اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

شتاب سنج ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : شتاب سنج ؟

با سلام
    استاد گرامی اینهایی که اون بالا دیدید سوت نبود ,فوت بود :
    فوت اول برای محور xها
    فوت دوم برای yها
    فوت سوم برای محور zها
    :mrgreen:
    -----------------------------------------------------
    فکر نکنید که من یه فکر طراحی نیستم ,به فکرش هستم اما وقتی می خوام مداری طراحی کنم آنقدر اشکال پیش میاد که اگه کلا درخواست طراحی کنم بهتر از طراحی کردنه,اگه یه صورت نظری هم شده کمکم کنید ممنون میشم.

در مورد سوال آقا امیر استادم ,من فکر میکنم که این کار رو باید به صورت عملی انجام داد تا نتیجه رو فهمید,چون از لحاظ نظری یه جور میشه قضیه رو دید از لحاظ عملی هم یه جور دیگه !!!

با تشکر
    :nerd:
    دانلود کی های جدید کاسپر
    جهت سفارش طراحی و برنامه نویسی سایت, قالب, بنر قیف و فلش
    با این آی دی تماس بگیرید :
    sam.shark360

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر معیری

فرمایش شما ، متین ، ولی شتاب در داخل خودرو به یکباره صفر نمیشه ، چون به یک باره سرعت خودرو از صفر به 120 کیلومتر در ساعت نمیرسه !! ، و اگر در هر لحظه میکرو در حال خواندن اطلاعات خروجی چیپ و محاسبه آن باشد ( در حالی که سرعت داره با شیب ملایم به 120 میرسه و به همون تناسب ، شتاب داره با شیب متناسب رو به کم شدن میره ) ، نتیجه محاسبه سرعت لحظه ای و مسافت ، به چه صورتی میشه ؟؟
      بهتره مثل نیوتن در قرن هفدهم من هم با مثال بگم.

ماشینشروع به حرکت می کنه با شتاب 10 متر بر مجذور ثانیه. ما هم تو میکرو مثلا این عدد 10 رو داریم. بعد از یک ثانیه به سرعت ما 10 تا اضافه میشه و سرعت میشه 10.

در ثانیه ی دوم شتاب ماشین میشه 9 و انتگرال یا سرعت ما میشه 19

در ثانیه سوم شتاب ما میشه 8 و سرعت یا انتگرال میشه 27
      ...
      پس اگه دقت کنید شتاب متغیر هم مشکلی در انتگرال گیری بوجود نمیاره.

مثلا در همین سرعت 27 اگه گاز رو کم کنید و شتاب صفر بشه و سرعت تا ابد 27 باقی می مونه.

فقط مشکل اینه که در انتگرالگیری خطاها پشت سرهم جمع میشن. مثلا اگه شتاب صفر باشه و آی سی خطای 1 داشته باشه بعداز 100 ثانیه خطای سرعت میشه 100
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sharktech
        با سلام
        استاد گرامی اینهایی که اون بالا دیدید سوت نبود ,فوت بود :
        فوت اول برای محور xها
        فوت دوم برای yها
        فوت سوم برای محور zها
        :mrgreen:
        -----------------------------------------------------
        فکر نکنید که من یه فکر طراحی نیستم ,به فکرش هستم اما وقتی می خوام مداری طراحی کنم آنقدر اشکال پیش میاد که اگه کلا درخواست طراحی کنم بهتر از طراحی کردنه,اگه یه صورت نظری هم شده کمکم کنید ممنون میشم.

در مورد سوال آقا امیر استادم ,من فکر میکنم که این کار رو باید به صورت عملی انجام داد تا نتیجه رو فهمید,چون از لحاظ نظری یه جور میشه قضیه رو دید از لحاظ عملی هم یه جور دیگه !!!

با تشکر
        :nerd:
        مشکل اینه که قانون نیوتن سالهاست که برجهان حاکمه. (اقلا برجهان ماکروسکوپی) و خطایی هم نداره. یا اگه داره برای من و شما قابل اندازه گیری نیست
        (قراره توی اروپا شتاب دهنده ی بسیار بزرگی قانون نیوتن رو نقض کنه)

خیلی خوبه اگه خودت طراحی رو آغاز کنی و هرجا مشکلی داشتی بپرسی. :applause:

دیدگاه

به کلاس فیزیک خوش آمدید !!!
          دانلود کی های جدید کاسپر
          sam.shark360

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn

فرمایش شما ، متین ، ولی شتاب در داخل خودرو به یکباره صفر نمیشه ، چون به یک باره سرعت خودرو از صفر به 120 کیلومتر در ساعت نمیرسه !! ، و اگر در هر لحظه میکرو در حال خواندن اطلاعات خروجی چیپ و محاسبه آن باشد ( در حالی که سرعت داره با شیب ملایم به 120 میرسه و به همون تناسب ، شتاب داره با شیب متناسب رو به کم شدن میره ) ، نتیجه محاسبه سرعت لحظه ای و مسافت ، به چه صورتی میشه ؟؟
            بهتره مثل نیوتن در قرن هفدهم من هم با مثال بگم.
            ماشینشروع به حرکت می کنه با شتاب 10 متر بر مجذور ثانیه. ما هم تو میکرو مثلا این عدد 10 رو داریم. بعد از یک ثانیه به سرعت ما 10 تا اضافه میشه و سرعت میشه 10.
            در ثانیه ی دوم شتاب ماشین میشه 9 و انتگرال یا سرعت ما میشه 19
            در ثانیه سوم شتاب ما میشه 8 و سرعت یا انتگرال میشه 27
            ...
            پس اگه دقت کنید شتاب متغیر هم مشکلی در انتگرال گیری بوجود نمیاره.
            مثلا در همین سرعت 27 اگه گاز رو کم کنید و شتاب صفر بشه و سرعت تا ابد 27 باقی می مونه.
            فقط مشکل اینه که در انتگرالگیری خطاها پشت سرهم جمع میشن. مثلا اگه شتاب صفر باشه و آی سی خطای 1 داشته باشه بعداز 100 ثانیه خطای سرعت میشه 100
            [/quote]

پس طبق فرمایش شما ، نمیشه از این چیپ ، بعنوان سرعت سنج و مسافت شمار خودرو ، استفاده نمود !!

دیدگاه

بله نمیشه ازشون بعنوان سرعت سنج یا مسافت سنج استفاده کرد.

جالب اینجاست که از یک مسافت سنج مثل شفت انکودر میشه بدون خطا سرعت سنج و شتاب سنج ساخت! زیرا در مشتق گیری خطا جمع نمیشه بلکه برعکس خطا در اثر تفاضل صفر میشه.

دیدگاه

با سلام
                یه سوال کلی ,اطلا این سنسورها چجوری کار می کنند اینها که هیچ قطعه مکانیکی یا اصلا نیمه مکانیکی هم ندارن چطوری کار میکنند و چیزایی مثل زاویه ,سرعت , شتاب و ... اندازه گیری میکنن.آقا این خارجکی هام چه چیزایی که نمی سازن تازه فکر کنم تکنولوژی استفاده شده تو این آی سی مال چند سال پیشه.

با تشکر
                دانلود کی های جدید کاسپر
                sam.shark360

دیدگاه

امکان پذیر هست. :redface:

ببینید شتاب ثابت با شتاب = 0 فرق داره.

شما وقتی پدال گاز رو فشار میدید ( و یک جا نگه میدارید ) شتابی ایجاد میشه ( ثابت ) و این شتاب موجب

افزایش سرعت میشه تا زمانی که سرعت به یه حدی برسه ( مثلا 30 K/m ) سپس شتاب موجود با مقدار

نیرویی که اصطکاک داره متناسب میشه و سرعت بیشتر نمیشه ( شتاب صفر نیست , اگر صفر بشه پس نیرویی وارد نمیشه

و اگه نیرویی وارد نشه سرعت کاهش پیدا میکنه چون اصطکاک هست و ... . )

پس نتیجه اینکه ما همیشه شتاب داریم پس انتگرال شتاب و انتگرال سرعت معنا دار هست و یک مقداری رو به ما میده

پس ما میتونیم مقدار مسافت رو تعیین کنیم و با زاویه هایی که از انحراف معیارمون داریم میتونیم حتی نقشه مکانهایی

که یک ربات از اونجا عبور کرده رو تعیین کنیم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sharktech
                    با سلام
                    یه سوال کلی ,اطلا این سنسورها چجوری کار می کنند اینها که هیچ قطعه مکانیکی یا اصلا نیمه مکانیکی هم ندارن چطوری کار میکنند و چیزایی مثل زاویه ,سرعت , شتاب و ... اندازه گیری میکنن.آقا این خارجکی هام چه چیزایی که نمی سازن تازه فکر کنم تکنولوژی استفاده شده تو این آی سی مال چند سال پیشه.

با تشکر
                    چرا ندارند. خوب هم دارند. نگاه کنید :

en.wikipedia.org/wiki/MEMS

دیدگاه

با سلام
                      پسر این عکس رو از کجا آوردی oo: ,درسته که از این عکس یه چیزی یاد گرفتم اما من یکی رو که پاک :redface: شرمنده کرد.آقا من هی فکر می کردم که آخه یه چیزی که قطعه متحرک نداره چه طوری حرکت ها رو سنس میکنه نگو که اینا هم یه قطعاتی دارند.یه چیز دیگه این عکس تو چه مقیاسی گرفته شده ؟

با تشکر
                      دانلود کی های جدید کاسپر
                      sam.shark360

دیدگاه

نوشته اصلی توسط NASA_DE
                        امکان پذیر هست. :redface:

ببینید شتاب ثابت با شتاب = 0 فرق داره.

شما وقتی پدال گاز رو فشار میدید ( و یک جا نگه میدارید ) شتابی ایجاد میشه ( ثابت ) و این شتاب موجب

افزایش سرعت میشه تا زمانی که سرعت به یه حدی برسه ( مثلا 30 K/m ) سپس شتاب موجود با مقدار

نیرویی که اصطکاک داره متناسب میشه و سرعت بیشتر نمیشه ( شتاب صفر نیست , اگر صفر بشه پس نیرویی وارد نمیشه

و اگه نیرویی وارد نشه سرعت کاهش پیدا میکنه چون اصطکاک هست و ... . )

پس نتیجه اینکه ما همیشه شتاب داریم پس انتگرال شتاب و انتگرال سرعت معنا دار هست و یک مقداری رو به ما میده

پس ما میتونیم مقدار مسافت رو تعیین کنیم و با زاویه هایی که از انحراف معیارمون داریم میتونیم حتی نقشه مکانهایی

که یک ربات از اونجا عبور کرده رو تعیین کنیم.
                        ناسای عزیز
                        با کمال تاسف باید بگم بنده در فیزیک-ریاضی کلاسیک بیشتر از الکترونیک تخصص دارم. پس قبل از اینکه عملا تست کنید عرض می کنم با این روش نمیشه. و جالبه که اصلا ربطی به اینکه شتاب چند باشه نداره. این ذات انتگراله که باعث خطای افزایشی در حوضه عمل میشه. وگرنه در تئوری خطا معنی نداره.

در ضمن این سنسورها برایند شتاب وارد بر جسم متحرک را اندازه می گیرند. وقتی سرعت یک جسم ثابت باشه شتاب اون صفره و از نظر تئوری انتگرال ثابت می مونه. حتی اگه موتور هنوز نیرو وارد کنه.

دیدگاه

در مورد Error ها فرمایشتون رو قبول دارم. ولی میشه این Error ها رو بهبود بخشید:

www.noise.physx.u-szeged.hu/DigitalMeasurements/Sensors/ADXL202ped.pdf

وقتی سرعت یک جسم ثابت باشه شتاب اون صفره و از نظر تئوری انتگرال ثابت می مونه. حتی اگه موتور هنوز نیرو وارد کنه.
                          وقتی نیرو هست شتاب هم هست.

f=ma

در اکثر Compass ها از این نوع سنسور ها استفاده میشه.

تیم های بزرگ رباتیک در دنیا از این سنسور و Laser Scanner برای تولید نقشه استفاده میکنند:

robotarenas.nist.gov/2005/German_Open/Team%20Description%20Papers/(GERMANY)%20RescueRobots%20Freiburg.pdf

TDP تیم معظم MRL هم رو Search نکردم, اونها هم از این روش استفاده میکنند.

http://www.analog.com/library/analogDialogue/archives/35-04/ADXL202/index.html

دیدگاه

اگه به لینک اولی که فرستادید دقت کنید در همون صفحه ی اول گفته نمی تونید از این سنسور به تنهای مکان را بدون خطا داشاه باشی.

راجع به فیزیک :
                            در رابطه ی f=ma مقدار f برایند نیروهای وارد بر جسم است نه فقط نیروی موتور یا ... پس وقتی ماشین با سرعت ثابت حرکت می کنه برایند نیروهای وارد بر اون صفره و سنسور ما هم خروجی صفر خواهد داشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                              اگه به لینک اولی که فرستادید دقت کنید در همون صفحه ی اول گفته نمی تونید از این سنسور به تنهای مکان را بدون خطا داشاه باشی.

راجع به فیزیک :
                              در رابطه ی f=ma مقدار f برایند نیروهای وارد بر جسم است نه فقط نیروی موتور یا ... پس وقتی ماشین با سرعت ثابت حرکت می کنه برایند نیروهای وارد بر اون صفره و سنسور ما هم خروجی صفر خواهد داشت
                              بنده هم که عرض میکنم خطا بهبود پذیره. ( خطا هست اما ... . )

فرمایش شما در صورتی صحیح هست که روی یک خط حرکت انجام بشه. اما در صورتی که

حرکت ( حداقل ) روی صفحه است.

دیدگاه

با سلام
                                دوستان گرامی من این تاپیک رو زده بودم چون می خواستم توسط این سنسور مختصات سه گانه بعلاوه زاویه بین یه بازوی روبات که شبیه دست انسان است رو توسط این سنسور رایانه انتقال بدم اما حالا که فکر میکنم می بینم کاش یه سوال به این صورت می پرسیدم:
                                چطور میشه که مختصات سه گانه بعلاوه زاویه بین یه بازوی روبات که شبیه دست انسان است رو به رایانه انتقال داد ؟
                                اگه دوستان نظری دارن بفرمایند .
                                با تشکر
                                دانلود کی های جدید کاسپر
                                sam.shark360

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X