سیستم های شش فاز و دوازده فاز هم برای کاربرد های خاص مثلا برای رکتیفایر های با ریپل بسیار کم نیز وجود دارد
دوست عزیز توی اتصالای 6 فازه یا 12 فازه تعداد فازها بیشتر میشه ! فرقی توی روشهای اتصال وجود نداره !
نوشته اصلی توسط ali-ali
سلام
به نام خدا
در مورد آرایش زیگزاگ میشه بیشتر توضیح بدین؟(شکل و کاربرد.) :wow:
البته دوست عزیز 2 نوع اتصال وجود داره ! یکی زیگزاگ و اونیکی اتصال V (من به کل این اتصال رو یادم رفته بود ! )
اصلا وقتشو ندارم کامل توضیح بدم ( خیلی دوست داشتم این کارو بکنم ) من به صورت کلی می گم برای چی استفاده میشن ، اگر خواستی دقیقتر بدونی دیگه خودت برو دنبالش ( همین که عکساشو کشیدم زرنگی کردم )
اتصال زیگزاگ :
یه ترانسفورماتور قدرت رو نمیشه هم ثاتویه و هم اولیه اونو به صورت ستاره استفاده کرد ! یعنی زیر بار قرار دادن ترانسفورماتورهای سه فازی که اتصال دو طرف اونا ستاره هست محدودیت داره و فقط میشه تا حدود 10% توان نامی ترانس از اون کار کشید !
خوب برای رفع این مشکل اتصال طرف اولیه رو مثلث می کنند ! حالا اگر نتونیم توی اولیه از اتصال مثلث استفاده کنیم چاره چیه ؟ چون تو اتصال مثلث ولتاژ فازی زیاده و تعداد حلقه سیم پیچها زیاد میشه !
نه میشه از اتصال ستاره ستاره استفاده کرد ، چون فقط 10% میشه کار کشید ! و نه بار اونقدر گنده که مثلث/ستاره بکنیم !
توی اینجا از اتصال ستاره /زیگزاگ استفاده می کنیم !
این نکته هم قابل ذکره که این اتصال فقط تو ثانویه ترانسهای توزیع کویک و متوسط استفاده میشه و مواردی که اولیه رو نمیشه مثلث گذاشت ! از معایبش هم اینه که تعداد کل حلقه ها تو این روش افزایش پیدا می کنه !
اتصال v
ولتاژ یه شبکه سه فاز رو میشه با 2 ترانس تکفاز هم تبدیل کرد ! به خاطر شکل اتصالشون به اونا اتصال v می گن ! این نوع ترانسها اتصال سیم نول ندارند و فقط در شبکه های سه فاز سه سیمه میشه استفاده کرد
ترانسهای با اتصال v اصلا اقتصادی نیستند ! چون هر سیم پیچ رادیکال 3 برابر کمتر از توان نامی خودش زیر بار میره ! در نتیجه از این ترانسها فقط و فقط در موارد خاص و قدرتهای کم استفاده میشه
اتصال v
ولتاژ یه شبکه سه فاز رو میشه با 2 ترانس تکفاز هم تبدیل کرد ! به خاطر شکل اتصالشون به اونا اتصال v می گن ! این نوع ترانسها اتصال سیم نول ندارند و فقط در شبکه های سه فاز سه سیمه میشه استفاده کرد
ترانسهای با اتصال v اصلا اقتصادی نیستند ! چون هر سیم پیچ رادیکال 3 برابر کمتر از توان نامی خودش زیر بار میره ! در نتیجه از این ترانسها فقط و فقط در موارد خاص و قدرتهای کم استفاده میشه
یعنی در حالت کلی این نوع ترانس با یک سوم توان نامیش کار میکنه :angry:
برای تشکر از امتیاز مثبت استفاده کنید . have a nice time
دیدگاه