اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار شماتیک ECG

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار شماتیک ECG

اگه دست رسی داشته باشید توکتاب مقدمه ای بر مهندسی پزشکی پرفسور نجاریان انتشارات امیرکبیر یه مدار هست با ad620 با تمام جزئیات ساخت و خطاها میتونید از اون استفاده کنید من کتابش رو الان ندارم ولی میدونم توش هست حتی اگه سرچ کنید جزوات مقدمه هم گیرتون بیاد توش هست مدار کاملیه
    راستی یه چیزی شما مدار رو که ساختید با چه پروبی به بدن وصل کردید؟؟
    و جاهیی که پروب قرار دادید رو مجددا چک کنید چون شما سیستمتون در هر صورت نویز خواهد داشت پس سعی کنید در محل پروب دیگه نویز و ارتیفکت حرکتی نداشته باشید

دیدگاه

با سلام
      اگه مسئله نمایش سیگنال قلبیه چرا از انگشت استفاده نمی کنی؟ هم مدار و طرز کارش راحترره هم همون جوابی که می خوای رو می ده. :agree:

دیدگاه

سلام برهمگی
        دوستان کسی میتونه نقشه شماتیک این مدار را برای من تهیه کنه ممنونم
        دستگاه شبیه ساز سیگنال ecg یا ekg

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohsen_k.nazar نمایش پست ها
          با سلام
          اگه مسئله نمایش سیگنال قلبیه چرا از انگشت استفاده نمی کنی؟ هم مدار و طرز کارش راحترره هم همون جوابی که می خوای رو می ده. :agree:
          منظور از سیگنال قلبی چیه؟ الکتروکاردیوگرام با شکل موجی که از پالس اکسیمتری انگشت به دست میاد کاملا فرق می کنه و تنها شباهتشون نرخ ضربان قلب هست.

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط tayebeh_it83 نمایش پست ها
          فعلا فقط می خواهیم سیگنالشو با اسیلوسکوپ ببینیم. ما در واقع پایه کار رو مدار ECG که در دیتاشیت AD620 هست قرار دادیم با یکسری تغییرات. به درایو پای راست قبل از ورود به AD705 یک بافر قرار دادیم (بافر با lm358 و به جای AD705 از UA741 استفاده شد) و در ادامه خروجی AD620 یک خازن 1000 میکروفاراد و سپس یک ناچ فیلتر 50هرتز گذاشتیم (با مقاومت 36کیلو، 18کیلو، و خازن 100نانو و 200نانو). و آخر سر هم یک فیلتر پایین گذر از نوع سالن کی با مقاومت های 3.3کیلو، 8.6کیلو، و خازن های 100نانو و 150 نانو بستیم. از باتری 7.5 ولت بدون رگولاتور استفاده شد و برای تغذیه منفی از tc7660. کابلها شیلدار و سرشون مقاومت 15کیلو برای دست ها و 500 کیلو برای پا بود، سر تغذیه AD620 خازن 100نانو گذاشتیم. و پروب ها از نوع چست لید به مچ دو دست و مچ پا خورد و خروجی فیلتر پایین گذر زدیم اسیلوسکوپ. هیچ تغییری در اسیلوسکوپ ندیدیم
          قضیه اشباع رو چطوری میشه بررسی کرد؟
          پیشنهاد می کنم از تغذیه دوبل استفاده کنید. چون احتمال اشباع رو کاهش میده. خروجی باتری و رگولاتور رو هم با اسیلسکوپ بررسی کنید. چون معمولا باتری به علت فعل و انفعالات شیمیایی ممکنه نویز زیادی ایجاد کنه و برای داشتن ولتاژ تغذیه تمیز باید از مدارهای مناسب استفاده بشه.
          آی سی AD620 توی بازار ایران راحت تر گیر میاد. شماتیک آماده هم زیاده. موقع اتصال الکترودها به بدن حتما از ژل استفاده کنید. توی دستگاههای تجاری هم بدون ژل یا آب ( آب از نظر ایمنی مشکل داره ) نمیشه به راحتی سگنال تمیزی گرفت.
          ممکنه به راحتی نشه سیگنال رو روی اسیلسکوپ ببینید. یه راه حل اینه که داده ها رو مثلا برای 10 ثانیه ذخیره کنید و به کامپیوتر منتقل کنید و با نرم افزارهایی مثل متلب ببینید که آیا سیگنال دارید یا نه.
          موقع استفاده از ADC هم دقت کنید که بازه ورودی آنالوگ بین چه سطوحی قرار داره. مثلا ولتاژ منفی رو هم می تونه تبدیل کنه یا نه؟ ممکنه مجبور شید سطح سگنال رو با یه مقدار DC تغییر بدید.

نوشته اصلی توسط javaad283 نمایش پست ها
          سلام برهمگی
          دوستان کسی میتونه نقشه شماتیک این مدار را برای من تهیه کنه ممنونم
          دستگاه شبیه ساز سیگنال ecg یا ekg
          http://cdn.xmedical.co/img/2016/07/ekg%20simulator.jpg
          من قبلا این مدار رو بستم. مقاومتها حتما باید دقیق باشند. وگرنه درست کار نمی کنه. میتونید همین شبیه ساز رو از بازار تهیه کنید. آخرین بار قیمتش از صدهزار تومن کمتر بود. توی پروتیوس هم بعید می دونم بتونید شبیه سازی کنید. همون طور که دوستمون گفتند پروتیوس برای اینجور شبیه سازیها مناسب نیست.
          اما اگه میخواید توی نرم افزار از عملکرد مدارتون مطمین بشید مجبور نیستید که حتما از سیگنال ecg استفاده کنید. چند تا سینوسی با دامنه پایین و فرکانسهای شبیه به ECG کارتون رو راه میندازه. اما در این مدارها معمولا شبیه سازی اونقدرها فایده ای نداره. چون در عمل منابع نویز مختلفی وجود دارند که نمیشه به راحتی در نرم افزار معادل سازیشون کرد.

ما در واقع می خواهیم یک دستگاه ECG با سه تا پراب بسازیم. شما پیشنهادتون چیه که کار به نتیجه برسه(فرمودید اصولی تر) ما مداراتی رو از چندین مقاله تست کردیم. البته متاسفانه بعضی قطعات نداشتیم و جایگزین کردیم.
          ما سر ورودی های پروب ها به مدار مقاومت 15کیلو برای دست ها و مقاومت 500 کیلو برای پا قرار دادیم، از کابل های شیلد دار ، از AD620 و UA741 استفاده کردیم.
          در مجموع چه نکاتی باید رعایت بشه؟
          مقاومتهایی که در ورودی پرابها میذارن بیشتر برای جلوگیری از آسیب دیدن دستگاه در صورت اعمال شوک توسط دفیبریلاتور هست. مدارهای زیادی هستند که بدون این مقاومتها کار می کنند.
          کابل شیلددار برای دست و پا بهتره کاملا هم اندازه باشند. هر چقدر هم طولش کمتر باشه راحت تر نتیجه می گیرید.
          از چه الکترودی استفاده می کنید؟ بهتره از دستبندهای دستگاههای تجاری استفاده کنید. جداگانه هم میشه خرید.

دیدگاه

سلام
            وقت بخیر
            با عرض سلام ...
            من برای یه کار درسی باید یک مدار ecg با سه تا پراب ببندم. ......
            به موازات مشاوره اساتید گرامی انجمن ، بعضی از لینکهای مفید در این باره ..............

با احترام
            95/11/25

دیدگاه

سلام من مدار یک سیگنال ECG* را تو پرتئوس یا مالتی سیم شبیه سازی میکنم. مدار من از یه تقویت کننده، فیلتر ناچ، فیلتر بالاگذر و پایین گذر و کنترلر 555 تشکیل شده. من میخوام این مداررو تست کنم ببینم عملکردش درست هست یا نه. الان برا تستش نیاز به یک سیگنال ورودی دارم که مستقیم از بدن فرد گرفته میشه. خب این سیگنال رو ندارم و فکر میکنم باید ایده ال درستش کنم. ولی خب نمیدونم تو پرتئوس چه شکلی اینا بسازم. کسی میتونه کمک کنه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
              X