برای درک راحتتر میشه گفت این سنسور مثل یک میکروفون و یک بلندگو هستش که کار دریافت و ارسال رو انجام میده
پس سنسور آلتراسونیک در دو شکل فرستنده و گیرنده موجود هست و البته فرکانس کاریش هم بالاتر از بازه شنوایی انسان هستش
یعنی سیگنال فرستاده شده توسط فرستنده آلتراسونیک رو گوش انسان نمیتونه بشنوه و سنسور گیرنده آلتراسونیک هم امواجی رو که دریافت میکنه انسان نمیتونه بشنوه.
کاربردهای متعددی هم میتونه این امواج داشته باشه
مثلا در متر صوتی:یک فرستنده آلتراسونیک یک موج 40 کیلوهرتز رو میفرسته به سمت یک مانع و بازتابش این سیگنال رو یک گیرنده آلتراسونیک میگیره و یک میرو هم زمان این رفت و برگشت رو حساب میکنه و چون سرعت صوت هم مشخصه پس میشه فاصله رو تا اون مانع حساب کرد
یا مثلا ساخت دزدگیر حساس به حرکت یا تشخیص وجود یا عدم وجود یک مانع برای یک ربات و...
برای بالاتر بودن خودتو ببر بالا،دیگرانو پایین نیار
چون ممکنه دستت به همه نرسه تا بیاریشون پایین
توی انجمن سرچ کنید اطلاعات خوبی پیدا خواهید کرد.یه فایل مقاله هم هست که جناب ایجی زحمتش رو کشیدن و توی انجمن موجود هست.مطالعه اون هم قطعا مفید خواهد بود.
http://www.bargh20.com/learn/sensors/ultrasoni/هم یه مقاله هست که ممکنه بدردتون بخوره.
موفق باشید
فقر ، شب را " بی غذا " سر کردن نیست ................ فقر ، روز را " بی اندیشه" سر کردن است
http://www.bargh20.com/learn/sensors/ultrasoni/هم یه مقاله هست که ممکنه بدردتون بخوره.
موفق باشید
این لینک کار نمیکنه ؟؟ :eek:
نوشته اصلی توسط rayanf
ممنونم از این اطلاعات خوب.
اما من میخوام شروع به ساخت این پروژه کنم نیاز به اطلاعات ساخت کامل دارم
ساخت فاصله سنج آلتراسونیک معمولی زیاد سخت نیست
و نقشه های زیادی تو کتابها و اینتر نت هست.....ولی اصلا دقت خوبی نداره
پروژه زمانی سخت میشه که بخواهید دقت اونو بالا ببرید
که بالا بردن دقت کار چندان راحتی نیست
من نبودم آنکه از من در خیالت ساختی ...
پس تو هم چون دیگران چندان مرا نشناختی
اگر دقیقتر توضیح بدی که پروژه مد نظرتون چیه دوستان بهتر میتونن کمکتون کنن
اما اگر فقط ارسال و دریافت یک سیگنال مدنظرتون باشه بدون میکرو هم میشه این کار رو انجام داد
اما بازم میگم صورت مسئله رو کاملتر شرح بدین و کمی هم سرچ کنید و لینکهای بچه ها هم مطالعه کن دوست عزیزم
برای بالاتر بودن خودتو ببر بالا،دیگرانو پایین نیار
چون ممکنه دستت به همه نرسه تا بیاریشون پایین
فزکانس چه تاثیری در کارکرد این سنسورها دارد ؟
من الان یه سنسور دیدم (uc400)که با فرکانس 380 کیلو کار میکنه و همش 50 سانت اندازه میگیره ؟ اما دقت بالا oo: !
اگر اولتراسونیک برای اندازه گیری سطح آب باشه ، و رطوبت محیط نزدیک 90 درصد باشه ، اولتراسونیک تو اندازه گیری فاصله اشتباه نمیکنه ؟
دیدگاه