت رو به برد گاورنر میفرسته و برد هم توسط یه اکچریتر میزان سوخت رو کم و زیاد میکنه تا دور روی 1450 ثابت بمونه. حالا مشکل اینجاست که اگه بار روی دیزل زیاد باشه دیزل افت ولتاژ پیدا میکنه واسه همین به جای اینکه توی قسمت ژنراتور از آهنربای ثابت استفاده کنن از یه آهنرابا که با جریان یرق تحریک آهنربا میشه اسفاده شده. هرچی بار بیشتر بشه جریان تحریک هم بشتر میشه و آهنربای ژنراتور قویتر و نتیجه اینکه ولتاژ خروجی افرایش پیدا میکنه . وظیفه کنترل جریان تحریک رو هم برد AVR یا automatic voltage regulator انجام میده.
دیدگاه