اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

غلاف برای pt100 ؟؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : غلاف برای pt100 ؟؟

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
    سلام
    دوست عزیز جناب "اریک ماطوسیان " شما چرا میخاید از pt100 استفاده کنید ؟؟ حداکثر رنج دمای موردنظرتون چقدر هست ؟؟ دقتی که میخاید چقدر هست ؟

من قبلا خیلی در مورد pt100 تحقیق و بحث کردم و تاپیک های زیادی هم مطالعه کردم .ولی به این نتیجه رسیدم که برای کارم این سنسور زیادی هست .شما جواب سوالها رو بدید تا راهنماییتون کنم .

ضمن تشکر از آقای دکتر و ehsanbagheri

عرض کنم خدمت شما که شاید دلیل خاص و منطقی برای استفاده از pt100 نداشته باشم ولی چون همیشه از این سنسور به عنوان یه سنسور دمایی که تو صنعت زیاد ازش استفاده میشه و دقت خوبی داره یاد میشد ، دوست داشتم که توی پروژم ازش استفاده کنم. همچنین استاد راهنما هم این سنسور رو پیشنهاد داد ( تا بتونه با اندازه گیری مقاومت از صحت دمای تولید شده و نمایش داده شده اطمینان حاصل کنه )

دمایی که من باید تولید و اندازه گیری کنم : منفی 20 درجه تا مثبت 120 درجه است.
    دقت: 0.1 درجه

نظر شما چیه ؟
    به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اریک ماطوسیان

ضمن تشکر از آقای دکتر و ehsanbagheri

عرض کنم خدمت شما که شاید دلیل خاص و منطقی برای استفاده از pt100 نداشته باشم ولی چون همیشه از این سنسور به عنوان یه سنسور دمایی که تو صنعت زیاد ازش استفاده میشه و دقت خوبی داره یاد میشد ، دوست داشتم که توی پروژم ازش استفاده کنم. همچنین استاد راهنما هم این سنسور رو پیشنهاد داد ( تا بتونه با اندازه گیری مقاومت از صحت دمای تولید شده و نمایش داده شده اطمینان حاصل کنه )

دمایی که من باید تولید و اندازه گیری کنم : منفی 20 درجه تا مثبت 120 درجه است.
      دقت: 0.1 درجه

نظر شما چیه ؟
      چون تجربه ای در این زمینه ندارید پیشنهاد میکنم اصلا و ابدا سراغ PT100 نرید چون گرفتن دقت 1. از این سنسور خیلی سخته ضمن اینکه گرفتن چنین دقتی توسط ADC میکرو امکان پذیر نیست و باید از مبدل های ADC خارجی استفاده کرد مثل AD7780 . ما قبلا خیلی در این زمینه خیلی بحث کردیم اگر یه سرچی در انجمن بزنید متوجه خواهید شد .پیشنهاد من برای کارتون استفاده از سنسور SMT160 هست هم جوابگوی رنج کاریتون هست و هم دقت مورد نظرتون رو میده .
      برای PT100 هم میتونید تاپیک زیر رو ببینید

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=75043.0
      یا به اندازه آرزوهایت تلاش میکنی یا به اندازه تلاشت ارزو میکنی

دیدگاه

در سنسورهای دما در حالت صنعتی که ترانسمیتر و ترانسدیوسر با همه و یا فقط تراندسدیوسر یا سنسور اندازه گیر رو داریم دو تا پارامتر مطرحه یکی accuracy یا دقت و یکی دیگه resolution که رسیدن به دقت های زیر 0.2 درجه سانتیگراد کلا در همه روشها منجمله RTD کمی سخته ولی رزولوشن قضیش خیلی فرق میکنه و اگر مبدل یا ترانسمیتر ما به اندازه کافی قوی باشه میتونیم حتی انتظار 0.01 درجه هم داشته باشیم. در بسیاری کاربردها دقت پارامتر اصلی مورد نظره و رزولوشن اصلا مهم نیست مثلا زمانی که دمای قرائت شده قراره که در یک پروسه شیمیایی تاثیر بزاره و مطمئنا دمای واقعی لازمه. ولی در بعضی کاربردها داشتن یک دقت مناسب و معمولی کافیه و رزولوشن بالا در قرائت مهمتره . مثلا در پروسه هایی که میخواهیم میزان افت دما یا افزایش آن را از یک لحظه به بعد بدانیم. در اینجا دقت مهم نیست و رزولوشن مهمتره.
        با این مقدمه نسبتا طولانی باید عرض کنم که در جایی که بسیاری از ترانسمیترهای اماده صنعتی دقت 0.2 درجه رو در کاتالوگ ذکر میکنند که من به اونم خیلی مواقع که برند معتبر نیست شک دارم. رسیدن به دقت 0.1 درجه کار مشکلیه و خیلی هم کاربردی نداره. اینکه دوستمون میفرمایند باید برای دقت های بالا مبدل آنالوگ به دیجیتال تون قوی باشه کاملا درسته ولی بیشتر به بحث رزولوشن در قرائت بر میگرده اگر یک رنج دمایی 140 درجه ای رو میخواهید با رزولوشن 0.1 قرائت کنید به 1400 سطح نیاز دارید که با مبدل 10 بیتی مطمئنا به این نتیجه نمیرسید. البته این رو بگم که مبدل میکروکنترلرهایی مانند سری ATMEGA درسته که 10 بیتیه ولی چون بر اساس خود دیتاشیت 1 واحد از 1024 نوسان داره عملا توی اینجور کاراهای حساسی مشکل ساز میشه. ولی به هر حال در تایید فرمایش دوستمون راه اندازی سنسورهای دمایی مانند RTD , ترموکوپل و ... که یک خروجی نیاز به پردازش و اندازه گیری نسبتا پیچیده دارند کمی سخت تره تا سنسورهای مدارمجتمعی که یک خروجی ساده تری رو تولید میکنند. در سنسورهای دمایی مدارمجتمع هم سری هایی مانند SMT یا SHT از دقت مناسبی برخوردارند.
        موفق باشید
        مهم نیست چه مدرکى دارید
        مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

با تشکر دوستان عزیز آقای دکتر و میثم عزیزی.

با خواندن فرمایشات شما دیگه تقریبا از کار با pt100 منصرف شدم. چون پروژه یم پروسه کنترل دما رو شامل میشه که باید دما ر با دقت 0.1 درجه در set point نگه داره! پس حتما "دقت" سنسور مورد نظر میباشد. هرچند استفاده از این سنسور با مبدل های adc خارجی میتونه دقت خوبی بده ولی مشکل زمان کم هست که نمیتونم تو این بخش از پروژه زیاد صرف کنم. فقط میمونی پشیمونی از خرید که اونم ایشالا در اینده ازش استفاده میکنم :biggrin:

حالا سه تا مشکل:
          ** در دیتاشیت زده Absolute accuracy ± 0.7 °C ، که دقت 0.1 رو برامون نمیسازه درسته ؟

****این سنسورهایی که خروجی دیجیتال دارند مثل smt160 ، سطح کوچیکی دارند ( نسبت با این pt100 های غلاف دار! ) این مشکلی برای محاسبه دمای جسم مورد نظر ایجاد نمیکنه ؟

* همونطور که قبلا خدمت شما عرض کردم ، یکی از دلایل تصمیم به استفاده از pt100 - مشخصا در این پروژه "دانشجویی" - سهولت تحقیق صحت دما با اندازه گیری مقاومت خروجی بود، که در صورت استفاده از سنسورهای مدارمجتمع ، یکم این مورد مشکل میشه.
          به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

با تشکر دوستان عزیز آقای دکتر و میثم عزیزی.

با خواندن فرمایشات شما دیگه تقریبا از کار با pt100 منصرف شدم. چون پروژه یم پروسه کنترل دما رو شامل میشه که باید دما ر با دقت 0.1 درجه در set point نگه داره! پس حتما "دقت" سنسور مورد نظر میباشد. هرچند استفاده از این سنسور با مبدل های adc خارجی میتونه دقت خوبی بده ولی مشکل زمان کم هست که نمیتونم تو این بخش از پروژه زیاد صرف کنم. فقط میمونی پشیمونی از خرید که اونم ایشالا در اینده ازش استفاده میکنم :biggrin:

حالا سه تا مشکل:
            ** در دیتاشیت زده Absolute accuracy ± 0.7 °C ، که دقت 0.1 رو برامون نمیسازه درسته ؟

****این سنسورهایی که خروجی دیجیتال دارند مثل smt160 ، سطح کوچیکی دارند ( نسبت با این pt100 های غلاف دار! ) این مشکلی برای محاسبه دمای جسم مورد نظر ایجاد نمیکنه ؟

* همونطور که قبلا خدمت شما عرض کردم ، یکی از دلایل تصمیم به استفاده از pt100 - مشخصا در این پروژه "دانشجویی" - سهولت تحقیق صحت دما با اندازه گیری مقاومت خروجی بود، که در صورت استفاده از سنسورهای مدارمجتمع ، یکم این مورد مشکل میشه.
            دوست عزیز من نگرفتم شما میخای چی رو اندازه گیری کنید .بیشتر باز کنید تا منظورتون رو متوجه بشم
            پروژه کارشناسی هست یا کاردانی ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اقای دکتر
              دوست عزیز من نگرفتم شما میخای چی رو اندازه گیری کنید .بیشتر باز کنید تا منظورتون رو متوجه بشم
              پروژه کارشناسی هست یا کاردانی ؟
              ببخشید ناقص توضیح دادم.

من با صفحه های گرم/سرد کننده ی TEC قراره دمای استوانه فلزی ( احتمالا آلمینیومی ) رو در دمای مطلوب کاربر ثابت نگه دارم. سنسور من باید دمای این استوانه فلزی رو محاسبه کنه. هنوز دنبال تهیه این استوانه نرفتم ولی ارتفاعی حدودا 10 تا 15 سانتی متری خواهد داشت.

پروژه کارشناسی :redface:
              به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

در مورد کالیبراسیون و بررسی صحت اندازه گیری در مورد RTD هم به سراغ مقاومت اهمی و اندازه گیری و سپس تبدیل رابطه ریاضی اون نمیرن و از یکسری کوره دمایی استاندارد کالیبراسیون هست که دما رو در یک مقدار خاص که میخواهیم تنظیم میکنه سنسور رو داخل اون قرار میدن و مقدار قرائت شده توسط سنسور با مقدار واقعی رو مقایسه و خطا رو بدست میارن و اگر لازم شد بر اساس روش خاص آن سنسور کالیبراسیون مجدد برای کاهش خطا انجام میدن
                من فکر میکنم در دانشگاه این امکانات وجود نداره که میزان خطای واقعی یعنی انحراف دمای قرائت شده از دمای واقعی رو با دقت زیاد اندازه گیری کنه و پروسه هایی هم که میخواهیم این سنسورها رو در مد آزمایشگاهی استفاده کنیم چندان حساس نیستند که به دقتهای 0.1 درجه ای نیاز داشته باشیم. بنابراین شما تمرکزتون روی این باشه که رزولوشن سنسور به 0.1 برسه و این هم مستلزم داشتن روش قرائت دقیق و مناسب برای اینکاره
                با توجه به اینکه اصل پروژتون رو فرمودید که ثابت نگه داشتن دمای یک استوانه فلزی است. بنابراین موضوعات مهم دیگری هم توی پروژتون دارید و بهتره از همون SMT160 و یا سنسورهای مناسب دیگه استفاده کنید. با توجه به اینکه پروسه دما اساسا خیلی کنده باید روی سیستم کنترلی خیلی تمرکز داشته باشید. و همچنین برای اتصال سنسور دما به استوانه هم راههای زیادی است. شما میتونید از یه چیزی شبیه همون غلاف pt100استفاده کنید و سنسور رو داخل اون قرار دهید. و یا اگر محیط خشکه همون کلگی سنسور رو مستقیم به بدنه استوانه اتصال دهید. از چیزی مثل خمیر سیلیکون که در هیت سینکها هم استفاده میشه برای ایجاد اتصال مناسبتر میتونید استفاده کنید.
                مهم نیست چه مدرکى دارید
                مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

اقای ماطوسیان عزیز
                  بهترین سنسوری که میتونید پیدا بکنید که هم راحت راهاندازی میشه و هم دقت فووووقالعاده ای داره ds18b20 هستش. دقت 12 بیت فکر میکنم از -30 تا +125 اندازه گیری میکنه.
                  با یه تقسیم ساده میبینی که دقتش از چیزی که شما نیاز داری هم بیشتره. همچنین این سنسور قبلا توسط تولید کننده کالیبره شده هستش. من خودم برای راهاندازی تعداد 210 عدد سنسور pt100 به دلیل پیچیده شدن مدارها برای 210 عدد سنسور از قطعات با دقت پایین استفاده کردم و کلا ساختار راهاندازی رو ساده در نظر کرفتم بعد اومدم همه رو به هم چسبوندم و با یک ds18b20 چسبوندم و به صورت نرمافزاری کالیبره کردم. هزینه ساخت پروژه حدود 1 میلیون کاهش پیدا کرد.

در کل برای تعداد یک عدد بهتر از ds18b20 پیدا نمیکنی. همچنین سرعت تغییرات بالایی داره.

برای تست دقت میتونی مقدار خروجی رو روی lcd ببینی تو فاصله یک متری یک لامپ 100 روشن بکنی و تغییر عدد خروجی سنسور رو ببینی. دقت و حساسیتش فوقاعادس.

دیدگاه

ممنون از شما دوستان گرامیِ.. عزیزی و ویزیری :smile: :redface:

بله دقیقا پروژه منم عنوانش همین است : کوره کالیبراسیون..

که البته با توجه به میزان دانش و تجربه ای که دارم انتظار ندارم در این بازه زمانی یک دستگاه در قد و قواره ی صنعتی تولید کنم! ولی خوب دستگاه باید چیزی شبیه این کار رو انجام بده. حالا هم با تصمیم به استفاده از سنسورهایی شبیه smt160 و ds18b20 دیگه پروسه با مبدل adc ( داخلی میکرو یا خارجی ) درگیر نمیشه. حالا از بین این دو کدوم راه اندازی راحت تری داره ؟ smt160 اطلاعات رو به صورت pwm و ds18b20 به صورت پروتوکل 1wire به خروجی منتقل میکنند. چون از نظز زمان خیلی نگرانم این رو پرسیدم.

بعد اینکه دوستان با توجه به سطح بزرگ استوانه نسبت به سطح سنسور ، آیا لازمه به منظور بدست آوردن دمای واقعی از دو یا چند سنسور استفاده بشه ؟
                    به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

ممنون از شما دوستان گرامیِ.. عزیزی و ویزیری :smile: :redface:

بله دقیقا پروژه منم عنوانش همین است : کوره کالیبراسیون..

که البته با توجه به میزان دانش و تجربه ای که دارم انتظار ندارم در این بازه زمانی یک دستگاه در قد و قواره ی صنعتی تولید کنم! ولی خوب دستگاه باید چیزی شبیه این کار رو انجام بده. حالا هم با تصمیم به استفاده از سنسورهایی شبیه smt160 و ds18b20 دیگه پروسه با مبدل adc ( داخلی میکرو یا خارجی ) درگیر نمیشه.

دوستان با توجه به سطح بزرگ استوانه نسبت به سطح سنسور ، آیا لازمه به منظور بدست آوردن دمای واقعی از دو یا چند سنسور استفاده بشه ؟
                      ds18b20 دقت بیشتری نسبت به smt160 داره. همچنین میتونید تا 256 سنسور رو فقط با یک خط راهاندازی بکنید. این روش خیلی سیم کشی و همچنین سخت افزار و نرمافزار رو ساده تر میکنه. smt160 نیاز به تایمر داره که اگر تجربه کار باهاش رو اشته باشید میبینید که با avr به دقت بالایی نمیرسید. همچنین خطای ذاتی smt160 فکر میکنم نیم یا یک درجه بود و با دقتی که شما نیاز دارید خیلی فاصله داره.

یک سری دستگاههایی در ازمایشگاههای تعیین استاندارد هست به اسم کنج سنج. یک اطاقک کوچیک هست که دورتادور اونو 200 تا سنسور گرفته. وسیله رو داخلش میزارن و دمای تمام سنسور ها رو میخونن تا ببینن گرما به کدوم سمت بیشتر انحراف داره. میخواید همینو تو ابعاد کوچیک بسازید؟؟؟

اگر قطعه الومنیومی که میگید توش خالیه و میخواید دمای داخلش تثبیت شده باشه راههای دیگه ای هم هست. هوا عایق خیلی خوبی برای دما هستش. چند قطعه الومنیومی استوانه ای رو داخل هم بزارید طوری که بینشون هوا باشه. انگاری چند تا لوله رو داخل هم گزاشتید. الومنیوم داخلی که حکم ظرف رو داره سعی بکنید خلوص بالایی داشته باشه. فقط دمای داخلی رو بخونید. با این کار میتونید تا شاید بالای 99 درصد مطمئن باشید که تمام نقاط همدما هستند.

دیدگاه

من هم با smt160 کار کردم و هم با ds18b20 .

smt حدوداد 14 تومن هست و ds18b20 قیمتش 5 تومنه .همون ds18b20 کارتون رو انجام میده . البته دقت کنید که DS18B20 رو خریداری کنید نه DS1820 .
                        موفق باشید

دیدگاه

دکتر 3200 یکی دو هفته پیش خریدم بوده ها!!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                            دکتر 3200 یکی دو هفته پیش خریدم بوده ها!!!
                            منم میخریدم 3000 تومن .ولی دیروز تماس گرفتم گفتش 5000 تومن :angry: البته قیمت شیراز هست .شما برای کجا هستید ؟

دیدگاه

خودم همدان. ولی فقط مقاومت اونم در تعداد سی چهل تا رو از همدان میخرم. این قیمت طهران بود. جوان.

دیدگاه

ممنون ازتون :smile:

ds18b20 دقت بیشتری نسبت به smt160 داره. همچنین میتونید تا 256 سنسور رو فقط با یک خط راهاندازی بکنید. این روش خیلی سیم کشی و همچنین سخت افزار و نرمافزار رو ساده تر میکنه. smt160 نیاز به تایمر داره که اگر تجربه کار باهاش رو اشته باشید میبینید که با avr به دقت بالایی نمیرسید. همچنین خطای ذاتی smt160 فکر میکنم نیم یا یک درجه بود و با دقتی که شما نیاز دارید خیلی فاصله داره.
                                بله حق با شماست از همین ds18b20 استفاده خواهم کرد. الان فقط نگرانیم اینه که میکرویی که استفاده میکنم پروتوکل 1wire رو داره یا نه. میخوام از lpc2138 استفاده کنم.

یک سری دستگاههایی در ازمایشگاههای تعیین استاندارد هست به اسم کنج سنج. یک اطاقک کوچیک هست که دورتادور اونو 200 تا سنسور گرفته. وسیله رو داخلش میزارن و دمای تمام سنسور ها رو میخونن تا ببینن گرما به کدوم سمت بیشتر انحراف داره. میخواید همینو تو ابعاد کوچیک بسازید؟؟؟
                                نه من میخوام یه کوره کالیبراسیون بسازم. کوره ای که بتونه انواع دماسنج ها رو با سنسور های مختلف ( ترموکوپل و ... ) رو کالیبره کنه. انواع مختلفی هست که یکی از ساده ترینشون با استفاده از همین صقحه های tec ساخته میشه. یه چیزی شبیه دستگاهی که لینکشو پایین گذاشتم:

http://www.isotech.co.uk/products/in...alibrators.php

اگر قطعه الومنیومی که میگید توش خالیه و میخواید دمای داخلش تثبیت شده باشه راههای دیگه ای هم هست. هوا عایق خیلی خوبی برای دما هستش. چند قطعه الومنیومی استوانه ای رو داخل هم بزارید طوری که بینشون هوا باشه. انگاری چند تا لوله رو داخل هم گزاشتید. الومنیوم داخلی که حکم ظرف رو داره سعی بکنید خلوص بالایی داشته باشه. فقط دمای داخلی رو بخونید. با این کار میتونید تا شاید بالای 99 درصد مطمئن باشید که تمام نقاط همدما هستند.
                                یله استوانه به اندازه ای که یک استوانه تو پر دیگر در اون جا بگیره خالی است. صفحه های tec در بیرون این استوانه نصب میشن و فکر نکنم بشه داخل اون رو سنسور نصب کرد. چون با استوانه دیگه باید پر بشه. نمیدونم منظورم رو رسوندم یا نه
                                به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X