اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت دستگاه الکتروکاردیوگرام

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت دستگاه الکتروکاردیوگرام

نوشته اصلی توسط سعید خیری
    سلام . کسی جواب نگرفته؟
    من یه سیگنال فوق العاده حساس دارم در حد میلی ولت . هر تقویت کننده ای براش طراحی کردم متایفانه نویز 50 هرتز روش میوفته و چون دامنه نویز بالاتر از سیگناله / سیگنال از بین میره.
    کسی نیست راهنمایی کنه؟
    من از مدارایی که در این تاپیک آورده شده خبر ندارم. شما سوالتون رو درست مطرح کنید تا ببینیم میشه کمکی کرد یا نه. امپدانس سیگنالتون چقدره؟ فرکانستون؟ نوع سیگنال؟ محدودیت هایی از قبیل استفاده از زمین مرجع برای مدار دارید؟ چه مداری بستید؟ برد زدید ؟ چه فیلترهایی پیاده کردید؟ گین ظبقه ی اول چیه و ...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ariahope
      من از مدارایی که در این تاپیک آورده شده خبر ندارم. شما سوالتون رو درست مطرح کنید تا ببینیم میشه کمکی کرد یا نه. امپدانس سیگنالتون چقدره؟ فرکانستون؟ نوع سیگنال؟ محدودیت هایی از قبیل استفاده از زمین مرجع برای مدار دارید؟ چه مداری بستید؟ برد زدید ؟ چه فیلترهایی پیاده کردید؟ گین ظبقه ی اول چیه و ...
      خوب
      من یک سنسوری دارم که با قانون القای فارادی کار میکنه ، و نسبت به اجسام فرومغناتیس واکنش نشون میده. در پاسخ این واکنش ولتاژی در رنج کمتر از میلی ولت را تولید میکنه. فرکانس سیگنال پایین هست. به همین دلیل روی سیگنال و در خروجی تقویت کننده ی اول نویز 50 هرتز مشاهده میشه
      خروجی این سنسور دو عدد سیم هست که به یک تقویت کننده ina163 با گین 25 وصل کردم تا نویز را از سیگنال حذف کنه.
      و در طبقه ی دوم به یک تقویت کننده با گین 400 وصل کردم .

پی سی بی هم کشیدم و فعلا فقط تقویت کننده هارو قرار دادم ، اما در آینده ای که سیگنال خوبی گرفتم به ADC متصل خواهم کرد.

الان میخوام ببینم دقیقا چه کاری باید انجام بدم تا این نویز روی سیگنال نیوفته. چونکه دامنه نویز از دامنه سیگنال ظاهرا بیشتره.
      Reveng will surely come... Your hard time are ahead
      // - - - - - - - - - -
      برگه های کتاب به منزله بالهایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز میآ*دهند. فرانسوا ولتر
      // - - - - - - - - - -
      اگر برای هرچیزی به غیر از علاقه ی شدیدتان به الکترونیک تلاش کنید ، خیلی دور نخواهید رفت / خیلی هم خوب نخواهید شد.
      // - - - - - - - - - -

دیدگاه

سلام. ببینید اگر فرکانس شما پایین هستش پس می تونید گین تفاضلی رو خیلی بیشتر کنید. تا سیگنال به نویزتون افزایش پیدا کنه. استفاده از فیلتر پایین گذر اکتیو رو هم قبل از گین طبقه ی بعدی فراموش نکنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ariahope
          سلام. ببینید اگر فرکانس شما پایین هستش پس می تونید گین تفاضلی رو خیلی بیشتر کنید. تا سیگنال به نویزتون افزایش پیدا کنه. استفاده از فیلتر پایین گذر اکتیو رو هم قبل از گین طبقه ی بعدی فراموش نکنید.
          من از یک اینسترامنت امپلی فایر بسیار عالی در طبقه اول استفااده کردم ،
          نویز 50 هرتز دقیقا روی خروجی ظاهر میشد ، از یک فیلتر پایین گذر روی فرکانش 50 هرتز استفاده کردم ، اثر نویز ضعیف شد ولی از بین نرفت.
          در واقع نویز روی سیگنال سوار می شه .
          .................................................. ...............................................
          ببینید
          من یک سیگنال فوق العاده حساسی دارم و میخوام نویزی که از خود سنسور تولید میشه را نیز تقویت کنم ، اما نویز های محیط را از بین ببرم.
          حتی تمامی قطعاتی که توی مدارم ممکنه نویز تولید کنه را حذف کردم
          در واقع این یک کار تحقیقاتی برای شناسایی نویز سفید روی سنسور من هست. در فرکانس های بالای 20 کیلوهرتز این کارو انجام دادم و دقیقا نویز سفید تولیدی از طرف سنسور (که در حد میکرو ولت هست) را مشاهده کردم. ما در فرکانس پایین تر از 50 هرتز با توجه به اینکه من در محیطی کاملا ایزوله مدارمو قرار میدم ، اثر نویز های رادیویی و نویز محیط خیلی زیاده.
          آیا راهی برای انجام این کار وجود داره؟
          // - - - - - - - - - -
          برگه های کتاب به منزله بالهایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز میآ*دهند. فرانسوا ولتر
          // - - - - - - - - - -
          اگر برای هرچیزی به غیر از علاقه ی شدیدتان به الکترونیک تلاش کنید ، خیلی دور نخواهید رفت / خیلی هم خوب نخواهید شد.
          // - - - - - - - - - -

دیدگاه

سلام . کسی جواب نگرفته؟
            من یه سیگنال فوق العاده حساس دارم در حد میلی ولت . هر تقویت کننده ای براش طراحی کردم متایفانه نویز 50 هرتز روش میوفته و چون دامنه نویز بالاتر از سیگناله / سیگنال از بین میره.
            کسی نیست راهنمایی کنه؟
            روش های زیادی هست
            مثل شیلد کردن بهم پیچیدن مدار پای راست و.....
            جواب نمیدن؟
            انجمن پرسش و پاسخ مهندسی پزشکی
            http://biomedeng.ir/forum_per/
            +++++++++++++++++++++++++++++++++
            سایت مهندسی پزشکی
            http://biomedeng.ir/

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bme653
              روش های زیادی هست
              مثل شیلد کردن بهم پیچیدن مدار پای راست و.....
              جواب نمیدن؟
              خوب قطعا شیلد کردم و نکات ایزوله را رعایت کردم ، حتی محیط ایزوله درست کردم و بوردمو توش قرار دادم و با سیم به چاه ارت وصل کردم .
              ولی ظاهرا سنسور تبدیل به آنتن میشه و جالبه با وجود فیلتر پایین گذر در ورودی ، فرکانس های رادیویی 40 کیلو هرتز را تو خروجی میبینم ، ولی هیچ اثری از نویز ترمال یا سفید (که قطعا باید در خروجی سنسور وجود داشته باشه) در خروجی تقویت کننده نیست.
              // - - - - - - - - - -
              // - - - - - - - - - -
              // - - - - - - - - - -

دیدگاه

سلام اول از نویسنده تاپیک تشکر میکنم و با اجازه شون لینک این مطلب رو به لیست پروژه های مهندسی پزشکی به آدرس زیر اضافه کردم
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=103925.0
                ولی از نویسنده می خوام فایل ها عکس ها و گزارش و ... رو روی سایت دیگه ای پلود کنن مثلا پیکو فایل تا در دسترس باشن
                سایت مهندسی پزشکی

دیدگاه

من از یک اینسترامنت امپلی فایر بسیار عالی در طبقه اول استفااده کردم ،
                  نویز 50 هرتز دقیقا روی خروجی ظاهر میشد ، از یک فیلتر پایین گذر روی فرکانش 50 هرتز استفاده کردم ، اثر نویز ضعیف شد ولی از بین نرفت.
                  در واقع نویز روی سیگنال سوار می شه .
                  .................................................. ...............................................
                  ببینید
                  من یک سیگنال فوق العاده حساسی دارم و میخوام نویزی که از خود سنسور تولید میشه را نیز تقویت کنم ، اما نویز های محیط را از بین ببرم.
                  حتی تمامی قطعاتی که توی مدارم ممکنه نویز تولید کنه را حذف کردم
                  در واقع این یک کار تحقیقاتی برای شناسایی نویز سفید روی سنسور من هست. در فرکانس های بالای 20 کیلوهرتز این کارو انجام دادم و دقیقا نویز سفید تولیدی از طرف سنسور (که در حد میکرو ولت هست) را مشاهده کردم. ما در فرکانس پایین تر از 50 هرتز با توجه به اینکه من در محیطی کاملا ایزوله مدارمو قرار میدم ، اثر نویز های رادیویی و نویز محیط خیلی زیاده.
                  آیا راهی برای انجام این کار وجود داره؟
                  بله این کار ممکن هستش. ببینید خود پروب شما نقش آنتن رو داره شما اگر فیلتر پایین گذر 1 هرتز هم حتی بذارید فرکانس های بالا را خواهید دید. دلیل این موضوع هم اینه که درسته سیگنال های فرکانس بالا از تقویت کننده شما حذف شده اما بعد از اون یعنی در قسمت اندازه گیری دوباره با خروجی جمع می شند. برای این کار باید سیگنال شما در طبقه ی آخر سطح ولتاژ بالاتری داشته باشه.
                  درسته INA163 جزو ina های خیلی خوبه ولی عالی نیست. ببینید گین اولیه رو همونطور که بهتون گفتم باید خیلی افزایش بدید تا نویز 50 هرتز به حداقل برسه. بله این کار ممکنه و من این کار رو قبلا انجام دادم.
                  امپدانس سیگنالتون رو هم نگفتید. هم چنین استفاده از تغذیه دوآل رو فراموش نکنید.

دیدگاه

خوب قطعا شیلد کردم و نکات ایزوله را رعایت کردم ، حتی محیط ایزوله درست کردم و بوردمو توش قرار دادم و با سیم به چاه ارت وصل کردم .
                    ولی ظاهرا سنسور تبدیل به آنتن میشه و جالبه با وجود فیلتر پایین گذر در ورودی ، فرکانس های رادیویی 40 کیلو هرتز را تو خروجی میبینم ، ولی هیچ اثری از نویز ترمال یا سفید (که قطعا باید در خروجی سنسور وجود داشته باشه) در خروجی تقویت کننده نیست.
                    مدار پای راست چی؟
                    سایت مهندسی پزشکی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ariahope
                      بله این کار ممکن هستش. ببینید خود پروب شما نقش آنتن رو داره شما اگر فیلتر پایین گذر 1 هرتز هم حتی بذارید فرکانس های بالا را خواهید دید. دلیل این موضوع هم اینه که درسته سیگنال های فرکانس بالا از تقویت کننده شما حذف شده اما بعد از اون یعنی در قسمت اندازه گیری دوباره با خروجی جمع می شند. برای این کار باید سیگنال شما در طبقه ی آخر سطح ولتاژ بالاتری داشته باشه.
                      درسته INA163 جزو ina های خیلی خوبه ولی عالی نیست. ببینید گین اولیه رو همونطور که بهتون گفتم باید خیلی افزایش بدید تا نویز 50 هرتز به حداقل برسه. بله این کار ممکنه و من این کار رو قبلا انجام دادم.
                      امپدانس سیگنالتون رو هم نگفتید. هم چنین استفاده از تغذیه دوآل رو فراموش نکنید.
                      نمیدونم، از امپدانس سیگنال منظورتون چیه؟
                      تغذیه من دوبل هست و مستقیم از باتری به امپ دادم
                      // - - - - - - - - - -
                      // - - - - - - - - - -
                      // - - - - - - - - - -

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bme653
                        مدار پای راست چی؟
                        مدار پای راست چی هست؟
                        // - - - - - - - - - -
                        // - - - - - - - - - -
                        // - - - - - - - - - -

دیدگاه

مدار پای راست چی هست؟
                          چون برق القایی شهر بر روی بدن است پس از نظر تقویت کننده ولتاژ مشترک محسوب می شود پس برای حذف ان از مدارات پای راست استفاده میشود.

سایت مهندسی پزشکی

دیدگاه

از پاسختون متشکرم ، من تعداد زیادی از ina163 تهیه کردم و اگه بخوام آی سی را عوض کنم برام هزینه ی زیادی داره.
                            در طبقه ی اول از ina163 با گین 40 و در طبقه ی دوم از LT1028 با گین 500 استفاده کردم.
                            اول از 7660 برای ایجاد تغذیه دوبل استفاده کرده بودم که در طرح جدیدم اون و رگولاتورو حذف کردم و ولتاژ باتری رو مستقیم به امپ ها وصل کردم.
                            نویز سفید و گرمایی رو متاسفانه مشاهده نکردم و باز هم فرکانس رادیویی 40khz توی خروجی ظاهر میشه.

سوال:
                            امکانش هست که این نویز (نویز گرمایی یا نویز سفید) با بهره ی مد مشترک پ امپ از بین رفته باشه؟
                            اگه میشه در مورد خود مدار ، و طراحی که انجام دادید بیشتر بفرمایید تا از تجربیاتتون استفاده کنم
                            // - - - - - - - - - -
                            // - - - - - - - - - -
                            // - - - - - - - - - -

دیدگاه

مدار پای راست

ببینید فرض بگیرید سیم ولتاژ شهر یک هادی و بدن انسان یک هادی و زمین یک هادی دیگر
                              حال هوا رو دی الکتریک فزض بگیر پس مقدار زیادی از ولتاژ برق شهر روی بدن القا می شود
                              پس جریان نشتی داریم
                              حال فرض بگیر بدن رو با یک مقاومت که ناشی از اتصال الکترود و پوست هست زمین کنیم
                              پس ولتاژ روی بدن میشه: Vcm=In*Zg
                              خب این ولتاژاگر اپ امپتون ایده ال باشه فقط ولتاژ مشترک ایجاد میکنه
                              اما اگر مقاومت ورودی داشتع باشی ترم دیغرانسیلی هم داری که شدیدا تقویت میشه
                              خب پس مایلیم این مقاومت زمین رو کم کنیم
                              راه هایی مثل ژل سمباده و.... هست
                              راه مداری اینه که شما از محلی از مدار که به مقاومت ورودی و بقیه پارامترهات ضربه نمیزنه
                              ولتاژمشترک رو بگیری بعد از یک بافر عبور بدی و بعد ازیک اپ امپ که پایه مثبت زمین شده و در مسیر فیدبک منفی مقاومت RF هست به پای راست وصل کنی
                              حالا چی داریم: اگر یک kvl بزنی میرسی که:
                              Vcm=(Zg/(1+(2*Rf/Ra))i
                              که Ra مقاومت از دید محلی هست که ترم مشترک رو گرفتید.
                              پس مقاومت مسیر زمین کم شد پس ولتاژ مشترک کم شد پس تاثیر دیفرانسیلی اونم کم شد :nerd:
                              سایت مهندسی پزشکی

دیدگاه

خیلی خوب جواب دادید.

پس اون دوتا پ امپی که فیدبک شدن ، یکی بافر و یکی برای تضعیف مقاومت بدن هستش.

خوب.
                                در مورد نویز مغناطیسی اطلاعی دارید؟
                                // - - - - - - - - - -
                                // - - - - - - - - - -
                                // - - - - - - - - - -

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X