اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تشخیص حرکت x و y

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

تشخیص حرکت x و y

سلام
    میخوام یه کاری کنم که وقتی ربات از یه xوy به یه xو y دیگه رفت بتونم با یه سنسور ببینم چند سانتیمتر و به کدوم جهت حرکت کرده؟
    کسی سنسوری میشناسه؟یه چیزی مثل موس؟
    :cry2:
    علم چندانکه بیشتر خوانی چون عمل در تو نیست نادانی

پاسخ : تشخیص حرکت x و y

سلام.راه های مختلفی هست .یکیش متونه این باشه که بهش بفهمونی نقطه ی صفری که هست کجاست.دوم این که با شفت انکودر ببینه چند سانتی متر رفته.Xو Y اون رو با سنسور زاویه و قطب نما بخون
    کاربرانی که از این پست تشکر کرده اند:

من،تو،او،ما،شما،ایشان و چند نفر از دوستان و همشهریان محترم،الاالخصوص کسبه محل

برای این ارسال, 99999999 کاربر تشکر اهداء کرده است.

دیدگاه

ممنونم از جوابت ولی اگر پست رو بخونی نوشتن با یک سنسور نمیخوام از چند تا چیز استفاده کنم فقط یکی مثل موس :agree:

دیدگاه

سلام.اکه داخل موس رو دیده باشی 2 تا شفت انکودر داره.شفت اکودری که با سوراخایی که داره روی صفحه ی دایره ای شکلش باعث میشه کا با هر بار عبور یکی ازین شیارها از جلوی سنسور های انکودری پالسی رو میده.یکی در جهت X و یکی در جهت Y

دیدگاه

احتمالا منظور شما ماوسهای اپتیکال هست. ولی منظور آقای حامدخان ماوسهای غلطکی است که x,y را به همون صورتی که توضیح داده بودن اندازه گیری می کنه.

به هر حال اگه در مساله مورد نظرتون دقت خیلی مهم نیست می تونید از انکودر استفاده کنید.

دیدگاه

بابا به خدا خودم میدونم انکودر چیه ولی با انکدور مجبورم دو تا سنسور داشته باشم.این استاد گیر داده که فقط یک سنسور هم واسه x و هم y :angry: :angry:

پس میشه فقط لپتیکال :cry2:
            تا حالا کسی هم چین کاری کرده؟در ضمن واسم دقت خیلی مهمه

دیدگاه

adxl330
              را اندازی این IC سخت ولی در عین حال ارزشمند.
              kmz5 رو هم میتونم نام ببرم.

دانشگاه امام حسین از سنسور ultrasonic هم برای این کار استفاده کرده بود البته
              در جشنواره خوارزمی.
              :nerd:

دیدگاه

خوب بگو فقط 1 سنسور . لینکهای زیر به دردت میخوره .درست بخونشون

https://www.watterott.com/Triple-Axis-Accelerometer-Breakout-ADXL330_1

http://www.evilmadscientist.com/article.php/ADXL330

خوب اگه این جوریکه تو میگی بود تمام GPS های دنیا دیگه نیاز نبود ماهواره بالا سرشون باشه و همش Connect باشن به چند تا ماهواره.خودشون حساب میکردن خودشون هم میگفتن کجایی.اگه اون سنسور رو گیر اوردی منو بی خبر نزار.ممنون

دیدگاه

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

adxl330 هم سرعت رو میگه هم جهت حرکت؟؟

عجب کاره با حالی بود من این فیلم رو دیدم.این رو میگم
                  http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=732783&page=5&pp=48

من تا جایی که میدونم این سنسور درجس و این کارا ازش بر نمیادااااا
                  من یه چیزی مثل موس میخوام که وقتی رو زمین کشیدم جهت حرکت و سرعت رو بهم بده تا بفهمم کجاست
                  یعنی اگر از یه نقطه (0و0) حرکت کرد ور رو (3و18)استاد متوجه بشم که دقیقا کجاس

دیدگاه

چه طوری؟کسی برنامش رو داره با بیسیک؟میشه بیشتر بگین در مورد این سنسور و سختی هاش؟

اگه منظورت لینک های منه ..
                    گفتم که زیاد بخونیشون میفهمی.من هم در سطح ابتدایی اطلاع دارم از این سنسور

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد خان
                      خوب بگو فقط 1 سنسور . لینکهای زیر به دردت میخوره .درست بخونشون

https://www.watterott.com/Triple-Axis-Accelerometer-Breakout-ADXL330_1

http://www.evilmadscientist.com/article.php/ADXL330

خوب اگه این جوریکه تو میگی بود تمام GPS های دنیا دیگه نیاز نبود ماهواره بالا سرشون باشه و همش Connect باشن به چند تا ماهواره.خودشون حساب میکردن خودشون هم میگفتن کجایی.اگه اون سنسور رو گیر اوردی منو بی خبر نزار.ممنون
                      یک بار دیگه با دقت سوال دوست عزیزمون رو بخون.

1- بین سنسور هایی رو که عرض کردم با GPS خیلی تفاوت هست.
                      2- وقتی هدف ما تهیه نقشه زمین ( مسابقه ) هست اون هم در شرایطی که زمین در فضای
                      مسقف هست GPS گزینه مناسبی نیست.
                      3-GPS مکان دقیق یک شئ رو در مختصات جهانی ارائه میکنه اما این سنسور ها مختصات رو ارائه نمیدن
                      بلکه میگن در هر لحظه نسبت به لحظه قبلی روبات چند درجه و چه مقدار حرکت کرده برای به دست آوردن مختصات
                      جهانی , باید توسط GPS مختصات مکان اولیه رو بدست بیاری بعد مختصات جاهای دیگه رو نسبت به اون مشخص کرده
                      و در آخر مختصات جهانی اونجا رو به دست بیاری.
                      4- این سنسور ها در صورت درایو و کالیبره صحیح خیلی به صرفه تر از
                      GPS ( البته اگر GPS رو برای این کار در نظر بگیری ) میتونه نقشه ( مین , مصدوم و ... )
                      رو ارائه بده.
                      5- و....

در ضمن GPS receiver ای به ماهواره Connect نیست. اونها فقط سیگنال رو دریافت میکنن. و ماهواره ها باهم لینک بوده
                      و ارسال سیگنال دارن .
                      http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Positioning_System
                      با دقت بخون.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omega_adiban
                        :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

adxl330 هم سرعت رو میگه هم جهت حرکت؟؟

عجب کاره با حالی بود من این فیلم رو دیدم.این رو میگم
                        http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=732783&page=5&pp=48

من تا جایی که میدونم این سنسور درجس و این کارا ازش بر نمیادااااا
                        من یه چیزی مثل موس میخوام که وقتی رو زمین کشیدم جهت حرکت و سرعت رو بهم بده تا بفهمم کجاست
                        یعنی اگر از یه نقطه (0و0) حرکت کرد ور رو (3و18)استاد متوجه بشم که دقیقا کجاس
                        اگه میخواهید که در X , Y این کار رو انجام بدید از ADXL202 استفاده کنید.
                        مطمئنم جواب میگیرید. :nerd:

دیدگاه

منظورم از Connect بودن یعنی تو دسترس همدیگه بودن نه send & receive اطلاعات
                          بحث این که تهیه نقشه زمین ( مسابقه ) رو میخوای با این انجام بدی.فکر نمیکنی اینجور جاها از لیزر اسکنر استفاده میکنن.

راستی ...
                          خیلی عصبانی

دیدگاه

حامد جان من کجا عصبانی هستم. :redface:

اون چیزی که همیشه مطرحه :

Low Cost

Low Power

High Performance

به نظر بنده این روش کلیه مشخصات بالا رو داره.
                            در Mobile Robot بیشترین بهره وری رو دارن و حتی در بیشتر هواپیماهای مدل نیز
                            قابل استفاده هست.

موفق باشید :nerd:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط NASA_DE

اگه میخواهید که در X , Y این کار رو انجام بدید از ADXL202 استفاده کنید.
                              مطمئنم جواب میگیرید. :nerd:
                              ممنونم NASA_DE جان.چند تا سوال
                              1.شما کار کردین؟
                              2.طرز کارش چه طوریه و ایا با یکیش واسه کار من کافیه؟
                              3.گیر میاد؟کجا؟چند؟
                              4.یعنی این مثل موس عمل میکنه و و میتونه تو یه زمین دقیقا موقعیت رو بدون خطا بهم بده؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X