اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک در حل این سوال در مورد اصول کار سنسور

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کمک در حل این سوال در مورد اصول کار سنسور

سلام
    اقا سوال اینجاست که یه سنسور ی مثل lm35که تو data sheet نوشته 1 درجه دقت داره یعنی چی؟
    دو تا نظر هست
    1- گروه اول میگن که این سنسور اگه در رنج 0 تا 100 که ماکزیمم تحمل این سنسور هست کار کنه خوب 1 درجه خطا داره
    اما اگه شما اون رو محدود کنید به مثلا 10 درجه یعنی کلا بین 10 تا 20 درجه کار کنه خطا کمتر میشه.یعنی سنسور یه خروجی خطی میده حالا این شما هستید که با رنج انتخابی دقت سنسور رو تعیین میکنید.و اون خطایی که تو دیتا شیت مینویسه خطا به ازای ماکزیمم کار هست
    2-گروه دوم میگن نه این درست نیست و بالاخره سنسور بر اساس مواد فیزیکی سازندش یه دقت فیزیکی داره که سوای رنج کاریش هست و صرفا به خواص فیزیکی سیستم بر میگرده مثلا برا lm35 حتی تو رنج 20 درجه هم خطا همون 1 هست
    حالا لطفا نظرتونو بگید که کدوم درسته و چرا
    ممنونم[/font][/size]

پاسخ : کمک در حل این سوال در مورد اصول کار سنسور

فکر کنم نظر دوم درست باشه .. تا اونجا که من می دونم 1 درجه خطا یعنی نمی تونی هیچ وقت بگی این ولتاژ خروجی برای 20 درجه هست ... شاید 20.5 باشه .. 1+-

بزارید بقیه هم نظر بدن ولی فکر نکنم این خطا به دما ربطی داشته باشه !

دیدگاه

منم با نظر دوم موافقم !!
      یعنی خروجی که میده بالاخره 1 درجه خطارو داره !! البته همیشه خطا نیست ! شاید 1 درجه خطا داشته باشه ...
      بازم نظر دوستان ................. :agree:
      ¸.•`¯`•.¸¸. S.A.E.I.D .¸¸.•`¯`•.¸
      ~~ ~~> M~S~K <~~ ~~

دیدگاه

منم با نظر دوم موافقم !!
        یعنی خروجی که میده بالاخره 1 درجه خطارو داره !

دیدگاه

ولی من با هر دو نظر موافقم
          این سنسور در بین 10 تا 20 درجه میتونه خطای کمتر از 1 هم داشته باشه . ولی نمیتونی بگی حتما خطاش زیر 1 هست ممکنه خود 1 هم بشه

دیدگاه

ببینید ما دو تا فاکتور در شناسایی سنسور ها داریم
            nonlineary( اگه درست نوشته باشم) که میگه سیگنال خروجی سنسور چه قدر به y=x نزدیک هست
            accuracy(بازم اکه درست نوشته باشم)که میزان خطا رو نشون میده میزان اشتباهی که ما داریم
            حالا من فکر میکنم یه رابطه ای بین این دو فاکتور هست و از طرف دیگه من فکر میکنم که این میزان نزدیکیy=x فاکتوری هست که به خواص فیزیکی ربط داره
            و اگر فرض کنیم که سنسور یه خروجی ایده ال y=x میده اون وقت دیگه ما بسته به a/d که استفاده میکنیم دقت نهایی رو تعیین میکنیم یعنی هر چه تعداد division ها در یک بازه بیشتر باشه دقت بالاتر مره پس با یک adc ثابت هر چه دما محدود تر شه چون فاصله تقسیمات adc کمتر میشه پس دقت بالا تر میره
            نظرتون چیه دوستان؟

دیدگاه

:nerd:
              من موافقم !! فکر کنم درست ترین استدلال از این 2 تا فاکتور توی دیتاشیت هست :agree:
              ¸.•`¯`•.¸¸. S.A.E.I.D .¸¸.•`¯`•.¸
              ~~ ~~> M~S~K <~~ ~~

دیدگاه

ولی من فکر نکنم ...

یعنی میگین اگه division ها بینهایت بشه دقت هم بینهایت میشه ؟؟

من که می گم این دقت مربوط میشه به دقت فیزیکی خود سنسور و دیگه دست ما نیست ..

دیدگاه

اگر ما ب.نیم یه سنسور داشته باشیم که nonlineary صفر داشته باشه یعنی کاملا خطی عمل کنه و یابه عبارت دیگه نمودارش کاملا با y=x مطابقت داشته باشه اون وقت اگه تقسیمات بینهایت شه دقت هم بینهایت میشه یابه عبارت بهتر مثلا برا یه سنسور دما accuracy صفر میشه
                  البته این نظر من هست

دیدگاه

اگه همچن چیزی داشته باشیم حق با شماست
                    ولی هیچ وقت همچن چیزی اتفاق نمی افته یا لا اقل حالا حالا فکر نکنم همچن سنسوری رو ببینیم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                    X