سلام خدمت همگی
بنظر شما میشه کنترل موشکی که شلیک شده رو بدست گرفت و مثلا اونو منحرف کرد؟ oo:
لطفا راهنماییم کنید
پیشاپیش تشکر...
بستگی به نوع هدایت موشک داره ، خیلی از موشکها در حال حاضر هستند که هدایتشون بصورت خودکار هست و از بیرون دستور نمیگیرند مثل هدایت نیمه راداری یا حرارتی ... که با فریب الگوریتم هدایتی موشک میشه منحرفش کرد و حتی تا حدودی کنترلش کرد .
نوع دوم موشکها با استفاده از دیتالینک رادیویی بین موشک و لانچر (حالا یا هواپیما یا ایستگاه زمینی) فرامین کنترلی رو دریافت میکنند که با هک این دیتالینک (که البته بعلت کدگذاری فرامین و تمهیداتی که در این ارتباط ها بکار میره بسختی قابل انجام هست) یا اخلال در باندش میتونید موشک رو کنترل یا منحرف کنید .
سلام
می دونید کار نفر دومی (عقبی) که توی کابین هواپیما های جنگنده میشینه چیه ؟ (البته در حالت عادی و نه اضطراری)
با درود . . .
شوخی! : اسپم نده و یکسری عملیات ناوبری(جزئی) و انهدامی و همچنین مسیر یابی رو انجام بده :biggrin:
نوشته اصلی توسط mam1373
سلام خدمت همگی
بنظر شما میشه کنترل موشکی که شلیک شده رو بدست گرفت و مثلا اونو منحرف کرد؟ oo:
لطفا راهنماییم کنید
پیشاپیش تشکر...
بسیتگی داره منظور شما چه نوع موشکی باشه
دست ساز خودتون و یا ساخته صنایع نظامی
دست ساز خودتون رو بنده خبر ندارم اما بعید میدونم بشه
اما در صنایع نظامی معمولا موشک ها و یا وسایل پرنده رو در صورتی که بدون سرنشین باشه از ترکیب چندین قسمت ناوبری میسازن تا مورد هک شدن و یا پارازیت قرار نگیره
به طور مثال در مواردی منطقه یابی نقطه ای هدف توسط جی پی اس انجام میشه و در بعضی موارد فرو سرخ و در موارد دقیق و پیشرفته پردازش تصویر و یا ارسال همزمان تصویر جهت کنترل توسط اپراتور
در مواردی هم نقطه هدف توسط لیزر علامت گذاری میشه
در مواردی هم که موشک نقش منحنی زن رو داشته باشه(مورد استفاده در اواخر جنگ جهانی دوم توسط آلمان ها) تقریبا محاله. چون هیچ سامانه پردازشی و یا ناوبری نداره و ...
در سیستمهایی مثل گنبد آسمان(ساخته اسرائیل) پس از رهگیری خود موشک توسط سامانه راداری نوع حرکت و پیش بینی مسیر توسط یک سامانه فوق پیشرفته انجام میشه و یک موشک جهت انهدام مورد فوق به سمت اون روانه میشه(در صورت کار کرد درست تقریبا با توجه به علم امروزه بهترین گزینه هستش)
پی نوشت:
نکنه این پهپاد ها کار شما بوده و قصد دارید در پروژه جدید برید سراغ موشک؟ :biggrin:
در کل جناب شفقی اطلاعات بیشتری در این زمینه ممکنه داشته باشند
درد من تنهایی نیست؛ بلکه مرگ ملتی است که گدایی را قناعت، بیعرضگی را صبر، و با تبسمی بر لب این حماقت را حکمت خداوند می نامند! "گاندی"
به دلیل وجود برخی مشکلات و بی احترامی ها این اکانت رو غیر فعال کردم. همیشه سر بلند باشید.
بدرود . . .
تو ناو های جنگی جنگی شنیدم به این صورته:
موشکها حرارت موتور ناو رو دنبال میکنن و ناو هم برا گول زدنش چند تا چیز(اسمش یادم نیست ولی چند متری ناو رو هوا میزنن و میترکه و حرارت تو اون نقطه از هوا ایجاد میکنه) بعد موشک دیگه میوفته دنبال این حرارتی که ایجاد شد و از کنار ناو رد میشه.
نه متاسفانه نمیدونم کار نفر دوم چیه :sad:اگه میشه توضیح بدید
جایی رو نمیشناسین که اطلاعات کاملتری دریافت کنم؟
در ضمن هدایت نیمه راداری چیه و چطور انجام میشه؟ :question:
اگه اطلاعات بیشتری از طرز کار سامانه گنبذد اسمان دارید ممنون میشم بگید :agree:
اقاجون کار نفر دوم هواپیما ناوبری و رهگیریه
کی گفته میتونه موشکهای دیگه رو تحت کنترل بگیره؟! هاه!
اما بگم که سئوال نفر اولم یه جورایی یه جوریه
اخه عزیزم اطلاعات دقیقتر بدده ببینیم چی میخای؟
اره میشه بعضی مدلهاشو کنترل کرد
کدوم مدلاشو میخای حالا؟
به اونیم که میگی تو ناو ازش استفاده میکنن واسه گول زدن که تو هواپیماها خیلی بیشتر استفاده میشه و انواع مختلفی هم داره میگن چف
اوکی؟
نه متاسفانه نمیدونم کار نفر دوم چیه :sad:اگه میشه توضیح بدید
نوشته اصلی توسط وحید نصیری
با درود . . .
شوخی! : اسپم نده و یکسری عملیات ناوبری(جزئی) و انهدامی و همچنین مسیر یابی رو انجام بده :biggrin:
اسپم ندادم برادر . گفتم شاید بدونید . علاوه بر وظایفی مثل ناوبری و رهگیری / یکی از سیستم هایی که در این کابین قرار داره و اپراتورش کمک خلبان هست / سیستم مختل سازی و در موارد پیشرفته تر کنترل بعضی از انواع موشک های شلیک شده به سمت جنگنده هست .
پی نوشت : جهت اطلاع بگم که این رو یکی از خلبان های نیروی هوایی بهم گفت ولی گفت که فقط سیستم مختل سازی روی هواپیماهای داخلی هست و اون سیستم کنترل توی نمونه های پیشرفته تر هست .
در ضمن هدایت نیمه راداری چیه و چطور انجام میشه؟ :question:
تو این سیستم یک فرستنده ی راداری قوی روی زمین هست که هدف رو به اصطلاح Illuminate میکنه ، در داخل موشک هم یک گیرنده ی دو آنتنه (یا چند آنتنه) راداری هست که امواج انعکاس یافته از هدف رو میگیره و بر اساس یک سروومکانیزم جهت حرکت موشک رو نسبت به امواج تنظیم میکنه
سجاد جان مگه ناو چقدر اثر حرارتی داره که موشک بیافته دنبالش !؟ بیشتر موشکهای ضدکشتی هدایت راداری فعال هستند تا جایی که اطلاع دارم .
در سیستمهایی مثل گنبد آسمان(ساخته اسرائیل) پس از رهگیری خود موشک توسط سامانه راداری نوع حرکت و پیش بینی مسیر توسط یک سامانه فوق پیشرفته انجام میشه و یک موشک جهت انهدام مورد فوق به سمت اون روانه میشه(در صورت کار کرد درست تقریبا با توجه به علم امروزه بهترین گزینه هستش)
سیستمی که با چنتا موشک، با تکنولوژی 20 سال پیش ایرانی از رده خارج شد بهترینه؟ بیخیال!!این سامانه فوق پیشرفته 70% ختی میزنه
مثلا تو جنگ خودمون برای گول زدن موشکای حرارتی سازه های شناوری روی سطح آب میساختن که شناور بودن و رو رادار به شکل کشتی دیده میشدن.
هر موقع یه موشک چند ملیونی کرم ابریشم یا حرارتی شلیک میشد ،اون گول زنکا که اختشاشات رادیویی و حرارتی ایجاد میکردن رو میزد بعد رادیو عراق اعلام میکرد امروز ارتش قدرتمند عراق تونست یکی دیگه از کشتی های جنگی ایرانی رو غرق کنه. =)) ضمنا کسایی که با تیر مستقیم توپ ضدهوایی موشک میزدن هم هنوز هستن،میتونی از اونا دقیقتر بپرسی.
امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.
آقا کامران میشه در مورد روش جستجوی حرارتی IR Seeker و روش پردازش تصویر مرجع کاملی (فارسی یا انگلیسی) معرفی کنید.
همون طور که میدونید تمام موشک های ضد زره (زمین به زمین) به جز دهلاویه از روش هدایت سیمی که نیمه خودکار فرمان به خط دید هستش استفاده میکنن و کاربر طی پرواز موشک باید نشانه موجود در دوربین را روی هدف نگه داره. سوال من هستش که چرا در موشک های ضد زره از روش هایی مثل جستجوی حرارتی (مثل موشک زمین به هوای میثاق) یا روش پردازش تصویر استفاده نمیشه؟ دلیل خاصی داره؟
موشکهای تام هاوک که قابلیت شلیک از زیر دریا رو داره از یک ویژگی جالب بنام اثر زمین استفاده میکنه به اینصورت که کل مسیر حرکت از قبل توسط ماهواره نقشه برداری میشه بعد این نقشه ها که بصورت عکس هستند وارد حافظه موشک میشه و بعد از پرتاب موشک اتوماتیک مسیر خودش رو با استفاده از دوربین دقیقش اصلاح میکنه البته این روش معایبی داره که اولیش الزام پرتاب موشک در روز هست و بعدیش عدم توانایی مسیر یابی در کویر و دریاست چون هیچ گونه نقاط مرجع ثابتی مثل جاده و تپه وجود نداره بخاطر همین در جنگ اول خلیج موشکهای تام هاوک آمریکا از بین کوههای زاگرس بسمت بغداد میرفتند و بخاطر ارتفاع بسیار کم آنها و حرکت در بین کوهها قابل ردیابی نبودند.معمولا موشکهای حرارت یاب از نوع هوا به هوا و یا زمین به هوا هستند برای هدف یابی موشکهای ساحل به دریا یا سطح به سطح از خاصیت انعکاس امواج راداری موشک بوسیله بدنه فلزی شناورها استفاده میشه که در ناوهای جنگی جهت جلوگیری از اصابت موشک یک سری موشکهای کوچک حاوی ذرات آلومنیوم بنام چف به هوا پرتاب میشه تا چتری از این ذرات در اطراف ناو شکل بگیره و رادار موشک به اشتباه بیفته.در حال حاضر بیشترین توجه معطوف نابودی موشک با لیزر یا موشکهای ضد موشک پاتریوت هست تا اخلال در کنترل آن.
دیدگاه