چرا در خطوط انتقال از هادی آلومینیومی ولی در خطوط توزیع از هادی های مسی استفاده می شود
اطلاعیه
Collapse
No announcement yet.
هادی ها
Collapse
X
-
پاسخ : هادی ها
سلام
دوست عزیز در خطوط انتقال هوایی جنس هادی های بکار رفته یا مس هست یا آلومینیوم حالا اینکه چرا آلومینیوم ترجیح داده میشه دلایلی داره که عرض می کنم:
با توجه به فرمول R=ρ L/A برای این دو هادی ، در طول یکسان و مقاومت یکسان ، آلومینیوم سطح مقطع بزرگتری به خود خواهد گرفت در واقع هادی آلومینیوم شعاع بزرگتری نسبت به مس خواهد داشت و خود این امر (سطح مقطع بزرگتر) از بروز کرونا که در خطوط فشار قوی اتفاق می افته جلوگیری می کنه و تلفات کاهش پیدا می کنه. پس تا اینجا این یه دلیل برای استفاده از آلومینیوم در خطوط انتقال یا فشار قوی.
یکی هم بحث قیمت آلومینیوم هست که ارزون تر از مس هست. اگه بخوایم از مس تو خطوط انتقال که چندین کیلومتر هست استفاده کنیم خیلی به صرفه نیست درسته مس ضریب هدایت بهتری نسبت به آلومینیوم داره اما فراموش نکنیم که طلا هم از مس ضریب هدایت به مراتب بهتری داره!!!
فقط استقامت مکانیکی آلومینیوم کمتر از فولاد هست که میان از ترکیبی از آلومینیوم و فولاد استفاده می کنند که بحث خودش رو داره.
این مطالبی بود که به ذهن بنده رسید مطمئنا می تونه مطالب دیگه ای هم باشه که من اطلاعی ندارم. یا شاید توضیحات من ناقص باشه (استادتون فردا نیاد بگه این جواب سوال من نبود :icon_razzراستی اینو هم اضافه کنم که بنده می دونستم که در خطوط انتقال هوایی از آلومینیوم استفاده میشه، اما الان اولین بار از شما میشنوم که صرفا تو خطوط انتقال از آلومینیوم و در توزیع صرفا از مس استفاده میشه. شما اطلاع دارید که این تو ایران یا هرجای دیگه رعایت شده یا میشه؟
-
نوشته اصلی توسط rajabporمنظورم از سوال اینه که چرا از یه کدومشون استفاده نمی کنن.
جدای از شوخی فکر کنم جواب دادم دیگه! اگه بحث هزینه مطرح نبود مطمئن باشید از مس استفاده می کردند چون رسانایی بهتری داره. اما در خطوط انتقال به علت مسیر طولانی و مشکلات کرونا و... از آلومینیوم استفاده می کنند (هر چند این کرونا رو میشه با باندل کردن هم کاهش داد)
حالا تو بحث توزیع که هزینه کمتر مطرحه میایم هزینه رو فدای داشتن رسانایی بهتر می کنیم (یعنی استفاده از مس)
البته این نظر شخصی منه ولی لازم دیدم برم از استادم بپرسم تا حداقل برای خودم جای شک باقی نمونه حتما نتیجه رو خدمتتون عرض می کنم :nerd:
دیدگاه
-
با سلام
بر خلاف تصور هدایت مس از طلا بیشتر است. هدایت طلا 22.14 nΩ·m است ولی هدایت مس 16.78 nΩ·m است.
منبع: http://en.wikipedia.org/wiki/Copper
http://en.wikipedia.org/wiki/Goldمن دوست دارم آزاد فکر کنم، نرمآافزارآ و سختآافزارهای آزاد را به کار ببرم و اگر توانستم نرمآافزار، سختآافزار و محتوای آزاد درست کنم!
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط manianبا سلام
بر خلاف تصور هدایت مس از طلا بیشتر است. هدایت طلا 22.14 nΩ·m است ولی هدایت مس 16.78 nΩ·m است.
منبع: http://en.wikipedia.org/wiki/Copper
http://en.wikipedia.org/wiki/Gold
نوشته اصلی توسط rajabporمنظورم از سوال اینه که چرا از یه کدومشون استفاده نمی کنن.تو خطوط انتقال از آلومینیوم استفاده میشه. تا اونجایی که امروزه رویکرد به سمت استفاده از آلومینیوم در خطوط توزیع هستش.
دیدگاه
-
سلام به دوستان
علاوه بر نکاتی که دوستان گفتن دو موضوع رو باید متذکر شد.
در سیستم های فشار ضعیف ،جریان امپراژ زیادی داره و با توجه به مقاومت کمتر به صرفه تره از مس استفاده بشه
و اما بزرگترین مشکل در استفاده از سیم های مسی قیمت اونهاست و این قیمت هر چند تعمیرات خطوط رو مشکل تر کرده اما بزرگترین مشکل بحث سرقت شبکه است. دزدهای شبکه میان شبکه های فشار ضعیف رو سرقت می کنند و اونها را با قیمت خیلی کم می فروشند و برای شرکت های توزیع مشکل ساز شده اند. همین موضوع باعث شده که توی توانیر روی به استفاده از کابلهای خودنگهدار المینیومی در شبکه های فشار ضعیف بیارند.(البته به نظر من اشتباهه). این کابلها با عایق UV ساخته می شن و به همراه یک رشته سیم فولادی به عنوان مسنجر(نگهدارنده). مزایای این کابلها به شرح ذیله:
1- عدم اتصالی در بارندگی
2- عدم اتصالی در طوفان بدلیل برخورد فازها به یکدیگر
3- کاهش هزینه هرس اشجار
4- جلوگیری از استفاده فیر مجاز از برق (بدلیل نیاز به استفاده از کلمپ های اختصاصی انشعاب)
5- کاهش حریم خطوط(خصوصا در شهرهای بزرگ)
6- کاهش جریان نشتی بدلیل عدم استفاده از مقره و عدم برخورد مستقیم با تجهیزات شهری
7- جلوگیری از سرقت(قیمت بسیار پایین المینیوم)
و .....
البته تا جایی که من اطلاع دارم این کابلها تو کشورهای اسکاندیناوی استفاده می شه. یعنی جایی که به ندرت دما بیشتر از 10-15 درجه می شه. اما متاسفانه تو کشور ما دران توی نقاطی استفاده می کنن که دمای هوا خدود 50 درجه هم میرسه. و با توجه شدت جریان بالای این مناطق ،خودتون حساب کنید چه بر سر این کابلها خواهد اومد.به تمام این موارد عدم نظارت در تولید این کابلها رو اضافه کنید.واقعا از عایق UV استفاده می کنن یا دمپایی کهنه اب می کنن میریزن روی سیم ها؟!
دیدگاه
-
نوشته اصلی توسط bababarqiسلام به دوستان
علاوه بر نکاتی که دوستان گفتن دو موضوع رو باید متذکر شد.
در سیستم های فشار ضعیف ،جریان امپراژ زیادی داره و با توجه به مقاومت کمتر به صرفه تره از مس استفاده بشه
و اما بزرگترین مشکل در استفاده از سیم های مسی قیمت اونهاست و این قیمت هر چند تعمیرات خطوط رو مشکل تر کرده اما بزرگترین مشکل بحث سرقت شبکه است. دزدهای شبکه میان شبکه های فشار ضعیف رو سرقت می کنند و اونها را با قیمت خیلی کم می فروشند و برای شرکت های توزیع مشکل ساز شده اند. همین موضوع باعث شده که توی توانیر روی به استفاده از کابلهای خودنگهدار المینیومی در شبکه های فشار ضعیف بیارند.(البته به نظر من اشتباهه). این کابلها با عایق UV ساخته می شن و به همراه یک رشته سیم فولادی به عنوان مسنجر(نگهدارنده). مزایای این کابلها به شرح ذیله:
1- عدم اتصالی در بارندگی
2- عدم اتصالی در طوفان بدلیل برخورد فازها به یکدیگر
3- کاهش هزینه هرس اشجار
4- جلوگیری از استفاده فیر مجاز از برق (بدلیل نیاز به استفاده از کلمپ های اختصاصی انشعاب)
5- کاهش حریم خطوط(خصوصا در شهرهای بزرگ)
6- کاهش جریان نشتی بدلیل عدم استفاده از مقره و عدم برخورد مستقیم با تجهیزات شهری
7- جلوگیری از سرقت(قیمت بسیار پایین المینیوم)
و .....
البته تا جایی که من اطلاع دارم این کابلها تو کشورهای اسکاندیناوی استفاده می شه. یعنی جایی که به ندرت دما بیشتر از 10-15 درجه می شه. اما متاسفانه تو کشور ما دران توی نقاطی استفاده می کنن که دمای هوا خدود 50 درجه هم میرسه. و با توجه شدت جریان بالای این مناطق ،خودتون حساب کنید چه بر سر این کابلها خواهد اومد.به تمام این موارد عدم نظارت در تولید این کابلها رو اضافه کنید.واقعا از عایق UV استفاده می کنن یا دمپایی کهنه اب می کنن میریزن روی سیم ها؟!HELLO WORLD
دیدگاه
دیدگاه