اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار استابلایزر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

مدار استابلایزر

دوستان کسی شماتیک مدار استابلایزر رو بلده که بدون میکرو کنترل باشه
    به این صورت که با افت ولتاژ ac یک رله از روی برد فعال شود {مقدار افت ولتاژ 10 ولت با 6عدد رله }

درود
    لینک زیر را ببینید :
    https://labprojectsbd.com/2021/04/16...e555-timer-ic/

دیدگاه

سلام لطفاً کسی بلده شماتیک ارایه بده

دیدگاه

درود
        لینکی که در بالا گذاشتم را دیده اید؟ شامل شماتیک مدار هم هست
        ​.باید لینک را با (قند **** باز کنید تا مدار قابل رویت باشد.
        اگر منظورتان مدار PCB هست که باید خودتان طراحی کنید یا بعضی از شرکتها اینکار را انجام میدهند اما بهتر است ابتدا آنرا روی برد بورد و یا بورد سوراخ دارببندید و از کارکرد صحیح آن مطمئن شوید و سپس اقدام به طراحی بورد مدار چاپی کنید.

دیدگاه

بله مشاهده کردم ورودی مدار 12ولت از خود ترانس افزاینده هست ولی سوالی که پیش میاد در تبدیل ولتاژ acبهdcکه خرجی 12ولت هست با کاهش ولتاژ acدرحد چند 10یا20ولت کاهش نهایتا 1ولت در dcرا داریم که جهت فعال سازی پایه ای سی lm3224کافی نیست تا دستور بای پس جهت فعال سازی رله را انجام بده
          اگه توضیحی دارین لطف بفرمایید

دیدگاه

درود
            1- شما از کجا متوجه شدید که تغییرات 10 یا 20 ولت منجر به 1dc ولت میشود

2- فرضا 1 ولت یا در حد میلی ولت بشود وجود آپ امپ با گین بالا(حدود100 برابر مقاومت 100 کیلو) بعنوان مقایسه کننده برای همین است تقسیم ولتاژ توسط R20 و R21 و وجود پتانسیومتر RV2 هم برای همین منظور هستند. (البته من فقط به شاخه High Voltage اشاره کردم در شاخه دیگر هم همینطور است) .

3- اصولا مدارات ارائه شده در سایتهای معتبر خارجی را به همین سادگی که شما تحلیل کرده اید نمیتوان زیرسئوال برد دست کم باید در نرم افزارهایی مثل پروتئوس آنها را شبیه سازی کرد ونتیجه گرفت هرچند که من شخصا هرگز به این نوع شبیه سازی ها اعتقادی ندارم وهمیشه خودم مدار را بصورت آزمایشی روی برد بورد می بندم.

4- مداری که در لینک ارائه شده (بخش مقایسه کننده ولتاژ ورودی و ولتاژ مبنای آن) در تمام مدارات محافظ مثل محافظ یخچال برای کاهش یا افزایش ولتاژ ورودی و در نتیه قطع خروجی جهت حفاظت از مصرف کننده بکار رفته است.

دیدگاه

ترانسی که سیم پیچی میشود آزمایش کردم تا 160ولت dcنهایتا 1.5ولت در خروجی کم می‌کنه دراستابلایزر که در آخر سیم پیچی میشود نیز تست کردم البته خروجی استابلایزر 12ولت acبود که باز نیز با کاهش ولتاژ نه تنها کاشی نشد بلکه پس از یکسو سازی و تبدیل به dcنیز باز کم شدن ولتاژ در حد تحریک opmنشد همه چیز مدار کنترل سایت های خارجی درسته چه با تریاک یا با رله فقط تحلیل 12ولت خروجی برام جای سواله که چه جور سیم پیچی شده که با کاهش ولتاژ ورودی acخروجی dcکاهش می‌باید که در حد 5ولت 5ولت dcکاهشی میشه

دیدگاه

مطلب شما نامفهوم است، ولتاژ مبنا و ولتاژ کارآپ امپ ها از دو سیم پیچی مجزا تامین میشوند دلیل هم این است که ولتاژ خروجی روی آنها تاثیر نداشته باشند وجود پتانسیومتر ها هم برای تنظیم دقیق است که آپ امپ ها در ولتاژ صحیح عمل کنند من نمیدانم که شما عملا این ترانس را پیچیده و تست کرده اید یا فقط روی شبیه سازی جواب نداده است که قبلا هم ذکر کردم شبیه سازها هرگز دقیق عمل نمیکنند. به هر حال هر مداری برای کنترل رله ها عرضه گردد میبایست بصورت عملی تست گردد نه با شبیه ساز .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط nimdar نمایش پست ها
                  درود
                  لینک زیر را ببینید :
                  https://labprojectsbd.com/2021/04/16...e555-timer-ic/
                  مدار جالب و خفنیه
                  قشنگ ریز به ریز هم آموزش داده
                  نکته بسیار مهم، اینجور مدارات فقط به صورت عملی می تونید تست بگیرید، اگر تحلیل می خواید بکنید باید رو کاغذ و خودتون اوکی کنید.اصلا برای آنالوگ دنبال شبیه ساز نرید! اونم همچین مداری
                  من مدار رو یه تحلیل چشمی فقط نیگاه کردم، عملیه و تنظیمات خوبی هم داره.
                  ترانس هم یه اتوترانسفورماتوره، نسبت به جریانی که می خواید باید محاسباتش رو انجام بدید
                  فقط تنها چیزی که ممکنه مشکل ساز بشه، آی سی 555 هستش
                  حتما سری سی موس بگیرید، تقریبا تمامی 555 های بازار توی ولتاژ بالای 10 ولت درست کار نمی کنند. (بهتره دیپ استفاده کنید)

دیدگاه

بله عملی تست شد خروجی در اتو ترانسفورماتور یک مدل هست دو مدل سیم پیچی نداریم و کلیه خروجی ها هم 12یا24ولت acمیدن مدار رو برد برد تست شد با کلیه قطعات اعلام شده عکس هم نیاز بود آپلود میکنم
                    عملا مدار درست نیست چرا که با افزایش سیم پیچ ثانویه و عملکرد رله که منجر به افزایش ولتاژ خروجی میگردد در سیم پیچی که 12خروجی میدهد شار مغناطیسی تاثیر میگذارد و ولتاژ 18میرود که با یکسو سازی با پل دیود یا ای سی7812عملا تحریکی صورت نمی‌پذیرد چون خروجی ثابت می‌ماند

دیدگاه

درود
                      برای مدار کنترل دو عدد ترنس مجرا یک برای تغذیه رله ها و آپ امپ ها ویکی هم برای ساخت ولتاژ مبنا بگذارید.
                      البته اگر توان ترانس اصلی مدار بالا باشد با انتخاب سر های ترانس و زیر بار نباید تغییراتی در ولتاژ خروجی سیم پیچهای مربوط به18 و12ولت صورت گیرد. این نشان دهنده آنست که به فرض اینکه مدار کنترل درست هم عمل کند ترانس اصلی زیر بار کم می آورد و عملا خروجی 220 ولت ثابت نخواهد داشت.

دیدگاه

درود بر شما
                        اگر برا ولتاژ مبنا ترانس دیگری باشه کلا استابلایزر درست عمل نمیکنه که از خود استابلایزر 230ولت خروجی دیگری خود شرکت گرفته که 12میده
                        الان یا با میکرو کنترل باشه که کد برنامه میخواد
                        یا مدار قبلی کلا درست نیست

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                        X