اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت شیر هوشمند

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ساخت شیر هوشمند

سلام دوستان عزیز
    راستش میخوام یه شیر هوشمند درست کنم که با استفاده از یه سنسور مناسب(با توجه به مطالبی که خوندم تو سایت؛مادون قرمز) وجود دست رو سنس کنه و به یه شیر برقی فرمان بده که وصل شه و مسیر جریان آب رو باز کنه

یه شماتیک پیدا کردم که توضیحی نداشت و از اونجایی که من رشتم الکترونیک نیست چیزی نفهمیدم ازش
    چند تا تایپیک هم خوندم که ادرس دوتاشو اینجا میزارم
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=66398.msg387386#msg387386
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=48019.msg248053#msg248053
    در کل به نتیجه ای نرسیدم :angry:
    ضمنا میخوام از AVR و بسکام استفاده کنم
    حالا درخواست من از شما !آ‌:

1-بهترین سنسوری که میتونم استفاده کنم جیه ؟
    2-آماده کردن سنسور واسه شناخت میکرو

قبلا از شما ممنونم
    www.keytak.blogfa.com
    ---------------------------------------------------------------
    کنترل وسایل برقی با VB6(جالبه یه نگاه بندازید)
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=33488.0

پاسخ : ساخت شیر هوشمند

نوشته اصلی توسط keihancpu
    سلام دوستان عزیز
    راستش میخوام یه شیر هوشمند درست کنم که با استفاده از یه سنسور مناسب(با توجه به مطالبی که خوندم تو سایت؛مادون قرمز) وجود دست رو سنس کنه و به یه شیر برقی فرمان بده که وصل شه و مسیر جریان آب رو باز کنه

یه شماتیک پیدا کردم که توضیحی نداشت و از اونجایی که من رشتم الکترونیک نیست چیزی نفهمیدم ازش
    چند تا تایپیک هم خوندم که ادرس دوتاشو اینجا میزارم
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=66398.msg387386#msg387386
    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=48019.msg248053#msg248053
    در کل به نتیجه ای نرسیدم :angry:
    ضمنا میخوام از AVR و بسکام استفاده کنم
    حالا درخواست من از شما !آ‌:

1-بهترین سنسوری که میتونم استفاده کنم جیه ؟
    2-آماده کردن سنسور واسه شناخت میکرو

قبلا از شما ممنونم
    با سلام
    خب حالا مشکل کجاست ؟
    توی درایو شیر ؟
    برنامه ؟
    یا فقط انتخاب سنسور ؟
    سنسور میتونه هم اولتراسونیک باشه هم مادون قرمز ولی اکثرا از مادون قرمز استفاده میشه(مثلا برای شیر دستشوئی چون فاصلا تا هدف کمه)
    مفید بود ؟ بجای اسپم میتونید از دکمه ی تشکر استفاده کنید.
    [img width=405 height=100]http://eros8631.persiangig.com/image/pp.png[/img]

دیدگاه

مرسی از پاسخ
      ببینید پروژه رو بردم جلو
      از سنسور tcrt5000 استفاده کردم
      ولتاژ خروجیشم باadc میخونم
      حالا چندتا مشکل دارم ؟ا¾!

اول اینکه این سنسور خیلی حساسه و با نور محیط کلی ولتاژ خروجیش تغییر میکنه

دوم اینکه برنامم با پروتئوس جواب میده اما عملی انگار adc هیچی نمیخونه ؟!

کد برنامه :آ‌
      کد:
      $regfile = "M8def.dat"
      $crystal = 8000000

Config Adc = Single , Prescaler = Auto
      Config Pind.0 = Input
      Config Pinb.1 = Output
      Config Pinb.2 = Output

Dim A As Word
      Dim R As Word

Start Adc
      Enable Adc

Portb.1 = 1 : Waitms 50 : Portb.1 = 0 : Waitms 50

Main:

A = Getadc(0)
      Readeeprom R , 0

If R = A Then
      Portb.1 = 0
      Else
      Portb.1 = 1
      End If

Debounce Pind.0 , 1 , Calibrate , Sub
      Waitms 100
      Goto Main

Calibrate:
      A = Getadc(0)

Writeeeprom A , 0
      Waitms 5

Portb.2 = 1
      Waitms 50
      Portb.2 = 0
      Waitms 50

Return
      End

البته اینم بگم ولتاژ مورد نیاز adc رو هم با سلف و خازن تامین کردم
      www.keytak.blogfa.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط keihancpu
        مرسی از پاسخ
        ببینید پروژه رو بردم جلو
        از سنسور tcrt5000 استفاده کردم
        ولتاژ خروجیشم باadc میخونم
        حالا چندتا مشکل دارم ؟ا¾!

اول اینکه این سنسور خیلی حساسه و با نور محیط کلی ولتاژ خروجیش تغییر میکنه

دوم اینکه برنامم با پروتئوس جواب میده اما عملی انگار adc هیچی نمیخونه ؟!

کد برنامه :آ‌
        کد:
        $regfile = "M8def.dat"
        $crystal = 8000000

Config Adc = Single , Prescaler = Auto
        Config Pind.0 = Input
        Config Pinb.1 = Output
        Config Pinb.2 = Output

Dim A As Word
        Dim R As Word

Start Adc
        Enable Adc

Portb.1 = 1 : Waitms 50 : Portb.1 = 0 : Waitms 50

Main:

A = Getadc(0)
        Readeeprom R , 0

If R = A Then
        Portb.1 = 0
        Else
        Portb.1 = 1
        End If

Debounce Pind.0 , 1 , Calibrate , Sub
        Waitms 100
        Goto Main

Calibrate:
        A = Getadc(0)

Writeeeprom A , 0
        Waitms 5

Portb.2 = 1
        Waitms 50
        Portb.2 = 0
        Waitms 50

Return
        End

البته اینم بگم ولتاژ مورد نیاز adc رو هم با سلف و خازن تامین کردم
        خب چرا adc ??!!! oo:
        adc برای این کار اصلا دقت نداره !
        شما نیاز هست از یه پروتکل ارتباطی مادون قرمز استفاده کنید که یه دیتا رو برای شما مدوله کنه و بعد هم میکرو اونو دوباره دموله کنه
        برای این کار میتونید از RC5 استفاده کنید که داخل بسکام پیشفرض وجود داره
        از یه پایه دیتا رو میفرستید و از پایه دیگه اونو دریافت میکنید (فرقی نداره کدوم پایه)
        برای اطلاعات بیشتر توی Help بسکام بزنید RC5
        هم برنامه ی نمونه داره و هم شماتیک برای بستن
        من متاسفانه فعلا خیلی درگیرم وگرنه براتون مینوشتم

دیدگاه

خب چرا adc ??!!! oo:
          adc برای این کار اصلا دقت نداره !
          شما نیاز هست از یه پروتکل ارتباطی مادون قرمز استفاده کنید که یه دیتا رو برای شما مدوله کنه و بعد هم میکرو اونو دوباره دموله کنه
          برای این کار میتونید از RC5 استفاده کنید که داخل بسکام پیشفرض وجود داره
          از یه پایه دیتا رو میفرستید و از پایه دیگه اونو دریافت میکنید (فرقی نداره کدوم پایه)
          برای اطلاعات بیشتر توی Help بسکام بزنید RC5
          هم برنامه ی نمونه داره و هم شماتیک برای بستن
          من متاسفانه فعلا خیلی درگیرم وگرنه براتون مینوشتم
          گفتم که این رشتم این نیست :read:
          یعنی نمیشه از همین tcrt5000 استفاده کنم؟
          اگه نمیشه چی نیاز داره تا برم بخرم ؟

بعدش مهمه که واسم سنسورا کنار هم باشن،نمیخوام مقابل هم قرار بگبرن ؟!
          www.keytak.blogfa.com

دیدگاه

چرا از سنسور PIR استفاده نمیآ‌کنید؟ (سنسوری که توی چشمی دزدگیر به کار میره)

دیدگاه

به دو دلیل از PIR استفاده نمیکنم:
              اول اینکه بردش زیاده واسه اینکار
              بعدشم چون نتونستم درایوش کنم مجبورم ماژولشو بخرم که گرونه !
              www.keytak.blogfa.com

دیدگاه

میآ‌تونید بردش رو کم کنید( با روش های گوناگون)
                چرا ماژول؟ یه چشمی بخرید قیمتش (حدودا) 15 تومنه

دیدگاه

با همین مادون قرمز های 100 تومنی توی بازار می شه راه انداخت.

فقط زحمت نرم افزاری تون زیاد می شه؟ زیاد که نه کمی بیشتر میشه؟

adc و غیره هم هیچ مشکلی ندارند چون واقعا نور محیط مادون قرمز داره و سنسور هم وظیفه شو به خوبی انجام میده ،یعنی جذب مادون قرمز.

شما باید کاری کنید که به صورت نرم افزاری این خطا برطرف بشه؟

چه طوریش بمونه واسه بعد چون با عرض پوزش کار دارم.
                  همواره یادمان باشد:
                  1-مردان بزرگ اراده می کنند و مردان کوچک آرزو
                  2-افراد بزرگ، همیشه به دنبال ایده های بزرگند و افراد کوچک به دنبال افراد بزرگ
                  3-همیشه سعی کن آنقدر کامل باشی که بزرگترین تنبیه تو برای دیگران گرفتن خودت از آنها باشد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط S_Ahmad
                    با همین مادون قرمز های 100 تومنی توی بازار می شه راه انداخت.

فقط زحمت نرم افزاری تون زیاد می شه؟ زیاد که نه کمی بیشتر میشه؟

adc و غیره هم هیچ مشکلی ندارند چون واقعا نور محیط مادون قرمز داره و سنسور هم وظیفه شو به خوبی انجام میده ،یعنی جذب مادون قرمز.

شما باید کاری کنید که به صورت نرم افزاری این خطا برطرف بشه؟

چه طوریش بمونه واسه بعد چون با عرض پوزش کار دارم.
                    خب چطوری باید خطاهای tcrt5000 . acd رو برطرف کنم دوست عزیز؟آ‌
                    www.keytak.blogfa.com

دیدگاه

فیلترینگ نرم افزاری تاثیر نور محیط بر گیرن&#1

خدمت شما عرض کنم که یکمی الگوریتمی توضیح می دهم و فرض می کنم شما از یک جفت سنسور مادون قرمز معمولی استفاده کردید.

لازمه ی این روش اینکه که سنسور فرستنده مادون قرمز توسط یک ترانزیستور خاموش و روشن بشود با دستور میکرو
                      گیرنده ی مادون قرمز هم که در حالت عادی بسته شده و کار دریافت خود را انجام می دهد.

پس از آماده سازی شرایط:
                      1- روشن کردن سنسور فرستنده
                      2- قرائت ADC و ذخیره ی مقدار آن (این مقدار شامل نور متساعد از سنسور + نور محیط است )
                      3- خاموش کردن سنسور فرستنده
                      4- قرائت مجدد ADC و ذخیره ی مقدار آن (این مقدار فقط ناشی از نور محیط است )
                      5- تفریق مقدار ADC در مرحله 4 از مرحله 2

با این تفریق عملا مقدار نور محیط فیلتر می شود و مقدار باقی مانده اصل مادون قرمز ناشی از سنسور است.

با تشکر.
                      همواره یادمان باشد:
                      3-همیشه سعی کن آنقدر کامل باشی که بزرگترین تنبیه تو برای دیگران گرفتن خودت از آنها باشد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط S_Ahmad
                        خدمت شما عرض کنم که یکمی الگوریتمی توضیح می دهم و فرض می کنم شما از یک جفت سنسور مادون قرمز معمولی استفاده کردید.

لازمه ی این روش اینکه که سنسور فرستنده مادون قرمز توسط یک ترانزیستور خاموش و روشن بشود با دستور میکرو
                        گیرنده ی مادون قرمز هم که در حالت عادی بسته شده و کار دریافت خود را انجام می دهد.

پس از آماده سازی شرایط:
                        1- روشن کردن سنسور فرستنده
                        2- قرائت ADC و ذخیره ی مقدار آن (این مقدار شامل نور متساعد از سنسور + نور محیط است )
                        3- خاموش کردن سنسور فرستنده
                        4- قرائت مجدد ADC و ذخیره ی مقدار آن (این مقدار فقط ناشی از نور محیط است )
                        5- تفریق مقدار ADC در مرحله 4 از مرحله 2

با این تفریق عملا مقدار نور محیط فیلتر می شود و مقدار باقی مانده اصل مادون قرمز ناشی از سنسور است.

با تشکر.
                        درسته که اینطوری نور محیط فیلتر میشه
                        ولی اینم در نظر داشته باشید که این ماله یجا هست که نورش کاملا ثابت باشه
                        حالا فرض کنید سوژه که اینجا دست هست یکمی به سنسور نزدیکتر از حالتی بشه که شما کالیبره کردید
                        چون انعکاس بیشتر میشه در نتیجه نور دریافتی هم بیشتر میشه و میکرو به اشتباه میوفته !
                        حالا فرض کنید لامپ دستشویی سوخت و ما مثلا بجای 40 واتی که قبلا بود و سوخته یه لامپ 60 میزاریم
                        با این کاری که شما میگید هربار باید مدار دوباره کالیبره بشه که خب شدنی هست ولی منطقی نیست !
                        یعنی نمیشه از همین tcrt5000 استفاده کنم؟
                        اگه نمیشه چی نیاز داره تا برم بخرم ؟
                        شدنش میشه ولی از اونجایی که این سنسور گیرنده ی 2 پایه داره که فیلتر و تقویت کننده نداره یکمی کارتونو سخت میکنه
                        اگر برای استفاده ی تجاری میخواید بهتره یکمی روی همین وقت بزارید ولی اگر پروژه دانشجوییه یا تجربی برای خودتون بهتره از یک گیرنده و فرستنده بصورت جدا استفاده کنید
                        در مورد مدار میتونید 2 کار کنید
                        اول این که همه ی کار ها رو با میکرو انجام بدید ( با همون rc5 که گفتم)
                        دوم این که یه مدار جدا با اپ امپ بسازید و خروجی رو بصورت اینتراپت به میکرو بدید
                        روش دوم رو میتونید کلا بدون میکرو هم انجام بدید و با یه آی سی 555 تایمر بسازید
                        چون شما فقط یه on/off معمولی مد نظرتونه میتونید از همون برنامه ی نمونه ی داخل help بسکام استفاده کنید !
                        برای گیرنده از چشمی پارس یا چشمی های 3 پایه دیگه استفاده کنید
                        ولی دقت کنید که ترتیب پایه ها توی همه ی 3 پایه ها یه جور نیست
                        چشمی پارس :
                        http://iran-micro.com/product_info.php/products_id/90
                        یه 3 پایه ی دیگه :
                        http://iran-micro.com/product_info.php/cPath/296_28/products_id/1718
                        اینم یه فرستنده :
                        http://eshop.eca.ir/product_info.php?products_id=365
                        چون برد کار نیاز نیست زیاد باشه کنار هم خیلی خوب میتونید جواب بگیرید
                        لینک زیر رو ببینید یک توضیح کامل داره :
                        http://www.bargh20.com/project/avr-ir-detector

دیدگاه

نوشته اصلی توسط jervis
                          درسته که اینطوری نور محیط فیلتر میشه
                          ولی اینم در نظر داشته باشید که این ماله یجا هست که نورش کاملا ثابت باشه
                          حالا فرض کنید سوژه که اینجا دست هست یکمی به سنسور نزدیکتر از حالتی بشه که شما کالیبره کردید
                          چون انعکاس بیشتر میشه در نتیجه نور دریافتی هم بیشتر میشه و میکرو به اشتباه میوفته !
                          حالا فرض کنید لامپ دستشویی سوخت و ما مثلا بجای 40 واتی که قبلا بود و سوخته یه لامپ 60 میزاریم
                          با این کاری که شما میگید هربار باید مدار دوباره کالیبره بشه که خب شدنی هست ولی منطقی نیست !
                          برادر! معلومه که با عجله خواندید و سریعاً با توجه به برداشت ناقص جواب داده اید.

اصلا این طور نیست که به نور محیط وابسته باشه. براش فرقی نمی کنه که نور الان مربوط به چه مکان و شرایطی هست و نور بعدی مربوط به چه شرایطی
                          این الگوریتم هر بار که تکرار میشه میزان شدت نور ممکن متغییر باشه یه لحظه 50% لحظه بعد 20% و چند لحظه ی بعد خدا می دونه چنده.مهم اینه که با هر درصدی که شدت داشته باشه به همون میزان در مرحله ی بعد فیلتر می شه(چون زمان بین دو مرحله ی 2 و 4 خیلی خیلی کم هست مثلا 7 یا 8 میکرو ثانیه)

کل این پروسه باید برای هر بار خواندن اطلاعات طی بشه. یعنی یه تابع بنویسی که این عملیات توی اون طی بشه و خروجی رو که از مرحله ی 5 متساعد میشه برگردونه.
                          نه اینکه یه بار انجام بشه و در ادامه مستقیماً ADC رو بخونه اینجوری که اصلا فیلترینگ اجرا نمیشه.
                          شما برای اینکه هر لحظه نور محیط رو حذف کنید هر بار باید این فیلتر رو اجرا کنید. اصلا خواندن اطلاعات بدون نویز توسط این تابع باید انجام بشه.

نکته اینجاست:
                          سیستم یه سیستم لحظه ای هست . توجه نکردید به اینکه در یک لحظه نور محیط همان زمان رو دریافت می کنه و بعد اون رو فیلتر می کنه و در لحظه ی دیگر نور محیط آن لحظه که احتمالاً مقدارش متفاوت است را دریافت و فیلتر می نماید.

این روش که بنده عرض کردم نور محیط رو همیشه در هر مکان و در هر شرایطی حذف می کنه.چون در همون لحظه به واسطه ی اجرای فیلترینگ نور همان لحظه حذف می شود.

دادش گلم این روش رو ما سالهاست که توی ربات های میکروماوس استفاده می کنیم.
                          همواره یادمان باشد:

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت شیر هوشمند

نوشته اصلی توسط S_Ahmad
                            برادر! معلومه که با عجله خواندید و سریعاً با توجه به برداشت ناقص جواب داده اید.

اصلا این طور نیست که به نور محیط وابسته باشه. براش فرقی نمی کنه که نور الان مربوط به چه مکان و شرایطی هست و نور بعدی مربوط به چه شرایطی
                            این الگوریتم هر بار که تکرار میشه میزان شدت نور ممکن متغییر باشه یه لحظه 50% لحظه بعد 20% و چند لحظه ی بعد خدا می دونه چنده.مهم اینه که با هر درصدی که شدت داشته باشه به همون میزان در مرحله ی بعد فیلتر می شه(چون زمان بین دو مرحله ی 2 و 4 خیلی خیلی کم هست مثلا 7 یا 8 میکرو ثانیه)

کل این پروسه باید برای هر بار خواندن اطلاعات طی بشه. یعنی یه تابع بنویسی که این عملیات توی اون طی بشه و خروجی رو که از مرحله ی 5 متساعد میشه برگردونه.
                            نه اینکه یه بار انجام بشه و در ادامه مستقیماً ADC رو بخونه اینجوری که اصلا فیلترینگ اجرا نمیشه.
                            شما برای اینکه هر لحظه نور محیط رو حذف کنید هر بار باید این فیلتر رو اجرا کنید. اصلا خواندن اطلاعات بدون نویز توسط این تابع باید انجام بشه.

نکته اینجاست:
                            سیستم یه سیستم لحظه ای هست . توجه نکردید به اینکه در یک لحظه نور محیط همان زمان رو دریافت می کنه و بعد اون رو فیلتر می کنه و در لحظه ی دیگر نور محیط آن لحظه که احتمالاً مقدارش متفاوت است را دریافت و فیلتر می نماید.

این روش که بنده عرض کردم نور محیط رو همیشه در هر مکان و در هر شرایطی حذف می کنه.چون در همون لحظه به واسطه ی اجرای فیلترینگ نور همان لحظه حذف می شود.

دادش گلم این روش رو ما سالهاست که توی ربات های میکروماوس استفاده می کنیم.
                            بله حق با شماست
                            برداشت من از حرف شما ناقص بود :smile:
                            البته در نظر داشته باشید که یک تاگل سوئیچ ساده کجا و میکرو ماوس کجا !
                            با RC5 میکرو توی نور محیط فقط دنبال همون موجی میگرده که خودش ارسال کرده
                            چیزی که شما گفتید هم 100% عملی هست و دقت بالایی هم داره ولی خب برنامه ی نسبتا مفصلی میخواد(نسبت به RC5) (نمونه گیری , حذف نویز , محاسبات و ...) !
                            از یه طرف میکرو هم مجبور به محاسبات بیشتری هست که شاید برای یک روشن و خاموش کردن ساده زیاد نیازی بهشون نباشه
                            البته دقت این روش بالاتر از RC5 هست :agree:
                            به هر حال روش ها گفته شد
                            دیگه میمونه کار ایشون که انتخاب کنه و شروع کنه به نوشتن برنامه

دیدگاه

نه بابا کد حجیمی نداره!

این کد برای AVR به زبان C :

کد:
                               PORTB.0=1;
                               Sen=read_adc(0);
                               PORTB.0=0; 
                               Sen=Sen-read_adc(0);
                              همواره یادمان باشد:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X