اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوال در مورد سنسور امونیاک MQ137 مورد استفاده در مرغداری ها

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوال در مورد سنسور امونیاک MQ137 مورد استفاده در مرغداری ها

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
    در یکی از سایت های خارجی دیدم یکی از بچه ها ی گرگان ،درسایت discovercircuits در مورد سنسور MQ137 سوال پرسیده .یه نگاهی بندازید بی نتیجه نخواهد بود

http://www.discovercircuits.com/ubbthreads/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=9508
    اونجا رو نگاه کردم . اونها هم بحثشون به سرانجام خاصی نرسیده بود . ولی روی صحبت این بنده خدا که خودش هم سنسور MQ 137 رو خریده بود دقت کن که گفته بود :

It's really difficult for me to work with MQ137 because i don't have any experimental envirnoment so i think it's better to work with ME3-NH3 because there is a linaer relashionship between concentration(ppm) and output current(uA) and i don't need to test the sensor in a chamber to find the alarm point

این یعنی همون مشکلی که قبلا بهت گفتم . ولی در کل من این سنسورهای سری MQ رو با مدار زیر درایو می کنم :

البته خروجی این مدار (خروجی CA3130) صفر یا یک هست (البته می تونید از 741 هم استفاده کنید) ولی می تونید از قسمت Vout یک سیم بدید به ADC میکرو و مقدار رو بدست بیارید . مقدار دقیق هم با توجه به مقدار RL سنسور و نمودار داده شده در صفحه آخر دیتاشیت بدست میاد . برای اطلاعات بیشتر سمت چپ صفحه اول و اول صفحه دودیتاشیت زیر رو بخونید همه چیز میاد دستتون . اگه سوالی داشتید بگید تا بیشتر توضیح بدم .

Download Datasheet

تاپیک جامع سیستم مدیریت ساختمان BMS و خانه هوشمند Smart Home
    دانلود مجموعه آموزشی شرکت Altium ا (Altium Training)
    مقالات و فایل های آموزشی نرم افزار Labview
    حل مشکل درایور و راه اندازی FT232 های غیراورجینال

دیدگاه

تمام مغازهای معروف شیراز رو گشتم ولی متاسفانه tgs گیرم نیومد .پس قیدش رو می زنم :angry: :angry:
      یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

سلام
        اقا محمد به این سایت یه سری بزنید .اگر باهشون تماس نگرفتیدتا تماس یگیرم و بهشون یه سفارشی بدم ببینم می تونن کاری انجام بدن یا نه؟
        http://www.kavirelectronic.ir/varedat
        یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
          سلام
          اقا محمد به این سایت یه سری بزنید .اگر باهشون تماس نگرفتیدتا تماس یگیرم و بهشون یه سفارشی بدم ببینم می تونن کاری انجام بدن یا نه؟
          http://www.kavirelectronic.ir/varedat
          سلام

راستیتش با این وضع دلار من که چند وقتیه نتونستم قطعه ای بخرم . این که دیگه وارداته که هیچی دیگه ! البته قبلش برنامم بود ولی الان حتی فروشنده ها حاضر به فروش جنس خودشون نیستن / دیگه وارد کردن به کنار . با این حال من با این فروشگاه تماس نگرفتم اگه تونستی یک تماس بگیر ببین چی به چیه . شاید ارزش وارد کردن رو داشت . فقط مهم قیمت نهایی قطعه هست . تا یک مقداری هم بالا باشه مشکلی بوجود نمیاد .
          در ضمن کاش میشد بفهمیم چرا واردات این سنسور یک دفعه متوقف شد . چون به نظر من خیلی مهمه . شاید اصلا MQ137 از اون بهتر بود . خیلی جالبه سنسوری که تا چند وقت پیش اکثر فروشگاه ها داشتن الان هیچ کدوم ندارن !

دیدگاه

با سلام
            آقا محمد مقدار مقاومت rl رو روی چند اهم تنظیم کردید ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط داریوش عباسی
              با سلام
              آقا محمد مقدار مقاومت rl رو روی چند اهم تنظیم کردید ؟
              سلام

راستیتش تا الان منتظر TGS2444بودم و هنوز MQ137 رو هم تهیه نکردم تا درایوش کنم . تازه اونم اگه گیر بیاد . ولی انشالله به محض اینکه گیرم بیاد شروع به ساختش می کنم .

پی نوشت :

خروجی این سنسورهای سری MQ به همه چیز وابسته هست (دما و رطوبت و اکسیژن ! و ..... ) . برای همین RL هم در هرمنطقه ای احتمالا مقادیر متفاوتی داره . با این حال بذارید تا سنسور به دستم برسه تا انشاالله بتونم کار رو شروع کنم .

دیدگاه

سلام دوستان میدونم خیلی وقته از این تاپیک میگذره . بنده همین الان به این مشکل بر خوردم و موندم که چی کار کنم . mq هست TGS پیدا نمیشه از طرفی یه سنسور ME3-NH3 هم هست اما تا حالا نشنیدم چطوره اما یه جا خوندم باید هر چند وقت یه بار بیاد بیرون از سالن وگرنه به مشکل بر میخوره
                شما نتیجه کارتون چظور بود ؟ mq جواب داد ؟ مرغا که تلف نشدن؟
                اشکهایی که پس از هر شکست میریزیم همان عرقیست که برای پیروزی نریخته ایم.
                هیتلر

دیدگاه

سنسور MQ جواب میده موردی نداره برای این کار. چون صرفا تشخیص مهمه و اگر به یه حد رسید دریچه های هوا باز بشه.
                  چرا ناراحتی پاتریک!
                  + امروز ی بچه دیدم سرچهارراه گل میفروخت
                  - از دیدنش ناراحت شدی؟
                  + نه
                  پس چی ناراحتت کرده
                  + اینکه دیدن اینجور بچه ها انقدر واسم عادی شده که دیگه ناراحتم نمیکنه
                  ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                  تاحالا فکر کردی بیسواد کیه؟- بی سواد یعنی کسی که نمیتونه ذهنیاتش رو عملی کنه!
                  ------------------------------------------------------------------------------------------------------
                  محصولات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سوران آراسته نمایش پست ها
                    سنسور MQ جواب میده موردی نداره برای این کار. چون صرفا تشخیص مهمه و اگر به یه حد رسید دریچه های هوا باز بشه.
                    مرسی از جوابتون جناب اراسته .اما اگه نمیشه حد رو درست تشخیص داد رو mq137 . چجوری حد رو تایین کنیم ؟ با چه دقتی میشه مقدار رو به ppm در اورد ؟ دقیقا مشکل منم سر همون تریگشه
                    مثلا سر 25 ppm تریگ گنه سر 35 الارم هشدار رو به صدا در بیاره
                    هیتلر

دیدگاه

اگر نحوه تولید گاز امونیاک رومی دونی به راحتی می تونی سنسورهاتو کالیبره بکنی.
                      شیوه کار هم مثل همین سنسور TGS 5042هست. و البته میگم مقدار این گاز در مرغداری ها چون انچنان دقت نمی خواد می تونی با یه تقریب و تست ساده اون محدوده رو به دست بیاری.
                      چرا ناراحتی پاتریک!
                      - از دیدنش ناراحت شدی؟
                      + نه
                      پس چی ناراحتت کرده
                      محصولات

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سوران آراسته نمایش پست ها
                        اگر نحوه تولید گاز امونیاک رومی دونی به راحتی می تونی سنسورهاتو کالیبره بکنی.
                        شیوه کار هم مثل همین سنسور TGS 5042هست. و البته میگم مقدار این گاز در مرغداری ها چون انچنان دقت نمی خواد می تونی با یه تقریب و تست ساده اون محدوده رو به دست بیاری.
                        منم مشکلم اینجاست .منظورتون از نحوه تولید گاز امونیاک چی هست ؟
                        من گاز کالیبره ندارم . محیط تست هم ندارم و دستگاهی که دقیق باشه که از روی اون کالیبره کنم هم ندارم
                        هیتلر

دیدگاه

چند مورد خیلی ساده رو میگم انجام بده.
                          دیتاشیت رو بخون و ببین گفته بعد از سپری شدن چه زمانی سنسور پایدار میشه و وقتی پایدار شد ولتاژ خروجی اون رو در یک محیط باز و تمیز اندازه بگیر.
                          بعد از این کار برو سراغ اشنایی با نحوه تولید گاز امونیاک (با پاشیدن اب روی مدفوع جوجه ها این گاز تولید میشه!) حالا ببین کدوم روش از همه راحت تره. من مثال گفتم پس اول تحقیق و مطالعه و بعد عمل!
                          و در نهایت مثل ویدیویی که در لینک بالا هست در یک محفظه شیشه ای گاز تولید کنید و سنسور رو قرار بدین.
                          به همین سادگی
                          چرا ناراحتی پاتریک!
                          - از دیدنش ناراحت شدی؟
                          + نه
                          پس چی ناراحتت کرده
                          محصولات

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                          X