اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کنترل مدام شیر برقی با کامپیوتر با کمک PLC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

کنترل مدام شیر برقی با کامپیوتر با کمک PLC

به نام خدا و سلام
    Computer---->PLC----->selonoid valve
    ​​​​​
    چطور در لحظه و مدام پایه های خروجی plc را از طریق کامپیوتر مدیریت کنیم. تا شیرهای برقی متصل به plc قطع و وصل شوند و plc فقط جریان و ولتاژ شیر های برقی را تامین کند. _تمامی محاسبات در کامپیوتر انجام میشه plc فقط نقش کلید زنی را دارد_.
    از چه پروتکلی استفاده شود ، تا بتوان به پایه های خروجی plc در لحظه فرمان داد؟

PLC
    plc
    valve
    python
    delta
    #plc-delta
    #protocol_Ethernet_plc
    #PLC_protocol

سلام دوست عزیز ، من دقیق متوجه سوالتون نشدم، خب کار plc کلا کنترل سیستم هست و پروتکل های ارتباطی زیادیم داره ، تو دو راهی استفاده از یکی از پروتکل های ارتباطیش موندین یا کلا نمیدونید چطور از پروتکل های ارتباطی استفاده کنید؟
    جدیدترین ویرایش توسط آقاپور; ۰۹:۵۱ ۱۴۰۳/۰۲/۳۰.

دیدگاه

به این روش که در آن منطق کنترل در PC نوشته میشه و از PC به عنوان کنترلر اصلی سیستم استفاده میشه (Direct Digital Control)
      یا DDC Control گفته میشه و به علت نقاط ضعف و خطراتی که داره بعد از اختراع PLC دیگه از این روش استفاده نمیشه و DCS جایگزین اون شده . البته در خیلی از شرکت ها مثل جایی که من در اون مشغول به کار هستم و بعد از 20 سال هنوز هم بزرگترین انبارمکانیزه خاورمیانه محسوب میشه ، بخاطر قدیمی بودن سیستم کنترل و هزینه های سنگین به روز رسانی هنوز داره از این روش برای کنترل ربات های انبار استفاده میشه و در بعضی مواقع هم به دلیل RealTime نبودن سیستم ، بهینه ترین روش کنترل محسوب میشه . به هرحال اگر از مشکلات و خطرات آن آگاهی دارید می بایست با درنظر گرفتن موارد ذیل مناسب ترین شبکه را از نظر سهولت اجرا و هزینه و کارایی ، که برای کاربرد مدنظر بهینه باشه را انتخاب کنید :
      • فاصله بین PC و PLC
      • اینترفیس هایی که PLC بصورت Onboard روی خودش موجود داره یا ماژول های ارتباطی که خریداری کرده اید
      • پورت هایی که PC بصورت Onboard روی مادر برد خودش داره یا کارت های توسعه که قصد خرید اون رو دارید (مثلا" مولتی پورت یا کارت سریال)
      • میزان نویز محیط
      • میزان اهمیت و حساسیت دیتای ارسالی و دریافتی
      • میزان خسارت وارد شده درصورت وقوع خطا
      • سطح توانایی برنامه نویسی و در دسترس بودن کتابخانه های رایگان
      • غیرتجاری بودن یا تجاری و انحصاری بودن پروژه و نیاز به محافظت در برابر مهندسی معکوس
      • میزان حساسیت و وضعیت سیستم کنترل درصورت هک شدن PC یا قطع ارتباط شبکه یا ارسال Garbage Value روی بستر شبکه
      • یک طرفه یا دوطرفه بودن ارتباط
      • میزان اهمیت همزمانی ارسال و دریافت روی بستر شبکه
      • هزینه نهایی
      *** باتوجه به اینکه قصد دارید سیستم کنترل را بصورت DDC پیاده سازی کنید بنابراین باتوجه به RealTime نبودن کنترلر و پروسه تحت کنترل ، موضوع سرعت شبکه کلا" منتفی بوده و در کاربرد مدنظر شما انتخاب لایه فیزیکی شبکه صرفا" بر اساس موارد بالا انجام میشه نه براساس سرعت شبکه

باتوجه به موارد بالا یکی از شبکه های زیر برای ارتباط بین PLC و PC قابل انتخاب هست :
      • RS232 سه سیمه
      • RS422 دو سیمه یا چهارسیمه (Full Duplex - Half Duplex)
      • RS485 دوسیمه یا چهارسیمه (Full Duplex - Half Duplex)
      • Ethernet
      و روی هر کدام از لایه فیزیکی های بالا پروتکل های زیر قابل اجرا هست :
      • پروتکل Modbus Ascii (روی بستر RS232 و RS422 و RS485 )
      • پروتکل Modbus RTU (روی بستر RS232 و RS422 و RS485 )
      • پروتکل Modbus TCP (روی بستر Ethernet)
      • پروتکل اختصاصی ( دارای CRC - دارای CheckSum - دارای CheckSum و CRC)
      درمورد طراحی پروتکل اختصاصی بنده فقط روی بستر RS232 و RS422 و RS485 و فقط روی PLC های زیمنس و میتسوبیشی و دلتا تجربه دارم و تا به حال روی بستر Ethernet امتحان نکردم​​​
      جدیدترین ویرایش توسط 901878; ۱۱:۱۷ ۱۴۰۳/۰۲/۲۹.

دیدگاه

درود
        سوال ایشون و قصد استفاده از plc و PC همزمان اصلا فلسفه وجودی plc را زیر سوال برده کسیکه بلده با plc برنامه بنویسه و سخت افزار plc هم در اختیارشه دیگه نیازی به pc نداره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
          درود
          سوال ایشون و قصد استفاده از plc و PC همزمان اصلا فلسفه وجودی plc را زیر سوال برده کسیکه بلده با plc برنامه بنویسه و سخت افزار plc هم در اختیارشه دیگه نیازی به pc نداره
          خیر اینطور نیست . در بسیاری از موارد الگوریتم های کنترلی نیاز به ورودی هایی دارند که این ورودی ها هیچ قرابتی با دنیای برق و الکترونیک ندارند و در دنیای فیزیکی هیچ سیگنال معادلی ندارند . به عنوان مثال فرض کنید مسیر یک پالت روی کانوایر می بایست بر اساس نوع اجناس داخل پالت ، شهر مبداء ارسال کننده ، شرکت سازنده قطعه ، تاریخ ارسال ، میانگین زمان خروج پالت ، فساد پذیر بودن یا نبودن قطعات داخل پالت و بسیاری از فاکتورهای دیگه تعیین بشه و احتمال تغییر این پارامترها در فرآیندهای کاری وجود داشته باشه . به خصوص در مواردی که نیاز باشه سیستم بصورت هوشمند توانایی تصمیم گیری و کنترل داشته باشه . قطعا" چنین سیستم کنترلی را نمیشه صرفا" با PLC طراحی کرد و در این گونه موارد الگوریتم اصلی کنترل در PC نوشته میشه .
          خب تا اینجای کار استفاده از PC واضحه . اما مشکل وقتی پیش میاد که در الگوریتم کنترل برای تصمیم گیری صرفا" اطلاعاتی که از دیتابیس میاد کفایت نمیکنه و برای تصمیم گیری نیاز به اطلاع از وضعیت Field داشته باشید . مثلا" نیاز باشه برای تعیین مسیر حرکت پالت ، وزن پالت و ابعاد پالت و بارکد الصاق شده روی پالت و مکان فعلی پالت و .... را هم به طور لحظه ای داشته باشید . باتوجه به اینکه تحلیل این نوع اطلاعات در PLC از نظر پیچیدگی و هزینه سخت افزار بیش از PC خواهد بود ، الگوریتم کنترل در PC نوشته میشه و PC نقش سوپروایزر سیستم کنترل را داشته و سیگنال های لازم از سطح فیلد توسط PLC جمع آوری شده و توسط شبکه به PC منتقل میشه و پس از تحلیل ، فرامین حرکتی لازم به PLC ها ارسال میشه .

دقت داشته باشید که در این نوع سیستم ها به علت RealTime نبودن PC و شبکه ، سیگنال های حفاظتی که نیاز به واکنش سریع سیستم داره مثل Overload ، Emergency و همچنین فرامین کنترل دستی در خود PLC نوشته میشه اما تصمیم گیری ها و فرامین اصلی حرکتی از سمت PC اعمال میشه

در نمونه ای که توسط یک شرکت کره ای و در سال 1381 اجرا شده و بنده از همون سال تا به امروز نگهداری و تعمیراتش را انجام دادم تعداد 13 عدد PLC و شش عدد میکرو 8051 زیر مجموعه PC هستند و غیر از ربات ها تعداد 196 دستگاه کانوایر هم توسط همان PC بطور هم زمان کنترل میشه و اطلاعات تمامی کانترها و تایمرها و حافظه های داخلی PLC و همینطور وضعیت لحظه ای اکثر سنسورهای موجود در سطح فیلد برای کامپیوتر ارسال میشه .
          شاید براتون جالب باشه که بدونید 6 عدد ربات اصلی توسط میکرو 8051 کنترل میشه و در تابلوی کنترل ربات ها PLC ها زیر مجموعه میکرو 8051 هستش و فقط برای مدار قدرت و فرامین کنترل دستی از PLC استفاده شده .
          تقریبا" 5 یا 6 سال بعد نمونه به روز شده همین سیستم توسط شرکت زیمنس در ایرانخودرو اجرا شد که در اونجا هم PLC های زیمنس S7 زیر مجموعه PC هستند و قسمت عمده الگوریتم کنترل در نرم افزار WMS نوشته شده و همچنان سیگنال سنسورها بطور مستقیم توسط PC خوانده شده و PC در کنترل ربات ها و باقی تجهیزات مستقیما" دخالت میکنه و صرفا" نقش مانیتورینگ نداره و PLC ها مجری فرمان های صادره از نرم افزار PC هستند
          جدیدترین ویرایش توسط 901878; ۱۸:۴۶ ۱۴۰۳/۰۲/۲۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
            درود
            سلام
            در مواردی که پردازش سنگینی وجود دارد نیازه که کامپیوتر پردازش ها را انجام دهد حال چطور پایه خروجی plc را تحریک کنیم از طریق کامپیوتر
            سوالم به طور واضح این است که…
            ؟
            « « « چطور پایه ورودی مثلا x1 از plc را فعال کنم از طریق کامپیوتر تا plc با فعال شدن ورودی x1 اش -توسط کامپیوتر بیاد- پایه خروجی y1 که به شیر برقی سلونوییدی است فعال کند؟
            PLC تنها کنترل کننده خط تولید و گوش به فرمان کامپیوتر از طریق ورودی x1 باشد؟
            ​​​​​​چطور میتوان ورودی x1 از PLC را به PC وصل کنم تا در لحظه و مدام پایه x1 از plc که 24 ولت است را هر وقت خواستم از طریق PC تحریک کنم؟
            جدیدترین ویرایش توسط azim_rezaei; ۰۰:۱۶ ۱۴۰۳/۰۲/۳۰.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط azim_rezaei نمایش پست ها
              ​​​​​​چطور میتوان ورودی x1 از PLC را به PC وصل کنم تا در لحظه و مدام پایه x1 از plc که 24 ولت است را هر وقت خواستم از طریق PC تحریک کنم؟
              هیچ نوع ارتباط فیزیکی بین PC و ورودی یا خروجی های PLC برقرار نمیشه . بسته به نوع PLC و ماژول هایی که براش وجود داره میتونید ورودی های PLC را توسط PC کنترل کنید .بین PLC و PC فقط کابل شبکه وصل میشه . حتی این امکان رو دارید که با نصب کارت شبکه وایرلس روی PC و ماژول وایرلس شبکه روی PLC یا قرار دادن یک Access Point در کنار PLC بدون وصل کردن حتی یک رشته سیم PLC را از راه دور کنترل کنید .

در PLC های میتسوبیشی سری A ماژولی به نام Computer Link وجود داره که اگر اون رو به PLC اضافه کنید کلیه ورودی ها ، خروجی ها ، تایمر و کانترها و به طور خلاصه اکثر پارامترهایی که در حالت برنامه نویسی عادی در خود PLC در دسترس دارید از طریق شبکه قابل دسترسی میشه . تاجایی که حتی میتونید مقدار Set شده تایمرها و کانترها رو تغییر بدید یا مقدار فعلی اونها رو بصورت لحظه ای بخونید یا حتی مقدار شمارش شده فعلی تایمر و کانترها رو تغییر بدید یا PLC رو ریست یا استپ کنید . اما تا جایی که اطلاع دارم در سایر PLC ها ماژولی که این امکانات رو داشته باشه نداریم .

روش دیگری که در همه نوع PLC قابل اجرا هست اینه که بعد از برقراری ارتباط شبکه ای بین PLC و PC تعدادی از رجیسترهای PLC از طریق شبکه قابل دسترسی میشه . شماره این رجیسترها و نوع اونها و اینکه کدام رجیستر Read Only و کدام یک Read/Write هست در User Manual همون مدل CPU گفته شده . برای دسترسی به این رجیسترها از طریق شبکه باید دیتا فریم مشخصی را دقیقا" به همان صورتی که در Manual گفته شده از طریق PC بسازید و از طریق شبکه ارسال کنید . PLC این دیتا را دریافت کرده و مطابق دیتا فریم تعریف شده در Manual به شما پاسخ میده . به همین روش مقدار رجیسترها توسط PLC خوانده و تغییر داده میشه . حالا در سمت PLC برنامه را به این صورت مینویسید که اگر رجیستر مثلا" D1028 فعال شد یا مقدار آن برابر 400 شد خروجی Y01 را فعال کن . به همین راحتی

البته اگر PLC امکان دسترسی بصورت Free Protocol را به ما نداده باشه و فقط تحت پروتکل خاصی مثل مدباس ارتباط برقرار میکنه باید قواعد اون پروتکل برای خواندن و نوشتن روی رجیسترها رعایت بشه و در Manual ممکنه فقط شماره اون رجیسترها و دیتا فریم ذکر شده باشه و الباقی قواعد مربوط به استاندارد همون پروتکل هست که باید رعایت بشه . به عنوان مثال در پروتکل مدباس RTU برای خواندن Holding Register از کد 03 و برای خواندن Coil Status از کد 01 استفاده میشه

درصورت نیاز مدل CPU پی ال سی خودتون و نوع شبکه بین PLC و PC رو بگید تا بهتر بتونم راهنمایی کنم
              جدیدترین ویرایش توسط 901878; ۰۸:۳۹ ۱۴۰۳/۰۲/۳۰.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 901878 نمایش پست ها
                درصورت نیاز مدل CPU پی ال سی خودتون و نوع شبکه بین PLC و PC رو بگید تا بهتر بتونم راهنمایی کنم
                با سلام و تشکر
                از آنجایی که plc نیاز پیست کار پیچیده ای انجام دهد و نیاز به پورت آنالوگ ندارد باز اصلی بر دوش PC هست نظر بنده استفاده از plc اقتصادی است مثل:
                DVP-14SS2 از شرکت دلتا اما پورت اترنت ندارد
                پس اگر نیاز به پورت اترنت باشد برای تعامل با رایانه یکی از plc های دلتا که پورت اترنت داشته باشند یا هر مدلی از plc های دلتا که شما توصیه میکنید
                عاقبت تون بخیر .باز هم ممنون از راهنمایی تان.

دیدگاه

خواهش میکنم
                  اگر باتوجه به مواردی که در پست شماره 3# عرض کردم نوع شبکه را Ethernet انتخاب کردید در این صورت استفاده از PLC های دلتا انتخاب خوبیه
                  حتما" اطلاع دارید که برای برنامه نویسی و کانفیگ PLC ها به پروگرامر مخصوص همان برند و همان سری از CPU نیاز دارید اما در PLC های دارای پورت Ethernet نیازی به پروگرامر ندارید و برنامه ریزی و مانیتور کردن و شبکه کردن از طریق همان پورت انجام میشه

باتوجه به تعداد ورودی و خروجی هایی که دارید یکی از مدل های زیر که دارای پورت Ethernet هست می تونید انتخاب کنید اما از نظر قیمت سه برابر گران تر از مدلی هست که شما انتخاب کردید :
                  DVP12SE11R
                  DVP12SE11T
                  DVP26SE11R
                  DVP26SE11T

Programming Manual کامل CPU های سری DVP را میتونید از لینک زیر دریافت کنید . آدرس های مدباس که باید استفاده کنید در صفحه 144-2 متن یا صفحه شماره 173 از فایل pdf نوشته شده . طبق جدولی که آورده برای ورودی ها و خروجی ها هم آدرس مدباس ارائه کرده . یعنی در این مدل CPU ورودی و خروجی ها هم بطور مستقیم امکان فعال سازی داره

جدیدترین ویرایش توسط 901878; ۱۸:۴۴ ۱۴۰۳/۰۳/۰۱.

دیدگاه

نمونه ارتباط PLC DELTA_DVP-12SE با زبان #C و از طریق Modbus TCP در سایت یوتیوب هست که دیدنش میتونه دید بهتری به شما بده https://www.youtube.com/watch?v=LbRwthCUI9o
                    البته یوتیوب فیلتره و اگر ..شکن ندارید برای دانلودش میتونید از سایت https://en.savefrom.net استفاده کنید

دیدگاه

سلام
                      در مواردی که پردازش سنگینی وجود دارد نیازه که کامپیوتر پردازش ها را انجام دهد حال چطور پایه خروجی plc را تحریک کنیم از طریق کامپیوتر
                      سوالم به طور واضح این است که…
                      ؟
                      « « « چطور پایه ورودی مثلا x1 از plc را فعال کنم از طریق کامپیوتر تا plc با فعال شدن ورودی x1 اش -توسط کامپیوتر بیاد- پایه خروجی y1 که به شیر برقی سلونوییدی است فعال کند؟
                      PLC تنها کنترل کننده خط تولید و گوش به فرمان کامپیوتر از طریق ورودی x1 باشد؟
                      با سلام
                      اگه کارتون نیاز به پردازشهای سنگین یا سریع داره، می تونین plc رو حذف کنین و تنها از خود pc استفاده کنین.
                      اینترفیسهای مختلفی برای ارتباط سیگنالهای آنالوگ و دیجیتال با pc وجود داره. سیستمهای بسیار بزرگ با صدها ورودی و خروجی رو میشه بدون PLC و مستقیما توسط کامپیوتر کنترل کرد که البته استفاده از هر کدوم مزایا و معایب خودش رو داره.
                      از پورت سریال و پرینتر ساده یا کارتهای قدیمی ISA، تا اکسپندرهای مبتنی بر USB3 با سرعت بالا در حال حاضر.
                      کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نو رسیده نمایش پست ها
                        از پورت سریال و پرینتر ساده یا کارتهای قدیمی ISA، تا اکسپندرهای مبتنی بر USB3 با سرعت بالا در حال حاضر.
                        سلام لطفاً اگه ممکنه با جزئیات عملی و میدانی مسیر را برای بنده روشن کنید چطور میتونم با یکی از این سیستم های ارتباطی که فرمودید بتوانم بوبین 24ولتی شیر برقی سلونویدی را از طریق یکی از پورت های ارتباطی رایانه تحریک کنم؟
                        الان با کمک راهنمایی های عملی و کاربردی کاربر محترم 901878
                        در حال تحقیق بر روی رجیستر های plc دلتا هستم که چطور با تغییر وضعیت آنها خروجی plc را تحریک کنم برای فعال کردن شیر برقی 24 ولتی؟
                        با تشکر

دیدگاه

سلام لطفاً اگه ممکنه با جزئیات عملی و میدانی مسیر را برای بنده روشن کنید چطور میتونم با یکی از این سیستم های ارتباطی که فرمودید بتوانم بوبین 24ولتی شیر برقی سلونویدی را از طریق یکی از پورت های ارتباطی رایانه تحریک کنم؟
                          در حال تحقیق بر روی رجیستر های plc دلتا هستم که چطور با تغییر وضعیت آنها خروجی plc را تحریک کنم برای فعال کردن شیر برقی 24 ولتی؟
                          با تشکر
                          PLC هم یه سخت افزاره که میتونه از طریق سریال به کامپیوتر متصل بشه و فرمان بگیره.
                          برای روشن کردن یه شیر سولنوئیدی میشه از هر سخت افزار دیگری که این قابلیت رو داشته باشه استفاده کرد.
                          چون قاعدتا ترجیح براینه که کار با صرف هزینه و زمان کمتر انجام بشه، طبعا اینترفیسهای آماده مثل اردوینو یا ESP که GPIO دارن و یا حتی یه میکروی ساده چند ده هزار تومانی که با سریال یا USB به PC وصل میشه و فرمان میگیره در اولویت قرار میگیرن.
                          اینکه از چه روشی استفاده کنین بستگی به امکانات و تجربیات شما داره.
                          مثلا اگه شما یه PLC بیکار و کابل رابطش رو دم دست دارین و با برنامه نویسیش هم آشنا هستین در عرض چند دقیقه میتونین شیرتون رو راه اندازی کنین، اما برای یه شیر استفاده از چنین سخت افزاری بصرفه نیست.
                          همینطور اگه یه برد بلوپیل داشته باشین و برنامه نویسی میکرو بدونین، که کم حجمتر و اقتصادی تره.
                          و البته برنامه نویسی کامپیوتر که در هردوی اینها مورد نیاز هست.
                          کمترین توقع از یک فرد تحصیلکرده، دانستن املای صحیح کلمات است.

دیدگاه

با تشکر
                            با سلام و احترام
                            وقتی قراره PLC فقط نقش یک رابط بین PC و رله باشه چرا این همه هزینه میکنید. به راحتی یه بورد آردوینو نانو بگیرید و از طریق پورت USB بین PC و رله ها ارتباط برقرار کنید.
                            اگر کامییوترتون پورت پارالل داشته باشه که دیگه به بورد آردوینو هم نیاز ندارید و میتونید با قراردادن ترانزیستور و برنامه نویسی پورت پارالل تا 8 عدد رله را به راحتی قطع و وصل کنید (تعداد بیشتر هم با طراحی سخت افزار مناسب ممکنه)

دیدگاه

با تشکر

این کار به راحتی قابل انجام هستش . بعد از برقراری اتصال شبکه و انجام تنظیمات شبکه در نرم افزار PLC کافیه از طریق دستور Ping مطمئن بشید که ارتباط شبکه به درستی برقرار شده
                              در مرحله بعد کافیه برای فعال کردن Y0 کد هگز زیر را به PLC ارسال کنید : hex : 00 5A 00 00 00 06 01 05 05 00 FF 00
                              بلافاصله Y0 در PLC روشن میشه و از طریق ارسال همان دیتا فریم دریافت و صحت کد رو تایید میکنه
                              برای خاموش کردن Y0 کافیه کد هگز زیر را ارسال کنید تا بلافاصله خاموش بشه :
                              hex : 00 5B 00 00 00 06 01 05 05 00 00 00
                              فقط کد هگز که به رنگ قرمز هست باید ارسال کنید . حتی میتونید برای تست این کد را از طریق Hyperterminal یا هر نرم افزار دیگه ای که قابلیت ارسال کد بصورت هگز را داشته باشه ارسال کنید
                              جدیدترین ویرایش توسط 901878; ۱۸:۵۲ ۱۴۰۳/۰۳/۰۱.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X