دو نوع مقره سیلیکونی رایج در گشور ما سیلیکون رابر و اتیلن پروپیلن دیان مونومر است. این مقره ها نسبت به مقره های سرامیکی دارای ویژگی های زیر هستند
1- اب گریز هستند
2- بیش از حد سبک هستند
3- برای مدت طولانی نیاز به شستشو ندارند. این ویطگی باعث شده در مناطق الوده پر کاربرد باشند
4- هزینه تعمیرات و نگهداری کمتری دارند
:applause:
سلام
می بخشید همین جوری وارد بحث بچه های قدرت می شم من رشته ام برق مخابرات و نهایتا از ابزارهای قدرت کنتاکتور ها و SCR و چند تا قطعه صنعتی بودنم.حالا بحث مقره شد می خواستم بدونم دقیقا مقره چی هست؟یه جا خوندم گفت برای اتصال کابل ها به هم هست.
1-اگر اینجوریه چرا نمی یان دو تا سیم رو به هم وصل کنن و با لحیم صعنتی به هم وصلشون کنن؟
2-ایزولاسیون در اینها برای چی هست ؟ مگه مثل یه کانکتور عمل نمی کنن؟
داخل این شکل زیر
ورودی و خروجی همون دو تا پیچ بالای مقره هست؟
چرا شکلشون به این صورته؟
هیچ دانش آموزی نیست که به در خانۀ دانشمندی آمد و شد کند, مگر این که خداوند برای هر گامی که برمی دارد عبادت یک سال را برایش رقم زند.
سلام
الان باز اقا سعید ما رو دنبال میکنن
تا اونجایی که من میدونم مقره برای اتصال کابل به دکل هست ... (اتصال مکانیکی منظورمه نه الکتریکی ...)
اون قسمت بالا در واقع بست هست و کابل از توش رد میشه ...
ولی یه سوالی که واسه من پیش اومده اینکه به چه دلیل به این شکل میسازنش؟(شکل هندسی) چرا مثل یه استوانه معمولی نمیسازنش؟
baby1 جان همونطور که علیپور عزیز بهش اشاره کرد مقره برای ایزوله کردن هادی ها از دکل هست. هادی ها رو که همینجوری نمیشه به دکل وصل کرد وگرنه همه ی جریان میره تو زمین به همین خاطر میان هادی ها رو از طریق مقره (ایزولاتور) به دکل وصل میکنند
و اما قبل از اینکه در مورد شکلش بگم دوست داشتم بگم که خیلی از این سوال هایی که می پرسید خوشم میاد (با اینکه هر دوی شما قدرتی نیستید) این نشون میده که چقدر به اطرافتون توجه میکنید و همینطور برعکسشم هست اگه یه قدرتی مخصوصا که درس عایق رو هم پاس کرده باشه و تا حالا این سوال براش پیش نیومده باشه باید به فکر فرو بره.
اما دلیل اینکه چرا به این شکل هست :
مقره ها به علت اینکه تو فضای باز هستند احتمال کثیف شدنشون زیاده و همینطور وقتی که هوا بارونی باشه و مقره مرطوب باشه همه ی اینها باعث میشه مقره خاصیت عایقیش کم بشه (آلودگی که روی مقره قرار میگیره میتونه مثل یه رسانا عمل کنه و کم کم باعث تخیله (شکست) الکتریکی روی سطح مقره بشه و جریان نشتی راه بیوفته به همین علت هست که هر از چند گاهی مقره ها رو باید تمیز کرد هرچند همونطور که یکی از دوستان توضیح داد بعضی از انواع مقره ها دیر آلوده میشند)
به خاطر کاهش این جریان نشتی باید هر چی ولتاژ زیادتر میشه طول مقره هم زیادتر بشه اما نباید خیلی هم مقره دراز باشه به همین علت میان به این شکلی که بالا جناب baby قرار داد مقره رو فرو رفته میسازند با این کار واقعا طول یک مقره زیاد شده اما به خاطر این فرورفتگی ها و شیارها به چشم نمیاد. البته خود این شیارها هم خودش تو مناطق آلوده مشکل ایجاد میکنه چون همین شیار ها محل مناسبی میشه برای جمع شدن آلودگی به همین دلیل تو مناطق آلوده شیارها کم عمق تره. اگه به شکلش هم دقت کنید می بینید می بینید این مقره هر کدوم از قسمت هاش مثل یه چتر میمونه به خاطر اینکه بارون که میاد زیرش خیس نشه و بارون سر بخوره بره پایین تازه باعث میشه آلودگی هم شسته بشه.
من شنیدم ایران یکی از کم بازدهترین شبکه های انتقال برق را داره میشه یکی از دلایلش وجود مقره با جنس نامرغوب و عدم شستو شوی اونها در زمان مناسب باشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟من که تا حالا به عمرم ندیدم کسی در حال تمیز کردن مقره ها باشه........چند سال یک بار اینها باید تمیزکاری بشوند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
ولتر
سلام
یکی از دوستانم که ارشد قدرت بود گفت دلیل شکل اینجوری مقره ها اینه که برق به صورت زیگزاگی حرکت میکنه هر جایی(دقیقا شکل اداره برق).
این شکل مقره ها هم باعث کاری میشه که آقای elec-boy گفت هم باعث میشه که موقع خزش به دیواره ها بخوره و دچار اختلال در حرکت الکتریسیته بشه
کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند:
من،تو،او،ما،شما،ایشان و چند نفر از دوستان و همشهریان محترم،الاالخصوص کسبه محل
برای این ارسال, 99999999 کاربر تشکر اهداء کرده است.
دیدگاه