اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[آموزش]راه اندازی ماژول +nRF24L01

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه اندازی ماژول +nRF24L01

من این هدری که محبت کردید و قرار دادید برای ATXMEGA16a3 خواستم بسازم
    ولی هر کار کردم نشد که نشد،دوستان کسی این کار رو انجام دادن؟پیشنهاد بدید لطفا

حل شد ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahin2222
      تو این آی سی های NRF24L01 همچین امکانی تعریف نشده متاسفانه
      ولی الان که همه رجیستر هارو نگاه کردم فقط یک رجیستر به چشمم خورد که به این قضیه مربوط میشه
      رجیستری با آدرس 0x09 و بیت صفرم که RPD نام داره، یعنی Received Power Detector ،چیزی که از توضیحاتش فهمیدم به این صورت عمل میکنه که ، اگه قدرت سیگنال دریافتی کمتر از 64dB- بشه این بیت صفر میشه و در حالت عادی برابر 1 هست
      البته فکر نمیکنم این رجیستر به درد کار شما بخوره
      با سلام
      دوست عزیز رجیستر با آدرس 0x09 در صفحه 55 فقط یک بیت Carrier Detect داره.
      من در پروژم لازمه فاصله فرستنده و گیرندرو از روی توان ارسالی بدست بیارم. آیا با NRF24L01 امکانپذیره؟
      با کمی سرچ این ماژولhttp://www.radiometrix.com/files/additional/bim3a.pdf رو پیدا کردم که پایه RSSI داره و عالیه اما متاسفانه گرونه و تو ایران نیست. کسی ماژول مشابه سراغ داره؟
      چشم ظاهربین، بر آزار است وای ار بنگرد این گلستانـها که پنهان زیر خارستان ماست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bagion
        با سلام
        دوست عزیز رجیستر با آدرس 0x09 در صفحه 55 فقط یک بیت Carrier Detect داره.
        من در پروژم لازمه فاصله فرستنده و گیرندرو از روی توان ارسالی بدست بیارم. آیا با NRF24L01 امکانپذیره؟
        با کمی سرچ این ماژولhttp://www.radiometrix.com/files/additional/bim3a.pdf رو پیدا کردم که پایه RSSI داره و عالیه اما متاسفانه گرونه و تو ایران نیست. کسی ماژول مشابه سراغ داره؟
        دیتاشیتی که شما دارید برا ورژن NRF24L01 هست، دیتاشیت مربوط به NRF24L01+ رو مطالعه کنید
        ماژول های معمولی و +دار تفاوت جزئی تو رجیسترها دارن و البته همین رجیستری که بالا توضیح دادم تو مدل بدون + نیست
        همونطور که تو کامنت بالا گفتم این مدل از ماژول ها همچین امکانی ندارن
        از سختی نترس! این سختی هاست که جایگاه و مقام انسان را بالا میبرد...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shahin2222
          دیتاشیتی که شما دارید برا ورژن NRF24L01 هست، دیتاشیت مربوط به NRF24L01+ رو مطالعه کنید
          ماژول های معمولی و +دار تفاوت جزئی تو رجیسترها دارن و البته همین رجیستری که بالا توضیح دادم تو مدل بدون + نیست
          همونطور که تو کامنت بالا گفتم این مدل از ماژول ها همچین امکانی ندارن
          آیا ماژولی می شناسید که این خصوصیت رو داشته باشه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bagion
            آیا ماژولی می شناسید که این خصوصیت رو داشته باشه؟
            نه متاسفانه ، این اولین باریه که با ماژول های وایرلس کار میکنم
            دوستان دیگه شاید مدلی مد نظر داشته باشن
            از سختی نترس! این سختی هاست که جایگاه و مقام انسان را بالا میبرد...

دیدگاه

سلام خدمت دوستان و تشکر از آقای ایمانی فر عزیز
              من به خوبی و خوشی این ماژول رو راه انداختم و همون دفعه اول هم جواب داد.
              تجربیات دوستان خیلی به دردم خورد مثلا همون خازن روی تغذیه ماژول.
              من از ماژول آنتن دار استفاده میکنم و به کسایی که میخان این ماژول رو راه اندازی کنن توصیه میکنم قبل از هر چیز این تاپیک رو به صورت دقیق مطالعه کنن.
              نکته ای که من بهش برخورد کردم اینه که اگه فاصله گیرنده و فرستنده زیاد بشه اعداد دیرتر عوض میشن یا دو در میون یا چند در میون میپره بالا.
              درکل ماژول خوب و قابل قبولیه.
              از دوستان و آقای ایمانی فر خواهش میکنم اگر راهنمای استفاده از توابع این کتابخونه رو موجود دارن در اختیار بنده قرار بدن.
              با تشکر از همگی
              ما توانا تر از آنیم که می پنداریم

دیدگاه

دوستان نمونه برنامه بسکام دارن؟
                میخوام تست کنم!
                :arrow:

رفیقان قدر یکدیگر بدانید چو معلوم است شرح از بر مخوانید

مقالات نصیحت گو همین است که سنگ انداز هجران در کمین است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط .کاظمی
                  دوستان نمونه برنامه بسکام دارن؟
                  میخوام تست کنم!
                  :arrow:
                  سلام دوست عزیز.
                  به نظر من کلا بسکامو بی خیال شو.
                  منم قبلا بسکامی بودم ولی سی یه چیز دیگست.
                  من میتونم فایل هگز کامپایل شده که خودم باهاش جواب گرفتمو در اختیارت بزارم برای تست
                  ما توانا تر از آنیم که می پنداریم

دیدگاه

سلام
                    کسی از دوستان یک مستر و چندتا اسلیو رو جواب گرفته؟(pipe,...)

دیدگاه

با سلام خدمت عزیزان
                      من در پروژم نیاز دارم که چهار تا ماژول به شکل زیر با هم تبادل داده داشته باشند.
                      آیا امکانپذیره که نود2 که بعد از نصب بهش دسترسی ندارم هم گیرنده باشه هم فرستنده؟
                      با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bagion
                        با سلام خدمت عزیزان
                        آیا امکانپذیره که نود2 که بعد از نصب بهش دسترسی ندارم هم گیرنده باشه هم فرستنده؟
                        سلام
                        با اجازه از دوستان
                        از اونجایی که این ماژول ها transceiver هستن
                        هم میتونن فرستنده باشن هم گیرنده
                        بستگی به تنظیمات داره.
                        اما در پروژه ای که شما شماتیک نوع ارتباط رو گذاشتی
                        برنامه نویسی و رعایت زمان بندی خیلی خیلی مهمه :read:
                        1: اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم و ...
                        2: دانش بهتره یا ثروت؟ بدون شعور هیچکدوم!
                        3: دلا معاش چنان کن که گر بلغزد پای *** فرشته‌ات به دو دست دعا نگه دارد (حافظ)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط bagion
                          با سلام خدمت عزیزان
                          با تشکر
                          سلام مهندس
                          آقای رستمی درست میگن.
                          ببین اینها همش به نحوه نوشتن کدت مربوط میشه. واضح هست که هم زمان نمیخوای نودت هم فرستنده باشه هم گیرنده (در اینصورت باید از 2 تا NRF استفاده کنی) بلکه میخوای دیتا رو از نود 1 بگیری و بده به نود 3 بدی. برای اینکار شما باید اول نود 2 رو ببری به حالت receiver و بعد از دریافت دیتا ببری به حالت transmitter. این کار، کار ساده ایی هست ولی اگر بحث زمان بندی و اهمیت دیتا پیش بیاد کار رو مشکل میکنه. برای مثال فرض کن نود 2 دیتا رو از 1 گرفت و میخواد برای نود 3 بفرسته توی همین زمان نود 1 یک دوباره دیتا رو برای نود 2 میفرسته. حالا چون هر دو ماژول 2و1 دارن ارسال اطلاعات انجام میدن معلوم نیست که نود 3 کدوم داده رو میگیره. همچنین مشخص هست که نود 2 دیتا 1 رو از دست میده. کاری که من کردم این بود که به هر نود یک باند فرکانس اختصاص دادم . هر نودی میدونه که اگر بخواد با نود دیگه ایی در ارتباط باشه باید توی کدوم باند بره:
                          کد:
                          int Node_ID[]={1,2,3,4,5};	 // Node's ID
                          int RF_CH[]={10,21,30,41,50}; // Channels to search
                          RF_CH[i]+2400
                          nrf24l01_set_rf_ch(RF_CH[Node_ID_Counter]);
                          باید به صورت عملی ببینی که برای رفتن از مود گیرنده به فرستنده و یا تغییر باند چه قدر زمان احتیاج هست. من برای تغییر باند اندازه گرفتم و بین 100 تا 500 میلی ثانیه حداقل احتیاج هست.

دیدگاه

سلام به همگی
                            من فایل ضمیمه اول تاپیک رو که آقای ایمانی فر گذاشتن دنلود کردم و مدار رو بستم و جواب نگرفتم!!!

دوستان تا جایی که خوندم یک خازن روی پایه های ولتاژ مثبت و منفی ماژول گذاشتن و جواب گرفتن. اما سوال اساسی اینکه توی دیتاشیت نوشته ماکزیمم ولتاژ برای تغذیه 3.6 ولت هست.
                            اما دوستانی که راه انداختن از چه ولتاژی برای Vdd استفاده کردن؟!

اضافه شده در تاریخ :
                            من همیشه با PIC کار کردم و با AVR تجربه ای ندارم اما یک چیزایی بلدم

و سوال اساسی من اینه که در تابع
                            void nRF_Config(char mode)
                            PORTB از لحاظ ورودی و خروجی به این صورت کانفیگ شده DDRB=0xB0
                            و بالاتر از PORTB.3 به عنوان CE استفاده شده و یک جاهایی در تابع nRF_Config داره CE رو صفر و یک میکنه!

اما در DDRB=0xB0 پین CE رو ورودی تعریف کرده!
                            الان شماها که واردین یک توضیحی بدین که چرا وقتی CE رو ورودی تعریف کرده اما داره مثه خروجی باهاش رفتار میکنه! آیا این دوگانگی نیست ؟!؟!؟! :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط AliTabaie
                              سلام به همگی
                              من فایل ضمیمه اول تاپیک رو که آقای ایمانی فر گذاشتن دنلود کردم و مدار رو بستم و جواب نگرفتم!!!

دوستان تا جایی که خوندم یک خازن روی پایه های ولتاژ مثبت و منفی ماژول گذاشتن و جواب گرفتن. اما سوال اساسی اینکه توی دیتاشیت نوشته ماکزیمم ولتاژ برای تغذیه 3.6 ولت هست.
                              اما دوستانی که راه انداختن از چه ولتاژی برای Vdd استفاده کردن؟!
                              توی دیتا شیت که نوشته از 1.8 تا 3.6 من هم با 1.8 امتحان کردم و هم با 3.6 و کار کرد. هم با ماژول آماده امتحان کردم و هم با بردی که خودم برای چیپ زدم. در مورد خازن هم باید بگم که خود مدار راه اندازی که توی دیتا شیت آمده این نکته در نظر گرفته شده.

دیدگاه

برای منم راه افتاد. با تشکر از آقای ایمانی فر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X