اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش کامل plc s7 200

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش کامل plc s7 200

khoda ghovatetoon bede :wow: :nice:

دیدگاه

سلام
      بعد از مدتی و اون هم به دلیل مشغله، باز آمدم که ادامه آموزش S7_200 را که جناب پورسینا استارتش رو زدن ادامه بدیم، امیدوارم که ایشون هم کمک کنند.
      سعی میکنم تا جایی که وقت بهم اجازه میده آموزشی هر چند کوتاه رو هر روز اینجا قرار بدم

یه سری از مطالب در مورد سخت افزار گفته شد و فکر میکنم تا همین قدر کافی باشه، ادامه کار رو به این صورت ادامه میدیم که میریم سراغ برنامه نویسی و کار با نرم افزار.
      (امیدوارم که یه پلود سنتر عکس خوب هم پیدا کنم که آموزش تصویری باشه )

اما ادامه آموزش

برنامه نویسی هر plcیی به زبان خاصی هستش،در مورد S7_200 شما از سه روش:

STL: روش نوشتاری ( که شما باید در این روش دستورات رو تایپ کنید )

LAD: روش نردبانی (افرادی که با مدارات قدرت و کنتاکتورها آشنایی دارند از این نوع روش استفاده میکنند )

FBD: روش بلوک دیاگرامی ( افرادی بیشتر از این روش استفاده میکنند که با مدارات الکترونیکی و سیستمهای دیجیتالی آشنایی دارند)
      میتونید استفاده کنید.
      ( این بسته به خودتون داره که از کدوم روش استفاده میکنین، من سعی میکنم از هر سه روش مذکور به نحوی بگم )
      راستی این رو هم بگم که شما میتوانید در محیط micro win (که نرم افزار مخصوص این plc هستش) برنامه ای رو که به روش LAD و FBD مینویسید رو به STL برگردونید ولی عکس این عمل همیشه صادق نیست.

آدرس دهی:

اما اجازه بدین قبل از اینکه در مورد آدرس دهی صحبتی کنم ابتدا مواردی رو بگم که باید بدونید و اون هم مطالبی در مورد اجزا حافظه ها هستش.
      به عکس زیر توجه کنید

در این تصویر بالای مربع شماره 0 نوشته شده bit ، که این کوچکترین جزء از یک حافظه می باشد، به هر کدوم از این مربها میگن یک بیت. حالا اگر 8 تا از این مربعهارو کنار همدیگه بزاریم،حالا ما یک byte داریم، و اگر دو تا بایت رو، و یا 16 تا بیت رو کنار هم بزاریم یک word داریم.و در صورتی که 2 تا word رو کنار هم بزاریم double word را خواهیم داشت.(که در این صورت 32 تا بیت داریم)

حالا شما رو بر میگردونم به اون پستی که آقای پور سینا زحمتش رو کشیدن( پست شماره 3 ) اونجایی که باید به کنتاکتها آدرس دهی کنیم همون جایی که علامت سوال بالای کنتاکتها وجود داره،ببینید روش آدرس دهی صحیح خیلی مهم هستش،یه نکته خیلی ریز و در این حال خیلی خیلی مهم داره!

اون علامت سوالها با یه نقطه از هم جدا شده اند،درسته؟ فرض کنید این جوری باشن x.y ، (با توجه به تعداد ورودیها و خروجیهایی که از یه plc میتونیم بگیریم) این آدرس دهی در دسته های هشت تایی صورت میگیرند، که x شماره بایت هستش و y شماره بیت، برای ورودی از حرف I و برای خروجی از حرف Q استفاده میکنیم.حالا به چندتا مثال در این باره توجه کنید که کاملا متوجه بشین

I 2.1 :یعنی بیت یکم از بایت دوم ورودی
      Q 1.4: یعنی بیت چهارم از بایت اول خروجی

Q 8.7 : بیت هفتم از بایت هشتم خروجی
      I 0.0 : بیت صفرم از بایت صفرم ورودی
      (دقت کنید که همیشه شماره گذاری ها از صفر شروع میشه )

اما اون نکته ای که گفتم خیلی خیلی مهم هستش، به عکس زیر توجه کنید

(البته این رو بگم که به این نکته زمانی باید دقت کرد که تعداد ورودی ها و یا خروجی ها در پروژه خیلی زیاد هستند)

نکته اینجاست که موقع آدرس دهی باید توجه کنید که تداخلی بین آدرسها وجود نداشته باشه، واین یعنی اینکه با توجه به تصویر فوق word 0 با word 1 توی byte 1 مشترک هستند و به همین ترتیب مابقی.
      حالا قانون کلی :
      برای word باید از مضاربی از 2n استفاده کنید که ...,n=0,1,2,3,4
      و برای double word از مضارب 4n استفاده کنید که ...,n=0,1,2,3,4
      تا هیچ گونه تداخلی بین آدرس دهی ها به وجود نیاید.
      این رو هم یادآوری میکنم که آدرس دهی ها از صفر شروع میشه.

(توی پست بعدی یه مثال میزنم تا کاملا متوجه بشین)

دیدگاه

حالا یه مثال برای آدرس دهی صحیح ورودی و خروجی ها
        عکس زیر یه CPU 224 و ماژولهای افزایشی رو که قرار هستش توی یه پروژه ازشون استفاده بشه رو نشان میدهد
        ( کاری نداریم که ماژولها چی هستند فقط تعداد ورودی و تعداد خروجی ها برامون مهم هستش)

تو این تصویر تعداد ورودی و خروجی ماژول ها بر روی هر کدام مشخص شده اند.حالا به تصاویر زیر نگاه کنید به نحوه ی قرار گیری ماژولها و نحوه آدرس دهی ها دقت کنید

برای ماژولهای شماره 3 و 4 خودتون انجام بدین تا دستتون بیاد قضیه چی هستش. فقط این نکته رو هم باید بگم که در مورد نحوه ی قرار گیری ماژولها کنار همدیگه( که تو این تصاویر اول ماژول شماره 2 آمده بعد ماژول شماره 1) باید جوری عمل کنید که کمترین فضای خالی ممکن بین آدرس دهی بوجود بیاد، اگر ادامه آدرس دهی رو انجام بدین متوجه میشین که منظورم چی هستش، ویا اینکه جای ماژولهارو عوض کنید و آدرس دهی کنید ببینید با آدرس دهی موجود در تصاویر چه فرقی میکنه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط احسان پورسینا
          سلام دوستان
          این مطالبی که من تو این تاپیک می گذارم پر از اشکال است
          هر وقت می ایم تو سایت واین تاپیک بعد از خوندن مجدد ان چند تا اشکال پیدا می کنم و اصلاح می کنم
          اما هیچ کس نه انتقادی نه پیشنهادی نه کمکی . فکر می کنم همه فقط روی دکمه تشکر کلیک می کنند تا من از ادامه این کار نا امید نشوم :cry2:
          سلام اقا احسان.اموزشت خیلی خوب و شیواست.دستت درد نکنه.کاری که بی اشکاله نیاز به انتقاد نداره.اگه میشه درباره تغذیه و سطح ولتاژ ورودی و خروجی ها هم یه مطلب بذارین. ممنون میشم :applause:
          زیباترین لبخند لبخند خداست

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : اموزش کامل plc s7 200

نوشته اصلی توسط Eng_mrm
            جناب پورسینا ممنون از اینکه، این تاپیک رو راه انداختین و ممنون از توضیحاتتون. من هم یه کوچولو از این سری plc اطلاعاتی دارم که با اجازه آقای پورسینا اینجا قرار میدم. البته اینو هم بگم که قوانینی رو که آقا احسان وضع کردن نیز همچنان پا بر جا هستند.
            خیلی خوب بریم سر اصل مطلب.
            ببینید یاد گیری plc به دو بخش کلی سخت افزار و نرم افزار تقسیم میشه. اگه موافق باشین بریم ببینیم سخت افزارش چی هست؟
            S7_200 (مثل هر plc ی دیگه ای) از چندین قسمت تشکیل شده که عبارتند از:

1) ماژول اصلی یا همون CPU
            2) کارتهای افزایشی (ماژول افزایشی هم میگن)
            3) منبع تغذیه یا PS
            4) کابل رابط

حالا بررسی میکنیم که اینها چی هستند و چه کار میکنند.

ماژول اصلی (CPU : Central Processing Unit)
            کار این قسمت این هستش که میاد یه سری اطلاعات رو از یه جایی( همون جایی که بهش میگن ورودی که بعدا بررسیش میکنیم ) میگیره و طبق برنامه ای که ما خودمون نوشتیم و درون اون ذخیره کردیم یه سری فرامینی رو به یه جای دیگه میفرسته ( که همون خروجی میگن، اینو هم بعدا بررسی میکنیم ) پس در کل وظیفه اش دریافت اطلاعات از ورودی، پردازش بر روی این اطلاعات مطابق برنامه موجود در حافظه cpu و سپس ارسال فرامینی به خروجی می باشد. این شد کار cpu، اما تا حالا ده مدل S7_200 به بازار عرضه شده که شامل سریهای 21X و 22X می باشند که سری 21 تقریبا منسوخ شده هستش، ما هم همون سری 22X رو بررسی میکنیم که شامل
            221,222,224,226,22XP
            میباشند.من سی پی یو 222 رو بررسی میکنم، کلیات در مورد ظاهر همگی یکی هستش.

شما الان یه نمونه از این CPU رو توی تصویر زیر میبینید

حالا قسمتهای مختلف یه CPU رو براتون توضیح میدم. به قسمتهای مشخص شده در عکس زیر توجه کنید

در قسمتی که با شماره 1 مشخص شده دقت کنید، نوشته شده است : CPU 222 و زیر اون هم نوشته DC/DC/DC، درسته؟
            خط اول در واقع نوع cpu مشخص شده و اما خط زیری، DC اول از سمت چپ مربوط به نوع تغذیه ماژول اصلی هستش که میتونه DC باشه یا AC ، و اما DC آخری (همون dc سمت راستی) هم مربوط میشه به نوع ورودی و خروحی هایی که به صورت on board بر روی cpu قرار گرفته اند ( که توی عکسهای زیری ورودی و خروجی cpu رو مشخص کردم) که میتونن از نوع ترانزیستوری(DC) و یا از نوع رله ای باشند (RLY)، مثلا هر موقع توی پروژه تون step motor داشتین خروجی استفاده کنید که از نوع ترانزیستوری(DC) باشه، یا اینکه سرعت بالا مد نظرتون بود.
            و اما DC وسطی رو هم نیمیدونم که چیه ولی تا حالا هر نوع cpu یی که من دیدم این وسطی همیشه ثابت بوده و همشون DC بودن.
            حالا بریم سراغ شماره 2
            این قسمت پورت ارتباطی هستش که توسط اون cpu رو با کامپوتر ( با استفاده از کابل ارتباطی مخصوص ) وصل میکنن و برنامه رو به cpu میفرستن و یا اشکالات احتمالی برنامه رو رفع میکنن. از این پورت برای ارتباط cpu با شبکه های صنعتی نیز استفاده میشه. اینو هم بدونید که توی بعضی از cpu ها دو تا پورت هستش، port 0 و port 1.

و اما شماره 3:
            توی این قسمت سه تا led موجود هستش که مد کاری cpu رو مشخص میکنن. از بالا، led اول که نوشته شده SF\TERM زمانی روشن میشه مربوط به خطاهای احتمالی که رخ میده هستش و یا موقعی که کامپیوتر به cpu وصل هستش و در حال تبادل اطلاعات هستند که اغلب این led به رنگ نارنجی یا قرمز هستش. led وسطی که نوشته شده RUN مربوط به این هستش که موقعی که برنامه موجود در cpu در حال اجرا شدن هستش این led به رنگ سبز هستش. و led پایینی هم که نوشته stop مربوط به زمانی هستش که خطایی باعث شده که cpu به حالت توقف بره و این led هم اغلب نارنجی یا قرمز هستش.

حالا عکس زیر رو نگاه کنید ( متاسفانه عکسی رو پیدا نکردم که در پوش ها نباشند)

در این تصویر شماره 1 مربوط به خروجی ها هست که زیر در پوش مربوطه نوشته شده Q و تعدادی ارقام که در این مورد از صفر شروع شده تا شماره 5 که یعنی این نوع cpu شش تا خروجی داره.
            و شماره 2 هم مربوط به ورودیهایی هستند که بالای درپوش مربوطه با حرف I مشخص شده و تعدادی شماره که در این مورد از0 تا 7 می باشند که یعنی این نوع cpu هشت تا ورودی داره .

حالا به تصویر زیر دقت کنید

متاسفانه اینجا هم عکسی پیدا نکردم که درپوشها برداشته شده باشه!
            بهر حال، شماره 1
            وقتی شما این در پوش رو بر دارید، یه پورتی میبینید که توسط اون میتونید حافظه cpu رو با قرار دادن یه حافظه جانبی، افزایش بدین. اما نکته ای که در این قسمت مهم هستش رو با علامت ستاره مشخص کردم، شما اینجا یه سریال میبینید اون قسمت از سریال رو که مشخص کردم رو دقت کنید! یه چند تا حروف وسط سریال و بعد عدد 23 رو میبینید،درسته؟ نکته همین عدد 23 هستش که هم میتونه 23 باشه و هم 22! و اما چه فرقی میکنه؟! اینجا که گفتم حافظه cpu رو میتونیم به وسیله این پورت افزایش بدیم اگر عدد مشخص شده در سریال 23 بود ما در واقع حجم حافظه اصلی cpu رو افزایش دادیم ولی اگه 22 بود ما افزایش حجمی در حافظه اصلیمون ایجاد نکردیم بلکه یه حافظه ای اضافه کردیم و میتونیم اطلاعات موقتیمون رو درون اون نگه داریم.
            در ضمن از این قسمت نیز میتونیم که باتری back up رو به plc وصل کنیم.
            شماره 2 رو هم بدونین که باید بررسی کنیم تا یه عکسی پیدا کنم که این در پوش نباشه تا بهتر متوجه شین! هر موقع تصویری پیدا کردم که در پوش نداشت همین جا توی همین پست قرار
            میدم.
            تصویر زیر یک cpu مدل 224XP هستش،عکس رو خوب نگاه کنید و با اون چیزایی که توی این پست گفته شد مقایسه کنید

تا اینجا رو داشته باشین تا توی پستهای بعدی توضیحات مربوط به سخت افزار رو کامل کنم.

یه پیشنهاد، بعنوان آشنایی بیشتر، تصاویر اینارو CPU222, CPU224,CPU226 یه search بکنید و با این چیزایی که توی تصاویر بالا میبینید مقایسه کنید.
            سلام.میشه در مورد تغذیه و ورودی خروجیها توضیح بدین.سطح ولتاژ تغذیه و ورودی خروجیها چقدره؟

دیدگاه

سلام.میشه واسه سیمولیتورش یه لینک معرفی کنید.ممنون میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Eng_mrm
                حالا یه مثال برای آدرس دهی صحیح ورودی و خروجی ها
                عکس زیر یه CPU 224 و ماژولهای افزایشی رو که قرار هستش توی یه پروژه ازشون استفاده بشه رو نشان میدهد
                ممنون از اموزش جالبتون.واقعا مفیده.ضمنا عکس رو اپلود نکردین. :applause:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javadamirpoor
                  سلام.میشه در مورد تغذیه و ورودی خروجیها توضیح بدین.سطح ولتاژ تغذیه و ورودی خروجیها چقدره؟
                  سلام دوست عزیز
                  منبع معمولا از ولتاژ 120 / 230 VAC، ولتاژ 5, 24 VDC را تولید می کند

ببینید ورودی ها و خروجی های یک PLC (حالا از هر نوعی،چه S7_200 باشه یا یک LOGO و یا ... ) میتونند دیجیتال باشن یا آنالوگ.
                  در مورد دیجیتال:
                  دیجیتال یا هست یا نیست، یا صفر هستش یا یک، یا درست هستش یا نادرست(نمیتونیم بگیم هم درسته و هم نادرست!)مثل یه کلید که باهاش لامپ روشن خاموش میکنیم،نمیتونیم بگیم که کلید رو نصفه باز کردم!!!
                  ورودی ها میتونند کلیدها، میکرو سوییچها، سنسورها و ... باشند، که وقتی که قطع هستند صفر ولت رو برای plc میفرستند و plc هم اون رو به عنوان صفر منطقی در نظر میگیره،حالا اگر وصل باشند،مثلا اگر یه کلیدی باشه که توی منزل استفاده شده،220 ولت رو برای plc میفرستند که plc هم اون رو به عنوان یک منطقی در نظز میگیره.
                  برای خروجی ها هم اغلب بصورت 0 ولت (صفر منطقی) و 24 ولت (یک منطقی) هستش که به رله ها و
                  کنتاکتورها و ... اعمال میشه.
                  در مورد آنالوگ:
                  کلا کمیتهایی مثل دما،فشار،وزن و ... آنالوگ هستند،یعنی هر مقداری میتونن باشن.
                  سطوح استاندارد برای ورودیهای آنالوگ 20-4 میلی آمپر،50-0 میلی ولت، 100-0 میلی ولت،5-0 ولت و 10-0 ولت هستند، که اکثرا از 20-4 میلی آمپر استفاده میشه( اگر گفتین چرا؟!)
                  برای خروجی ها هم :
                  20-4 میلی آمپر
                  10-0 ولت dc
                  5-0 ولت dc

دیدگاه

سلام.میشه واسه سیمولیتورش یه لینک معرفی کنید.ممنون میشم
                    از لینک زیر میتونید دانلود کنید

http://www.4shared.com/file/naF5Tp6X/S7-200_SIMULATOR.html

دیدگاه

ممنون از اموزش جالبتون.واقعا مفیده.ضمنا عکس رو اپلود نکردین. :applause:
                      منظورم از عکس همون تصویری هستش که خودم با paint کشیدم، یه cpu و 4 تا ماژول.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Eng_mrm
                        از لینک زیر میتونید دانلود کنید

http://www.4shared.com/file/naF5Tp6X/S7-200_SIMULATOR.html
                        سلام.دستت درد نکنه.برنامه رو دانلودکردم اما وقتی اجراش میکنم خطا میده.عکسش رو گذاشتم.ممنون میشم راهنماییم کنید.درضمن در مورد ورودیها یعنی 220 ولت ای سی به عنوان یک منطقی اعمال میشه؟ :read:

دیدگاه

سطوح استاندارد برای ورودیهای آنالوگ 20-4 میلی آمپر،50-0 میلی ولت، 100-0 میلی ولت،5-0 ولت و 10-0 ولت هستند، که اکثرا از 20-4 میلی آمپر استفاده میشه( اگر گفتین چرا؟!)
                          برای خروجی ها هم :
                          20-4 میلی آمپر
                          10-0 ولت dc
                          5-0 ولت dc
                          [/quote]
                          لطف میکنید جواب این سوال رو هم مرحمت بفرمایید.بابا از ما تازه کارا سوالای سخت سخت نپرسین

دیدگاه

با سلام خدمت همه و خصوصا اساتید محترم تاپیک جناب اقا احسان و اقا eng_mrm
                            اگه لطف کنید یه توضیح کوچولو راجع به این عکس بدین ممنون میشم مخصوصا در مورد اون 1 صورتی

http://www.4shared.com/photo/3mDPA2eD/as_online.html

دیدگاه

سلام.دستت درد نکنه.برنامه رو دانلودکردم اما وقتی اجراش میکنم خطا میده.عکسش رو گذاشتم.ممنون میشم راهنماییم کنید.درضمن در مورد ورودیها یعنی 220 ولت ای سی به عنوان یک منطقی اعمال میشه؟ :read:
                              سلام دوست عزیز
                              بله،بعنوان یک منطقی در نظر میگیره. اون کاری نداره که الان 220 ای سی هستش، اون فقط براش قطع و وصل بودن مهم هستش.
                              اما خطا !
                              توی کامپیوتر من که اجرا میشه،فکر کنم که این خطا مربوط به خطای سیستمتون باشه،بازم دقیق نمیدونم،شده توی اجرای نرم افزار دیگه ای هم یه همچین خطای داشته باشین؟اگر بله که فکر میکنم که مربوط به سیستمتون باشه،که اگر ببری به یکی نشون بدی مطمئنم که ویندوز برات عوض میکنه،جز ویندوز عوض کردن که کار دیگه ای بلد نیستن که!
                              بعدشم جالب اینجاست که مسئله حل میشه!!! چرا؟جون همه چی رو در واقع عوض کردن تا اون ارور رو برطرف کنن

دیدگاه

برای خروجی ها هم :
                                20-4 میلی آمپر
                                10-0 ولت dc
                                5-0 ولت dc

لطف میکنید جواب این سوال رو هم مرحمت بفرمایید.بابا از ما تازه کارا سوالای سخت سخت نپرسین
                                چون (اصطلاحا) روی جریان،نویز نمیشینه،به خاطر همین اکثرا از سنسورهایی استفاده میشه که خروجیشون جریان باشه،تا اطلاعات دست خوش تغییرات ناشی از نویز نگردد.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X