اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

Collapse
X
 
  • فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

    راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

    سلام به تمامی مهندسین و اساتید و فعالان این سایت علمی
    بنده دانشچوی ترم اول کارشناسی ارشد مهندسی مکاترونیک هستم و پروژه این ترمم تشخیص سرطان سینه(پستان) به وسیله سنسور میباشد و باید بعد از تعیین مدار واسط کالیبره نیز بکنم.
    بعد از مطالعات سنسور هایی که برای این امر مناسب هستند یه شرح ذیل میباشد.
    1)IRسنسور یا همون اینفرارد که تقریبا به این رسیدم که این سنسور تا حدودی واسه بافت مضر هست چون باعث تجمع موج مورد نظر میشود و اینکه دریافت موج فرستاده نبازمند استفاده از آنتن هست که ساخت پروژه را سخت میکند.و اگه فرکانس موج بالای!
    2)پیزو الکتریک و پیزو مقاومتی:خوب پیزو ها ماده ای هستند که اگر نیرو بهشون بدیم ولتاژ با فرکانس مشخص میدند و اگر جریان با فرکانس تشدید مشخص بهشون بدیم تغییر شکل میدند.البته پیزو مقاومتی با دادن نیرو مقاومتش تغییر میکند و با قرار دادن در پل وتسون جریان میگیریم.
    الان این سوال واسم مطرح شده استفاده از پیزو الکتریک مناسب تره یا پیزو مقاومتی و چرا؟؟
    سوال بسیار مهمی که واسم پیش اومده این است که پیزوها بعد از اعمال نیرو ولتاژی که میدند DCهست یا AC؟چون دیتاشیت یک پیزو مقاومتی رو دیدم DCمیداد!!پس اون فرکانس تشدید ماده چی میشه؟؟
    3)یکی از اساتید خوب که عضو همین سایت هست پیشنهاد داد از آلتراسونیک استفاده کنم،اما آلتراسونیک خودش از ماده ی پیزو تشکیل شده و اینکه آلترا وقتی به بافت میفرستیم از همون اول در هوا و داخل بدن مگه انرژی از بین نمیره و اینکه فکر کنم کالیبره کردن پیزوها بهتر باشه،درسته؟؟
    و فکر کنم چون آلترا موج داره خطرش واسه بدن بیشتر از پیزوهاست؟؟
    و اگه از آلترا استفاده کنیم بوسیله پیک برگشتی تشخیص سرطان میدیم یا شیفت فاز؟؟
    دکتر نجاریان مدیر گروه مهندسی پزشکی دانشگاه امیرکبیر برای همین پروژه از لودسل استفاده کرده،تفاوت لودسل با پیزو مقاومتی چیست؟
    فرا رسیدن عید غدیر بر همه ی عاشقان این حضرت مبارک باد.
    986
    پيزو مقاومتي
    0%
    387
    پيزو الکتريکي
    0%
    295
    لودسل
    0%
    162
    آلتراسونيک
    0%
    142

    #2
    پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

    یک کاربرد پیزو برای ایجاد صدای التراسونیک ، لودسل برای برای اندازه گیری نیرو و مادون قرمز هم اسمش روش هست چون اینجا کسی اطلاعات پزشکی نداره و توضیح هم ندادین با چه تکنیکی قراره سرطان تشخیص داده بشه روشی که برای تشخیص ترک و خوردگی داخل فلزات مثلا پس از ریخته گری استفاده میشه را به صورت من در اوردی برای تشخیص ناهمگونی در یک بافت میشه توصیه کرد. اساس این روش بر مبنای خاصیت انعکاس قسمتی از صوت هنگام عبور از یک محیط به محیط دیگر است البته بجز صوت هر نوع شکل موج دیگری نیز همین خاصیت را داره. در این دستگاه با ارسال پالسهای کوتاه مدت الترا سونیک توسط پیزوالکتریک و دریافت انعکاسها توسط همان پیزو الکترونیک وجود ترک و یا هرگونه ناهمگونی دیگر با فاصله دقیق مشخص میشود و اساس کار مثل رادار است برای اطلاعات بیشتر نام دستگاه تست غیر مخرب الترا سونیک را سرچ کنید.

    دیدگاه


      #3
      پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

      سلام دایی جان
      من به این علت روش اولتراسونیک رو پیشنهاد کردم که از رایج ترین و بی خطر ترین روشهای تشخیص بافت سخت از نرمه.
      اما انگار شما دنبال روش های اندازه گیری نیرو هستید تا بافت سخت رو از نرم تشخیص بدید. روش جالبیه و من تابحال ندیدم. البته فکر کنم بعضی از پزشکا با دست هم می تونن متوجه این نوع سرطان بشن!
      بهرحال برای اندازه گیری نیرو دو نوع استرین گیج وجود داره. استرین گیج معمولی و پیزو که با هردو میشه نیرو سنجی کرد اما پیزو رسیستور ها پایدارترند و دقت اندازه گیری بیشتری دارند.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Piezoresistive_effect
      http://www.mech.northwestern.edu/FOM/LiuCh06v3_072505.pdf
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

      دیدگاه


        #4
        پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

        سلام دوست عزیز HM-BRAFMA

        من در زمینه پزشکی اطلاعاتم کم هست ولی تو این زمینه اگر بیشتر توضیح بدید که چه جوری شما میخواید با این سنسور ها این کار رو انجام بدید

        بهتر میتونم راهنماییتون کنم . دلیل مطرح کردن این مطلب هم این هست که من تا الان نمی دونستم با سنسورهایی که اساس کارشون بر حسب لودسل هست ، هم

        این کار رو کردن.1 ذره توضیح بدید ببینم که :

        با اون سیگنال دریافتی میخاید چی کار کنید و اگه طرف سرطان داشته باشه انتظار دارید که در اون سیگنال چه مولفه های وجود داشته باشه؟

        1 پیشنهاد خوب دارم که از مواردی که ذکر کردید بسیار بسیار بسیار دقیق تر هست و اون پیشنهاد استفاده از پردازش تصویر هست.که تا اونجایی که من اطلاع دارم

        سرعت و دقت در این روش اعجاب انگیز هس !!!!!!!!!!! [glow=red,2,300][shadow=red,left]مخصوصا دقت[/shadow][/glow] (چون تشخیص صحیح در این زمینه فکر می کنم حرف اول رو میزنه)


        دیدگاه


          #5
          پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

          فکر میکنم دستگاهی برای مصارف خانگی مثل دستگاه اندازه گیر فشار خون و غیره است. یعنی با این دستگاه شخص میتونه غده کوچک را تشخیص بده و بعد برای معاینه بره دکتر. البته برای تکنیک لود سل و مادون قرمز برای اطلاعات بیشتر کنجکاو هستیم

          دیدگاه


            #6
            راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

            سلام
            سرطان سینه دومین سرطان رایج و مرگ بار است که متاسفانه در ایران بیش از دگر کشورها است.استادمون که دایی جان همه دوستان است درست گفتند چون تشخیص سرطان سینه توسط پزشک با دست امکان پذیر است و بعد از اون ماموگرافی که اشعه ایکس است.حدود 20سالی هست که از طریق دستگاههای آلتراسونیک نیز اقدام به تشخیص سرطان میکنند اما آلترا محدودیت تشخیص داره و کمتر از قطر 10 میلی متر قادر به تشخیص نیست و اینکه probe نصب شده روی آلترا کمی برای بافت مشکل ساز است.بافت سرطانی سینه مثل سنگ سفت است.سنسور پیزو رو روی بافت با کمی فشار حرکت میدیم و از نیروی برگشتی سطح بافت سرطان رو تشخیص میدیم.چند تا سوال دارم :
            چون سنسور پیزو داخل بازار سخت پیدا میشه،طرز کار پیزو مقاومتی ها چگونه است؟یعنی چگونه از طریق تغییر مقاومت و قراردهی در پل وتسون میتوان تشخیص داد؟
            و دوم اینکه چرا اینفرارد مناسب نیست(فکر کنم اینفرارد واسه تشخیص بافت گرما موج رو میگیره و از این طریق میتوان تشخیص داد که در طول زمان مضر است،درسته؟ و سنسورهای اینفرارد خودشون reciverدارند؟ )

            دیدگاه


              #7
              پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

              سلام دایی جان
              پیزوی مقاومتی هم توی بازار ایران ندیدم. اما استرین گیج توی بازار هست.
              نظر من اینه:
              ابتدا باید یه قطعه مکانیکی (چیزی شبیه انبر) طراحی کنی که بجای دست پزشک سینه رو بگیره. روی سطح این دست مکانیکی می تونی 2 یا 4 تا استرین گیج بچسبونی. این دو استرین گیج به همراه دو مقاومت ثابت،(یا 4 تا استرین گیج) سری میشن تا پل وتسون تشکلیل بشه. 4 سر این پل رو به یه آی سی مثل AD7780 میدیم که به میکروکنترلر ما وصله و تمام. توی برنامه ی میکرو یه مقدار متوسط برای سینه های سالم میدیم و میکرو مقداری رو که از سینه تحت آزمایش می خونه با مقدار ذخیره شده مقایسه می کنه. اگه بیشتر بود نشانه اینه که یه چیزی اونجا هست.

              البته من گمان نمی کنم اولتراسونیک و اینفرارد توی این زمان کوتاه ضرری برای بدن داشته باشه. در ضمن ما همیشه در معرض اینفرارد هستیم و تمام گرمای تابشی (که همون اینفرارد است) محیط توسط بدن ما جذب میشه.
              حتی هیترهای ابنفرارد هم توی بازار داره کم کم جا باز می کنه تا در آینده بجای گرم کردن محیط، فقط بدنمونو گرم کنیم و در مصرف انرژی صرفه جویی کنیم.
              فرستنده و گیرنده ابنفرارد در بازار هست که هردو طول موج یکسان دارند. مثالش همین کنترل تلویزیونه.
              برای بافت سینه باید آزمایش بشه و من نمی تونم نظر قطعی بدم که جواب میده. اما با اتصال فرستنده- گیرنده ابنفرارد به نوک انگشت ضربان قلب رو اندازه می گیرن.
              با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

              دیدگاه


                #8
                پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

                سلام مجدد خدمت شما دوست عزیز

                درباره سوال اول که پرسیده بودید سنسور های پزوی الکتریکی چه فرقی با سنسور های مقاوتی دارن و هر کدام چه طور کار میکنند ، 1 توضیح مختصر میدم.

                اول میریم سراغ پزوی الکتریکی : همون طور که از اسمش پیداست وقتی که به این سنسور فشار مکانیکی وارد کنیم در دو سر اون ولتاژ دریافت میکنیم(که این خودش گویای اثر پزو هست ) به این شکل دقت کنید :


                از سنسور هایی که بر این اساس کار میکنند میشه برای اندازه گیریه فشار ، کش آمدگی یا جم شدگی ، نیرو و شتاب استفاده کرد .

                پس نکته مهم این شد که این مدل از سنسور ها متناسب با فشار به ما ولتاژ خروجی ضعیفی می دهند (که بعد از دریافت و تقویت کردن اون باید توسط الگوریتم در نظر گرفته شده در میکرو کنترلر واسه اون تصمیم گیری کرد)

                و اما سنسور های پزوی مقاومتی : این مدل از سنسور ها فرقشون با قبلی این هست که وقتی فشار مکانیکی رو به اونها وارد میکنیم مقاوت دیده شده از ترمینال اونها تغیر میکنه (پس یعنی مثل اون قبلی نیست که متناسب با فشار مکانیکی به ما ولتاژ بده بلکه متناسب با فشار وارد شده مقاومت دیده شده از دیدگاه ترمینالش تغیر میکنه)

                خوب تا اینجای کار معلومه که کار کردن با پزوی الکتریکی ساده تر هست چون در مرحله 1 تقویتش می کردیم و در مرحله 2 توسط میکروکنترلر مقدار اون رو می خوندیم و تصمیم گیری میکردیم. اما



                در مدل پزوی مقاومتی اول ما باید تغییرات مقاومت رو به تغییرات ولتاژ یا جریان تبدیل کنیم تا بتونیم اون رو توسط میکرو کنترلر بخونیم و بعد از اون تصمیم گیری کنیم (پس تا اینجای کار 1 مرحله نسبت به قبل اضافه شد و اون هم تبدیل تغییرات مقاومت به مولفه قابل فهم برای میکرو کنترلر هست !!!!!!!!!!!)

                پس میریم سراغ 1 روش ساده و کار آمد به اسم پل ویت ستون Wheatstone

                :wow: :wow: :wow:

                بد نیست که به شکل این پل 1 نگاهی بندازیم :



                همون طوری که تو مدار بالا میبینید مدار دارای 4 تا مقاومت و 1 منبع ولتاژ هست R1 تا R3 رو به صورت دلخواه خودمون میذاریم Rx همو دو سر ترمینال سنسور مقاومتی پزو هست .

                و اما نحوه کارکرد مدار : تو این مدار هر وقت نسبت R2/R1 برابر نسبت Rx/R3 بشه پل در حالت بالانس هست به این معنی که جریانی از گالوانومتر (آمپر متر حساس)

                نمیگذره . و اما شرایطی که پل بالانس نیست جریان ضعیفی رو گالوانو متر نشون میده که جهت جریان اشاره به کمتر یا بیشتر بودن مقدار فعلی Rx نسبت به R2 داره

                و برای اینکه بفهمیم چه قدر بیشتر یا کمتر هست نسبت میگیریم با توجه به اون نکته که پل وقتی بالانسه جریان صفر هست.


                بد نیست تا بحث سنسور ها جم نشده 1 نگاهی هم به دقت انواع ای سنسور ها بندازیم شاید بتونه توی انتخاب صحیح تر به ما کمک کنه



                Principle Strain Sensitivity [V/µ*] Threshold [µ*] Span to threshold ratio
                Piezoelectric 5.0 0.00001 100,000,000
                Piezoresistive 0.0001 0.0001 2,500,000
                Inductive 0.001 0.0005 2,000,000
                Capacitive 0.005 0.0001 750,000


                همون طوری که از ارقام مشخص هست حساسیت پزو الکتریک بیشتر از بقیه هست و بازه تغیراتش هم نسبت به بقه بیشتره (100.000.000) !!!!!!!!!!!!!!

                اما 1 سری نکات هست که این مدل هارو از هم متمایز تر میکه مثلا مساله دما ، یا سرعت پاسخ گویی و .... که فکر نمی کنم واسه کاری که شما میخواید انجام بدید مهم باشه .


                :angry: در آخر بازم اضافه می کنم که دقت هیچ کدام از این روش ها به اندازه ی روش پردازش تصویر نیست و اصلا ضریب اطمینان این روش ها با تشخیص توسط پردازش تصویر قابل قیاس نیست !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                دیدگاه


                  #9
                  پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

                  ممنون
                  روش پردازش تصویر بسیار وقتگیر و نیاز به تجهیزات و علم بالا داره و فکر نکنم از لحاظ اقتصادی به صرفه باشه
                  اینکه پیزو مقاومتی حساس نیست خودش در اینجا یک مزیت به حساب میاد چون در این پروژه بعلت تغیرات متفاوت بافت و وجود چربی حساسیت بالا کالیبره کردنش سخته
                  دایی جان سایت راهنماییهاش به جا بود و پیشنهاد خوبی داد
                  اون وسیله که گفت انبرک دقیقا یک علم جدید به حساب میاد به اسم grasper و کاملا درست و منطقی فرمودند

                  پس با کمک تمامی دوستان فعلا به این رسیدیم چون در بازار سنسور پیزو نیست بجاش از استرین گیج استفاده کنیم در یک پل وتسون
                  که این آرایه وتسونی استرین گیج ها تشکیل لودسل میده
                  لود سل رو به grasper متصل نموده و grasper رو به یک IC و سپس به میکرو وصل نموده و بعد از اون تحلیل.
                  راستی نیاز به probe هست؟
                  یک سوال مهم،استرین گیج هارو وصل میکنیم به grasper موقعی که آروم grasper رو روی بافت فشار میدیم از کجا بدونیم استرین گیج تغییر نیرو برگشتی از داخل بدن رو حس کرده؟
                  و موقع بستن انبرگ grasper استرین گیج از خودش تغییرات نشون نمیده و تغییرات مقاومت بسته شدن رو نشون بده؟

                  دیدگاه


                    #10
                    پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

                    دمت دایی جان
                    این grasper خیلی جالب بود و فکر نمی کردم ساخته شده.
                    بهرحال ما می تونیم استرین گیج رو به اعضای خود grasper بچسبونیم و نیازی نیست یه لودسل جدا بسازیم.
                    چون اگه قر ار باشه لودسل بسازیم بهتره آمادشو از بازار بخریم که خیلی دقیقتره.
                    درباره سوالتون هم باید بگم: وقتی به grasper استرین گیج بچسبونم می تونیم هر نیرویی که به سر grasper وارد میشه بخونیم.
                    ابتدا با فشردن یک کلید که به میکرو وصله مقدار نیرو رو صفر می کنیم. این صفر کردن توی نرم افزار اتفاق می افته. و فقط یه افست نرم افزاریه. به که grasper رو روی بافت فشار میدیم، در بافت نرم مقدار عددی که می خونیم کمتر از بافت سخته.
                    شایدم من درست متوجه سوالت نشدم.
                    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

                    دیدگاه


                      #11
                      پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

                      واقعا ممنونم
                      سوال رو خوب متوجه شدید و جواب هم کاملا درست و منطقی بود
                      فقط برای دادن اطلاعات به ICنیاز به probeداریم؟
                      استرین گیجی که واسه اینکار مورد استفاده قرار میگیره و توی بازار هست به چه اسمی است و چند قیمته ؟
                      و فکر کنم آخرین سوال اینکه استرین گیج ها دیگه send و recive ندارند...درسته؟
                      انصافا دایی جان سایت وجودت واسه سایت یک نعمته
                      بازم ممنون

                      دیدگاه


                        #12
                        پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

                        سالاری دایی جان
                        معنای Probe چیه؟
                        وقتی ما روی یه قطعه مکانیکی استرین گیج می چسبونیم یه سری ترمینال(از جنس فیبر قابل انعطاف) هم باید بچسبونیم تا پایه های استرین گیج رو بهش لحیم کنیم و یه کابل شیلد 4 رشته از این ترمینالها به مدارمون وصل میشه.
                        استرین گیج ها دقیقا مثل مقاومت هستند یعنی 350 اهم دارند. وقتی قطعه مکانیکی کرنش می کنه، استرین گیج چسبیده شده بهش هم دقیقا همون کرنش رو می کنه. این کرنش باعث تغییر مقاومت استرین گیج و بر هم خوردن تعادل پل وتسون میشه. و این یعنی تغییر ولتاژ خروجی پل وتسون.
                        طرز کار لودسل ها هم دقیقا اینجوریه.
                        سند و رسیوی در کار نیست. فقط پل وتسون چهارتا سر داره. دو سرش تغذیه پله و دو سرش خروجی ولتاژ پل.
                        پس یه کابل شیلد 4 رشته نیاز داریم تا پل وتسون به مدارمون وصل بشه. در تاپیک AD7730 می تونی تمام جزئیات و برنامه خوندن پل رو با ای سی AD7780 ببینی.
                        راستی کابل شیلد باید بسیار نرم باشه تا وزن کابل باعث ایجاد کرنش در grasper نشه.
                        قیمت و محل خرید استرین گیج ها رو برات خصوصی فرستادم.
                        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

                        دیدگاه


                          #13
                          پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

                          probe کابل ارتباطی است.همون شیلد که خودت فرمودی،مثلا همون کابل نوک تیزی که به اسیلوسکوپ وصل میکنند
                          با کمک تمامی دوستان و علی الخصوص دایی جان سایت( استاد گرامی :applause پروژه در سریعترین شکل به پایان رسید
                          از همه دوستان و مدیران سایت بسیار ممنونم
                          تا درودی دگر با تاپیک بهتر بدرود

                          :bye

                          دیدگاه


                            #14
                            پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

                            دمت دایی جان
                            یعنی چی به پایان رسید؟!
                            یعنی به این زودی ساختیش؟
                            ما منتظریم بسازی و در حین ساخت به مشکلات بیشتری بخورد کنی و در حین حل این مشکلات تجربیات جدیدتری پیدا کنی و این تجربیات رو در اختیار دوستان قرار بدی و ... تا استاد ما بشی و...
                            با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

                            دیدگاه


                              #15
                              پاسخ : راهنمایی جهت مشخص نمودن سنسور جهت تشخیص سرطان سینه

                              سلام
                              متاسفانه پیزه تو ایران پیدا نشد و استرین گیج ها هم واسه اینکار نا مناسب چون استرین گیج تنش رو حساب میکنه و ما کرنش رو میخواهیم
                              سنسوری به اسم FSRتهیه که سنسور نیرو مقاومتی است اما متاسفانه دیتا شیت نداره
                              دیتا شیتش رو چطور بایست پیدا کرد و کسی با این سنسور کار کرده؟
                              سنسور خیلی حساسی است و با افزایش نیرو کاهش مقاومت میده

                              دیدگاه

                              لطفا صبر کنید...
                              X