اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

nyquist

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

nyquist

سلام

من دو تا سوال در باره نمودار نایکوئیست داشتم :

1. نمودار نایکوئیست باید طبق تابع تبدیل حلقه باز رسم بشه یا حلقه بسته ؟ ( در کتاب اوگاتا حلقه باز گفته ولی استاد ما گفته باید حلقه بسته استفاده کنیم )
    2.اگر میشه کمی درباره تشخیص پایداری از روی این نمودار توضیح بدین
    :bye :bye

پاسخ : nyquist

سلام

1. تا جایی که من می دونم حلقه باز هست ولی اینکه استادتون حلقه بسته گفتن شاید منظور دیگه ای داشتن...ولی این حلقه بازه
    2. تشخیصش خیلی راحت .....شما شکل رو کامل بکشین هم مسیر رفت و هم برگشت. بعد از هر ناحیه یک فلش به سمت بیرون بکشین ! قطعا چند تا از مسیر های نایکویست رو قطع میکنه. فرض کنین 2 خط رو قطع کرد. اگر مسیر ساعتگرد بود +1 و اگه پادساعتگرد بود -1 بگیرین آخر این 2 تارو جمع کنین اگه مثبت یا منفی بود ناپایدار و اگه 0 بود پایدار هست در اون ناحیه.....!!! البته این روش تستی هست ولی از این راحتتر نداریم
    I ❤️ ECA

دیدگاه

پاسخ : nyquist

به نام خدا
      سلام علیکم
      فکر می کنم که یه خورده دیر این سوال رو دیدم اما بهر حال الان که دیدم براتون میگم که موضوع از چه قراره .اما نه برای اینکه بهتر با قضیه آشنا بشید بهتون کتاب رو معرفی می کنم تا خودتون برید و بهتر متوجه بشید .خب برای اینکه با مبحث نایکوئیست آشنا بشید پیشنهاد می کنم که کتاب پردازش (از مجموعه کتب آمادگی برای آزمون کارشناسی ارشد )رو مطالعه بفرمایید .این رو هم بهتون بگم که رسم دیاگرام نایکوئیست یه خورده مشکله بخصوص اگه از روی تابع تبدیل حلقه بسته باشه .فرق رسم از طریق تابع تبدیل حلقه باز و رسم از روی تابع تبدیل حلقه بسته در اینه که وقتی ما دیاگرام رو از روی تابع تبدیل حلقه بسته رسم می کنیم باید پایداری سیستم حلقه بسته رو حول مبدا مختصات بررسی بکنیم در واقع باید ببینیم که این دیاگرام (دیاگرام کامل نه نیمه) مبدا مختصات رو چند دور میزنه .خب حالا چون اساسا رسم این دیاگرام مشکله علمای علم کنترل گفتن این چه کاریه؟!بجاش بیایم دیاگرام نایکوئیست رو از روی تابع تبدیل حلقه باز رسم بکنیم و بجای مبدا پایداری رو حول نقطه منهای یک مورد بررسی قرار بدیم (باز هم دیاگرام کامل نه نیمه)رابطه اصلیش هم اینیه که در پایین میاد:
      N=Z-P
      در این رابطه Nتعداد دورهایی هست که سیستم حلقه باز حول -1می زنه بطوره که از مجموع جبری گردش در جهت عقربه های ساعت(که+در نظر گرفته میشه)و گردش در خلاف جهت عقربه های ساعت (که منفی در نظر گرفته میشه)بدست میاد Zهمصفرهای ناپایدار معادله مشخصه سیستم حلقه بسته هست که در واقع میشه تعداد قطبهای سمت راست تابع تبدیل حلقه بسته .Pهم تعداد طبهای سمت راست محور موهومی معادله مشخصه هست که میشه تعداد قطبهای ناپایدار تابع تبدیل حلقه باز .حالا توی همین رابطه همونطور که دوستمون گفت اگه Zصفر شد سیستم پایدار هست و در غیر این صورت سیستم ناپایدار خواهد بود .باید به این نکته هم توجه کنین که من هر چی بگم اون چیزی نیست که توی کتاب هست هر چند فکر می کنم بتونم تموم اون نکات رو ااینجا بگم اما فکر می کنم شما و سایر دوستان برن به این کتاب و همچنین کتاب اوگاتا یا کتابهای مشابه نگاهی بندازین و البته روش کار بکنین البته به نتایج خوبی خواهید رسید.
      موفق باشید و البته ما رو از دعای خیر بی نصیب نکنید
      دانی که بر نگین سلیمان چه نقش بود؟//دل بر جهان مبند که با کس وفا نکرد
      هرکجا مَحرم شدی چشم از خیانت باز دار//ای بسا مَحرم که با یک نقطه مجرم می شود
      شوق خوی صاحبان یقین است
      موفق و موید و پیروز باشید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
      X