سلام دوستان
پیرو تاپیک قبلیم که در مورد "سنسور برای اندازه گیری نیروی کششی" بود و کسی از دوستان جوابی نداد یه ایده داشتم گفتم اینجا مطرح کنم تا نظرات دوستان رو بدونم
لطفاً اول اون تاپیک من رو مطالعه کنید بعد هم از اینجا به بعد رو مطالعه کنید
خدمت شما : "سنسور برای اندازه گیری نیروی کششی"
خوب بعد از مطاله تاپیک قبلی من ، حتماً متوجه شدید که هدف من چی هستش ، بله اندازه گیری نیرویه کششی !
خوب من می خوام مساله رو اینجوری حل کنم :
خواسته های مساله :
زمان اتمام پدیده : 200 میلی ثانیه
میزان جابجایی : 40 میلی متر
دقت مورد نظر برای اندازه گیری جابجایی : 1 یا 2 میلی متر
میزان نیرو : 4.3 تا 10 کیلوگرم
دقت مورد نظر برای اندازه گیری نیرو : 0.5 کیلو گرم یا کمتر
نیروی وارده بر یک جسم برابر است با
یعنی شتاب ضرب در جرم جسم
شتاب هم برابر است با مشتق دوم جابجایی نسبت به زمان یعنی
خوب من میام یک وزنه به اندازه 4.3 کیلوگرم به محور بوبین مورد نظر وصل می کنم ( پس جرم مشخص میشه
)
حالا برای دونستن میزان نیروی که بوبین به جسم وارد خواهد کرد باید شتاب رو بدونم
نمیدونم سنسورهای شتاب موجود تو این مورد به درد من می خورند یا نه ، اگه به درد می خورند لطفاً معرفی شون کنید
خودم می خوام شتاب رو از روی اندازه گیری زمان و جابجایی و مشتق گرفتن از اونا بدست بیارم
به این صورت که برای اندازه گیری زمان از تایمر میکرو استفاده می کنم و برای اندازه گیری جابجایی از یک پتانسیومتر خطی یا LVDT استفاده می کنم
با یک ADC سرعت بالا در مدت زمان 200 میلی ثانیه نمونه های خودم رو از زمان و جابجایی گرفته و ذخیره می کنم
بعد با استفاده از روش های عددی مشتق گیری از نمونه هام دو بار مشتق می گیرم و شتاب رو در هر لحظه بدست میارم
حالا که شتاب در هر لحظه رو دارم اون رو در جرم که 4.3 کیلوگرم هستش ضرب می کنم و نیروی کششی در هر لحظه بدست میاد
حالا هم میزان جابجایی در هر لحظه رو دارم و هم نیروی کششی در هر لحظه رو دارم
و میتونیم براحتی اون گراف نیرو بر حسب جابجایی که در تاپیک اول گفته بودم رو رسم می کنم
//
حالا چند تا سوال :
1) این ایده چقدر عملیه ؟
2) میزان خطای اندازه گیری بخصوص در مورد مشتق گرفتن در چه حدی هستش ؟
3) سنسورهای شتاب مثل سری ADXL در این مورد بدرد می خورند ؟
4) اگر سنسوری های سری ADXL برای اندازه گیری شتاب به درد بخورند با دو بار انتگرال گرفتن از خروجی اون میشه میزان جابجایی رو بدست آورد ؟
در این صورت خظا چقدر میشه ؟ با در نظر گرفتم اینکه کل جابجایی فقط 40 میلی متر می باشد و ما نیاز داریم بتونیم جابجایی 1 یا 2 میلی متر رو سنس کنیم !
5) شما ایده ای برای حل این مساله ندارید ؟
ممنون :smile:
پیرو تاپیک قبلیم که در مورد "سنسور برای اندازه گیری نیروی کششی" بود و کسی از دوستان جوابی نداد یه ایده داشتم گفتم اینجا مطرح کنم تا نظرات دوستان رو بدونم
لطفاً اول اون تاپیک من رو مطالعه کنید بعد هم از اینجا به بعد رو مطالعه کنید
خدمت شما : "سنسور برای اندازه گیری نیروی کششی"
خوب بعد از مطاله تاپیک قبلی من ، حتماً متوجه شدید که هدف من چی هستش ، بله اندازه گیری نیرویه کششی !
خوب من می خوام مساله رو اینجوری حل کنم :
خواسته های مساله :
زمان اتمام پدیده : 200 میلی ثانیه
میزان جابجایی : 40 میلی متر
دقت مورد نظر برای اندازه گیری جابجایی : 1 یا 2 میلی متر
میزان نیرو : 4.3 تا 10 کیلوگرم
دقت مورد نظر برای اندازه گیری نیرو : 0.5 کیلو گرم یا کمتر
نیروی وارده بر یک جسم برابر است با
شتاب هم برابر است با مشتق دوم جابجایی نسبت به زمان یعنی
خوب من میام یک وزنه به اندازه 4.3 کیلوگرم به محور بوبین مورد نظر وصل می کنم ( پس جرم مشخص میشه
حالا برای دونستن میزان نیروی که بوبین به جسم وارد خواهد کرد باید شتاب رو بدونم
نمیدونم سنسورهای شتاب موجود تو این مورد به درد من می خورند یا نه ، اگه به درد می خورند لطفاً معرفی شون کنید
خودم می خوام شتاب رو از روی اندازه گیری زمان و جابجایی و مشتق گرفتن از اونا بدست بیارم
به این صورت که برای اندازه گیری زمان از تایمر میکرو استفاده می کنم و برای اندازه گیری جابجایی از یک پتانسیومتر خطی یا LVDT استفاده می کنم
با یک ADC سرعت بالا در مدت زمان 200 میلی ثانیه نمونه های خودم رو از زمان و جابجایی گرفته و ذخیره می کنم
بعد با استفاده از روش های عددی مشتق گیری از نمونه هام دو بار مشتق می گیرم و شتاب رو در هر لحظه بدست میارم
حالا که شتاب در هر لحظه رو دارم اون رو در جرم که 4.3 کیلوگرم هستش ضرب می کنم و نیروی کششی در هر لحظه بدست میاد
حالا هم میزان جابجایی در هر لحظه رو دارم و هم نیروی کششی در هر لحظه رو دارم
و میتونیم براحتی اون گراف نیرو بر حسب جابجایی که در تاپیک اول گفته بودم رو رسم می کنم
//
حالا چند تا سوال :
1) این ایده چقدر عملیه ؟
2) میزان خطای اندازه گیری بخصوص در مورد مشتق گرفتن در چه حدی هستش ؟
3) سنسورهای شتاب مثل سری ADXL در این مورد بدرد می خورند ؟
4) اگر سنسوری های سری ADXL برای اندازه گیری شتاب به درد بخورند با دو بار انتگرال گرفتن از خروجی اون میشه میزان جابجایی رو بدست آورد ؟
در این صورت خظا چقدر میشه ؟ با در نظر گرفتم اینکه کل جابجایی فقط 40 میلی متر می باشد و ما نیاز داریم بتونیم جابجایی 1 یا 2 میلی متر رو سنس کنیم !
5) شما ایده ای برای حل این مساله ندارید ؟
ممنون :smile:
دیدگاه